Rakousko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Česko – Německo 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Německo
Sobota 13.02.2016, 18:45 • Zimní stadion Dvůr Králové nad Labem • Turnaj čtyř (ženy U15)
Partner:
     
    Ve třetí třetině už český tlak do německé branky nepokračoval, moc šancí jsme neviděli. Ale jinak jsme důležitou bitvu s Německem zvládli! Výsledný rozdíl určila už skvělá první třetina, i ta druhá nám herně celkem vyšla.

    Výsledek 4:1 pro naši reprezentaci do 15 let znamená, že pokud zítra zvládne utkání se Švýcarkami, ovládne turnaj čtyř zemí ve Dvoře Králové nad Labem!

    Poslední duel odehraje český tým už zítra v 9:45 ráno. To už máme za chvilku, tak se dobře vyspěte a zítra nám zase držte palce! (20:55:25)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Česko dvougólová obránkyně Daniela Pejšová a za Německo autorka jediné trefy Sarah Kubiczeková.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Nahození Raschkeové zastavila rukou Kaltounková, pak posílaly Němky puk před branku, ale Švejdová ho ztečovala mimo dosah dojíždějící hráčky.
     
    59:08
    Po souboji v rohu české třetiny vykazuje sudí hru do středního pásma.
     
    58:56
    Vítězství už nám neunikne, ale čeká nás ještě jedno oslabení. Aneta Zachová (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    58:27
    Uprostřed lítého boje v rohu německého pásma byla Tereza Sovjáková, která skončila na ledě. Buly po pravici německé gólmanky.
     
    57:36
    Anna Fabšicová se dostala k odraženému puku, ovšem z hranice brankoviště proti ní Förgová zasáhla. Pak měla štěstí, že jsme puk zastihli až v moc velkém úhlu.
     
    56:47
    Český tým ještě dohrával početní výhodu, ta nám bohužel nenabídla nic zajímavého před brankou. Stejně jako téměř v celém průběhu třetí třetiny.
     
    56:12
    Krčková dojela na střídačku, ale lékař ji musí ošetřit v obličeji. Vůbec se českým trenérům nedivím, že se na rozhodčí zlobí. Nebo si to udělala sama?
     
    56:12
    Nina Christofová tvrdým zákrokem složila k ledu Moniku Krčkovou. Ta se chvíli nezvedala, ale už je na střídačce. Dneska už hrát nemusí, ale věřím, že pro zítřek bude v pořádku.
     
    56:04
    Obětavý zákrok jedné z obránkyň zastavil další pokus Kristýny Kaltounkové.
     
    55:48
    Česko hraje v plném počtu, zbývá nám minuta přesilovky.
     
    55:20
    Hodně aktivní střídání předvedla Anna Fabšicová. pak bohužel netrefila kotouč před brankou a Němky vyhazují.
     
    54:49
    Na chvíli se poměr sil na ledě vyrovná. Luisa Welckeová (GER) pyká za vražení na hrazení.
     
    54:45
    Jenže vzápětí měla šanci před Švejdovou Bartellová, ani nadvakrát nedokázala naši gólmanku prostřelit!
     
    54:31
    Další desítky sekund už držíme puk daleko od naší branky.
     
    53:33
    Liberecká dívka v masce působí ve třetí třetině velmi jistým dojmem, teď rychle ukryla ve výstroji schované nahození od modré čáry.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. D. Pejšová (Zachová, Kaltounková), 13. Krčková, 13. Fabšicová (Hájková), 33. D. Pejšová (Šmajdová) – 31. Kubiczeková (Klingerová)


    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – Krčková, D. Pejšová, Šmajdová, Vlková, Sovjáková, G. Horáková, Zachová – Mazancová, Kaltounková "C", Čajanová – Fabšicová, V. Černá, Hájková – Škorpíková, Petřeková, Seroiszková – Z. Černá, Sarnovská, T. Horáková. Trenérka: Jana Krylová.
    Německo: Förgová (Dislová) – Idschoková, Klingerová "C", Raschkeová, Fuchsová, Merkleová, Glossmannová, Gawronová, Heinzová – Harková, Kubiczeková, Christofová – Luisa Welckeová, Lilli Welckeová, Bartellová – Jekelová, Nietzscheová, Schieferová – Levringhausová, Fiedlerová, Miguezová. Trenér: Robert Geml.

    Rozhodčí: Malá – Šťastná, Štefková.
    thejrc.org