Los Angeles – Ottawa 3:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:2 (kon.) | Buffalo – Washington 4:1 (kon.)
Columbus – Colorado 2:1 (kon.) | St. Louis – Montreal 4:3 (po pr.) | Nashville – Minnesota 3:0 (kon.)
Edmonton – Calgary 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Dallas 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Carolina 5:0 (kon.)
NY Islanders – Vancouver 1:2 (0:1 po s.n.) | Tampa – Florida 3:1 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
New York Rangers
Neděle 17.01.2016, 23:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    NEW YORK RANGERS
    I Rangers zatím v letošní sezóně předvádí velmi dobré výkony, a míří za postupem do play-off. Ve Východní konferenci Rangers patří třetí místo se ziskem 53 bodů. Problémém je, že na deváté Devils mají náskok pouhých tří bodů, tudíž by Rangers potřebovali bodovat, pokud se chtějí udržet na své stávající pozici.

    Rangers dnes čeká celkem třetí utkání na ledě soupeře. Svou sérii zahájili v derby s Islanders, ve kterém však prohráli 1:3. V posledním utkání sehráli svěřenci Alaina Vigneaulta vyrovnané utkání na hřišti Philadelphie, kde se nakonec radovali z výhry 3:2 po samostatných nájezdech. Dnes přijíždějí Rangers na led suverénního týmu Východní konference, a čeká je velmi těžký bitva!
     
    WASHINGTON CAPITALS
    Mnoho odborníku to nečekalo, a přesto je to skutečností. Washington zažívá parádní sezóny, a zatím ve Východní konferenci marně hledá konkurenci. Na Jágrovu Floridu mají Capitals náskok dvanácti bodů, a na třetí Rangers je náskok ještě propastnější – šestnáct bodů! Sezóna je však ještě v polovině, a stát se může spoustu věcí .. Capitals jsou však na dobré cestě k postupu do play-off!

    Washington se vrátil na konci minulého týdne z tripu po venkovních hřištích, který zakončil výhrou na ledě Rangers 4:3 po prodloužení. V dalším zápase se Ovečkin a spol. střetli s Ottawou, a po domácí kanonádě se Capitals radovali z výhry 7:1! V posledním zápase se Capitals představili v domácím prostředí, a dokázali porazit Vancouver 4:1! I do dnešního utkání vstupuje Washington v pozici mírného favorita ...

    Produktivitu Washingtonu táhne Švéd Nicklas Bäckström, který má na svém kontě již 41 bodů. Většina bodů jsou však nahrávky .. To góly, to je parketa pro Alexe Ovečkina, který před pár dny zaznamenal svůj 500. gól v NHL! Celkově jich má v této sezóně už 26! I na tuhle ruskou hvězdu se v dnešním utkání můžeme těšit ...
     
    Příjemný nedělní večerm všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Severoamerický NHL má dnes na programu dva zápasy od jedenácti hodin. My se společně zaměříme na souboj Washingtonu Capitals s New York Rangers. Úvodní vhazování je naplánováno ve Verizon Center po 23:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Pohled na rozbruslení domácího celku. Braden Holtby se na dnešní utkání připravuje opravdu precizně!

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Do utkání vstoupili aktivněji domácí hokejisté, kteří sice prohráli vhazování, nicméně díky dobrému napadání se dostali v útočném pásmu ke kotouči.
     
    00:40
    Úvodní ránu dnešního utkání vyslal obránce Niskanen, jehož pokus byl však zablokovaný. Následně byl Capitals odpískaný ofsjad.
     
    00:59
    Hned poté se do útočného pásma nastěhovali hosté, a od modré vyslal tvrdou stelu Boyle. Braden Holtby však jistě zasáhl lapačkou!
     
    01:27
    V pravém rohu se dostal ke kotouči Johansson, který se obtočil, a pohotově vypálil. Jeho ránu však dokázal Raanta vyrazit do rohu!
     
    01:51
    Na druhé straně kluziště se dostala do kombinace v útočném pásmu čtvrtá formace Rangers. Domácí však velmi rychle přistupovali, a zanedlouho se dostali ke kotouči.
     
    02:21
    První vážnější šanci měli hosté! V útočném pásmu se dostal ke kotouči J.T. Miller, který nebezpečnou střelou ohrozil Holtbyho, ten však jeho střelu lapil!
     
    03:04
    Útočnou akci Rangers táhl středem hřiště Brassard, jehož následná střela z levé strany byla zblokovaná, a málem se k zakončení dostal Nash, tomu však na poslední chvíli zablokoval hokejku Chorney.
     
    03:32
    A máme tady první přesilovou hru dnešního utkání! V rohu kluziště si počínal nedovoleně Williams, který sekl Kreidera, a odchází na trestnou lavici.
     
    04:23
    Hosté zatím svou přesilovou hru nehrají vůbec špantě, nicméně se nemohou pořádně usadit v útočném pásmu.
     
    04:46
    Teď hosté dokonce chybovali ve středním pásmu, a dopředu se dostal Chimera. Domácí forvard se následně dostal i do zakončení, avšak jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    05:09
    Rangers se v závěru přesilové hry konečně usadili v útočném pásmu, a od modré to zkoušel Yandle. Jeho ránu však zblokovala obrana domácích mimo.
     
    05:34
    Domácí celek zvládl úvodní oslabení dnešního zápasu na jedničku, a Williams se již prohání po ledě Verizon Center.
     
    06:03
    T.J. Oshie byl mezi kruhy první, tudíž se nepískalo zakázané uvolnění. Následně však za brankou prohrál souboj Ovečkin, a u puku jsou hosté.
     
    06:28
    Ovečkin se však nevzdal, zabojoval, a dokázal vybojovat kotouč. Následně od modré vypálil zkušený bek Alzner, jehož ránu srazil Klein mimo.
     
    06:49
    Po delší době měl práci také Antti Raanta, kterého prověřil střelou zápěstím Williams. Finský brankář však zasáhl spolehlivě, a následuje komerční přestávka.
     
    07:22
    J.T. Miller zatáhl kotouč do útočného pásma, a následně dostal kotouč na modrou čáru pro McDonagha, jehož následující rána skončila v náruči Holtbyho.
     
    07:51
    Domácí trojka velmi dobře napadala v útočném pásmu, a hosté měli velké problémy při rozehrávce. Nakonec o kotouř přicházejí, a Capitals se dostávají do kombinace.
     
    08:15
    Hned po vhazování se odrazil kotouč na modrou, kde se nacházel Dmitrij Orlov. Ruský bek tvrdě vypálil, nicméně jeho ránu zblokoval Klein!
     
    08:41
    První útočná formace domácích velmi aktivně napadala ve středním pásmu, a po ostrém hitu Ovečkina se dostali i ke kotouči. Následně byl však signalizován ofsajd, a Oshie musel zatáhnout kotouč do vlastního pásma.
     
    09:23
    Capitals momentálně rozehrávají z vlastního pásma, a vypadá to, že si celou akci vezme na starost Ness, který míří do středního pásma s pukem.
     
    09:56
    Ze skrumáže v rohu kluziště vzešel jako vítěz Sill, který postupoval vpřed do útočného pásma. V zakončení mu však následně zabránil dobře hrající Kreider.
     
    10:17
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hned po komerční přestávce se hostující Rangers dostávají do vedení! Rangers vyhráli vhazování, a na modré čáře se dostal ke kotouči McDonagha, který si počkal na ideální moment, a následně vyslal nahození před branku. Před Holtbym tečoval kotouč CHRIS KREIDER, a kotouč skončil v síti! Asistence: Ryan McDonagh, Mats Zuccarello.
    10:17 Chris KREIDER - 0:1
     
    10:31
    Hned po obdržené brance si však zahrají domácí přesilovou hru! Na trestnou lavici míří obránce Boyle, který dostává dvě minuty za nedovolené bránění!
     
    11:11
    Domácí se sice usadili v útočném pásmu, nicméně kombinace jim nevyšla. Ke kotouči se v mezikruží dostal Nash, který vyhazuje k brance domácích.
     
    11:36
    Capitals jsou již zpět v útočném pásmu, a kombinují. Uvidíme, zdali se jim povede bleskově vyrovnat.
     
    11:56
    Na levé křídlo dostal přihrávku Alex Ovečkin, který vypálil ze své typické pozice. Jeho ránu však zablokoval obětavý McDonagh!
     
    12:26
    Washingtonu přesilová hra příliš nevyšla, a Boyle je již zpět na hrací ploše. Capitals však pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    13:24
    Na druhé straně kluziště se dostal po levé straně do úniku Yandle, který následně tvrdě vystřelil. Jeho ránu však Holtby dokázal lapit.
     
    13:39
    Mats Zucarello získal kotouč v útočném pásmu, a na pravém křídle našel volného Brassarda, jehož pohotovou ránu však dokázal lapit Holtby!
     
    14:06
    První formace Rangers pokračovala v nátlaku v útočném pásmu, a do zakončení se tentokrát dostal Stall. Jeho střela zápěstím však letěla mimo.
     
    14:41
    Útočným pásmem probruslil Johansson, který se dostal na levou stranu, a chystal se zakončit. Na poslední chvíli mu však kotouč sebral z hole Klein.
     
    15:11
    Rangers velmi dobře zapracovali ve vlastním pásmu, a dobře hrající Yandle vyváží kotouč z vlastního pásma ven.
     
    15:32
    Na levou stranu dostal krásnou přihrávku od Orlova najetý jason Chimera, jehož ránu následná rána však mířila těsně mimo, a Raanta nemusel zasahovat!
     
    16:15
    Jevgenij Kuzněcov nahodil kotouč do útočného pásma pro Ovečkina. Ruský kanonýr následnou zadovkou našel Nicklase Backströma, jehož rána byla zblokovaná do ochranné sítě.
     
    16:34
    Hned po vhazování se dostal ke kotouči Chorney, jehož ránu však dokázal vyrazit Raanta. Bude se však vylučovat, a výhodu přesilové hry dostanou opět domácí na trestnou lavici míří Brassard!
     
    16:46
    Rangers však navazují na dobře zvládnuté úvodní oslabení, a opět hned po vhazování vyhazují!
     
    17:09
    Tentokrát chyboval při přechodu modré čáry Alex Ovečkin, a ke kotouči se hned dostal Stepan, který pohotově vyhazuje kotouč k Holtbymu.
     
    17:34
    Rangers se navíc dostali i v oslabení k ohrožení branky domácích! Rick Nash přetlačil Niskanena, nicméně jeho zakončení nebylo nikterak razantní.
     
    18:01
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se přesilová hra vůbec nedařila, paradoxně ji však nakonec využívají! Na levé straně operoval s kotoučem Kuzněcov, jehož následná přihrávka byla sražená, přesto se ke kotouči dostal ALEXANDER OVEČKIN, který si udělal prostor, a přesnou střelou mezi betony překonal Raantu! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Dmitrij Orlov.
    18:01 Alexandr OVEČKIN - 1:1
     
    18:23
    Teď měli domácí na dosah druhou branku, nicméně Antte Raanta předvedl parádní zákrok, kterým celou situaci zachránil! Nahození Niskanena tečoval Richards, a kotouč směřoval do poloprádzné branky. Raanta však dokázal hokejkou dostat kotouč z prostoru brankoviště!
     
    18:49
    Na druhé straně kluziště zase zahrozil Rick Nash, jehož pohotovou střelu z hranice pravého kruhu Holtby vyrazil!
     
    19:37
    V samotném závěru první třetiny se bude ještě vhazovat v obranném pásmu domácích, neboť Kleinovu ránu Holtby raději podržel v lapačce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nabídla divákům ve Verizon Center parádní hokej! Hra byla dlouho vyrovnaná, do vedení se však dostali v 11. minutě Rangers. Před Holtby ideálně tečoval kotouč Chris Kreider, a hosté vedli. Capitals však v závěru třetiny dokázali využít přesilovou hru, a zásluhou Alexandera Ovečkina srovnali! Hned poté měl druhý gól na dosah Richards, nicméně Raanta dokázal dostat kotouč z branky!

    Druhá třetina začne přibližně v 0:03!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Alzner chyboval při rozehrávce, a na modré se dostla ke kotouči Zuccarello. Norský útočník si následně udělal místo na střelu, avšak Holtby zasáhl.
     
    20:33
    Hned po vhazování se kotouč odrazil na hůl Ricka Nashe, který pohotově vystřelil. Jeho ránu však dokázal vyrazit Holtby, který byl nalepený na svou pravou tyč.
     
    21:07
    Za brankou domácích odvedl velmi dobrou práci Stepan, který dostal kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Boyle. Holtby vyrazil kotouč přímo k Stepanovi, jehož dorážku však dokázal domácí brankář také vyrazit!
     
    21:42
    Na druhé straně se v útočném pásmu usadila druhá formace, která se zatím marně pokouší dostat do kombinace.
     
    22:49
    Yandle se dostal k odraženému kotouči na modré, a pokoušel se rychle zakončit. Hostující bek byl však hned napadán Williamsem, a o puk přišel.
     
    23:17
    Po levé straně najížděl do pásma Lindberg, a švédský útočník se náslendě dostal také ke střele. Tu však srazil mimo zkušený bek Alzner!
     
    23:49
    Ve druhé třetiny má zatím více ze hry hostující celek. Momentálně však v útočném pásmu kombinuje Washington!
     
    24:19
    První formace Capitals udělala v útočném pásmu pořádný rozruch! Alexander Ovečkin přebral kotouč v levém rohu, a následně našel Wilsona, jehož ránu z mezikruží však dokázal zastavit Raanta! Finský brankář pokryl i dorážku Backströma ...
     
    25:05
    Hostující celek zatáhl kotouč do útočného pásma přes pravou stranu. Následně však chyboval Glass, který o kotouč přišel, a Capitals otáčejí hru.
     
    25:33
    Na modré čáře dostal prostro Williams, který velmi tvrdě vypálil. Antte Raanta si však připsal další velmi dobrý zákrok!
     
    25:58
    Za brankou dobře zapracoval Kuzněcov, který našel následnou krásnou přihrávkou volného Williamse, toho však v zakončení fauloval McIlrath, který odchází na trestnou lavici!
     
    26:09
    Domácím však opět nevyšel začátek přesilové hry, a dopředu se opět dostal Rick Nash. Hostující forvard se následně dostal ke střele, a vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    26:46
    Teď už jsou však domácí nastěhováni v útočném pásmu, a pokoušejí se dostat do zakončení.
     
    27:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals opět svou přesilovou hru využívají! Domácí celek byl dlouho v útočném pásmu, nicmíéně kombinace stále nevycházela dle představ. Následně se dostal na pravé straně ke kotouči Nicklas Backström, který exkluzivní přihrávkou našel před brankou MARCUSE JOHANSSONA, tomu stačilo nastavit hůl! Asistence: Nicklas Backström, Matt Niskanen.
    27:18 Marcus JOHANSSON - 2:1
     
    27:43
    Hned po obdržené brance se dopředu dostal Brassard společně s Billetem. Do zakončení se nakonec dostal prvně jmenovaný, jehož střelu však Holtby lapil.
     
    28:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak, to je hodně nepovedená fáze hry pro Rangers, kteří inkasují podruhé v krátkém časovém sledu, a rázem prohrávají o dvě branky! Capitals se velmi rychle dostali do útočného pásma, a v rohu operoval s kotoučem Burakovsky. Švédský útočník následně dostal kotouč na modrou pro Taylora Chorneyho, jehož následná rána skončila v síti! Kotouč nakonec lehc tečoval JUSTIN WILLIAMS, kterému je nakonec branka přiznána! Asistence: Taylor Chorney, Andre Burakovsky.
    28:20 Taylor CHORNEY - 3:1
     
    28:45
    Z levé strany se dostal ke střele obránce Yandle, jehož ostrou ránu však dokázal lapit Holtby! Následuje komerční přestávka ...
     
    29:09
    K další ráně hostujícího celku se tentokrát dostal Mats Zuccarello. Pokus norského hokejisty však skončil mimo!
     
    29:36
    Rangers se dokázali usadit v útočném pásmu, a následně se ke střele dostal Rick Nash. Jeho pokus vyrazil Holtby přímo na hokejku Brassarda, který se však k zakončení nedostal, neboˇˇt byl faulován Niskanenem, a ten je vyloučený.
     
    29:59
    Hned na začátku přesilové hry se dostal ke střele z hranice pravého kruhu Mats Zuccarello, jehož ránu však dokázal Holtby vyrazit!
     
    30:26
    Domácím se podařilo vyhodit, nicméně hostující celek se velmi rychle vrátil do útočného pásma. Od modré to zkoušel Yandle, nicméně jeho rána byla zablokovaná.
     
    30:56
    Washington zatím své oslabení zvládá na jedničku, a přichází další vyhození!
     
    31:23
    Holtby sice za brankou zastavil nahození Kleina, nicméně u kotouče byl první Brassard, a Rangers se usazují v útočném pásmu.
     
    31:46
    Hned po návratu Matta Niskanena na led se dostal ke střele domácí Ness, jehož ránu však Raanta velmi dobře viděl, a dokázal zasáhnout.
     
    32:09
    Hra je tentokrát přerušena, a nás čeká druhá komerční přestávka v této třetině!
     
    32:49
    Na modrou čáru dostal přihrávku Ness, jehož ránu tečoval před Raantou Kuzněcov. Kotouč však nakonec mířil mimo Raantovu branku.
     
    33:19
    Hostům se nepodařilo prodrat do útočného psáam, a přišla ztráta. Následně se do útočného pásma dostali Capitals, a nebezpečně střílel Ovečkin, toho však vychytal Raanta!
     
    33:52
    Rangers se v posledních minutách příliš nedaří v útočném pásmu, a aktivní Capitals mají zatím jasně více ze hry!
     
    34:17
    Dmitrij Orlov nahazoval od modré kotouč před branku, kam si najížděl Ovečkin. Ruskému kanonýrovi se však nepodařilo kotouč tečovat.
     
    34:45
    Rangers se hnali do zajímavého protiútoku, a do šance se dostával Miller. Hostující forvard si však následně pomohl malým "háčkem" v souboji s Orlovem, a míří na trestnou lavici!
     
    35:06
    Washingtonu konečně vyšel úvod přesilové hry, a dostal se do kombinace v útočném pásmu. Po nepřesné střele Williamse se však ke kotouči dostal Fast, který vyhazuje.
     
    35:41
    Washington se dostal opět do útočné třetiny, nicméně dlouho zde nevydržel, neboť Rangers se dostali ke kotouči, a opět vyhazují!
     
    36:19
    Rangers zatím zvládají oslabení velmi dobře, a přichází třetí vyhození! Domácí celek však ještě spěchá do útočného pásma ...
     
    36:42
    Matt Niskanen poslal ideální přihrávku na levé křídlo, kde se nacházel Alex Ovečkin. Ruský kanonýr vypálil ze své klasické pozice, nicméně Raanta zasáhl.
     
    37:28
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak, poslední třetina dnešního utkání bude ještě zcela jistě hodně dramatická! Rangers se totiž v závěru třetiny dostávají na dostřel jedné branky! V pravém rohu se dokázal uvolnit Ricka Nash, který se sice do zakončení nedostal, nicméně jeho práci za něj dokončil CHRIS KREIDER, který plácl do kotouče, a jeho střela skončila v síti! Asistence: Rick Nash, Derek Stepan.
    37:28 Chris KREIDER - 3:2
     
    37:42
    Braden Holtby přijel po přerušení k domácí střídačce, a vypadá to, že bude muset střídat! Grubauer se již začíná rozcvičovat!
     
    37:42
    Je tomu skutečně tak! Braden Holtby opouští klec domácího celku, a do té se postaví Philipp Grubauer!
     
    38:26
    Mats Zuccarello zatáhl kotouč do útočného pásma, a předal kotouč Brassardovi. Grubauer si však první zákrok nepřipsal, neboť střela byla zablokovaná.
     
    38:56
    Do útočného pásma dostal kotouč Lindberg, který se dokázal uvolnit v rohu, a dostal kotouč na modrou pro Boyla. Jeho rána však byla zablokovaná.
     
    39:16
    Aktivní Lindberg se však nakonec dostal ke kotouči, a zakončil. Philipp Grubauer si však připisuje první zákrok v tomto zápase!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nabídla opět velmi zajímavou podívanou! Na další branku jsme čekali až do 28. minutě, kdy se po krásné přihrávce Backströma prosadil Marcus Johansson. Na jeho branku o minutu později navázal také Justin Williams, který tečoval střelu Chorneyho! Capitals však následně lehce ubrali na svém tempu, a v závěru třetiny snížil svým druhým gólem v zápase Chris Kreider. O pár sekund později navíc opustil brankovišti Capitals Braden Holtby, kterého nahradil Grubauer!

    Třetí třetina začne přibližně v 1:02!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Alexander Ovečkin táhl první útočnou akci svého týmu ve druhé třetině, nicméně o ruského kanonýra se postaral obránce McDonagh.
     
    40:35
    Na druhé straně si vytvořili velkou šanci na vyrovnání hosté! Před Grubauera zatáhl kotouč Miller, a ke střele se následně dostal Zuccarello. Německý brankář byl však pozorný!
     
    40:42
    Hned po vhazování se kotouč odrazil na modrou čáru, odkud vystřelil Mats Zuccarello. Jeho střelu tečoval Miller, nicméně hůl měl příliš vysoko, a rozhodčí hru vykazují z pásma ven!
     
    41:38
    Dlouhý pas Kleina zachytil ve středním pásmu Alexander Ovečkin, který se však ke střele dostat nemohl, neboť byl velmi rychle napadán Fastem.
     
    42:08
    Z vlastní modré nahazoval kotouč obránce McDonagha, který hledal Ricka Nashe. Hostující forvard však na kotouč nedosáhl, a je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    42:38
    Zuccarello dostal ideální přihrávku od Millera do útočného pásma. Norského útočníka však následně zahnal do rohu obránce Niskanen.
     
    43:09
    Další přerušení ... Washingtonu se vůbec nepodařila rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Hra se tak stěhuje před Grubauera.
     
    43:55
    Chimera mohl najíždět do útočného pásma, a dostal by se tak do zajímavé šance. Domácí forvard musel počkat, až vyjede z pásma Johansson.
     
    44:27
    Rick Nash prošel do útočného pásma po levé straně, a dostal se do zakončení. Při tom byl však tísněn Niskanenem, a jeho slabá rána skončila v lapačce Grubauera.
     
    44:51
    Washington právě vstřelil branku!
    Veledůležitá branka pro domácí celek, který se rázem dostává do dvoubrankového vedení, a výrazně se přibližuje dnešnímu vítězství! V útočném pásmu chyboval Miller, a ke kotouči se dostal Burakovsky. Jeho následná přihrávka našla Kuzněcova, který ještě hezčí přihrávkou našel na brankovišti JUSTINA WILLIAMSE, jenž poslal kotouč do sítě! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Andre Burakovsky.
    44:51 Justin WILLIAMS - 4:2
     
    45:42
    Do útočného pásma se vydal domácí Wilson, který se prodral až do rohu. Následně však domácí forvard o kotouč přišel.
     
    46:16
    Rozhodčí opět přerušují hru, a následuje první komerční přestávka v této třetině.
     
    46:39
    Alex Ovečkin najížděl do útočného pásma, nicméně jeho následný postup zastavil skvěle bránící McDonagh, a kotouč je ve středním pásmu.
     
    46:59
    Před Raantu tentokrát najel Stanislav Galijev, kterému však zakončení příliš nevyšlo, a hostující brankář dokázal zasáhnout!
     
    47:34
    Capitals se v poslední době lehce zatáhli, což je vzhledem k výsledku pochopitelné. Do konce zápasu však ještě zbývá hodně minut ...
     
    48:08
    Ještě ze středního pásma to zkoušel hostující Derek Stepan. Branku německého brankáře však hostující forvard nedokázal trefit.
     
    48:41
    Krásný průnik do útočného pásma předvedl Hayes, který se prodral až do rohu kluziště, nicméně následně hostujícího útočníka obral o kotouč Niskanen.
     
    49:11
    Na druhé straně kluziště zahrozil Jason Chimera, který těžil z dobré nahrávky Niskanena. Následně se Chimera dostal i ke střele, nicméně mířil mimo!
     
    49:45
    Alzner chtěl najít dlouhou přihrávkou na útočné modré najetého Williamse. Střelec dnešních dvou branek se však nedokázal dostat před Girardiho, a je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    50:15
    Rick Nash si vzal kotouč na modré od Kreidera, a postupoval do pásma. Následně nebezpečně vypálil z mezikruží, nicméně mířil mimo!
     
    50:56
    Do útočného pásma se vydal J.T. Miller, který následně našel před brankou obránce MCDonagha. Jeho pohotové zakončení však dokázal vyrazit skvělým zákrokem Grubauer!
     
    51:39
    V útočném pásmu se dokázala usadit velmi produktivní druhá formace, která zajímavě kombinovala, ačkoliv se nakonec do zakončení nedostala.
     
    52:15
    Následně se dostal ke kotouči Burakovsky, jehož následná rána však mířila mimo. Ve středu hřiště poté fauloval Jevgenij Kuzněcov, který oslabuje svůj tým!
     
    52:26
    Domácí Capitals však začínají své oslabení velmi dobře, a zásluhou Wilsona vyhazují kotouč k brance Raanty!
     
    52:56
    Rangers kombinovali v útočném pásmu, nicméně dobře pohybující se domácí hráči se dostali ke kotouči, a opět vyhazují.
     
    53:28
    Hostům se zatím přesilová hra vůbec nedaří, a přichází další vyhození domácího celku!
     
    53:36
    První střelu svého týmu při přesilové hře vyslal Chris Kreider, který útočil na hattrick. Jeho střelu však jeden z obránců srazil do ochranné sítě.
     
    54:12
    V samotném závěru přesilové hry se dostal kotouč na pravou stranu, odkud tvrdě vypálil Yandle. Ránu hostujícího beka však zablokoval Alzner!
     
    54:43
    Washington zvládl hodně důležité oslabení, a opět se přibližuje dnešnímu vítězství.
     
    55:17
    Dmitrij Orlov se vydal na útočný výlet, a najel si až před Raantu. Ruský bek to následně zkoušel běkhendem, nicméně finský brankář ve službách Rangers dokázal zasáhnout!
     
    55:47
    Do zajímavého přečíslení se hnal Brassard společně s Billetem. Prvně jmenovaný před brankou posílal žabičku pro Billeta, ten však nakonec kotouč netrefil!
     
    56:31
    Do útočného pásma nahodil kotouč Yandle, to bylo však ze strany hostujících hráčů vše, a u kotouče jsou domácí!
     
    56:40
    U střídačky hostujících hráčů srazil McDonagh ostrým hitem k zemi Chimeru, nicméně se jednalo o čistý zákrok! Následuje komerční přestávka.
     
    56:57
    Hostům teď vůbec nevychází rozehrávka, a dobře napadající hráči Capitals se dostávají ke kotouči v útočném pásmu!
     
    57:11
    Následně však přišla ztráta Williamse, a vpřed zamířil Rick Nash. Hostující forvard se dostal ke střele, nicméně Grubauer dokázal zasáhnout!
     
    57:17
    Antti Raanta je již na střídačce, a Rangers to zkoušejí v šesti!
     
    57:36
    Domácím se však podařilo dostat kotouč do středního pásma, a Rangers střídají. Moc času již hostům nezbývá!
     
    58:09
    Washington právě vstřelil branku!
    A domácí celek střílí pátou branku, čímž potvrzuje své dnešní vítězství! Při rozehrávce chyboval Yandle, který nabídl kotouč JUSTINU WILLIAMSOVI, který nahodil kotouč do pásma. Puk mířil k Brassardovi, kterému však nesedlo zpracování, a ten mu utekl do branky. Williams tak zkompletoval svůj hattrick! Bez asistence.
    58:09 Justin WILLIAMS - 5:2
     
    58:20
    Hned po obdržené brance se však dostal do nájezdu před Grubauerem Moore, který byl podražený Richardem, a Rangers si ještě zahrají přesilovou hru!
     
    59:05
    Tak, Rangers se nakonec neprosazují! Rozhodčí ještě prozkoumali záznam ze hry, a zjistili, že hosté při přechodu modré čáry byli v ofsajdu!
    Neuznaný gól Rangers, kterému předcházelo ofsajdové postavení!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Washington Capitals v domácím prostředí porazil New York Rangers 5:2!

    První třetina nabídla divákům ve Verizon Center parádní hokej! Hra byla dlouho vyrovnaná, do vedení se však dostali v 11. minutě Rangers. Před Holtby ideálně tečoval kotouč Chris Kreider, a hosté vedli. Capitals však v závěru třetiny dokázali využít přesilovou hru, a zásluhou Alexandera Ovečkina srovnali! Hned poté měl druhý gól na dosah Richards, nicméně Raanta dokázal dostat kotouč z branky!

    Druhá třetina nabídla opět velmi zajímavou podívanou! Na další branku jsme čekali až do 28. minutě, kdy se po krásné přihrávce Backströma prosadil Marcus Johansson. Na jeho branku o minutu později navázal také Justin Williams, který tečoval střelu Chorneyho! Capitals však následně lehce ubrali na svém tempu, a v závěru třetiny snížil svým druhým gólem v zápase Chris Kreider. O pár sekund později navíc opustil brankovišti Capitals Braden Holtby, kterého nahradil Grubauer!

    Hned na začátku třetí třetiny přišla důležitá branka pro domácí celek, který se zásluhou Justina Williamse dostal do dvoubrankového vedení. V závěru to Rangers zkoušeli bez brankáře, nicméně do prázdné branky se trefil opět Justin Williams, který zkompletoval svůj hattrick!

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Do dnešního utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista

    TŘI HVĚZDY DNEŠNÍHO UTKÁNÍ
    1. Justin Williams (WSH) – 3+0
    2. Chris Kreider (NYR) – 2+0
    3. Taylor Chorney (WSH) – 0+1

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (01:49:51)
    Justin Williams přispěl k výhře třemi zásahy.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 19. Ovečkin (Kuzněcov, Orlov), 28. Johansson (Backström, Niskanen), 29. Williams (Chorney, Burakovsky), 45. Williams (Kuzněcov, Burakovsky), 59. Williams – 11. Kreider (McDonagh, Zuccarello), 38. Kreider (Nash, Stepan)


    Washington Capitals: Holtby (od 38. Grubauer) – Niskanen, Alzner, Schmidt, Orlov, Chorney, Ness – T.J. Oshie (A), Backström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Latta, Richard, Sill
    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – Klein, McDonagh (C), Boyle, Stall, Girardi, Yandle – Zucarello, Brassard, Billet – Nash, Stepan (A), Kreider – Fast, Hayes, Lindberg – Stalberg, Moore, Glass

    Rozhodčí: Charron – St. Pierre – Sericolo, McElman
    bahis siteleri