Buffalo – Montreal 6:4 (kon.) | NY Rangers – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Carolina – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Detroit – Colorado 2:3 (1:2 po s.n.) | Tampa – Nashville 4:3 (po pr.) | Florida – St. Louis 3:5 (kon.)
Arizona – Calgary 4:1 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 1:2 (po pr.) | Minnesota – Boston 2:4 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
6:4 (2:1, 3:3, 1:0)
Montreal Canadiens
Sobota 13.02.2016, 01:00 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi touto zprávou loučím a přeji krásné sobotní vstávání. (03:49:58)
     
    Československá stopa v utkání
    Tomáš Plekanec (MTL) – 0+0, čas na ledě 18:33
    Tomáš Fleischmann (MTL) – 0+0, čas na ledě 14:25
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Marcus Foligno (BUF) – 2+1
    2. Evander Kane (BUF) – 2+0
    3. Sven Andrighetto (MTL) – 2+0
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 505 diváků.
     
    To bylo panečku utkání!

    V první třetině se hosté po nepovedeném útoku domácích dostali do přečíslení, které zakončil přesnou ránou Sven Andrighetto. Domácím se ale povedlo do přestávky vyrovnat. David Legwand nejdříve zakončoval svůj nájezd přesnou střelou a na konci třetiny dokázal skóre otočit Evander Kane.

    Druhá třetina byla hodně bláznivá. Domácí šli hned na začátku druhé periody do tříbrankového vedení a vše vypadalo skvěle. Montrealu se ovšem povedlo po chybách a přesilovkách snížit na rozdíl jediné branky. Marcus Foligno ovšem následně proměnil trestné střílení a domácí byli opět v trháku. Vedení jim ale vydrželo jen chvilku, Alex Galchenyuk následně snížil.

    Třetí třetina byla jen hrou na jednu branku. Chad Johnson ovšem všechny pokusy kryl a nejméně třikrát mu také pomohla branková konstrukce. Do prázdné branky následně zakončil Evander Kane po menší chybě rozhodčího. Na obou stranách se tak dvakrát prosadili hned dva hráči.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Poslední snažení Montrealu nebylo úspěšné, Buffalo vítězí a po jedenácti dnech porážejí Montreal i podruhé!
    59:05 KANE - 6:4
     
    59:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácím nyní pomohl rozhodčí, který nahazovaný kotouč zastavil před rozjíždějícím Subbanem. Toho se ujal EVANDER KANE, který s kotoučem vjel do útočné třetiny a propálil Subbana. Je rozhodnuto! Asistence: Ryan O'Reilly.
     
    58:34
    Do útočné třetiny se ovšem vydali domácí, kteří mohli puk poslat do prázdné branky, ale Giontovi se nepovedlo zasáhnout puk do prázdné branky.
     
    58:20
    Následně se puku ujali domácí hokejisté, kteřéí puk poslali za branku a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    58:15
    Po rychlé kombinaci pálil na branku Chada Johnsona obránce Mike Barberio, kterému se ovšem nepovedlo přízemní střelou skórovat.
     
    57:25
    Evander Kane nyní vyvezl kotouč a z pozice, odkud může vyhodit za branku, kdy nehrozí odpískání zakázaného uvolnění, puk vyhodil.
     
    56:54
    A opět domácího brankáře zachránila zvonkohra! Po střele z dobré pozice střílel jeden z červenomodrých, který ale napálil jen konstrukci!
     
    56:18
    Následně se z pravého kruhu pokoušel střelou zápěstím prosadit Lars Eller, kterému se ale pozorného brankáře nepovedlo překonat.
     
    55:23
    Individuálně se prodral do zakončení Max Pacioretty. Ten zakončoval skrz dvojici obránců, a tak do střely nevložil příliš razance. Puk skončil u Johnsona.
     
    54:44
    Poprvé slyšíme fanoušky Buffala, kteří povzbuzovali svůj celek. Byl to ovšem ojedinělý záblesk, protože hned opět ztichli.
     
    54:15
    Fanoušci Canadiens, jenž jsou přítomní ve First Niagara Center zvedali ruce nad hlavu, ale puk nakonec v brance neskončil!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 13. Legwand (Deslauriers, Bogosian), 20. Kane (Foligno, O'Reilly), 22. Gorges, 23. Foligno (Varone), 38. Foligno (TS), 60. Kane (O'Reilly) – 4. Andrighetto (Pacioretty, Desharnais), 25. Galchenyuk (Markov, Desharnais), 27. Andrighetto, 40. Galchenyuk (Markov, Subban)


    Buffalo Sabres: Johnson (Lehner) – Gorges, Ristolainen, Colaiacovo, Bogosian, McCabe, Franson – Deslauriers, O'Reilly, McGinn – Kane, Reinhart, Gionta – Moulson, Eichel, Foligno – Varone, Legwand, Bailey
    Montreal Canadiens: Scrivens (22. Condon) – Markov, P.K. Subban, Barberio, Gilbert, Jemelin, Pateryn – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Pacioretty, Desharnais, Andrighetto – Fleischmann, Eller, Smith-Pelly – Byron, Mitchell, Weise

    Rozhodčí: Kimmerly, Rank – Devorski, Kovachik

    Diváci: 18 505
    ocianews.com