Lok. Moskva – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Schalke – Šachtar 0:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Marseille 1:1 (kon.)
Liverpool – Augsburg 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Sparta 0:3 (kon.) | Lazio – Galatasaray 3:1 (kon.)
Leverkusen – Sporting 3:1 (kon.) | Rapid – Valencia 0:4 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 3:0 (kon.)
Porto – Dortmund 0:1 (kon.) | Neapol – Villarreal 1:1 (kon.) | Basilej – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Molde – Sevilla 1:0 (kon.) | Olympiakos – Anderlecht 1:2 (po pr.) | Manchester Utd. – Midtjylland 5:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:3 (0:1)
FK Šachtar Doněck
Čtvrtek 25.02.2016, 19:00 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Facundo Ferreyra, přichází Andrij Borjačuk.
     
    80
    Mircea Lucescu provádí své další střídání v tomto zápase! Brazilec Tasion se dnes podílel na dvou brankách asistencí, a odvedl skvělý výkon. Na jeho místo přichází chorvatský útočník Edurardo!
    77. Viktor KOVALENKO - 0:3
     
    77
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Doněck se v závěru prosazuje ještě potřetí, a to už je pro Schalke doslova trapas, fanoušci domácího celku to také dávají znát pískotem! Na útočné polovině chyboval Sam, a Šachtar šel do protiútoku. Taison následně dostal míč do pravé části vápna pro VIKTORA KOVALENKA, který poslal míč pod břevno!
     
    74
    Hostující kouč Mircea Lucescu provádí své první střídání v tomto zápase! Z trávníku odchází střelec úvodní branky Marlos, na jehož pozici přichází Wellington Nem!
    63. Facundo FERREYRA - 0:2
     
    63
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Teď už to s domácím celkem vypadá opravdu hodně špatně! Doněck se dostává půl hodiny před koncem zápasu do dvoubrankového vedení. Na začátku rychlé akce Doněcku byl Pjatov, který našel na útočné polovině DACUNDA FERREYRU, který dostal míč na pravou stranu pro Taisona, ten mu míč vrátil, a argentinský útočník měl již pozici jednoduchou!
     
    61
    Obrovská šance domácího celku! Caicara vybojoval rohový kop, kterého se ujal Johannes Geis. Jeho centr našel ve vápně Matipa, a ten hlavičkou vylepšil pozici pro Santa, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti mířila nad branku!
     
    58
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Alessandro Schöpf, přichází Sidney Sam.
     
    53
    Brazilec Marlos chtěl pro svůj tým vybojoval penaltu, nicméně svůj pád přihrál, a nakonec dostává od hlavního rozhodčí žlutou kartu!
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Sead Kolašinac, přichází Dennis Aogo.
     
    45+2
    V závěru prvního poločasu přichází první střídání domácího celku. Leon Goretzka si po zákroku Taisona přivodil nějaké zranění, a na jeho místo přichází Franco Di Santo!
     
    45
    Leon Goretzka byl dlouho ošetřován, a dokonce to vypadá, že německý záložník nebude schopen pokračovat ve hře!
     
    43
    Šachtaru nevyšla kombinace na útočné polovině, a domácí šli do zajímavého protiútoku. Ten táhl středem hřiště Leon Goretzka, jehož postup následně zastavil Taison. Matej Jug neváhal, a brazilskému záložníkovi uděluje žlutou kartu!
    42. Nebezpečná rána Saného mířila nad branku
     
    42
    V závěru poločasu přišla velká šance Schalke! Leroy Sané dostal přihrávku do středu hřiště od Belhandy, a opřel se do míče. Jeho rána však letěla nad branku Pjatova, a ten nemusel zasahovat!
     
    35
    Pjatov následně velmi rychle rozehrál na pravou stranu, kudy mohl postupovat vpřed Dario Srna. Zkušený chrovatský reprezentant si zasekl míč před Goretzkou, a ten svého soupeře poslal k zemi! Matej Jug mladému záložníkovi uděluje žlutou kartu.
     
    32
    Další žlutou kartu uděluje hlavní rozhodčí Matej Jug hostujícímu Stěpaněnkovi. Ukrajinský záložník byl navíc v karetním ohoržení, což znamená, že pokud Šachtar postoupí, úvodní utkání bude bez Stěpaněnka!
    27. MARLOS - 0:1
     
    27
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    A máme tady úvodní branku dnešního zápasu! K velkému překvapení však míč končí v brance Ralfa Fährmanna. Schalke kombinovalo na útočné polovině, nicméně Sané o míč přišel, a do protiútoku zamířil Kovalenko. Jeho následný průnikový pas našel Ferreyru, který poslal míč před branku, a v tomto prostoru předvedl krásné zakončení MARLOS!
    11. Nebezpečný rohový kop Ferreyry
     
    11
    Ukrajinský reprezentační brankář velmi rychle rozehrál, a jeho centr našel na pravé straně Taisona. Brazilský záložník vybojoval roh, který rozehrál Facundo Ferreyra. Jeho centr směřoval na přední tyč, kde míč nikdo netečoval, a ten prolétl vápnem Schalke bez povšimnutí!
     
    9
    Na nedostatek šancí si zatím v dnešním utkání stěžovat nemůžeme! Do vápna dostal skvělý pas hostující Tasion, kterému se však střela z voleje nepovedla, a Fährmann zasáhl!
    7. Nebezpečnou ránu Belhandy dokázal vyrazit Pjatov
     
    7
    Aktivní Schalke si vybojovalo již druhou velkou šanci! Huntelaar krásně roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Schöpf. Rakouský hráč našel ve středu Belhandu, jehož dobře mířenou střelu však dokázal vyrazit Pjatov na roh!
    3. Standardní situace Geisse skončila na tyči
     
    3
    Exekuce standardní situace se ujal Johannes Geis, který ukázal, že mu standardní situaci jdou, a umí je! Jeho střela skončila na tyči, a odrazila se mimo! Velká smůla pro domácí celek ...
     
    2
    Schalke zahájilo dnešního utkání velmi aktivně, a opět se hnalo do útoku. Aktivní Johannes Geis poslal do protiútoku Leroye Saného, který se dokázal dostat tělem před Ismailyho, a ten fauloval!

    Jan Havlovic

    Branky: 27. Marlos (Ferreyra), 63. Ferreyra (Taison), 77. Kovalenko (Taison)

    Karty:   35. Goretzka (SCH) – 2. Ismaily (SAC), 32. Stěpaněnko (SAC), 43. Taison (SAC), 53. Marlos (SAC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:10.
    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Kolašinac (46. Aogo) – Sané, Geis, Goretzka (45+2. Di Santo), Schöpf (58. Sam) – Belhanda – Huntelaar (C).
    Náhradníci: Giefer – Aogo, Kehrer, Riether, Sam, Højbjerg, Di Santo.

    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Kryvcov, Rakyckyj, Ismaily – Marlos (74. Wellington Nem), Malyšjev, Stěpaněnko, Taison (80. Eduardo) – Kovalenko – Ferreyra (89. Borjačuk).
    Náhradníci: Sarnavskij – Ordec, Wellington Nem, Kobin, Korobenko, Eduardo, Borjačuk.

    Rozhodčí: Matej Jug – Žunič, Vukan (vš. Slovinsko)
    18.02.2016
    Šachtar - Schalke 0:0

    Karty:   79. Kučer (SAC), 84. Hladkij (SAC) – 77. Sané (SCH)   86. Kučer (SAC)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:16.
    bahis siteleri