Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 4:1 (kon.)
Colorado – Detroit 3:5 (kon.) | Calgary – Ottawa 4:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.)
Chicago – Washington 3:2 (kon.) | Carolina – St. Louis 2:5 (kon.) | Minnesota – Florida 3:1 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
3:5 (2:1, 0:0, 1:4)
Detroit Red Wings
Neděle 28.02.2016, 02:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dovolte mi, abych co nejpříjemnější sportovní zážitek popřál všem fanynkám a fanouškům nejlepší hokejové soutěže na světě. V tomto zápase proti sobě nastoupí Colorado Avalanche a Detroit Red Wings.
     
    Tento zápas Coors Light NHL 2016 je druhým a zároveň posledním mačem těchto dvou týmů.
     
    Detroit má bilanci ve venkovních zápasech 14-10-5, ale v posledních šesti zápasech mimo "své město" 0-4-2. V brance Rudých Křídel začne Petr Mrázek. "Soupeř má ve svých řadách hodně kvalitních hráčů, musíme se dobře připravit," nechal se slyšet kouč Jeff Blashill.
     
    Colorado vyhrálo čtyři z posledních pěti zápasů. Jedná se o první zápas pod širým nebem pro Avalanche, i tak chce tým Patricka Roye vyhrávat. V brance začne Semjon Varlamov. Pravé křídlo Jarome Iginla prožívá dobré období a čeká se, že se dokáže prosadit i dnes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Komu se daří
    Iginla zaznamenal 12 bodů (5+7) v posledních deseti zápasech, obránce Barrie si připsal pět bodů v posledních čtyřech zápasech.
    Zápasem žije celé město

    Hráči nastupují

    I domácí brankář bude mít masku jen a jen pro tento záps

    Petr Mrázek a jeho maska pro tento duel.

     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bodnarchuk, Bigras – Iginla, Duchene, Grigorenko – Tanguay, MacKinnon, Landeskog – Comeau, Södenberg, Matthias – Skille, Mitchell, McLeod

    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Kronwall, Ericsson, Green, Marčenko – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Sheahan, Nyquist – Larkin, Athanasiou, Richards – Jurčo, Glendening, Helm

    Rozhodčí: Watson, Jackson – Gibbs, Cormier.
     
    Oba týmy mají za sebou velké a dramatické bitvy. Doufejme, že tento duel pod širým nebem bude další ozdobou vzájemných zápasů.
     
    Podle předpokladů se místa na stadionu plní. Hovoří se o návštěvě až padesáti tisících fanoušcích.
     
    Pochopitelně, že se start zápasu o něco opozdí.
    Čeká nás velký spektákl

    Nedílná součást výstroje, tedy alespoň pro přesuny z ledové plochy do kabiny.

    V brance Red Wings jistota - Petr Mrázek.

    Vše se chystá k úvodnímu buly

     
    Nyní sledujeme hudební vystoupení doprovázané laserovými efekty a pyrotechnikou.
    Hustota obsazení míst? Hlava na hlavě.. možná ještě hustší.

     
    Na ledovou plochu nyní nastupují hosté z Detroitu, vede je Petr Mrázek.
     
    Za velkého povyku a aplauzu nastupují na scénu také domácí hráči, i ty vede gólman.
     
    Oba týmy krouží po ledové ploše. Následovat bude hymna a pak už to, na co všichni čekáme – úvodní buly.
     
    Z úst americká herečky a zpěvačky Amber Riley si poslechneme hymnu.
     
    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte, začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Landeskog zavezl kotouč do útočného pásma. Dostal se za branku Mrázka, kde byl tísněn obránci soupeře. Ke střele na branku se nedostal.
     
    01:24
    Grigorenko se dostal hned třikrát do střelecké pozice, z níž ohrozil českého brankáře. Petr Mrázek si hned na úvod zápasu připisuje tři zákroky. Obrana Red Wings nyní nefungovala zrovna příkladným způsobem.
     
    01:53
    Erik Johnson se pokoušel obkroužit branku hostujícího týmu. To se mu podařilo, a tak musel Mrázek zasahovat. Na nedostatek práce si maskovaný muž rozhodně naříkat nemůže.
     
    02:20
    Domácí jdou dál aktivní, Francois Beauchemim se proháčkoval do dobré střelecké pozice, kotouč mu ale ideálně nesedl na hůl, takže střela postrádala přesnost.
     
    03:21
    Pomalu ale jistě se také osměluje Detroit. Jednu z jeho akcí vedl Darren Helm, jehož bekhendová střela nezaskočila brankáře Varlamova. Na každý pád, sledujeme pohledný zápas.
     
    04:12
    Mrázek ukryl nahození ve své rukavici, a tak se bude vhazovat před jeho brankou. Atmosféra na utkání je velmi dobrá a hokejisté tomu pochopitelně svým uměním přispívají.
     
    04:40
    Kyle Quincey se dostal ke střele od modré čáry. Kotouč před brankou ještě někdo tečoval. Domácí raději poslali touš přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    05:07
    Detroit právě vstřelil branku!
    Zatraceně důležitou práci odvedl TOMÁŠ TATAR, který nejprve obkroužil branku a pokusil se zakončit. K puku se dostal Nyqist, po jehož střele se kotouč dostal znovu k Tatarovi, který už překonal domácího brankáře. Detroit se dostává díky brance Tatara do vedení. Asistence: Gustav Nyquist
    05:07 Tomáš TATAR - 0:1
     
    06:53
    Po inkasované brance se Colorado znovu dostává do útočných akcí. Blake Comeau si na Mrázka nepřišel dobrou střelou zápěstím.
     
    07:44
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nádhernou ránou na vzdálenější tyč se prosazuje NATHAN MACKINNON. Gólman Red Wings neměl nárok zareagovat. Klíčovou chybu udělala obrana hostujícího týmu, která se nedokázala vrátit s domácím hráčem. Asistence: Gabriel Landeskog.
    07:44 Nathan MACKINNON - 1:1
     
    08:05
    Kyle Quincey se dostal do zajímavé pozice. Mohl přihrávat, ale rozhodl se pro zakončení. Rána bekhendem skončila na výstroji brankáře Varlamova, který puk podržel.
     
    08:40
    Grigorenko operoval před brankou Mrázka, k přesnější střele se nepropracoval. Na druhé straně z protiútoku zahrozil Pavel Dacjuk, jehož střela končí nějaký metr a půl vedle branky Varlamova.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    09:30
    Sledujeme zápas, ve kterém je k vidění mnoho střel. Dvě z nich skončily v brance, a tak platí vyrovnaný stav 1:1. Fanoušci se rozhodně nenudí.
     
    10:00
    Polovina první třetiny je pryč, střelecky aktivnější jsou domácí hráči, které žene dobrá divácká kulisa.
     
    10:17
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Bodnarchuk – 2 min., vysoká hůl). Uvidíme první přesilovou hru a zahrají si ji hosté.
    Tomáš Tatar a jeho oslava gólu.

     
    10:30
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu, ale nepřesnou rozehrávkou se připravili o pobyt před brankou Varlamova. Tak tedy Red Wings musí od své branky zakládat další útočný výpad.
     
    11:13
    Detroit má na ledě svou první přesilovkovou formaci. Ta se dostala do několika zajímavých pozic, přesnější zakončení však k vidění nebylo. Následně se jeden z hráčů hostů dostal do postavení mimo hru. Tím pádem se buly vhazovat ve středním pásmu.
     
    12:02
    Znovu se dostal k zakončení Tomáš Tatar, tentokrát však vystřelil z první a rána bez přípravy minula prostor vymezený třemi tyčemi. Přesilovka Red Wings končí.
     
    12:17
    Domácí v plném počtu.
     
    13:02
    Colorado přestálo oslabení a takřka okamžitě se pustilo do útočení. Petr Mrázek a celá pětice Red Wings měla co dělat, aby udržela kotouč před brankovou čárou. Hodně aktivně nyní hrají domácí a to se divákům pochopitelně líbí.
     
    14:27
    Larkin si najížděl před branku, ale přihrávku od spoluhráče nedostal, protože do dráhy puku vložil hůl jeden z hráčů domácího týmu. Akce hostů ukončena ještě před zakončením či pokusem o něj.
     
    14:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    A znovu hostující obrana propadla v útočném pásmu a je z toho malér. TYSON BARRIE dostal přihrávku a nikým neatakovaný se dostal do zakončení. Položil si českého brankáře a celkem pohodlně skóruje a domácí vedou o gól. Asistence: Blake Comeau, Michajl Grigorenko.
    14:38 Tyson BARRIE - 2:1
     
    14:38
    Hlavní kouč Detroitu využil možnosti "Coach challenge", tedy nechal prozkoumat gólovou situaci videocentrálou NHL v Torontu. Ta se shodla na tom, že gólu bylo dosaženo v souladu s pravidly. Branka platí, domácí vedou a hosté přišli o oddechový čas.
     
    14:49
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (McLeod – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    15:10
    Hosté nyní mají šanci na vyrovnání, k dispozici mají přesilovou hru v délce čtyř minut. První početní výhodu Red Wings využít nedokázali, uvidíme, jak naloží s tou nynější.
     
    15:41
    Colorado se zatím dobře brání, vyhazuje kotouč daleko od své branky, takže se hosté nemohou usadit před brankou Varlamova, který zatím mnoho práce v oslabení neměl.
     
    16:14
    Detroit se poprvé dostal stabilněji do útočného pásma a hned také přišla střela. Larkin to zkoušel přes obránce. Gól sice nevstřelil, ale získal buly v útočném pásmu pro svůj tým.
     
    16:42
    Část přesilové hry je pryč. Hostující celek hraje aktivně, brankář Colorada musel zasahovat proti několika střelám hráčů v červených dresech. Se všemi situacemi si zatím poradil.
     
    17:45
    Blíží se poslední minuta přesilové hry Red Wings. Detroit nehraje přesilovku vůbec špatně. Domácí defenziva si ale počíná zkušeně a snaží se eliminovat útočné výpady soupeře co nejdříve.
     
    18:35
    Poslední akce v přesilovce hostů se zadrhla při přechodu ze středního do útočného pásma. Zdá se, že domácí poslední vteřinky ve čtyřech zvládnou.
     
    18:49
    Domácí v plném počtu.
     
    18:54
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Landeskog – 2 min., držení hole).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dacjuk – 2 min., hrubost).
     
    19:20
    Při hře čtyři na čtyři je aktivnější domácí mužstvo, Petr Mrázek musel zasahovat proti střele zápěstím, kterou vyslal ze své hole Nathan MacKinnon.
     
    19:52
    První třetina nebude zakončená střelou Detroitu od modré čáry, protože pas na hranici útočného pásma byl nepřesný, a tak se třetina dohraje v neutrální zóně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla velmi dobrý hokej, který kromě mnoha střel obsahuje tři branky. V velké radosti domácích fanoušků se Avalanche prosadili dvakrát, hosté jen jednou. Střelecky je aktivnější domácí celek – 14:11.
    Zatím může být domácí fanynka spokojená.

    I o přestávce je pro diváky připraven program.

    Z toho až mrazí, ne?

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Pokračuje hra čtyři na čtyři. Colorado má kotouč pod kontrolou za svou branku a pomalu rozjíždí útočnou akci. V níž po dlouhé přihrávce středem kluziště nikdo z domácích nepokračoval.
     
    20:54
    Oba týmy hrají v plném počtu. Hra čtyři na čtyři mnoho interesantních momentů nepřinesla. Nyní už s pěti bruslaři na obou stranách.
     
    21:45
    Při pokusu o rychlý přechod ze středního do útočného pásma se hosté dostali do postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude v neutrální zóně.
     
    22:14
    Matt Duchene se dostal po rychlé akci spoluhráče do zakončení. Střelou z první nedokázal branku Mrázka vážněji ohrozit. Kotouč se mu postavil na hranu, a tak zakončení nebylo dvakrát nejpřesnější.
     
    23:20
    Utkání se hraje v poněkud klidnějším tempu proti první třetině. Ve hře obou týmů je mnoho nepřesností, které kazí celkový dojem z utkání. Optickou převahu mají domácí hokejisté, ale do vážnější šance se v této periodě nedostali.
     
    24:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dekeyser – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:30
    Red Wings hrají oslabení zodpovědně. Jakmile se dostanou k puku, okamžitě hledají cestu cestičku, kterou by mohli vyhodit do nejdál od vlastní branky.
     
    25:11
    Colorado se při snaze o co nejrychlejší vstup do útočného pásma dostalo do postavení mimo hru. Hra je tak přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu. Dnes se přesilové hry nedaří ani jednomu mužstvu.
     
    25:40
    Jen velmi těžko se domácí dostávají přes defenzivní val, který hosté vystavěli na obranné modré. Podařilo se to Grigorenkovi, který střelou z křídla prověřil připravenost českého brankáře ve službách Detroitu.
     
    26:01
    Hosté v plném počtu.
     
    26:29
    Skvělý zákrok si nyní připsal domácí brankář Varlamov, který si dokázal poradil s ránou zápěstím Henrika Zetterberga. Zkušený hráč hostů to udělal dobře, ale na maskovaného muže si nepřišel. I díky tomuto zákroku platí stav 2:1.
    Petr Mrázek.

     
    27:00
    Sedm minut z druhé třetiny je pryč. Sledujeme rychlý hokej, který se přelévá ze strany na stranu. Brankáři zatím drží své týmy. Ani jeden z maskovaných mužů v této části hry neinkasoval.
     
    27:27
    Danny Dekeyser se dostal do zajímavé střelecké pozice, jeho rána však prostor vymezený třemi tyčemi minula. Možná do dráhy kotouče vložil někdo hůl. Na každý pád, Varlamov zasahovat nemusel.
     
    28:06
    Avalachne zahrozili po rychlém útoku a Petr Mrázek se musel vytáhnout proti ráně Alexe Tanguaye, který se dostal k zakončení z velké blízkosti. Český brankář v souboji uspěl.
     
    28:51
    Nyní se do útočného pásma dostali hosté a Marčenko číhal před brankou na puk, který by mohl tečovat nebo se pokusit o dorážku. Jeho kolega na něj směřoval pas, ale puk se k volnému hráči přes blok hokejek nedostal.
    Souboj u mantinelu.

     
    30:00
    Dostáváme se do druhé poloviny druhé třetiny i utkání. Stále platí skóre, které stanovila první třetina. Optickou převahu mají domácí, ti ale nemohou najít recept na brankáře Red Wings.
     
    30:14
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Bigras – 2 min., držení hole).
    Počasí? Na hokej takřka ideální.

     
    30:29
    V přesilové hře se dostali hosté do problémů a Landeskog se dostal do přečíslení. Mohl přihrávat, ale rozhodl se pro střelu a byl až příliš přesný – trefil štangli branky. Mrázek se jen ohlédl za kotoučem.
     
    30:50
    Hosté už brankáře Varlamova překonali, puk, který směřoval za brankovou čáru ale dokázal jeden z obránců Colorada poslat z brankoviště ven. Výborný obranný zákrok.
     
    31:42
    Stabilně se nemohou hosté udržet v útočném pásmu. Colorado velmi dobře brání, obránci obětavě padají do střel, a tak má brankář Varlamov o hodně méně práce. Přesilovka Detroitu se blíží ke svému konci.
     
    32:14
    Domácí v plném počtu. Celkem bez problémů přečkali domácí toto oslabení a málem přidali další branku. Landeskog trefil horní tyč. Red Wings sehráli přesilovku nevýrazně.
     
    33:15
    Luke Glendening střelou zápěstím řádně protáhl brankáře Varlamova. Ruský brankář byl pozorný a s jeho jedovatou střelou si dokázal poradit. Kotouč našel ve své rukavici a přerušil hru. Buly před jeho brankou.
     
    33:20
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Athanasiou – 2 min., příliš mnoho hráčů).
    Parádní kulisa doprovází zápas.

     
    34:00
    Šest minut do konce prostřední části. Laviny hrají přesilovou hru, ale nemohou se stabilně dostat před branku Detroitu. Francois Beauchemin se dostal do střelecké pozice, z níž prostor vymezený třemi tyčemi minul.
     
    34:30
    Hostující celek se brání zodpovědně. Jakmile se dostane k puku, tak jej posílá ven z obranného pásma. Naopak domácí tým potvrzuje pravidlo dnešního zápasu, že početní výhody nepatří mezi nejlepší části mače.
     
    35:20
    Hosté v plném počtu. Naprosto bez problémů se Rudá Křídla ubránila početní výhodě soupeře. Petr Mrázek mnoho práce neměl. Hra tedy pokračuje s pěti hokejisty na každé straně. Pomalu se dostáváme do finální části prostřední třetiny.
     
    35:50
    Colorado se na malý moment dostalo do útočného pásma. K zakončení se přes dobrý defenzivní val neprobojovalo. Blíží se konec druhé třetiny. Byť jsme dlouhou dobu neviděli gól, má zápas stále velký náboj a diváci si atmosféru utkání pod širým nebem užívají.
     
    37:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve druhé třetině. Střelecky je aktivnější domácí tým, který ovšem nemůže vymyslet, jak překonat Petra Mrázka. Na druhé straně podává dobrý výkon Varlamov. Oba brankáři si pro tento zápas nechali připravit masky se speciálním desingem.
     
    37:50
    Optickou převahu mají hráči hostujícího týmu, který se snadněji dostává přes neutrální zónu do útočného pásma. Se zakončením je to poněkud problematické. To ale platí pro obě mužstva.
     
    39:10
    Rilay Sheahan výborně zblokoval střelu Carla Söderberga. Dobrý obranný zákrok tohoto hokejisty. Ostatně, obětavá hra je prvkem, který je k vidění na obou stranách.
     
    39:30
    Poslední zákrok ve druhé třetině si připisuje brankář hostů. Petr Mrázek si poradil se střelou jednoho z domácích útočníků. Ten to zkoušel nebezpečně střelou přes obránce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední třetina branku nepřinesla, a tak platí stav 2:1. Střelecky jsou aktivnější domácí hráči, ale nemohou překonat Petra Mrázka v brance Red Wings.
    Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno.

    Jsou momenty, na které se vzpomíná ještě dlouho po jejich skončení.

    Hokej navštěvují jen muži? Kdepak..

    Zápas pod širým nebem je sledovaný i v Brazílii.

    Za malý moment začne třetí třetina.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    První zákrok si připisuje ve třetí třetině Petr Mrázek, když zneškodnil střelu, kterou na něj vyslali domácí ze středního pásma. Dobrá poziční hra českého brankáře.
     
    41:10
    Detroit se po křídle dostal do útočného pásma a střela na sebe nenechala dlouho čekat. Larkinův projektil jen o malý kousek minul vzdálenější tyč branky Varlamova.
     
    41:27
    Detroit právě vstřelil branku!
    Z kraje třetí třetiny hostující celek vyrovnává skóre. GUSTAV NYQUIST lehkou střelou bekhendem z otočky překvapil brankáře Varlamova, který propustil letící kotouč za svá záda. Je vyrovnáno. Asistence: Riley Sheahan, Tomáš Tatar.
    41:27 Gustav NYQUIST - 2:2
     
    42:24
    Hostující celek je po vstřelené brance stále aktivnější. Snaží se na předchozí střelecký úspěch navázat další brankou. Domácí obrana nyní prožívá nesnadné momenty, ale zatím je zvládá dobře.
    I takto se sleduje tento duel.

     
    43:37
    Úvod třetí třetiny přinesl vyrovnávací branku, a tak mají obě týmy k výhře stejně daleko. Uvidíme, zda se rozhodne v základní hrací době, nebo uvidíme nějakou dávku hokeje navíc.
     
    44:04
    Znovu Petr Mrázek musel zasahovat. Nyní jeho pozornost prověřil střelou zápěstím Tyson Barrie. Domácí hráč to neudělal špatně, ale český brankář jeho úmysl odhalil a dokázal zasáhnout.
     
    44:59
    Další zákrok Mrázka, tentokrát zastavil pokud Nicka Holdena, který to zkoušel střelou zápěstím. I v dnešním zápase se mohou Rudá Křídla na svého brankáře spolehnout.
     
    45:35
    Domácí celek se dostal pod tlak, a tak mu nezbylo nic jiného než vší silou poslat puk přes všechny čáry. Znamená to zakázané uvolnění a vhazovat se bude před brankou Varlamova.
    Atmosféra je famózní.

     
    46:17
    Nathan MacKinnon se prodral přes obránce do zakončení, to ale postrádalo přesnost. Bez ohledu na koncovku se jednalo o pohlednou akci domácího hráče. Mrázek zasahovat nemusel.
     
    46:58
    Darren Helm si udělal v útočném pásmu hodně prostoru, dostal se k zakončení, tvrdou střelou zařízení trefit nedokázal. Dobrý pohyb hostujícího hráče.
     
    47:33
    Následuje komerční přestávka. Třetí třetina se blíží do své poloviny a skóre je nerozhodné. Domácí dlouhou dobu vedli o gól, ale Detroit z kraje třetí periody dokázal vyrovnat.
    Umělý sníh podél hřiště v kombinaci se silným větrem vytvořil problém.

    Hra pokračuje po krátké poradě dál.

     
    48:02
    Larkin se k zakončení nedostal, protože byl u kotouče později než domácí obránce, který puk odehrál do bezpečí. Hostující celek je aktivní a snaží se rozhodnout.
     
    48:22
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Comeau – 2 min., podražení).
     
    48:22
    Hra je na malý moment přerušena, z ledu se musí uklidit kousky umělého sněhu.
    Důvod přerušení hry.

     
    48:35
    Justin Abdelkader se dostal do zakončení, střelou zápěstím nedokázal prostřelit brankáře Varlamova, který si tak připisuje dobrý a důležitý zákrok.
     
    49:24
    Hosté hrají přesilovou hru dobře, dlouhou dobu byli v útočném pásmu a kombinovali před brankou Lavin. Ty nakonec vyhazují přes všechny čáry.
     
    50:00
    Hra je po první polovině třetí třetiny přerušena, týmy si vymění strany a bude se pokračovat dál. Ještě před přerušením se do šance dostal Tatar, jehož střela nebyla přesná.
     
    50:22
    Přesilovou hru hostující tým využít nedokázal, a tak platí i po další početní výhodě nerozhodný stav. Vyloučený hráč se vrací do hry. Bude se pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    50:44
    Po Mrázkově přihrávce se šance dostal Brad Richards. Jeho střelecký pokus mířil do středu branky a gólman Varlamov si dokázal poradit. Český brankář znovu připomněl, že práce s holí mu jde na výbornou.
    55 095 fanoušků sleduje tento západ přímo na stadionu!

     
    51:35
    Hosté mají puk pod kontrolou za svou brankou a snaží se konstruktivně rozehrát další útočnou akci. To se však nedaří, protože o puk přišli ve středním pásmu.
     
    52:21
    Domácí defenziva funguje velmi dobře a aktivně hraje již v neutrální zóně, Detroit to nemá snadné nyní, protože se těžko dostává do střeleckých pozic. Optickou převahu ale hostující mužstvo má.
     
    53:28
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings jdou do vedení. Derren Helm našel před brankou volného JUSTINA ABDELKADERA, jehož rychlá střela zaskočila Varlamova. Hosté se díky rychlé kombinaci dostávají do jednobrankového vedení. Asistence: Darren Helm, Luke Glendening.
    53:28 Justin ABDELKADER - 2:3
     
    53:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí bleskově odpovídají. MacKinnonovu střelu Petr Mrázek jen vyrazil před sebe a musel zůstat na ledě, neboť se k puku dostal Landeskog, který našel přesným pasem ALEXE TANGUAYE. Ten střelou pod horní tyčku vyrovnává na 3:3 Asistence: Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Green – 2 min., podražení).
     
    55:00
    Posledních pět minut základní hrací doby zbývá v tomto zápase. Přesilovou hru nyní hrají domácí a jsou stabilně v útočném pásmu. Petr Mrázek zatím zasahovat nemusel, obránci před ním odvádějí dobrý výkon.
     
    55:45
    Minuta a půl přesilové hry Colorada je pryč. Domácí mají puk pod kontrolou, ale nemohou se dostat do pozic, z nichž by mohli výrazněji ohrozit branku soupeře.
     
    56:39
    Red Wings se naprosto s přehledem ubránili a vyloučený hráč se vrací do hry. Ani tentokrát nebyla početní výhoda využitá. Závěr třetí třetiny se blíží bleskovou rychlostí.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve třetí třetině, stav je stále vyrovnaný a je dost možné, že uvidíme prodloužení případně samostatné nájezdy.
    Je to zábava.

     
    58:00
    Další minuta základní hrací části je pryč a prodloužení je zase o něco realističtějším scénářem pro konec tohoto zápasu. Brankáři nyní mnoho práce nemají. Střelce se do šancí jaksi nedostávají.
     
    59:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    BRAD RICHARDS dokázal po střele od modré Niklase Kronwalla poslat kotouč pod horní tyčku a překonal tak domácího brankáře. Hosté se minutu před koncem dostávají do vedení! Asistence: Niklas Kronwall
    59:00 RICHARDS - 3:4
     
    59:00
    Domácí to zkouší v šesti, hrají bez brankáře. Všechny síly, které Colorado dokázalo ještě najít, vrhne do útoku a pokusu o vyrovnání. Ostatně, nic jiného nezbývá.
    Jiří Hudler je novým spoluhráčem Jaromíra Jágra!

     
    59:34
    Tyson Barries vystřelil na branku Mrázka. Ten kryje kotouč a hra je přerušena. Následně si domácí berou oddechový čas. Kouč Colorada vymýšlí poslední plány na založení útoku.
    59:40 Darren HELM - 3:5
     
    59:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Na drama nedojde, protože do prázdné branky se trefuje DARREN HELM. Hostující celek tak vyhraje tento zápas pod širým nebem poměrem 5:3.Výborně Petr Mrázek přihrál střelci branky. Asistence: Petr Mrázek, Niklas Kronwall.
     
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme zápas pod širým nebem, který přinesl poměrně hodně branek. Po dvou třetinách vedli domácí 2:1. Ve třetí periodě ale Detroit zabral a konec bere body za výhru 5:3. Asistenci na poslední brance si připisuje Petr Mrázek, který znovu dokázal, že hra holí je jeho silná stránka.
    Závěrečné rozloučení týmů.

    Mometka ze zápasu.

     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Jurčo (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:15
    Tomáš Tatar (DET) 1+1, 2 střely, čas na ledě 14:17
    Petr Mrázek (DET) 60 minut, 24 zákroků, 3 góly, 88,9%
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brad Richards (DET) 1+0
    2. Tomáš Tatar (DET) 1+1
    3. Nathan MacKinnon (COL) 1+1 (05:16:20)
    Já se s Vámi loučím a děkuji za pozornost.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 8. MacKinnon (Landeskog), 15. Barrie (Comeau, Grigorenko), 54. Tanguay (Landeskog, MacKinnon) – 6. Tatar (Nyquist), 42. Nyquist (Sheahan, Tatar), 54. Abdelkader (Helm, Glendening), 59. Richards (Kronwall), 60. Helm (Mrázek, Kronwall)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bodnarchuk, Bigras – Iginla, Duchene, Grigorenko – Tanguay, MacKinnon, Landeskog – Comeau, Södenberg, Matthias – Skille, Mitchell, McLeod
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Quincey, Kronwall, Ericsson, Green, Marčenko – Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Sheahan, Nyquist – Larkin, Athanasiou, Richards – Jurčo, Glendening, Helm

    Rozhodčí: Watson, Jackson – Gibbs, Cormier

    Diváci: 50 095
    bahis siteleri