Chievo – Juventus 0:4 (kon.) | Neapol – Empoli 5:1 (kon.) | Janov – Fiorentina 0:0 (kon.)
Turín – Hellas Verona 0:0 (kon.) | Udinese – Lazio 0:0 (kon.) | Bologna – Sampdoria 3:2 (kon.)
AC Milán – Inter 3:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
5:1 (2:1)
Empoli FC
Neděle 31.01.2016, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 22. kolo
Předzápasové kurzy
    88. José María Callejón - 5:1
     
    88
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí si zápas již užívají, a bezmocnému soupeři přidávají pátý úder! Na levé straně si udělal prostor Dries Mertens, který poslal před obránce centr do vápna. Míč doputoval až k noze JOSÉ CALLEJÓNA, jehož střela mířila přesně k tyči, a Skorupski nedokázal míč vyrazit!
     
    86
    Domácí celek provádí své poslední střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Marek Hamšík, který se dočkal za svůj výkon velkého potlesku zaplněných tribun. Na jeho místo přichází David López!
    83. José María Callejón - 4:1
     
    83
    Neapol právě vstřelila branku!
    A Neapol se v závěru dočkává čtvrté branky, a o vítězi dnešního utkání je již definitivně rozhodnuto! Dries Mertens se dokázal na levé straně krásně obtočit kolem spoluhráčů, a následným parádním centrem našel na zadní tyči JOSÉ CALLEJÓNA. Španělský křídelník nebyl nikým hlídán, a v pohodě zakončil!
     
    82
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Daniele Croce, přichází Rade Krunić.
     
    79
    Ale, ale, ale. Marek Hamšík se připravoval na pravé straně k centru, nicméně v tom přilétl do souboje Marcel Büchel, který poslal slovenského reprezentanta k zemi. Büchel pochopitelně dostává žlutou kartu ...
     
    75
    Vzápětí přichází další střídání domácího celku! Parádní výkon dnes podal také Lorenzo Insigne, který se podílel na dvou brankách svého celku, a neúnavně "piloval" levou stranu. Na jeho místo přichízí Belgičan Mertens!
     
    72
    Gonzalo Higuaín se dočkává zaslouženého potlesku domácích fanoušků! Argentinský forvard dnes vstřelil jednu branku, a odvedl skvělý výkon. Na jeho místo přichází Gabbiadini.
     
    68
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Massimo Maccarone, přichází Levan Mčedlidze.
    68. Hlavička Camporeseho skončila těsně vedle
     
    68
    Empoli vybojovalo rohový kop, ze kterého bylo velmi blízko snížení stavu! Exekuce se ujal Paredes, jehož centr našel Camporeseho, a jeho následná hlavička skončila těsně vedle domácí branky!
     
    58
    Domácí nejlepší střele zůstává ležet na trávníku, a je ošetřován. Mezitím provádí Empoli své první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Riccardo Saponara, a na jeho místo přichází Marcel Büchel.
    51. Michele CAMPORESE - 3:1
     
    51
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí celek se hned na začátku druhého poločasu dostává do dvoubrankového vedení, a výrazně se přibližuje k dnešímu vítězství! Na pravé straně se krásně otevřel prostor pro Callejóna, jehož následný centr by zřejmě skončil v náruči Skorupskiho. Míč si však srazil do vlastní sítě MICHELE CAMPORESE!
     
    50
    Pepe Reina následně velmi rychle rozehrál, a Neapol šla do rychlého protiútoku. Ten táhl středem hřiště Marek Hamšík, jehož postup následně zastavil Lorenzo Tonelli. Italský stoper dostává za svůj zákrok žlutou kartu!
     
    45
    Na polovině Empoli se pokoušel vybojovat míč Allan, nicméně ve skluzu zajel pod nohy Piotra Zielińskiho. Brazilský záložník následně dostává žlutou kartu, a odchází za asistence lékařů za postranní čáru, neboť si také lehce ublížil.
     
    39
    Domácí celek nepřestává být aktivní, a pokouší se ještě před koncem poločasu navýšit své vedení. Následně však přišla ztráta Callejóna, a vše musel hasit Hysaj, který ostře zajel do Maccaroneho, a je z toho žlutá!
    37. Lorenzo INSIGNE - 2:1
     
    37
    Neapol právě vstřelila branku!
    A Neapol potvrzuje svou parádní formu v letošní sezóně, a během necelých desíti minut otáčí skóre dnešního utkání! K exekuci standardní situace se postavil LORENZO INSIGNE, který to kopl parádně, a na jeho střelu Skorupski nedosáhl!
     
    36
    Teď z toho bude zajímavá šance pro Neapol! Marek Hamšík se před vápnem dostal k tvrdé střele, nicméně tu zablokoval rukou Piotr Zieliński. Polský středopolař dostává žlutou kartu, a SSC má navíc k dispozici standardní situaci!
     
    34
    HNed po vyrovnávací brance přichází první karetní trest v dnešním zápase! Žlutou kartu dostává Pepe Reina, který šel uklidnit Mária Ruie, který vyjel po Jorginhovi. Předtím však fauloval brazilský středopolař, tudíž má Empoli k dispozici další standardní situaci.
    33. Gonzalo HIGUAÍN - 1:1
     
    33
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak to je blesková odpověď domácích borců, kteří za pět minut srovnávají na 1:1! Na levou stranu dostal míč Lorenzo Insigne, který překrásným centrem našel ve vápně zcela osamoceného GONZALA HIGUAÍNA, ten lehce lízl míč hlavou, a Skorupski byl bez šance!
    28. Leandro Daniel Paredes - 0:1
     
    28
    Empoli právě vstřelilo branku! A z následné standardní situaci jde také hostující celek do překvapivého vedení! Neapol tak má po necelé půl hodině hry problém, a bude muset být na útočné polovině ještě více aktivnější ... Mário Rui přiklepl míč do běhu pro LEANDRA PAREDESE, jehož ránu tečoval někdo z domácích hráčů, a Pepe Reina neměl šanci reagovat na změnu dráhy letu míče!
     
    16
    Z následného rohového kopu zahrozil Lorenzo Insigne, ke kterému se odrazil míč ve vápně. Jeho pohotová střela však branku těsně minula!
    15. Proti střele Higuaína vytáhl parádní zákrok Skorupski
     
    15
    Teď už akce domácích vyšla parádně, a hned z toho byla obrovská šance! Lorenzo Insigne dostal krásný pas na levou stranu, a postupoval až do vápna. Následně skvěle načasoval přihrávku pro Higuaína, jehož pohotovou střelu parádně vyrazil na roh Skorupski!
     
    13
    Jorginho vymyslel povedený pas do vápna pro Callejóna, který míč vrátil do středu vápna, kde číhal Gonzalo Higuaín. Argentinský forvard však opět netrefil míč ideálně, a míč šel vysoko nad branku!

    Jan Havlovic

    Branky: 33. Higuaín (L. Insigne), 37. L. Insigne, 51. Camporese (vla.), 83. Callejón (D. Mertens), 88. Callejón (D. Mertens) – 28. Paredes

    Karty:   34. Reina (NEA), 39. Hysaj (NEA), 45. Allan (NEA) – 36. Zieliński (EMP), 50. Tonelli (EMP), 79. Marcel Büchel (EMP)


    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:3.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík (C) (86. David López) – Callejón, Higuaín (72. Gabbiadini), L. Insigne (75. D. Mertens).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Gabriel – Strinić, Valdifiori, Ch. Maggio, D. Mertens, David López, Chiricheş, Gabbiadini, El Kaddouri, Chalobah, Luperto.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini, Tonelli, Camporese, Rui – Zieliński, Paredes, Croce (82. Krunić) – Saponara (58. Marcel Büchel) – Pucciarelli, Maccarone (C) (68. Mčedlidze).
    Náhradníci: Pugliesi, Pelagotti – Zambelli, Bittante, Mčedlidze, Maiello, El Hadji, Piu, Ćosić, Krunić, Livaja, Marcel Büchel.

    Rozhodčí: Davide Massa – Vuoto, Marrazzo (vš. Itálie)
    bahis siteleri