New Jersey – NY Rangers 5:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.) | Toronto – Nashville 2:3 (kon.)
Detroit – Columbus 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa – Arizona 2:1 (kon.) | Minnesota – NY Islanders 1:4 (kon.)
Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:4 (kon.) | Los Angeles – Calgary 2:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Ottawa Senators
Středa 24.02.2016, 03:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 16 839 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (05:38:29)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:02
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Zack Smith (OTT) 1+1
    2. Brandon Davidson (EDM) 0+1
    3. Taylor Hall (EDM) 0+0
     
    Duel mezi dvěma kanadskými celky je tedy u konce a z vítězství 1:4 se raduje hostující Ottawa Senators. Edmonton si sice přenesl dobrý konec druhé části i do začátku třetí třetiny, avšak velkou ránu mu hosté zasadili ve 44. minutě, kdy se z přečíslení dvou na jednoho prosadil Alex Chiasson. Tato branka Olejáři naprosto rozhodila a až do konce zápasu si Edmonton nepřipravil prakticky ani jednu gólovku. Vítězství hostujícího týmu pak gólem do prázdné brány v 57. minutě pečetil Mark Stone.

    Ottawa tak vyhrála čtvrté utkání v řadě a pokračuje ve stahování ztráty na playoff. Momentálně má na osmý Pittsburgh manko čtyř bodů, ale Tučňáci mají oproti kanadskému týmu zápasy k dobru. Naopak Edmonton jen potvrdil špatné výsledky z posledních utkání a znovu si upevnil poslední pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Poslední střelu zápasu obstarali ještě přeci jenom domácí, ale Anderson si i s tečí Pouliota poradil. Ottawa dnes získá další dva body.
     
    59:41
    Nyní navíc Senátoři vyhodili puk ze středního pásma až za bránu Cama Talbota a ničeho zajímavějšího už se tak zřejmě nedočkáme.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a Ottawa opět vytlačila soupeře do středního pásma.
     
    58:27
    Až nyní se Oilers znovu prodrali do útočného pásma, avšak finální souhra v mezikruží nebyla přesná a Sens dostávají kotouč do neutrální zóny.
    Před pár dny to bylo 36 let, co se stal hokejový zázrak!
     
    57:51
    Cam Talbot je už samozřejmě zpět v bráně Edmontonu a pokračuje se při hře čtyři na čtyři. Senátoři zatím v pohodě kontrolují kotouč.
    56:39 Mark STONE - 1:4
     
    56:39
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je hotovo! Taylor Hall po vyhraném vhazování minul kotouč, který se záhy dostal do středního pásma. Odtud Pageau s pukem pronikl do útočného pásma a krátce po přechodu modré čáry přenechal kotouč MARKU STONEOVI, který s ledovým klidem skóroval do prázdné brány. Asistence: Jean-Gabriel Pageau
     
    56:26
    I přes vyloučení McDavida se ale Edmonton odhodlal k powerplay a zkusí štěstí se šesti hráči v poli!
     
    56:26
    Curtis Lazar (OTT) se dopustil hákování, ale Connor McDavid (EDM) zároveň naprosto zbytečně hodně přihrál pád a i on míří na lavici hanby. Zbytečně tak Edmonton přichází o přesilovou hru.
     
    56:12
    V posledních vteřinách se domácím přeci jenom přestal dařit přechod přes střední pásmo. Hosté se brání opravdu skvěle a nepouští soupeře do šancí. Je čas na poslední komerční přestávku zápasu.
     
    55:36
    Ottawě se sice podařilo našetřit několik cenných vteřin pobytem v útočném pásmu, ale od mantinelu se Sens k ohrožení Talbota nedostali.
     
    54:55
    Finální přihrávka zpoza Andersonovy brány nenašla adresáta a hosté znovu vyvážejí kotouč z vlastního pásma. Čas Olejářům ubíhá opravdu hodně rychle.
     
    54:21
    Na bránu Craiga Andersona se nyní řítí jeden útok za druhým. Prozatím se ale Ottawa dobře brání a bez potíží vyhazuje kotouč aspoň do středního pásma.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 39. Eberle (Pouliot, Davidson) – 13. Paul (Wideman, Lazar), 26. Smith (Stone, Zibanejad), 44. Chiasson (Smith), 57. Stone (Pageau)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Fayne, Sekera, Schultz, Nurse, Oesterle, Davidson – Eberle (A), McDavid, Pouliot – Purcell, Draisaitl, Hall (A) – Jakupov, Letestu, Kassian – Korpikoski, Hendricks (A), Pakarinen
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: Brad Watson, Kelly Sutherland – Brian Mach, Jay Sharrers

    Diváci: 16.839
    bahis siteleri