New Jersey – NY Rangers 5:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Toronto – Nashville 2:3 (kon.)
Detroit – Columbus 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa – Arizona 2:1 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 1:4 (kon.)
Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:4 (kon.) | Los Angeles – Calgary 2:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
New York Rangers
Středa 24.02.2016, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny hokejové nadšence u sledování on-line přenosu z derby mezi celky New Jersey Devils a New York Rangers! Komu bude patřit dnešní bitva o řeku Hudson?

    Jste fanoušky NHL.cz? :) Pokud odpověď zněla "NE", tak to můžete napravit! (y)

    Zveřejnil(a) Hokej dne 21. únor 2016
     
    New Jersey Devils
    Ďáblové za sebou mají už 60 zápasů. Za toto období si na své konto připsali celkem 65 bodů, což ale momentálně činí tříbodovou ztrátu na Divokou kartu. Nutno však podotknout, že Pittsburgh, sídlící na této pozici, má dva zápasy k dobru.

    Naposledy hráli Devils na ledě nejlepšího týmu aktuálnho ročníku Washingtonu. Ačkoliv zde hned třikrát vedli, nakonec svému soupeři podlehli 3:4. Velice frustrující prohra.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Lee Stempniak, jenž před sezonou přišel jako volný hráč na zkoušku. Zatím totiž nasbíral 40 bodů. Nejlepším střelcem je Kyle Palmieri s 22 góly, nejproduktivnějším zadákem se 17 body David Schlemko.

    Brankářskou jedničkou je jeden z nejlepších gólmanů v lize Cory Schneider – 50 zápasů, 92.8%. Náhradníkem je Keith Kinkaid – 11 zápasů, 91.8%.
    Získá brankář Devils Vezinovu trofej?

    Cory Schneider je mezi favority na zisk Vezina Trophy. Ve 2. části brankářského speciálu vám přinášíme podrobnou analýzu...

    Zveřejnil(a) New Jersey Devils CZ/SK dne 22. únor 2016
     
    New York Rangers
    Jezdci z Manhattanu jsou na tom lépe. V Metropolitní divizi jim díky zisku 74 bodů z 59 utkání patří druhé místo. První Capitals jsou již zřejmě nedostižitelní, na třetí Islanders poté mají náskok pěti bodů, ovšem o dva zápasy více.

    Naposledy hráli Rangers s Detroitem. Nesmírně vyrovnané utkání nakonec rozhodla jediná branka, kterou na konci druhé minuty prodloužení vstřelil Kevin Klein.

    Králem klubové produktivity je norský útočník Mats Zuccarello. V 59 zápasech posbíral dohromady 46 bodů. Nejlepším střelcem je Derick Brassard (22 branek) a nejproduktivnějším obráncem Keith Yandle (33 bodů).

    Mezi třemi tyčemi toho nejvíce odchytal Henrik Lundqvist – 49 zápasů, 92.3%. Čtrnáctkrát dostal šanci Antti Raanta (90.7%), 20 minut si zachytal Magnus Hellberg.
    Klein (NYR)
     
    Československá stopa v týmech
    Marek Hrivík (NYR) – 1 zápas, 0+0
    Patrik Eliáš (NJD) a Jiří Tlustý (NJD) jsou zranění
     
    Vzájemné zápasy
    Zatím všechna utkání přinesla velice napínavé bitvy. Dvě z nich vyhráli Devils, nejprve v prodloužení a posléze doma 3:2. I třetí utkání skončilo o gól, vyhráli ho ovšem Jezdci 2:1. Co přinese čtvrtý duel?
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene, Larsson, J. Moore, Schlemko, Merrill, Severson – Blandisi, Henrique, Stempniak – Boucher, Zajac, Palmieri – Kalinin, Josefson, Kennedy – Ruutu, Gionta, Tootoo

    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – Yandle, Girardi, Skjei, Klein, Boyle, McIlrath – Kreider, Stepan, Zuccarello – Miller, Brassard, Fast – Lindberg, Hayes, Stålberg – Glass, D. Moore, Hrivík

    Rozhodčí: Lemelin, Leggo – Nowak, Murray.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Derby o řeku Hudson začne za několik minut. V Prudential Center se ještě zazpívá americká hymna, představí zahajovací sestavy obou týmů, ...
     
    Rangers dnes nastoupí bez řady zraněných hráčů, chybět budou například Rick Nash a Ryan McDonagh. Uvidíme, jak si s tím poradí. Vyrazit je naopak podpořil velký počet fanoušků, znovu se tak Jezdci v aréně Devils mohou těšit jejich podpory.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Na úvodní buly dnešního zápasu byli úspěšnější hokejisté hostujícího týmu.
     
    00:12
    Podařilo se jim z ní totiž procpat puk do útočného pásma, kde se ke střele dostal J.T. Miller. Cory Schneider byl ale připraven.
     
    00:49
    Rangers vstoupili do utkání velice aktivně a ještě neopustili útočné pásmo, zatím svému soupeři dělají velké problémy.
     
    01:28
    Jesper Fast se po pravém křídle snažil poslat podél mantinelu Millera, ten měl ale ke kotouči poměrně daleko.
     
    01:51
    Hned ve druhé minutě měli Jezdci dobrou šanci! Kevin Klein obdržel přihrávku od Dericka Brassarda mezi kruhy, kde byl zcela osamocený, ale jeho střela šla mimo tři tyče!
     
    02:33
    Zakázané uvolnění v podání Ďáblů z New Jersey, kteří jsou od úvodu zápasu vyloženě pod tlakem. To není dobrý start pro Newarské.
     
    02:57
    Marek Hrivík se ve středním pásmu zmocnil Kalininovy přihrávky a vyrazil do útoku, kde vystřelil vysoko nad bránu Schneidera.
     
    03:35
    Mats Zuccarello na modré našel Kleina, který nemířil úplně nejlépe. O chvíli později se však k puku dostal Derek Stepan, jehož dobrá střela skončila na tyči! Hosté pokračují ve velkém tlaku.
     
    04:23
    Konečně nějaké nebezpečí ze strany New Jersey. Vzniklo po nahození Jona Merrilla, kdy se k touši před bránou snažil dostat Stempniak, ale Lundqvist ho dokázal lapit včas.
     
    04:47
    Devils právě vstřelili branku!
    Přestože od úvodu utkání byli jasně aktivnější Rangers, do vedení jdou domácí! Sergej Kalinin skvěle vybojoval u mantinelu kotouč a z rohu ho poslal na modrou Seversonovi, jehož dobrou střelu před bránou mimo dosah Henrika Lundqvista tečoval TYLER KENNEDY! Asistence: Damon Severson a Sergej Kalinin.
    04:47 Tyler KENNEDY - 1:0
     
    05:46
    Keith Yandle střílel od modré a chtěl dosáhnout toho, čeho Severson u branky Devils. Došlo ale k teči mimo bránu.
     
    06:25
    Neuvěřitelné šance na obou stranách! Kyle Palmieri se dostal do samostatného úniku, ale nedokázal zakončit dle představ, jelikož mu hostující brankář vypíchl puk. Větší příležitost přišla na druhé straně, kde Mats Zuccarello před brankou našel zcela volného Dereka Stepana, jehož forhendová klička však skončila v boční síti!
     
    06:39
    Následuje první komerční přestávka zápasu.
     
    07:22
    Jesper Fast si najížděl před branku na přihrávku od svých spoluhráčů, těm se ale nepodařilo dostat puk do kýžených prostor.
     
    08:17
    Rangers právě vstřelili branku!
    Adam Henrique nahrával zpoza branky Blandisimu, jenže tento pas zachytili pouze hosté, kteří vyrazili do protiútoku. A ten jim vyšel parádně! Zprava se o střelu postaral Viktor Stålberg, Cory Schneider kotouč betonem vyrazil pouze do míst, kde stál KEVIN HAYES. Jeho dorážka skončila v síti a máme vyrovnáno, 1:1! Asistence: Viktor Stålberg.
    08:17 Kevin HAYES - 1:1
     
    09:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Velice rychle dokonaný obrat v podání newyorských Jezdců! Keith Yandle od modré poslal krásnou přihrávku na pravou stranu, kde se v blízkosti Schneiderovy klece ke kotouči dostal DOMINIC MOORE, od jehož brusle hrací předmět skončil v bráně Ďáblů z New Jersey! Slovenský útočník Hrivík registruje první bod v NHL. Asistence: Keith Yandle a Marek Hrivík.
    09:02 Dominic MOORE - 1:2
     
    10:05
    Tyler Kennedy se obtočil okolo klece a pokusil se zaskočit Lundqvista, ten byl ale připraven a nenechal se prostřelit.
     
    10:24
    Jacob Josefson posílá kotouč na zakázané uvolnění, buly po pravici Schneidera.
     
    11:07
    Rangers se při pokusu o útočnou akci provinili ofsajdovým postavením.
     
    11:31
    Tanner Glass z pozice falešného obránce nahazoval puk před bránu, ale nikdo ze spoluhráčů ho netečoval.
     
    11:58
    Před napadajícím Jordinem Tootooem dokázal bez problémů pokrýt puk Henrik Lundqvist.
     
    12:23
    Keith Yandle se postaral o další nebezpečné nahození od modré čáry. To dokázal po teči Jespera Fasta chytit Schneider.
     
    13:00
    Tak tohle byla krásná střela zápěstím! Chris Kreider dostal hodně prostoru na levém křídle, čehož využil k zakončení, ale Cory Schneider betonem dokázal puk udržet před brankovou čárou.
     
    13:15
    Joseph Blandisi před bránou našel dobře připraveného Josefsona, kterého ale vychytal pozorný Lundqvist.
     
    13:54
    Dan Boyle se pokoušel z pravé strany přenést hru na tu druhou, kde byl Glass. Nepodařilo se. Poté byl kotouč sražen na střídačku Devils.
     
    14:27
    Lee Stempniak se dostal ke střele z levé strany, Lundqvist ji ovšem vyrazil do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    15:01
    Kyle Palmieri vybojoval kotouč pro Adama Larssona, kteréhož střela od modré byla zadáky Rangers sražena do bezpečných prostor.
     
    16:00
    Jon Merrill dobrým pasem našel před modrou Josepha Blandisiho. ten ihned po vniknutí do útočného pásma střelou přímo do Lundqvista vybojoval vhazování v útočném pásmu Devils.
     
    16:27
    Stempniak zpoza brány vybídl ke střele Henriquea. Ten ze své hole vyslal nebezpečný přízemní pokus, brankář hostí ho ale vyrazil.
     
    17:05
    O totéž se nyní snažil Kennedy, ale obránci Rangers tomu chtěli zabránit – a podařilo se jim to.
     
    17:27
    Na druhé straně od modré tvrdě střílel Dylan McIlrath, domácí ale měli štěstí, že tento jedovatý projektil šel nad.
     
    17:51
    Chris Kreider parádně zrychlil podél levého mantinelu, odkud se dostal až před Schneidera, který jeho střelu vyrazil do bezpečí.
     
    18:31
    Sergej Kalinin dnes podruhé dobře pracoval a vyzval ke střele Damona Seversona. Ten znovu touto nabídkou nepohrdl, nicméně švédský brankář se přesunul a chytil puk.
     
    18:55
    Přihrávka Marka Hrivíka byla zblokována na střídačku jeho spoluhráčů. Tam nemá co dělat, sudí tedy hru přerušili. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    19:10
    John Moore parádně vypálil od modré čáry a překvapil Henrika Lundqvista, který ale dokázal na poslední chvíli puk zbystřit a vyrazit!
     
    19:55
    Před aktivním Palmierim odpálil puk Lundqvist, poté se k němu ještě snažil dostat Moore, ale zadáci Rangers ho dopravili do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 2:04.
     
    První třetinu odstartovali hostující hokejisté vskutku velkým tlakem. Domácí nevěděli kam dříve, do vedení se ale přeci jen dostali oni, když v páté minutě tečoval Seversonovu střelu Kennedy. Hosté ovšem posléze v rozmezí necelé minuty po brankách Hayese a Dominica Moorea otočili skóre svůj prospěch, po první části zápasu tedy vedou 2:1.

    Střely: 11:8
     
    Hráči obou celků již nastupují na hrací plochu, prostřední část hry je za rohem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhou třetinu odstartovalo vyhrané vhazování v podání Ďáblů.
     
    20:10
    A hned z toho byla obrovská šance na vyrovnání! Adam Henrique se však v předbrankovém prostoru neprosadil!
     
    20:38
    A další dobrá šance domácího týmu! Henrique se nyní vydal do přečíslení dva na jednoho s Kalininem, kterému nabil na volej. Střela ruského útočníka šla ale těsně vedle brány! To je start v podání Devils.
     
    21:30
    Nyní už se hostujícímu týmu podařilo hru uklidnit a dostat puk i na své hole.
     
    21:53
    Své vlastní nahození dojel střelec vyrovnávající branky Kevin Hayes, jeden z bránících hráčů mu ale puk vypíchl do rohu kluziště.
     
    22:02
    Ofsajd hostujících hráčů, akce tedy založena být nemohla.
     
    22:16
    Bekhendový pokus Jacoba Josefsona původně nebezpečný nevypadal, nakonec však byl, nicméně Viktor Stålberg ho ztečoval mimo bránu.
     
    23:24
    Po neúspěšné střele Tootooa se před bránou k dorážce z otočky dostal Stephen Gionta, puk ale poslal vedle brány!
     
    23:52
    Kombinační akce mezi Millerem a Brassardem se nezdařila, New Jersey znovu míří do útoku.
     
    24:15
    Pokus Adama Henriquea dobře viděl a poté i lapil švédský gólman Henrik Lundqvist. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    24:38
    Mats Zuccarello objel branku Ďáblů, ale neprosadil se. Domácí šli do protiútoku, Kyle Palmieri nahrál Reidu Boucherovi, který tváří v tvář Lundqvistovi trefil tyčku!
     
    25:00
    A nebezpečné akce přišla i na druhé straně, pokus obránce Kevina Kleina zblízka ale dokázal Schneider vyrazit.
     
    25:28
    Nyní byl švédský útočník nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    26:13
    Joseph Blandisi dobře vybojoval puk v útočném pásmu a posílal ho Seversonovi, který ale neměl podporu spoluhráčů.
     
    26:28
    Nyní Blandisi zaměstnal Lundqvista sám, ale brankář Jezdců byl pozorný!
     
    26:31
    Mezi Josephem Blandisim a Dylanem McIlrathem se strhla strkanice, rozhodčí budou vylučovat oba rozvášněné kohouty. Následuje komerční přestávka.
     
    26:31
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Joseph Blandisi – 2 min., držení hole).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Dylan McIlrath – 2 min., hrubost).
     
    27:02
    Keith Yandle objel bránu a poté na levou stranu přihrál Brassardovi, jenž byl už ale v příliš velkém úhlu na to, aby překonal Coryho Schneidera.
     
    27:36
    Adam Larsson poměrně překvapil hostujícího strážce svatyně svou střelou, přesto poté dokázal Henrik Lundqvist pokrýt puk.
     
    27:58
    Další dobrá šance New Jersey! Jako nůž máslem nyní obranou po pravé straně prošel Kyle Palmieri, tváří v tvář Henriku Lundqvistovi ale nedopravil puk mezi jeho betony!
     
    28:31
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    28:33
    Mats Zuccarello se pokoušel prokličkovat skrze Andyho Greenea, ten mu to ale neumožnil.
     
    29:16
    Obrovský rozruch před Henrikem Lundqvistem způsobila střela Damona Seversona! Blandisi a Josefson obstarali dorážky, ani jedna se ale neujala!
     
    29:37
    Tlak přinesl Ďáblům první přesilovku v utkání. Mats Zuccarello (NYR) dostává dvě trestné minuty za podražení.
     
    29:50
    Jesper Fast dokázal zblokovat přihrávku Davida Schlemka na Palmieriho, puk skončil až v hledišti.
     
    30:01
    A znovu neprošla přihrávka na Palmieriho, tentokráte se o ni snažil Blandisi. Hosté vyhodili puk do bezpečí.
     
    30:28
    Devils právě vstřelili branku!
    Do třetice všeho dobrého! KYLE PALMIERI nenápadně najel před bránu, hostující zadáci si ho vůbec nevšimli. Josefson posunul puk do rohu na Blandisiho, který parádní přihrávkou našel právě nejlepšího střelce Ďáblů, jenž ranou z voleje vyrovnal na 2:2! Asistence: Joseph Blandisi a Jacob Josefson.
    30:28 Kyle PALMIERI - 2:2
     
    30:55
    Jezdci si své vedení mohli vzít zpět, ale Cory Schneider řekl ne a domácí hala bouří! Po střele Dericka Brassarda se k dorážce dostal J.T. Miller, na něhož zívala zcela odkrytá branka. Gólman Ďáblů však vytasil neskutečný zákrok betonem!
     
    30:55
    Komerční přestávka.
     
    31:19
    Reid Boucher a Travis Zajac bojovali o kotouč ve středním pásmu, ale nepodařilo se jim k němu dostat.
     
    31:33
    Nyní se Boucher postaral o nahození od levého mantinelu. To bylo pro Henrika Lundqvista lahůdkou, jednoduchý zákrok pro tak zkušeného gólmana.
     
    32:00
    Marek Hrivík se v mezikruží dostal k puku a poslal ho směrem na Schneiderovu klec, zapomněl však seřídit svá mířidla.
     
    32:14
    Ofsajd, v němž byl nachytaný Stephen Gionta. Akce Devils tak skončila již v zárodku.
     
    32:20
    Blandisi neměl moc šanci zachytit dlouhý pas přes všechny čáry, je z toho tedy zakázané uvolnění New Jersey.
     
    32:49
    Tyler Kennedy přenechal puk Jacobu Josefsonovi, který byl ale tísněný, a tak jeho střela nebyla moc prudká.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Dylan McIlrath – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Joseph Blandisi – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    33:46
    Derek Stepan vyrazil do protiútoku, ale nedokázal přihrát Stepanovi před bránu.
     
    34:10
    Další obrovská šance Devils zůstala nevyužita! Obránce John Moore se dostal do samostatného úniku, jenomže svůj bekhendový blafák nedotáhl do úspěšného konce!
     
    34:18
    Komerční přestávka.
     
    34:33
    Lee Stempniak zpoza brány posílal kotouč před ní, kde si ho Lundqvist málem srazil do sítě. Na málem se ale nehraje.
     
    34:51
    Zakázané uvolnění Ďáblů z New Jersey.
     
    35:09
    Viktor Stålberg nahrával na své spoluhráče před bránou, kde ale dobrou obrannou práci odvedl útočník Stempniak.
     
    35:59
    Po střele Jona Merrilla zkusil své střelecké štěstí z otočky Jacob Josefson, ale zapomněl zamířit.
     
    36:40
    Reid Boucher na modrou přihrál Greeneovi, který vystřelil z voleje. Rovněž ale neposlal puk mezi tři tyče.
     
    37:00
    Pas J.T. Millera v útočném pásmu NY Rangers byl zblokovaný, domácím se v této třetině útočné akce daří mnohem lépe.
     
    37:32
    Další důkaz. Přihrávka Kevina Kleina měla mířit na Zuccarella, došla ale pouze na hokejku Johna Moorea.
     
    38:06
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí si berou vedení na svou stranu! Nutno uznat, že zcela po zásluze, jejich výkon v této třetině byl zkrátka skvělý. Larsson se svou střelou neuspěl, puk se poté ale dostal k Blandisimu, který ve výborné pozici našel LEEHO STEMPNIAKA. Ten vypálil bez váhání a upravil na 3:2! Asistence: Joseph Blandisi a Adam Larsson.
    38:06 Lee STEMPNIAK - 3:2
     
    39:00
    Damon Severson byl ve středním pásmu dobře zastaven Brassardem, nic tedy nevymyslel.
     
    39:16
    Kyle Palmieri se na pravém křídle dostal k zajímavému pokusu, Lundqvist ho ale vyrazil za svou bránu.
     
    39:22
    Icing v podání Rangers.
     
    39:48
    Jezdci mohli v závěru druhé části zápasu vyrovnat! Jesper Fast ale přečíslení zakončil střelou pouze do míst, kde stál Cory Schneider!
     
    39:59
    Sergej Kalinin a J.T. Miller shodili rukavice a rozproudili domácí diváky! Nakonec na led spadli oba najednou, jednalo se tedy spíše o remízu v této bitce.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Sergej Kalinin – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (J.T. Miller – 5 min. + osobní trest do konce utkání, bitka).
    Devils čeká pětiminutová přesilová hra, protože J.T. Miller porušil jedno z pravidel, když měl při bitce obvázanou ruku, za což se udělují tresty do konce utkání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    Tahle třetina vyšla New Jersey naprosto parádně. Skvělý výkon domácímu týmu zajistil vedení 3:2, o které se góly postarali Palmieri a Stempniak. Na obě branky dobře přihrával Joseph Blandisi.

    Střely: 28:13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Devils už se dostali do útočného pásma a budou se snažit z pětiminutové přesilovky vytěžit co nejvíce.
     
    40:51
    Rangers ale vyrazili do přečíslení a měli v oslabení dobrou šanci! Ke střele se dostal Jesper Fast, Schneider puk vyrazil, další dorážka Bradyho Skjeie už šla mimo tři tyče! Domácím ale zatrnulo.
     
    41:30
    Jezdci se osvobodili výhozem puku.
     
    41:44
    A znovu je kotouč až u brankáře Coryho Schneidera. Přesilovka zatím nevychází.
     
    42:07
    Tyler Kennedy nahrával před branku Stempniakovi, který neměl dostatek prostoru ke hře.
     
    42:22
    Dobrá práce hostujícího týmu, zatím brání opravdu dobře. Znovu totiž i díky skvělé práci Hrivíka dostal kotouč až k brankáři Devils.
     
    42:53
    Při střele Damona Seversona došlo k přerušení hry, jelikož domácí hráči byli nachytáni v ofsajdu. Svou akci tedy museli ukončit.
     
    43:37
    Dominic Moore se zmocnil touše v obranném pásmu a měl dostatek času na to, aby ho vyvezl daleko od Lundqvistovy klece.
     
    44:20
    A nyní se o osvobození svého celku postarali Stepan a Stålberg, vskutku výborná obranná práce hostí.
     
    44:59
    Hosté v plném počtu.
     
    45:03
    Největší šance přišla až po konci přesilové hry! Z levé strany pálil nikým nehlídaný Jordin Tootoo po pasu od Larssona, brankář Henrik Lundqvist se ale dokázal přesunout a chytit kotouč do své výstroje!
     
    45:40
    Stephen Gionta byl podražen při napadání Derickem Brassardem (NYR). Další početní výhoda pro Ďábly.
     
    45:52
    Oslabení ale Rangers odstartovali výhozem puku přes všechny čáry.
     
    46:15
    Joseph Blandisi našel ve střelecké pozici připraveného Kylea Palmieriho, jehož střela zápěstím se odrazila od břevna branky Henrika Lundqvista!
     
    46:40
    John Moore nabil na volej Stempniakovi. Jeho tvrdá rána ale postrádala potřebnou přesnost.
     
    46:58
    Kevin Klein se dostal k puku a bez váhání ho vyhodil, aby jeho spoluhráči i on mohli okamžitě vystřídat.
     
    47:35
    Joseph Blandisi nahrál přímo do míst, odkud z voleje vypálil Travis Zajac. Jeho pokus ale vyprášil pouze betony brankáře Rangers!
     
    47:40
    Hosté v plném počtu.
     
    47:42
    A po těchto skvěle ubráněných oslabeních si budou moci oddychnout, následuje totiž komerční přestávka.
     
    47:56
    NY Rangers se pokusili vniknout do útočného pásma, čárový rozhodčí je však zastavil odpískáním ofsajdového postavení.
     
    48:49
    Oba celky nyní srážely řady nepřesností, kvůli nim ani jeden z týmů nedokázal založit nějakou útočnou akci.
     
    49:05
    Nyní vypadl puk mimo mantinely, kde nemá co dělat. Vhazovat se bude v útočném pásmu Jezdců z Manhattanu.
     
    49:57
    Oscar Lindberg obstaral střelu, na kterou Schneider asi ideálně neviděl. Proto měl také štěstí, když šel puk mimo tři tyče.
     
    50:47
    Rangers začínají tlačit na pilu, vycítili totiž šanci vyrovnat po skvěle ubráněných oslabeních.
     
    51:11
    Střelu Dericka Brassarda z levé strany si stáhnul pozorný Cory Schneider pod svou lapačku, následuje komerční přestávka.
     
    51:54
    Keith Yandle se u pravého mantinelu dostal ke střele, ale po zemi zamířil vedle Schneiderovy svatyně.
    Před pár dny to bylo 36 let, co se stal hokejový zázrak!

     
    52:48
    Joseph Blandisi se neprosadil před brankou Henrika Lundqvista, hra se tedy znovu dostala na druhou stranu, kde už ji přerušil Schneider.
     
    53:06
    Zakázané uvolnění New Jersey Devils, vhazovat se bude opět v útočném pásmu týmu z newyorského Manhattanu.
     
    53:22
    Domácí celek se z menšího tlaku vymanil vyhozením kotouče do středního pásma. Bude zajímavé sledovat, jestli bude schopen nadále odolávat snaze hostí o vyrovnání.
     
    54:37
    Po delší době útočná akce v podání New Jersey, Reid Boucher ale z levého křídla nevyslal přesnou střelu zápěstím.
     
    54:59
    Domácímu celku se vůbec nedaří chodit dopředu, nepředává si dobré přihrávky a Rangers mají díky skvělému napadání velký tlak.
     
    55:22
    Kevin Klein se před brankou v mezikruží vymotal k bekhendovému zakončení z otočky, ale neposlal ho do správných míst.
     
    55:45
    Tuomo Ruutu a Jacob Josefson odvedli dobrou práci při napadání, když zdrželi Jezdce v jejich obranném pásmu. Tam červenočerní hru aktuálně vidí nejraději.
     
    56:15
    Derick Brassard se prokličkoval přes bránící hráče Devils, ale poté už z rohu nedokázal přihrát na své pokryté spoluhráče.
     
    57:07
    Po neúspěšné přihrávce Dereka Stepana se k puku dostal Brady Skjei, který jej posunul k Stålbergovi. Ten vystřelil zápěstím pouze do Schneidera, následuje komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje 16 514 diváků, Prudential Center je vyprodané.
     
    57:16
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak tohle je paráda pro domácí celek, který si necelé tři minuty před koncem vytvořil vedení o dvě branky! Všichni hráči Rangers se po vhazování snažili získat puk, Andy Greene ho ale vypíchnul a díky tomu se do brejku dostal SERGEJ KALININ. Ruský útočník vymíchal Lundqvista, upravil stav zápasu na 4:2 a zkompletoval tzv. Gordie Howe hattrick (gól + bitka + asistence)! Asistence: Andy Greene a Adam Henrique.
    57:16 Sergej KALININ - 4:2
     
    58:09
    Hosté to ještě zkusí bez brankáře se šesti hráči v poli!
     
    58:16
    Nyní se ale provinili zakázaným uvolněním, takže Henrik Lundqvist se do branky okamžitě vrací.
     
    58:42
    A další icing hostujícího týmu, který je čtvrtou inkasovanou brankou evidentně zaskočen.
     
    59:09
    Hosté opět začali hrát bez brankáře. Ke střele se dostal Dan Girardi, puk ještě tečoval Kreider, ale i jeden z bránících hráčů do ochranné sítě.
     
    59:31
    Devils právě vstřelili branku!
    Dan Boyle vyslal tvrdou střelu od modré čáry, kterou ale dokázal zblokovat ADAM LARSSON. Švédský bek posléze přes všechny čáry poslal kotouč až do prázdné klece Rangers, definitivně tedy rozhoduje o výhře Ďáblů! Bez asistence.
    59:31 Adam LARSSON - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    A máme hotovo! Devils zvládli třetí letošní derby ze čtyř a obrali Jezdce z Manhattanu o oba body!

    Přitom začali špatným výkonem. Ačkoliv po brance Tylera Kennedyho vedli 1:0, tak Rangers díky brankám Kevina Hayese a Dominica Moorea během necelé minuty otočili skóre ve prospěch hostí.

    Ve druhé třetině ale na ledě dominoval jeden celek – a to New Jersey Devils. V čase 30:28 využil přesilovou hru Kyle Palmieri, ve 39. minutě poslal domácí tým do vedení Lee Stempniak.

    Důležitý moment přišel pro Ďábly v průběhu 58. minuty, kdy Sergej Kalinin gólem zkompletoval Gordie Howe hattrick. Výhru trefou do prázdné brány potvrdil Adam Larsson, New Jersey tedy vyhrálo 5:2!
     
    Střely: 36:19 (11:8, 17:5, 8:6)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Lee Stempniak (NJD) 1+0
    2. Sergej Kalinin (NJD) 1+1
    3. Joseph Blandisi (NJD) 0+2
     
    Československá stopa v utkání:
    Marek Hrivík (NYR) 0+1, 0 střel, čas na ledě 9:54
     
    Ode mě to bude všechno. Děkuji Vám za pozornost a někdy příště na počtenou! (03:45:50)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 5. Kennedy (Severson, Kalinin), 31. Palmieri (Blandisi, Josefson), 39. Stempniak (Blandisi, Larsson), 58. Kalinin (Greene, Henrique), 60. Larsson – 9. Hayes (Stålberg), 10. D. Moore (Yandle, Hrivík)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene, Larsson, J. Moore, Schlemko, Merrill, Severson – Blandisi, Henrique, Stempniak – Boucher, Zajac, Palmieri – Kalinin, Josefson, Kennedy – Ruutu, Gionta, Tootoo.
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – Yandle, Girardi, Skjei, Klein, Boyle, McIlrath – Kreider, Stepan, Zuccarello – Miller, Brassard, Fast – Lindberg, Hayes, Stålberg – Glass, D. Moore, Hrivík.

    Rozhodčí: Lemelin, Leggo – Nowak, Murray

    Diváci: 16 514 (vyprodáno)
    bahis siteleri