Villarreal – Ath. Bilbao 0:1 (kon.) | Celta Vigo – Cádiz 2:0 (kon.) | Espanyol – Barcelona 0:2 (kon.)
Las Palmas – Eibar 3:2 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
0:2 (0:1)
FC Barcelona
Středa 13.01.2016, 21:00 • Power8 Stadium • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To už je z mé strany protentokrát vše, tak někdy příště zase na počtenou! (22:51:17)
     
    Je dobojováno, hrstka příznivců Blaugranas na tribunách Power8 Stadium může slavit! Barcelona totiž v odvetě potvrdila domácí výhru 4:1 a díky dvěma trefám Munira El Haddadiho znovu zvítězila. Sledovali jsme hodně vyhecovaný zápas, sudí Fernández byl nucen udělit hned sedm žlutých karet, nakonec se ale utkání obešlo bez větších zákeřností.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V samém závěru jedné nastavené minuty ještě napřáhl Lionel Messi, ale italský strážce svatyně Espanyolu Bardi byl na svém místě a bez problémů zasáhl.
     
    90
    Pětinásobný vítěz Zlatého míče nyní šikovně prostrčil balon rozběhnutému Vidalovi, jehož přihrávka adresovaná Munirovi ale ztroskotala na Cianim.
     
    89
    Lionel Messi posléze vybojoval rohový kop a okamžitě ho rozehrál na krátko, Blaugranas se nikam neženou a u míče je zadák Mascherano.
    88. MUNIR - 0:2
     
    88
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Svěřenci Luise Enriqueho v samém závěru přidávají druhý gól! Arda Turan roztáhl hru na Aleixe Vidala, jenž našel nikým nehlídaného MUNIRA EL HADDADIHO a ten pohodlně doklepl míč do sítě! Munirovi se v probíhajícím ročníku vůbec nedaří, dva vstřelené góly pro něj budou velkou vzpruhou.
     
    86
    Javier Mascherano si zcela evidentně šel pro faul a nakonec se k zemi poměrně ochotně svalil, sudí ale nechal ve hře pokračovat. Argentinský stoper jen kroutí hlavou.
     
    85
    Arda Turan si vyměnil míč s Adrianem a poté oslovil Aleixe Vidala, který si ale na kličku netroufl a pro jistotu vrátil kulatý nesmysl na zadáka Marca Bartru.
     
    84
    Adriano nevěděl, jak zastavit unikajícího Syllu, a tak do něj prostě zezadu kopl. Samozřejmě je z toho žlutá karta pro hostujícího záložníka.
     
    82
    Mladík Asensio si nedokázal pohlídat ofsajdovou linii, ani tato akce Espanyolu se tak s úspěchem nesetkala. Do konce už zbývá zhruba posledních deset minut.
     
    81
    Ani Ivan Rakitić z dnešního zápasu neodejde s čistým štítem, za svůj nešetrný zákrok na Duarteho vidí hostující středopolař žluté napomenutí.
     
    80
    V závěru už se ani příliš nehraje, hra je hodně rozkouskovaná a plná vyhecovaných momentů. Tyto dva celky, které proti sobě hrají už potřetí v rozmezí devíti dnů, se prostě nemusí...
     
    79
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Abraham, přichází Moreno.
     
    78
    Lionel Messi byl opět faulován, tentokrát Cianim. Hosté tak budou mít za pár okamžiků k dispozici další přímý kop.
     
    77
    Italský strážce domácí svatyně měl co dělat, aby ještě zachytil míč po tečované střele Blaugranas na hrací ploše, nakonec se mu ale rohovému kopu podařilo předejít.
     
    76
    Domácí se vydali do rychlého protiútoku a Asensio se pokusil najít střídajícího Syllu, byl ale pod tlakem pečlivě bránícího Jérémyho Mathieua.
     
    75
    Z nařízeného rohového kopu žádné nebezpečí pro ter Stegena nepramenilo, ale Javier Mascherano dal znovu průchod svým emocím a naprosto zbytečně strčil na zem Álvara Gonzáleze.
     
    74
    Asensio parádní uličkou oslovil rozběhnutého Rubéna Duarteho, který ale tak trošku zpanikařil a napálil balon jen do prvního hráče Blaugranas, jenž stál před ním.
     
    73
    Sylla se v posledních minutách ocitl v nezáviděníhodné roli obětního beránka, po faulu Adriana na jeho osobu však Espanyol bude mít k dispozici další přímý kop.
     
    72
    Napadající Aleix Vidal naprosto zbytečně poslal k zemi střídajícího Syllu, za což si vysloužil napomenutí žluté barvy.
     
    70
    Příznivci Espanyolu dál hlasitými chorály vytrvale podporují svůj tým, ačkoliv je nyní už na nebesa jasné, že osmifinále bude konečnou zastávkou modrobílých v jejich letošní pouti Copou del Rey.
     
    69
    Dani Alves se za svůj špatně načasovaný zákrok na aktivního Montañése dočkal ironického potlesku, z rodícího se protiútoku hostů ale nakonec nic kloudného nevzniklo.
     
    68
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Salva Sevilla, přichází Sylla.
     
    67
    Ivan Rakitić se ve středu hřiště srazil s Montañésem a hra je přerušena, na řadu se dostane druhé střídání Espanyolu.
     
    66
    Centr střídajícího Paca Montañése přesně našel hostujícího zadáka Daniela Alvese, ter Stegen ani tentokrát nemusel zasahovat.
     
    65
    Barcelonu už dělí jen pětadvacet minut od postupu do čtvrtfinále, v posledních minutách se na hřišti nic převratného neděje a zdá se, že utkání se už jen dohrává.
     
    63
    Messiho pas adresovaný Munirovi byl nepřesný, defenzíva modrobílých ale následně odvrátila balon pouze k Aleixovi Vidalovi.
     
    62
    Zkušený Salva Sevilla si vyšlápl na Mascherana a ani on dnes neunikne karetnémi trestu.
     
    61
    Rodící se rychlý protiútok Blaugranas zpomalil nepřesnou přihrávkou Lionel Messi, Arda Turan ale ještě zachytil míč na hrací ploše.
     
    60
    Asensio ukázal své ekvilibristické dovednosti, jeho následný pas adresovaný Correiovi ale zachytil vracející se Dani Alves.
     
    59
    Série střídání na obou stranách se na tempu hry negativně podepsala, v posledních minutách sledujeme hodně rozpačitou hru ze strany Espanyolu i Barcelony.
     
    58
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Vermaelen, přichází Bartra.
     
    58
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Roberto, přichází Adriano.
     
    56
    Už známe i údaj o návštěvnosti, na Power8 Stadium si dnes našlo cestu 20843 diváků.
     
    55
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Burgui, přichází Montañés.
     
    54
    Z něj ale žádné nebezpečí pro ter Stegena a spol. nepramenilo, hosté odkopli míč do bezpečí a nyní už přijde na řadu chystané první střídání.
     
    53
    Defenzíva Enriqueho svěřenců si ve druhém poločase počíná velmi bohorovně, Espanyol bude mít k dispozici další rohový kop.
     
    52
    Souboj ter Stegen versus Caicedo se opakoval! Asensio našel náramným průnikovým pasem svého rozběhnutého spoluhráče, který se ale v pokutovém území srazil s vyběhnuvším gólmanem Blaugranas!
     
    51
    Thomas Vermaelen opět zaváhal a do rychlého protiútoku se vydal Felipe Caicedo, s jehož pokusem z ostrého úhlu si ale ter Stegen bez problémů poradil.
     
    50
    Rakitić náramným dalekonosným nákopem našel rozběhnutého Turana, jenž se sice zbavil svého strážce Asensia, jeho následná přihrávka adresovaná Messimu ale postrádala přesnost.
     
    49
    Napadající Jordán naprosto zbytečným šlapákem seslal k trávníku Daniho Alvese, štítový záložník Espanyolu může být rád, že za to nevidí žlutou kartu.
     
    48
    Turan byl faulován Abrahamem a hosté měli chvilku k dispozici výhodu, sudí Fernández se ale s několikasekundovým odstupem rozhodl přerušit hru.
     
    47
    Začátek druhé půle je hodně opatrný z obou stran, fotbalisté favorizované Barcelony nyní drží míč poblíž půlící čáry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Sledovali jsme vyrovnanou a otevřenou partii se šancemi na obou stranách, tu jedinou využil po náramné Messiho přihrávce hostující křídelník Munir. V součtu obou zápasů mají Blaugranas už čtyřbrankový náskok, druhá půle, která začne ve 22:00, už tak nejspíš bude jen formalitou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Subí Fernández nastavil nad rámec první půle jednu minutku.
    44. Caicedův lob proletěl těsně nad!
     
    44
    Po neskutečném zaspání Thomase Vermaelena se do samostatného úniku dostal Caicedo, jehož pokus o přelobování vyběhnuvšího ter Stegena skončil těsně nad břevnem!
     
    43
    Jordi Masip už se začal rozcvičovat, nakonec to ale vypadá, že Marc-André ter Stegen bude schopen pokračovat ve hře.
     
    42
    Napadající Felipe Caicedo loktem udeřil rozehrávajícího gólmana Barcelony do obličeje a za svůj zbytečný zákrok vidí žlutou kartu.
     
    42
    Burgui vyslal na hostující svatyni přízemní ránu z nějakých dvaceti metrů, ter Stegen byl ale u pravé tyče včas a bez problémů zasáhl.
     
    41
    V součtu s prvním zápasem na Camp Nou je stav už 5:1 ve prospěch favorizovaných Blaugranas, Periquitos jsou každou minutou blíž a blíž vyřazení.
     
    40
    Lionel Messi si rozehrávkou dal pořádně na čas, nakonec ale trefil pouze zeď a domácí se poté dlouhatánským odkopem osvobodili.
     
    39
    Sudímu Fernándezovi už s Álvarem Gonzálezem došla trpělivost. Domácí stoper zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl k zemi unikajícího Messiho, za což vyfasoval žlutou kartu.
     
    37
    Lionel Messi si narazil míč s Ardou Turanem, zpětnou přihrávku už si ale nedokázal zpracovat, jelikož se po hraničním Gonzálezově zákroku svalil k zemi.
     
    36
    Álvaro González u pravé postranní čáry nehezky zajel do střelce prvního gólu Munira, Blaugranas tak budou mít k dispozici další přímý kop.
     
    34
    Právě Burgui po levém křídle zavezl míč na útočnou polovinu a na konci kombinační akce Periquitos stál Abraham, jehož nepříliš prudká střela z uctivé vzdálenosti ale zamířila přímo do ter Stegenovy nastavené náruče.
     
    33
    Burgui ještě za protesty vidí žlutou kartu.
    32. MUNIR - 0:1
     
    32
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Blaugranas jdou po půlhodině hry do vedení! Lionel Messi své zaváhání napravil a vymyslel náramnou přihrávku do uličky přímo na kopačku rozběhnutého MUNIRA EL HADDADIHO, který si položil vyběhnuvšího Bardiho a poté pohodlně zakončil do prázdné branky!
     
    31
    Messi zaváhal a Asensio se dostal až na hranici pokutového území, jemu ani následně Sevillovi se ale zakončit nepodařilo.
     
    30
    Svěřenci Luise Enriqueho se nikam neženou a za pískotu domácích příznivců kombinují na vlastní polovině.
    29. Ciani mířil těsně vedle!
     
    29
    Vysoký stoper Periquitos Ciani v hlavičkovém souboji předčil svého strážce Rakitiće, jeho následný pokus ale proletěl těsně vedle pravé tyče!
     
    28
    Burgui si na Danim Alvesovi vynutil rohový kop, Marc-André ter Stegen se tak bude muset mít i nadále na pozoru.
     
    27
    Sergi Roberto dostal nepříliš prudkou malou domů ter Stegena pod tlak, strážce hostující svatyně ale na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí před dotírajícím protihráčem.
     
    26
    Alves hodně nepovedenou přihrávkou pořádně rozběhal Vermaelena, belgický zadák Blaugranas však ještě stihl zachytit míč na hrací ploše.
     
    25
    Aleix Vidal se zničehonic ocitl tváří v tvář Bardimu. Veškerý vzruch je ale bezpředmětný, jelikož barcelonský křídelník byl v ofsajdovém postavení.
     
    23
    Exekuce nařízeného rohového kopu se ujal právě argentinský kouzelník, domácí se ale bez problémů ubránili a odkopli balon až k ter Stegenovi.
     
    22
    Vítěz Zlatého míče za loňský rok Lionel Messi se prokousal až do zakončení, ale jeho nepříliš prudký pokus z hranice pokutového území Bardi bez problémů vyrazil.
     
    21
    Akce Barcelonských nakonec nebyla vůbec špatná. Lionel Messi se náramnou kličkou zbavil svého strážce a posléze předložil milimetrově přesný centr Munirovi, jehož hlavička ale postrádala přesnost i razanci.
     
    20
    Lionel Messi byl faulován Duartem, hosté s rozehrávkou nařízeného přímého kopu hodně dlouho vyčkávají.
     
    19
    Power8 Stadium není ani dnes zcela vyprodán, zápas proti úhlavnímu rivalovi Periquitos ale sleduje velmi slušná návštěva. Tipnul bych to na nějakých třicet tisíc diváků.
     
    17
    Turanova přihrávka na Munira nebyla přesná a na druhou stranu se vydal Felipe Caicedo, jenž byl však čistě zastaven vracejícím se Vermaelenem.
     
    16
    Barcelonští postupně začínají přebírat iniciativu, v těchto chvílích sledujeme typickou kombinaci hostů na jeden dotek ve středu hřiště.
     
    15
    Úvodní čtvrthodinka je za námi a ačkoliv měl dosud největší šanci na kopačce Messi, aktivnějším týmem byl domácí outsider.
     
    14
    Bardiho nepovedený odkop skončil v zámezí, vhazování z levé strany hřiště se ujme Jérémy Mathieu.
     
    13
    Caicedo hrudníkem sklepl balon pro Juana Jordána, jehož pokus z uctivé vzdálenosti ale proletěl vysoko nad břevnem ter Stegenovy klece.
     
    12
    Z nadějného protiútoku Espanyolu nakonec nic kloudného nepramenilo, jelikož Sevilla byl v příliš nevýhodném úhlu a míč mu navíc sjel z kopačky.
    10. Ránu Messiho Bardi dokázal vyrazit!
     
    10
    Blaugranas měli k dispozici svůj první rohový kop a defenzíva domácího celku odvrátila míč pouze k Lionelu Messimu, jehož tvrdou ránu z voleje ale Bardi výtečně vyrazil!
     
    9
    Hra se uklidnila, ani jednomu týmu se teď nedaří kloudně rozehrát. Míč v tuto chvíli drží na vlastní polovině svěřenci Luise Enriqueho.
     
    8
    Po chybě Ivana Rakitiće se ke míči dostal Asensio, vystřelit se mu ale nepodařilo a chorvatský středopolař Barcelony poté své zaváhání napravil obětavým zblokováním Burguiho pokusu.
     
    7
    Už pětinásobný vítěz Zlatého míče se ale daleko nedostal, jeho přihrávce na Ardu Turana totiž chyběla přesnost.
     
    6
    Abraham pohledným pasem uvolnil Sevillu, jenž z první posunul míč na Burguiho. Domácí ale o míč následně přišli a na druhou stranu už míří Messi.
     
    5
    Hráči v modrobílých dresech v úvodu aktivně napadají a jejich slavnější rival s tím má velké problémy. Caicedo byl navíc faulován Thomasem Vermaelenem, a domácí si tak budou moci rozehrávku zopakovat.
     
    4
    Asensio se na pravém křídle parádní zasekávačkou zbavil svého strážce a naběhl si na střed hřiště, jeho následná střela ale proletěla vysoko nad břevnem svatyně Blaugranas.
     
    3
    Lionel Messi se dostal s míčem na útočnou polovinu, nedokázal ale přesně přihrát Sergimu Robertovi a na druhou stranu už míří Salvo Sevilla.
     
    2
    Arda Turan byl navíc posléze faulován Asensiem, hosté tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    1
    Mascherano se dostal pod tlak a Caicedo toho využil, jeho centr z pravé strany však Marc-André ter Stegen bez problémů lapil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Bardi – Rober, González, Ciani, Duarte – Abraham, Jordán – Sevilla, Asensio, Burgui – Caicedo.
    Náhradníci: Álvarez, Roco, Moreno, Montañés, P. López, J. López, Sylla

    FC Barcelona: Ter Stegen – Alves, Mascherano, Vermaelen, Mathieu – Rakitić, Sergi Roberto, Turan – Aleix Vidal, Messi, Munir.
    Náhradníci: Masip, Piqué, Busquets, Iniesta, Neymar, Bartra, Adriano

    Rozhodčí: Fernández – Cabañero, Canelo.
     
    FC BARCELONA

    To svěřenci Luise Enriqueho drží těžko uvěřitelnou sérii dvaceti zápasů v řadě bez porážky a na jedničku jim vyšel i první osmifinálový duel proti Espanyolu. Městský rival Blaugranas se sice po trefě Caiceda dostal do vedení, domácí ale ještě do přestávky odpověděli hned dvěma góly Messiho a po změně stran dokonali obrat Piqué a Neymar. Dnešní odveta by tak měla být pouhou formalitou.
     
    ESPANYOL BARCELONA

    Méně slavnému barcelonskému celku se v probíhajícím ročníku Primera División příliš nedaří, Espanyol je totiž až třináctý. V součtu všech soutěží celek z předměstí Cornella de Llobregat nevyhrál už čtyřikrát v řadě, v lize svěřenci kouče Gâlcy nestačili na Sevillu, remizovali s FC Barcelonou a prohráli v Eibaru. V poháru Copa del Rey se jim také příliš nedařilo, úvodní osmifinálový duel skončil jasnou výhrou Messiho a spol. 4:1.
    Opora hostů Lionel Messi v pondělí získala už svůj pátý Zlatý míč.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům dobrého fotbalu. Vítám vás u odvetného utkání osmifinále Španělského poháru, v němž Espanyol Barcelona přivítá svého slavnějšího měststkého rivala FC Barcelona. Máme se na co těšit, tak buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vojtěch Balon

    Branky: 32. Munir, 88. Munir

    Karty:   33. Burgui (ESB), 39. González (ESB), 42. Caicedo (ESB), 62. Sevilla (ESB) – 72. Vidal (BAR), 81. Rakitić (BAR), 84. Adriano (BAR)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 4:5. Rohy: 5:6. Fauly: 15:12.
    Espanyol Barcelona: Bardi – Rober, González, Ciani, Duarte – Abraham (79. Moreno), Jordán – Sevilla (68. Sylla), Asensio, Burgui (56. Montañés) – Caicedo.
    Náhradníci: Álvarez, Roco, Moreno, Montañés, P. López, J. López, Sylla

    FC Barcelona: Ter Stegen – Alves, Mascherano, Vermaelen (58. Bartra), Mathieu – Rakitić, Sergi Roberto (58. Adriano), Turan – Aleix Vidal, Messi, Munir.
    Náhradníci: Masip, Piqué, Busquets, Iniesta, Neymar, Bartra, Adriano

    Rozhodčí: Fernández – Cabañero, Canelo

    Diváci: 20843
    06.01.2016
    Barcelona - Espanyol 4:1

    Branky: 13. Messi, 44. Messi, 49. Piqué, 88. Neymar – 10. Caicedo

    Karty:   34. Neymar (BAR), 45+1. Suárez (BAR), 74. Piqué (BAR), 77. Messi (BAR) – 12. Abraham (ESB), 19. Moreno (ESB), 45+1. Pau (ESB), 52. Diop (ESB), 59. Pérez (ESB), 77. Roco (ESB)   72. Pérez (ESB)   76. Diop (ESB)

    bahis siteleri