Lok. Moskva – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Schalke – Šachtar 0:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Marseille 1:1 (kon.)
Liverpool – Augsburg 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Sparta 0:3 (kon.) | Lazio – Galatasaray 3:1 (kon.)
Leverkusen – Sporting 3:1 (kon.) | Rapid – Valencia 0:4 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 3:0 (kon.)
Porto – Dortmund 0:1 (kon.) | Neapol – Villarreal 1:1 (kon.) | Basilej – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Molde – Sevilla 1:0 (kon.) | Olympiakos – Anderlecht 1:2 (po pr.) | Manchester Utd. – Midtjylland 5:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:3 (0:1)
FK Šachtar Doněck
Čtvrtek 25.02.2016, 19:00 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    FK ŠACHTAR DONĚCK
    Šachtar je ve šložitejší situaci, neboť poslední ligové utkání odehrál 3.12, a ukrajinská liga startuje až později, tudíž svěřencům trenéra Lucesca chybí zápasová praxe. JInak se však Šachtaru vede v Pari-Match League velmi dobře, a nachází se na vedoucí pozici se ziskem 43 bodů. Druhé Dynamo Kyjev má pouze horší skóre. Doněck sehrál v rámci zimní přípravy několik přípravných duel, z nich ten poslední s Kišiněvem. Utkání mělo sloužit jako generálka na souboj se Schalke, nicméně oba týmy se následně rozcházely po remíze 1:1.

    Šachtar na podzim působil v Lize mistrů ve skupině A ve společnosti Realu, PSG a Malmö. Dlouho to vypadalo, že si Šachtar nevybojuje ani tu třetí pozici, která zaručuje postup do EL. Ukrajinský celek však nakonec odsunul Malmö na čtvrtou pozici. Nejlepším podzimním střelce Šachtaru v evropských pohárech byl Alex Teixeira, nicméně ten již zvolil "východní cestu", a přestoupil do Číny!
     
    FC SCHALKE 04
    Německý celek se i v letošní sezóně drží v horní polovině tabulky německé Bundesligy. Momentálně se nachází na šestém místě se ziskem 34 bodů, avšak na třetí Herthu ztrácí pouze dva body, tudíž tato část tabulky je opravdu hodně "našlapaná". Před úvodním zápasem s Doněckem se Schalke překvapilo na půdě sedmé Mohuče, kde sehrálo vyrovnaný zápas, nicméně se štastnějším koncem pro domácí, kteří vyhráli 2:1! V posledním ligovém kole se tým z Gelsenkirchenu představil doma v zápase se Stuttgartem, a oba týmy se rozcházely po remíze 1:1 ...

    V podzimní části EL se Schalke představilo ve skupině K, ve kterém figurovala také pražská Sparta. Německý celek nakonec celou skupinu ovládl se čtrnácti body, a zajistil si při losu přijatelnějšího soupeře. Nejlepším střelcem Schalke v této soutěži je zatím Franco di Santo, který má na svém kontě pět branek. Hned za ním je dvojice Huntelaar – Choupo-Moting, každý z nich nastřílel tři góly!
     
    ÚVODNÍ UTKÁNÍ
    Úvodní utkání ve Lvově nabídlo velmi vyrovnanou partii. První větší šanci měl domácí Hladkij, který však pozorného Fährmana nepřekonal. O další nebezpečný moment se postaral před brankou Schalke Kovalenko, jehož rána však branku minula. Ve druhém poločase se hostující německý celek také prosadil, nicméně Matip si pomohl ve vzdušném souboji faulem, a gól nebyl uznán. Schalke tato situaci nakopla, a o chvilku později měl velkou šanci Belhanda, jehož krásnou střelu však vyrazit famózní Pjatov. V samotném závěru fauloval Kučer, který dostal druhou žlutou, a v dnešní odvetě se nepředstaví.

    Úvodní utkání na Ukrajině branku sice nenabídlo, nicméně šance na to byly. Uvidíme, co nám nabídne dnešní odveta!
     
    Příjemný čtvrteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Evropská liga má dnes na programu odvety play-off, a dnes se dozvíme TOP 16 této druhé nejprestižnější evropské soutěže. My se společně zaměříme na souboj FC Schalke 04 s FK Šachtarem Doněck. Úvodní výkop je naplánován v Gelsenkirchenu v 19:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Younès Belhanda dnes slaví své 26. narozeniny!

     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Kolašinac – Sané, Geis, Goretzka, Schöpf – Belhanda – Huntelaar.
    Náhradníci: Giefer – Aogo, Kehrer, Riether, Sam, Højbjerg, Di Santo.

    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna, Kryvcov, Rakyckyj, Ismaily – Marlos, Malyšjev, Stěpaněnko, Taison – Kovalenko – Ferreyra.
    Náhradníci: Sarnavskij – Ordec, Wellington Nem, Kobin, Korobenko, Eduardo.

    Rozhodčí: Matej Jug – Žunič, Vukan (vš. Slovinsko).
    Pohled na dresy, ve kterých týmy dnes nastoupí

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Slovinský rozhodčí Matej Jug právě přivádí oba týmy na do Veltins Arény. Za pár desítek sekund tak dnešní utkání začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop mají k dispozici fotbalisté ukrajinského Šachtaru, kteří zahajují zápas kombinací na vlastní polovině.
     
    1
    Johannes Geis se dostal k míči ve středu hřiště, a následným pasem hledal u postranní čáry Saného. S německým supertalentem si však nelámal hlavu Jaroslav Rakyckyj, který dostal míč do autu.
     
    2
    Schalke zahájilo dnešního utkání velmi aktivně, a opět se hnalo do útoku. Aktivní Johannes Geis poslal do protiútoku Leroye Saného, který se dokázal dostat tělem před Ismailyho, a ten fauloval!
     
    3
    Exekuce standardní situace se ujal Johannes Geis, který ukázal, že mu standardní situaci jdou, a umí je! Jeho střela skončila na tyči, a odrazila se mimo! Velká smůla pro domácí celek ...
    3. Standardní situace Geisse skončila na tyči
     
    4
    Celek z Gelsenkirchenu je velmi aktivní, a hnal se do dalšího útoku. Ten táhl opět Geis, kterému však v tomto případě přihrávka nesedla, a míč skončil u brankáře Pjatova.
     
    6
    V poslední minutě má více ze hry ukrajinský celek, který zatím neohroženě kombinuje na vlastní polovině. Hned poté se pokoušel Rakyckyj najít dlouhým pasem Ferreyru, avšak argentinský forvard si nabíbíhal do jiného prostoru.
     
    7
    Aktivní Schalke si vybojovalo již druhou velkou šanci! Huntelaar krásně roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Schöpf. Rakouský hráč našel ve středu Belhandu, jehož dobře mířenou střelu však dokázal vyrazit Pjatov na roh!
    7. Nebezpečnou ránu Belhandy dokázal vyrazit Pjatov
     
    8
    Exekuce rohového kopu se ujal Johannes Geis, jehož centr hledal ve středu vápna naběhnutého Matipa. Couvající Rakyckyj se však nepříjemně srazil s Ferreyrou, který byl krátce ošetřován. Nyní to však vypadá, že by měl být v pořádku ...
     
    9
    Na nedostatek šancí si zatím v dnešním utkání stěžovat nemůžeme! Do vápna dostal skvělý pas hostující Tasion, kterému se však střela z voleje nepovedla, a Fährmann zasáhl!
     
    10
    Německý celek se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu, kde Sead Kolašinac vybojoval rohový kop. Následný centr Johannese Geise však skončil pouze v rukavicích Andrije Pjatova.
     
    11
    Ukrajinský reprezentační brankář velmi rychle rozehrál, a jeho centr našel na pravé straně Taisona. Brazilský záložník vybojoval roh, který rozehrál Facundo Ferreyra. Jeho centr směřoval na přední tyč, kde míč nikdo netečoval, a ten prolétl vápnem Schalke bez povšimnutí!
    11. Nebezpečný rohový kop Ferreyry
     
    12
    Sead Kolašinac musel zabrat na pravém křídle, kde bránil průnik Taisona. Bosenský obránce svou práci zvládl na jedničku, a bude následovat odkop od branky Fährmanna.
     
    14
    Johannes Geis vyslal na levou stranu Kolašinace, který si dokázal ohodit Stěpaněnka, a postupoval dál. Jeho následný průnik přes Srnu tak úspěšný nebyl, a míč skončil u Pjatova.
     
    16
    Na pravé straně odvedl ideální práci Júnior Caicara, který si pohrál s Ismailym, a následně našel ve středu Saného. Mladý supertalent si navedl míč do středu, a nebezpečně vypálil, avšak obrana Šachtaru míč zblokovala na roh!
     
    17
    Exekuce následného rohového kopu se opět ujal Johannes Geis, jehož centr hledal ve středu hřiště Kolašinaec. Bosenský obránce však nedokázal dostat k míči přes Kryvcova, a Šachtar se ubránil!
     
    18
    Ukrajinský celek se po nepovedeném začátku dokázal zvednout, a nyní hraje se svým soupeřem vyrovnanou partii. Momentálně Šachtar kombinuje na útočné polovině, a hledá si cestu do vápna.
    Doněck se proti německému soupeři neprosadil už skoro 580 minut!

     
    19
    Facundo Ferreyra si naběhl do středu hřiště na přihrávku od Malyšjeva, nicméně hned po zpracování byl tvrdě dohrán Matipem. Následné standardní situace se ujal Taison, jehož centr našel Rykyckyje, avšak ten svou hlavičkou Fährmanna nepřekonal!
     
    21
    Schalke ubralo ze svého tempu, se kterým vstoupilo do dnešního zápasu. Momentálně svěřenci trenéra Breitenreitera kombinují na útočné polovině, a pokoušejí se dostat do vápna.
     
    22
    Sead Kolašinac vhazoval z levé strany autové vhazování, kterým chtěl najít Huntelaara. Ten však na míč vůbec nenabíhal, nicméně nešikovný Stěpaněnko si míč kopl do zámezí!
     
    22
    Následného rohového kopu se ujal tradiční exekutor Johanes Geis, nicméně jeho centr až tak povedený nebyl, a obrana Šachtaru si opět dokázala poradit!
     
    23
    Leon Goretzka zatím v dnešním utkání příliš vidět není. Nyní však německý mladík hledal na levé straně Alessandra Schöpfa, který svedl těžký souboj se Srnou, a nakonec také fauloval!
     
    24
    Klaas-Jan Huntelaar velmi aktivně napadal rozehrávku svého soupeře, a pokoušel se získat míč. To se nizozemskému forvardovi nepovedlo, nicméně Belhandovi na polovině hřiště ano!
     
    25
    Marocký záložník byl následně faulován, a Schalke mělo výhodu standardní situace. Huntelaar raději zvolil postupnou kombinaci, což se neukázalo jako dobré řešení!
     
    26
    Leroy Sané se pokoušel uvolnit na pravém křídle, nicméně německý supertalent do vápna nepustil pozorný Ismaily!
     
    27
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    A máme tady úvodní branku dnešního zápasu! K velkému překvapení však míč končí v brance Ralfa Fährmanna. Schalke kombinovalo na útočné polovině, nicméně Sané o míč přišel, a do protiútoku zamířil Kovalenko. Jeho následný průnikový pas našel Ferreyru, který poslal míč před branku, a v tomto prostoru předvedl krásné zakončení MARLOS!
    27. MARLOS - 0:1
     
    28
    Tuhle situaci si André Breitenreiter určitě nepřál, neboť za daného stavu postupuje dál Šachtar. A i kdyby domácí celek srovnal, i tak bude postupovat do dalšího kola ukrajinský celek!
     
    29
    Ukrajinský celek pokračuje v aktivní hře, a dostal se opět do kombinace na útočné polovině. Středem hřiště postupoval Marlos, kterému však nesedl následný pas na Ferreyru, a ten neměl příliš šanci se k míči dostat.
     
    30
    Německý celek se velmi rychle zorientoval, a postupoval do protiútoku. Celou akci táhl středem hřiště Sané, jehož přihrávka našla Schöpfa. Letní akvizice z Norimberku si míč špatně zpracovala, a následně ho zasáhla rukou!
    Huntelaar dnes může vstřelit svou 50. branku v zápasech evropských pohárů. Domácí fanoušci jistě doufají, že to bude co nejdříve!

     
    32
    Další žlutou kartu uděluje hlavní rozhodčí Matej Jug hostujícímu Stěpaněnkovi. Ukrajinský záložník byl navíc v karetním ohoržení, což znamená, že pokud Šachtar postoupí, úvodní utkání bude bez Stěpaněnka!
     
    33
    Německý celek se opět dostával do zajímavého postupného útoku. Ve středu hřiště dostal prostor Alessandro Schöpf, který se opřel do míče, avšak střela rakouského křídelníka mířila mimo branku Pjatova.
     
    35
    Hostující kapitán Srna fauloval na polovině hřiště, a Schalke mělo k dispozici standardní situaci. Exekuce se ujal Geis, jehož centr našel Joëla Matipa. Jeho pomalá hlavička však Pjatovovi nenadělala problémy!
     
    35
    Pjatov následně velmi rychle rozehrál na pravou stranu, kudy mohl postupovat vpřed Dario Srna. Zkušený chrovatský reprezentant si zasekl míč před Goretzkou, a ten svého soupeře poslal k zemi! Matej Jug mladému záložníkovi uděluje žlutou kartu.
     
    36
    Schalke táhlo svůj útok přes pravou stranu, odkud odcentroval Júnior Caicara. Jeho centr hledal ve vápně Schöpfa, avšak ten předtím fauloval Srnu, a tak je hra přerušena!
    Schalke zatím stále prohrává se svým soupeřem 0:1, a musí zabrat, pokud chce pomýšlet na postup!

     
    38
    Doněck předvedl rychlou kombinaci na útočné polovině, a na konci byl centr Marlose. Brazilský záložník našel hlavu Ferreyry, nicméně argentinský útočník namířil svou hlavičku mimo!
     
    40
    Německý celek momentálně kombinuje na útočné polovině, a pokouší se najít cestu do vápna svého soupeře. Obrana Šachtaru však pracuje velmi dobře!
     
    41
    Skvěle napadající Facundo Ferreyra dokázal ve středu hřiště vybojovat míč po souboji s Geisem, nicméně dle názoru rozhodčího fauloval, a u míče zůstane Schalke!
     
    42
    V závěru poločasu přišla velká šance Schalke! Leroy Sané dostal přihrávku do středu hřiště od Belhandy, a opřel se do míče. Jeho rána však letěla nad branku Pjatova, a ten nemusel zasahovat!
    42. Nebezpečná rána Saného mířila nad branku
     
    43
    Šachtaru nevyšla kombinace na útočné polovině, a domácí šli do zajímavého protiútoku. Ten táhl středem hřiště Leon Goretzka, jehož postup následně zastavil Taison. Matej Jug neváhal, a brazilskému záložníkovi uděluje žlutou kartu!
     
    45
    Leon Goretzka byl dlouho ošetřován, a dokonce to vypadá, že německý záložník nebude schopen pokračovat ve hře!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména dlouhým ošetřováním Ferreyry a také Goretzky!
     
    45+2
    V závěru prvního poločasu přichází první střídání domácího celku. Leon Goretzka si po zákroku Taisona přivodil nějaké zranění, a na jeho místo přichází Franco Di Santo!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas dnešního utkání nabídl hodně zajímavý úvod utkání, kdy jsme viděli hned několik šancí. Hned ve třetí minutě trefil tyč Geis ze standardní situace, a poté předvedl nebezpečný rohový kop Ferreyra, jehož centr prolétl vápnem! Ve 27. minutě se diváci dočkali první branky, Šachtar šel do protiútoku, a po krásné otočce se prosadil Marlos! V závěru mohl srovnat z nadějné pozice Sané, avšak jeho střela mířila nad branku!

    Druhý poločas začne přibližně v 20:03!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází Dennis Aogo.
     
    47
    Schalke vstoupilo do druhého poločasu aktivněji, nicméně na útočné polovině ztratil míč Sané, a následně musel faulovat Neustädter, aby zastavil průnik Taisona!
     
    49
    Belhanda si krásně narazil míč s Franco Di Santem, který hledal ve vápně Huntelaara, avšak ten si míč špatně zpracoval, a následně o něj přišel!
     
    51
    Šachtar zvládl vstup do druhého poločasu, a i nadále drží postupový výsledek. Ukrajinský celek je však zatím na začátku druhého poločasu poměrně pasivní!
     
    52
    Hostující celek však zakombinoval na levé straně, kde Ismaily uvolnil mladého Viktora Kovalenka. Ukrajinský podhrotový útočník vystřelil, avšak jeho pokus mířil pouze do rukavic domácího brankáře!
     
    53
    Brazilec Marlos chtěl pro svůj tým vybojoval penaltu, nicméně svůj pád přihrál, a nakonec dostává od hlavního rozhodčí žlutou kartu!
     
    54
    Schalke vybojovalo rohový kop, kterého se ujal Geis. Jeho následný centr našel ve vápně Matipa, nicméně jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla!
     
    56
    Před pokutovým územím kombinoval Sané společně s Belhandou. Ani jeden se však ke střele nedostal, avšak ve středu se dostal k odraženému míči Geis, jehož vysoká rána skončila nad brankou!
     
    57
    Schalke pokračuje v aktivní hře, a opět kombinovalo na útočné polovině. Následně se dostal k míči na levé straně Dennis Aogo, jehož následný centr však našel pouze rukavice Pjatova!
     
    58
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Alessandro Schöpf, přichází Sidney Sam.
     
    59
    Německý celek svého soupeře přehrává, nicméně by potřeboval v koncovce větší klid! Ze střední vzdálenosti opět vystřelil Johannes Geis, nicméně jeho rána mířila nad branku!
    Schalke má přesně půl hodiny na to, aby vstřelilo dvě branky!

     
    61
    Obrovská šance domácího celku! Caicara vybojoval rohový kop, kterého se ujal Johannes Geis. Jeho centr našel ve vápně Matipa, a ten hlavičkou vylepšil pozici pro Santa, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti mířila nad branku!
     
    63
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Teď už to s domácím celkem vypadá opravdu hodně špatně! Doněck se dostává půl hodiny před koncem zápasu do dvoubrankového vedení. Na začátku rychlé akce Doněcku byl Pjatov, který našel na útočné polovině DACUNDA FERREYRU, který dostal míč na pravou stranu pro Taisona, ten mu míč vrátil, a argentinský útočník měl již pozici jednoduchou!
    63. Facundo FERREYRA - 0:2
     
    65
    Domácí fanoušci sice nepřestávají svůj tým podporovat, nicméně cití, že šance na postup je již velmi malá. Ukrajinský celek navíc kontroluje situaci na vlastní polovině!
     
    66
    Útočnou akci Schalke táhl po pravé straně obránce Júnior Caicara, jehož následný přízemní centr měl hledal Huntelaara. Ve vápně se však nejlépe zorientoval Stěpaněnko, který dostal míč do bezpečí!
     
    68
    Johannes Geis operoval s míčem na pravé straně, kde byl ostře napadán Ismailym. Letní akvizice z Mohuče byla zřejmě faulovaná, nicméně hlavní rozhodčí situaci pustil!
     
    69
    Andrij Pjatov hledal dlouhým nákopem na útočné polovině Viktora Kovalenka. Mladý ukrajinský podhrotový útočník byl však při vzdušném souboji faulován Di Santem, a Doněck bude rozehrávat.
     
    70
    Ukrajinský celek zatím zvládá situaci ve druhém poločase naprosto skvěle. Doněck je i přes dvoubrankové vedení aktivní na útočné polovině, avšak v obraně je stále velmi důsledný!
    Fanoušci Schalke příliš důvodů k radosti opravdu nemají

     
    72
    Šachtar v pohodě kombinoval na útočné polovině, a nepouštěl svého soupeře k míči. Přihrávku Srny vystihl Sané, nicméně jeho hlavičku sebral opět Tasion, a Doněck pokračuje v kombinaci!
     
    73
    Leroy Sané táhl útočnou akci svého týmu po levém křídle. Mladý německý supertalent však nezvládl práci s míčem u lajny, a ten mu utekl do zámezí!
    Šachtaru při oslavě své úvodní branky v dnešním utkání

     
    74
    Hostující kouč Mircea Lucescu provádí své první střídání v tomto zápase! Z trávníku odchází střelec úvodní branky Marlos, na jehož pozici přichází Wellington Nem!
     
    75
    Německý celek postupoval do další útočné akce, kterou táhl středem hřiště Neustädter. Německý stoper následně hledal ve vápně Huntelaara, avšak nizozemského kanonýra dokázal dobře pohlídat Rakyckyj!
     
    77
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Doněck se v závěru prosazuje ještě potřetí, a to už je pro Schalke doslova trapas, fanoušci domácího celku to také dávají znát pískotem! Na útočné polovině chyboval Sam, a Šachtar šel do protiútoku. Taison následně dostal míč do pravé části vápna pro VIKTORA KOVALENKA, který poslal míč pod břevno!
    77. Viktor KOVALENKO - 0:3
     
    78
    Domácí celek již rozehrál, nicméně fanoušci Schalke opouštějí Veltins Arénu, a při odchodu na hráče ještě pokřikují a pískají!
     
    80
    Mircea Lucescu provádí své další střídání v tomto zápase! Brazilec Tasion se dnes podílel na dvou brankách asistencí, a odvedl skvělý výkon. Na jeho místo přichází chorvatský útočník Edurardo!
     
    81
    Německý celek se ještě pokouší něco vymyslet na útočné polovině, avšak obrana Šachtaru nepolevuje ani za rozhodnutého stavu, a hráči Schalke nemohou najít cestu do pokutového území.
     
    82
    Domácí celek se dostal do zakončení po delší době! Na hranici vápna dostal přihrávku střídající Sam, který neváhal, a opřel se do míče. Jeho střelecký pokus však letěl hodně mimo, a dočkal se pískotu od domácích fanoušků!
     
    83
    Na druhé straně kombinoval poblíž vápna také hostující Šachtar. Na centr Daria Srny si naběhl střídající Eduardo, avšak jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla.
    0:3 - Obrovská radost a velké zklamání

     
    85
    Šachtar se dostával do nebezpečné šance po povedeném průniku Edurarda. Chorvatský forvard následně našel před vápnem Kovalenka, který zkusil vystřelit, avšak jeho střela mířila mimo branku.
     
    86
    Dlouhý výkop Andrije Pjatova sice našel na útočné polovině Neustädtera, nicméně jeho hlavička skončila u středopolaře Malyšjeva, a Šachtar zůstává v kombinaci na útočné polovině.
     
    87
    Ukrajinský celek nepolevuje ani v samotném závěru zápasu! Wellington našel na levém křídle Ismailyho, a brazilský bek odcentroval. Jeho centr však skončil v rukavicích Fährmanna!
     
    88
    Na útočný výlet se vydal i Jaroslav Rakyckyj, který dostal ve středu hřiště přihrávku od Wellingtona, a zkusil překvapit Fährmanna. Rána ukrajinského reprezentanta však mířila opravdu hodně mimo!
     
    89
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Facundo Ferreyra, přichází Andrij Borjačuk.
     
    90
    Schalke vybojovalo v samotném závěru rohový kop, kterého se ujal Johannes Geis. Jeho centr našel na přední tyči střídajícího Sama, jenže ten se k hlavičce nedostal!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby! Utkání se již však pouze dohrává, o postupujícím je již rozhodnuto ...
     
    90+2
    Šachtar měl ještě v samotném závěru k dispozici standardní situaci, nicméně centr Srny nebyl ideální, a obrana Schalke dokázala centr odvrátit!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:10.
    Takhle to vypadalo ve Veltins Aréně několik minut před závěrečným hvizdem!

     
    Dnešní zápas je u konce! FC Schalke 04 nezvládlo domácí utkání s FK Šachtarem Doněck, a prohrálo vysoko 0:3!

    První poločas dnešního utkání nabídl hodně zajímavý úvod utkání, kdy jsme viděli hned několik šancí. Hned ve třetí minutě trefil tyč Geis ze standardní situace, a poté předvedl nebezpečný rohový kop Ferreyra, jehož centr prolétl vápnem! Ve 27. minutě se diváci dočkali první branky, Šachtar šel do protiútoku, a po krásné otočce se prosadil Marlos! V závěru mohl srovnat z nadějné pozice Sané, avšak jeho střela mířila nad branku!

    Doněck nevstoupil do druhého poločasu špatně, a rozhodně nebyl nikterak zatažený, ba naopak! Hned v 63. minutě navýšil skóre ukrajinského celku Facundo Ferreyra! Doněck pracoval v obraně velmi dobře, a z rychlého protiútoku upravil na konečných 3:0 Viktor Kovalenko! Schalke tak překvapivě v EL končí, a může se soustředit na domácí soutěž.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (20:56:00)

    Jan Havlovic

    Branky: 27. Marlos (Ferreyra), 63. Ferreyra (Taison), 77. Kovalenko (Taison)

    Karty:   35. Goretzka (SCH) – 2. Ismaily (SAC), 32. Stěpaněnko (SAC), 43. Taison (SAC), 53. Marlos (SAC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:10.
    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Kolašinac (46. Aogo) – Sané, Geis, Goretzka (45+2. Di Santo), Schöpf (58. Sam) – Belhanda – Huntelaar (C).
    Náhradníci: Giefer – Aogo, Kehrer, Riether, Sam, Højbjerg, Di Santo.

    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Kryvcov, Rakyckyj, Ismaily – Marlos (74. Wellington Nem), Malyšjev, Stěpaněnko, Taison (80. Eduardo) – Kovalenko – Ferreyra (89. Borjačuk).
    Náhradníci: Sarnavskij – Ordec, Wellington Nem, Kobin, Korobenko, Eduardo, Borjačuk.

    Rozhodčí: Matej Jug – Žunič, Vukan (vš. Slovinsko)
    18.02.2016
    Šachtar - Schalke 0:0

    Karty:   79. Kučer (SAC), 84. Hladkij (SAC) – 77. Sané (SCH)   86. Kučer (SAC)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:16.
    bahis siteleri