NY Islanders – Washington 1:4 (kon.) | Ottawa – Florida 2:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 3:4 (po pr.)
Dallas – Winnipeg 2:1 (2:1 po s.n.) | Calgary – Arizona 1:2 (kon.) | Los Angeles – Toronto 2:1 (kon.)
San Jose – Detroit 1:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Detroit Red Wings
Pátek 08.01.2016, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    San Jose Sharks už hrají bez brankáře a nyní si navíc vyberou oddechový čas. Dá se očekávat, že Martin Jones na střídačce zůstane.
     
    57:07
    Veliká nepříjemnost pro domácí výběr. Ve chvíli, kdy se potřebují Sharks tlačit za vyrovnáním, posílají rozhodčí na trestnou lavici Joe Pavelskiho (SJS), který dle jejich soudu fauloval nedovoleným bráněním. Je tu tedy přesilovka pro Detroit.
    53:08 Justin ABDELKADER - 1:2
     
    53:08
    Detroit právě vstřelil branku!
    Znovu se nám potvrzuje známé nejen hokejové, ale obecně sportovní pravidlo. Nedáš a dostaneš. Sharks dvakrát promrhali naprosto tutovou gólovou šanci před Petrem Mrázkem, když nejdříve trefili tyčku a pak nedokázali touš dopravit ani do poloviny odkryté klece. Následně unikli hokejisté v červenobílých dresech směrem na klec Martina Jonese, aby střela hráče jménem JUSTIN ABDELKADER prošla až do sítě San Jose Sharks. Žraloci tedy inkasují jen několik minut před koncem třetí části a budou muset začít hodně riskovat. Asistence: Pavel Dacjuk, Jonathan Ericsson.
     
    51:50
    Donskoi v obrovské šanci, ale trefil po svém zakončení pouze tyčku branky Petra Mrázka!
     
    50:28
    Další veliká šance Tomáše Hertla, který se vytočil zpoza branky a pálil zápěstím, zatím mu ale nepřeje moc střelecké štěstí, i když by si za dnešní výkon gólovou trefu určitě zasloužil.
     
    42:55
    Po střele Helma zblízka už se ale musel Jones snažit, další dobrý zásah domácího ochránce svatyně.
     
    41:13
    Už se ovšem hraje znovu v pěti na obou stranách a Dainius Zubrus si hned připravil velikou šanci před Mrázkem, moc k brance nechybělo.
     
    38:46
    Ještě jedno vyloučení ve druhé třetině, přesilovku si zahrají hokejisté hostujícího celku. Dainius Zubrus (SJS) už sedí za katrem a bude pykat trest za držení soka.
     
    34:47
    Po předchozí situaci se ale bude vylučovat. A jedním z trestaných bude právě český forvard Tomáš Hertl (SJS), jenž jde pykat za sekání soupeře. Z druhé strany musí pykat za sekání Brendan Smith (DET), takže počet hráčů na ledové ploše bude vyrovnaný.
     
    31:58
    Jones už ale má práci, Pavel Dacjuk se najednou zjevil v mezikruží a hned z toho byla hodně dobrá možnost pro Red Wings. Teď se zase v dobrém světle předvedl domácí brankář.
     
    27:58
    Další výborný zásah Petra Mrázka, na kterého se zkusil svým zakončením vytáhnout Tomáš Hertl. Ale souboj českých borců zatím ovládá ten v gólmanském převleku.
     
    23:01
    Je tu třetí trest pro Red Wings v zápase, sedět musí jít Dylan Larkin (DET), který podrazil Tommyho Wingelse. Třetí přesilovka pro San Jose Sharks v utkání.
     
    18:09
    Znovu to je Luke Glendening (DET), kdo je odeslán na trestnou lavici, tentokráte za držení Tomáše Hertla. Další šance pro Sharks, jak se dostat do vedení.
     
    14:28
    Bude se poprvé v zápase vylučovat a přesilovou hru si zahrají domácí. Luke Glendening (DET) je odeslán hlavním rozhodčím na trestnou lavici za vysokou hokejku. Prosadí se Sharks v přesilovce?
    10:57 Joel WARD - 1:1
     
    10:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hostujícímu celku ale vedení o jednu branku moc dlouho nevydrželo. Tuhle situaci fanoušci San Jose Sharks dobře znají, protože jejich oblíbenci se prosazují po trefě, která následovala po vyhraném vhazování. A hádejte, kdo pálil od modré čáry kotouč na branku? Ano, byl to Brent Burns, jeho pokus před klecí ještě tečoval JOEL WARD. Burnsova nebezpečná jedovka z dálky opět vyšla a Žraloci díky tomu velmi rychle dotahují ztrátu ve výsledku. Je pravda, že český brankář toho teď nejspíš moc neviděl, takže už moc nestihl zareagovat na pokus domácího obránce, navíc ani na Wardovo přesměrování střely. Zajímavý vývoj duelu nadále pokračuje. Asistence: Brent Burns, Marc-Edouard Vlasic.
    09:16 Danny DEKEYSER - 0:1
     
    09:16
    Detroit právě vstřelil branku!
    Zatím to byli většinou domácí hokejisté, kdo si v tomto zápase tvořil větší šance a také ve větším počtu, dokonce Sharks vyslali i více zakončení na branku. Ale jsou to hostující Detroit Red Wings, kdo uniká ještě v první třetině do vedení o jednu branku. Vypadalo to, že DANNY DEKEYSER by nemusel být nebezpečný, jenže opak byl pravdou. Detroitský šikula nabral na levé straně útočného pásma kotouč na hokejku a nádhernou střelou do horního růžku zaskočil Martina Jonese. Sharks se budou muset útočně snažit dál, aby srovnali se sokem krok. Asistence: Henrik Zetterberg, Dylan Larkin.
     
    07:19
    Hned po novém buly další práce gólmana Detroitu, Joe Thornton se nebojácně přiřítil do brankoviště a zkusil doklepnout puk za brankovou čáru.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Ward (Burns, Vlasic) – 10. DeKeyser (Zetterberg, Larkin), 54. Abdelkader (Dacjuk, Ericsson)


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Karlsson, Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Ward – Nieto, Hertl, Wingels – Donskoi, Zubrus, Braun
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Kronwall, Ericsson, DeKeyser, Marčenko, Smith, Green – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Helm, Dacjuk, Tatar – Larkin, Sheahan, Richards – Miller, Glendening, Jurčo

    Rozhodčí: Rehman, Meier – Golloway, Gibbs

    Diváci: 16 856
    bahis siteleri