Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 4:1 (kon.)
Colorado – Detroit 3:5 (kon.) | Calgary – Ottawa 4:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.)
Chicago – Washington 3:2 (kon.) | Carolina – St. Louis 2:5 (kon.) | Minnesota – Florida 3:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:5 (2:1, 0:0, 1:4)
Detroit Red Wings
Neděle 28.02.2016, 02:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Já se s Vámi loučím a děkuji za pozornost.

     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brad Richards (DET) 1+0
    2. Tomáš Tatar (DET) 1+1
    3. Nathan MacKinnon (COL) 1+1 (05:16:20)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Jurčo (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:15
    Tomáš Tatar (DET) 1+1, 2 střely, čas na ledě 14:17
    Petr Mrázek (DET) 60 minut, 24 zákroků, 3 góly, 88,9%
    Mometka ze zápasu.

    Závěrečné rozloučení týmů.

     
    Sledovali jsme zápas pod širým nebem, který přinesl poměrně hodně branek. Po dvou třetinách vedli domácí 2:1. Ve třetí periodě ale Detroit zabral a konec bere body za výhru 5:3. Asistenci na poslední brance si připisuje Petr Mrázek, který znovu dokázal, že hra holí je jeho silná stránka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Na drama nedojde, protože do prázdné branky se trefuje DARREN HELM. Hostující celek tak vyhraje tento zápas pod širým nebem poměrem 5:3.Výborně Petr Mrázek přihrál střelci branky. Asistence: Petr Mrázek, Niklas Kronwall.
    59:40 Darren HELM - 3:5
     
    59:34
    Tyson Barries vystřelil na branku Mrázka. Ten kryje kotouč a hra je přerušena. Následně si domácí berou oddechový čas. Kouč Colorada vymýšlí poslední plány na založení útoku.
    Jiří Hudler je novým spoluhráčem Jaromíra Jágra!

     
    59:00
    Domácí to zkouší v šesti, hrají bez brankáře. Všechny síly, které Colorado dokázalo ještě najít, vrhne do útoku a pokusu o vyrovnání. Ostatně, nic jiného nezbývá.
    59:00 RICHARDS - 3:4
     
    59:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    BRAD RICHARDS dokázal po střele od modré Niklase Kronwalla poslat kotouč pod horní tyčku a překonal tak domácího brankáře. Hosté se minutu před koncem dostávají do vedení! Asistence: Niklas Kronwall
     
    58:00
    Další minuta základní hrací části je pryč a prodloužení je zase o něco realističtějším scénářem pro konec tohoto zápasu. Brankáři nyní mnoho práce nemají. Střelce se do šancí jaksi nedostávají.
    Je to zábava.

     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve třetí třetině, stav je stále vyrovnaný a je dost možné, že uvidíme prodloužení případně samostatné nájezdy.
     
    56:39
    Red Wings se naprosto s přehledem ubránili a vyloučený hráč se vrací do hry. Ani tentokrát nebyla početní výhoda využitá. Závěr třetí třetiny se blíží bleskovou rychlostí.
     
    55:45
    Minuta a půl přesilové hry Colorada je pryč. Domácí mají puk pod kontrolou, ale nemohou se dostat do pozic, z nichž by mohli výrazněji ohrozit branku soupeře.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 8. MacKinnon (Landeskog), 15. Barrie (Comeau, Grigorenko), 54. Tanguay (Landeskog, MacKinnon) – 6. Tatar (Nyquist), 42. Nyquist (Sheahan, Tatar), 54. Abdelkader (Helm, Glendening), 59. Richards (Kronwall), 60. Helm (Mrázek, Kronwall)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bodnarchuk, Bigras – Iginla, Duchene, Grigorenko – Tanguay, MacKinnon, Landeskog – Comeau, Södenberg, Matthias – Skille, Mitchell, McLeod
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Kronwall, Ericsson, Green, Marčenko – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Sheahan, Nyquist – Larkin, Athanasiou, Richards – Jurčo, Glendening, Helm

    Rozhodčí: Watson, Jackson – Gibbs, Cormier

    Diváci: 50 095
    thejrc.org