Washington – Toronto 3:2 (kon.) | Detroit – Chicago 2:5 (kon.) | Anaheim – Montreal 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Anaheim Ducks
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 03.03.2016, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    MONTREAL CANADIENS

    Ne, zatím to s Montrealem rozhodně nevypadá na postup do play-off, přestože kanadský klub začal sezónu 2015-2016 velmi slibně a zdálo se, že bude patřit mezi favority Východní konference. Opak se stal pravdou a Habs aktuálně zaujímají až šesté místo v Atlantické divize, za mančaftem Ottawa Senators. Pokud by chtěli Montrealští do vyřazovacích bojů, museli by zahájit velikou stíhací jízdu. Na tu to ovšem prozatím nevypadá. Přesto Canadiens z posledních čtyř případů dvakrát vyhráli, potřebovali by nějakou stabilnější sérii, která by je udržela ve hře. Naposledy se tradiční hokejová parta představila na ledě San Jose Sharks, kde padla vysokým poměrem 2:6. O jedno střetnutí dříve Canadiens porazili na svém ledě rivala Toronto Maple Leafs. Že obránce P. K. Subban (5 + 42) vede kanadské bodování týmu je jasným důkazem, že ofenzíva Habs na tom není nejlépe. Zabere tentokráte Montreal?
     
    ANAHEIM DUCKS

    Věřte nebo ne, Anaheim Ducks na začátku základní části opravdu byli nejhorším týmem Pacifické divize. Neskutečný obrat zahájil jeden z favoritů Západní konference, když se po dlouhém trápení dokázal odrazit ode dna a aktuálně už se sluní na druhé divizní příčce, zaručující postup do play-off. První Los Angeles Kings navíc vlastní jen o dva bodíky na kontě více, takže již po dnešním mači mohou Kačeři dorazit dokonce první místo v tabulce! Jestliže pravidelně sledujete NHL, pak vám jistě neuniklo, že Anaheim Ducks už mají šňůru osmi výher za sebou, což je více než dobrá bilance. Naposledy se Ducks blýskli proti Los Angeles, na které dokázali vyzrát poměrem 4:2. Ryan Getzlaf (9 + 42) vede kanadské bodování celku a bude pro tým stále více stěžejní.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu utkají vůbec poprvé v této sezóně, bude ale brzy následovat jejich odveta, akorát na opačném ledě. Naposledy se spolu kádry střetly téměř přesně na den před rokem, tedy 4. března roku 2015. Tenkrát Montreal Canadiens zajížděli na led Anaheim Ducks a domácí Kačeři vyhráli poměrem 3:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) (12 + 34)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém na sebe narazí celky z opačných konferencí. Vůbec poprvé v aktuálně hraném ročníku se utkají kluby Anaheim Ducks a Montreal Canadiens.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Santorelli – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Thompson, Garbutt

    Montreal Canadiens: Condon – Markov, Subban, Jemelin, Pateryn, Bartley, Barberio – Pacioretty, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, Eller, Andrighetto – De La Rose, Danault, Byron – Mitchell, McCarron, Brown.
     
    Vítejte ještě jednou u dnešního utkání, tradičně začneme o několik minut později.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na vhazování dokázali zmocnit hokejisté Anaheim Ducks, také se hned vydali přes modrou čáru dopředu. Ale ke střele ještě nedošlo.
    Jak to dnes bude hokejistům bruslit?
     
    00:28
    Coglianovo nahození o zadní mantinel nikdo dalších z útočníků Ducks nezpracoval, nakonec domácí celek rozehrává až zpoza vlastní klece.
     
    00:48
    Po postavení mimo hru buly ve středním pásmu, na touš se poprvé dostali také Canadiens, ale ti se zatím jen těžko dostávají před Gibsona.
     
    01:36
    Další technický přestupek, tentokráte souzeno zakázané uvolnění Anaheim Ducks.
     
    01:49
    První zásah má na svém kontě John Gibson, ten ale neměl tolik těžkou práci, protože na střelu soupeře z levého kruhu moc dobře viděl, a tak si ji pohlídal.
     
    02:10
    Montreal se pohybuje v pásmu domácích Ducks, ale příliš dlouho se tam neohřál, jelikož obránci Kačerů předvedli dobrou práci.
     
    02:26
    Bude se také poprvé v utkání vylučovat, na dvě minuty míří za katr hokejista Montreal Canadiens Stefan Matteau (MTL), jenž se dle rozhodčích provinil hákováním. A tak je tu první přesilová hra pro Anaheim Ducks.
     
    02:49
    Ve velmi dobré příležitosti se nacházel Ryan Getzlaf, jenže jeho zakončení stačil na poslední chvíli zastavit Condon. Ale šlo o první vážnější možnost Ducks v zápase.
     
    03:20
    Tomáš Plekanec se dostal s kotoučem až na levý kruh do útočného pásma, takže celkem v pohodě osvobodil svůj celek a Montrealu tak utečou další drahocenné vteřiny.
     
    04:02
    Už jen několik vteřin zbývá do návratu vyloučeného muže Canadiens, zatím se snažil z dobré pozice pálit Rakell, ale jeho střelu nestačil nikdo přesně usměrni do sítě.
     
    04:48
    Jenže hosté už hrají v plném počtu a Matteau po návratu z trestné lavice hned dokázal zahrozit před Gibsonem. Ten měl co dělat, aby stačil ještě kus černé gumy zkrotit na brankovišti.
     
    05:15
    Montreal po konci svého oslabení ožil, Eller už se snažil pálit na branku znovu, přestože to byla střela z veliké dálky.Thompson poté nahodil kotouč na branku tak, aby získal pásmo pro Ducks.
     
    05:49
    Ducks vyhráli buly v útočném pásmu, avšak měli problém se dostat až do zakončení. To kanadský celek hned potrestal a vydal se také na útočnou štaci.
     
    06:25
    Hraje se také kolem zařízení Gibsona, ten si ale zatím ví rady se vším, co na něj hráči v bílých trikotech překvapují. Čekáme na další větší příležitost.
     
    06:55
    Hra přerušena ve středním pásmu, pokračovat budeme po první komerční přestávce.
     
    07:09
    Už se ovšem znovu hraje a Montreal po vyhraném vhazování získal na několik momentů útočné pásmo. Problém pro hosty byl, že se ani nyní nedostali k nějaké střele.
     
    07:45
    Vepředu se snaží překvapit také Ducks svého soka, na brankovišti stál dobře připravený Fowler, ale jen těsně se mu nepodařilo trefit touš tak, aby jej mohl dopravit do sítě.
     
    08:11
    Po několika momentech před svou klecí brankář Montrealu Condon raději přerušuje hru a počká, co se bude dít po dalším buly před jeho zraky.
     
    08:40
    Čtveřice hráčů v tmavých trikotech se vrhla přes modrou čáru do útočného pásma, ani jeden ovšem nakonec nezískal puk na svou hokejku ke střele.
     
    09:18
    Sami Vatanen rozehrával kotouč na útočníky, ti se ovšem nacházeli v ofsajdové pozici, takže místo toho hrál útočník Montrealu Tomáš Plekanec.
     
    10:02
    Hraje se v poměrně vysokém tempu, obě strany si přehazují puk ze strany na stranu, ale nikdo se nemá k další střele na branku. Pouze jeden z obránců hostů na poslední chvíli vypálil.
     
    10:26
    Následuje druhá komerční pauza, za několik okamžiků samozřejmě pokračujeme.
     
    10:35
    Vhazování před Gibsonem zvládli lépe hráči Anaheimu, ti si ovšem museli dívat pozor, protože jejich brankář zanedlouho opět přerušuje hru.
     
    10:48
    Bieksa se po dalším vhazování před domácí svatyní uvolnil k úniku dopředu, ale kus černé gumy obdržel na hokejku příliš pozdě na to, aby s ním ještě ohrozil branku soka.
     
    11:29
    Kesler také hledal prostor na modré čáře, ale zavčas se k němu dokázala stáhnout dvojice hráčů v bílých trikotech, takže bylo po domácí šanci.
     
    12:05
    Dá se říci, že jsme ještě neviděli ani na jedné stráně žádnou vyloženě gólovou šanci, také proto zůstává skóre bez branek prozatím.
     
    12:43
    Zakázané uvolnění Montreal Canadiens, hra se tak musí vrátit před ochránce svatyně Condona.
     
    13:05
    Ještě jednou Habs vyhodili kus černé gumy daleko od branky, ale tentokrát už se o icing nejednalo. A tak se hraje poklidně ve středním pásmu.
     
    13:24
    Hra tentokráte přerušena u střídačky Montrealu. A je z toho vyloučení pro domácího hokejistu, který je souzen za nedovolené bránění. Konkrétně musí jít trest pykat Kevin Bieksa (ANA).
     
    13:40
    Gllagher sice po vyhraném buly dokázal udržet puk na hokejce v útočném pásmu, ale další střely Montrealu šly hodně vedly Gibsonovy klece.
     
    14:08
    Nyní už se Anaheim Ducks osvobozují vyhozením přes všechny čáry, zatím domácí muži brání tuto početní nevýhodu poměrně v klidu.
     
    14:37
    Neskutečný zákrok jednoho z mužů Ducks na brankovišti, těžko říci, jestli to by sám Gibson či některý z domácích obránců, ale puk byl zastaven jen tak tak na brankovišti. Montreal už se skoro radoval.
     
    15:18
    Už jen vteřiny do návratu Kevina Bieksy zpátky na ledovou plochu, Canadiens svou první přesilovku v zápase nevyužijí, ale ještě drží touš na svých hokejkách.
     
    15:55
    Ducks se budou snažit uklidnit a dostat se také po konci oslabení do nějaké příležitosti, ještě předtím jeden výborný zásah Gibsona pravým betonem.
     
    16:28
    Eller si udělal místo na pravé straně a stihl zakončit. John Gibson si ovšem věděl rady také nyní. Pokračujeme po krátké reklamní pauze.
     
    16:35
    Hned po buly se snažil vypálit od modré čáry obránce Montrealu Markov, ale jeho pokus skončil jen za domácí svatyní, kde už se o něj s klidem postaral domácí beci.
     
    17:18
    Přesto se hostující mančaft ještě na chvíli kázal před Gibsonem, to už se ovšem nejednalo o žádnou vážnější příležitost.
     
    17:31
    Hra přerušena u klece Gibsona, po té co byl domácí gólman sražen jedním z mužů Montrealu. Nejspíše by se nyní mělo za tento incident vylučovat, ale hra zůstává v kompletním složení hráčů.
     
    17:50
    Anaheim Ducks zpátky ve své obranné třetině, tam se v posledních momentech nacházejí poměrně často. Rickard Rakell se tak pokusil dostat puk co nejdále od branky.
     
    18:18
    Ale ještě to byl Mitchell, kdo se dostal ke střeleckému zakončení na levém kruhu. Stále ovšem střílel poměrně z dálky, takže neměl takovou šanci na úspěch.
     
    19:03
    Začala poslední minuta první třetiny, kus černé gumy na hokejkách drží muži Canadiens, ti ovšem v útočné třetině velmi rychle o puk přišli.
     
    19:28
    Ještě jeden přechod Habs do útoku, ale vše vyřešil připravený Cam Fowler. Vypadá to, že v první třetině branku neuvidíme.
     
    19:54
    Tak ještě jedno přerušení před první sirénou, vhazovat by se mělo pravděpodobně ve středním pásmu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání úvodního duelu sezóny mezi Anahaimem a Montrealem, fanoušci v Honda Center na první gól mače stále čekají, i když šance jsme v první periodě nakonec nějaké viděli. Uvidíme, co přinese další část hry.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 7

    Montreal Canadiens: 11
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 7:11
    Hity: 15:10
    Trestné minuty: 2:2
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Nebude trvat dlouho a vkročíme do druhé třetiny. Dočkáme se během druhé periody už nějakých branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Kotouč na úvodním vhazování ve druhé třetině pro sebe vyhráli hokejisté Montreal Canadiens, ti se také hned zkusili vydat na útočnou štaci.
     
    20:20
    Jemelin se pokusil překvapit Johna Gibsona střelou zpoza obránce, ale puk nakonec vůbec nedoletěl k brance, takže mohou hrát Kačeři.
     
    20:48
    Hra vysokou holí ve středním pásmu, bude se tedy muset znovu vhazovat.
     
    20:48
    Poměrně poklidně začala také prostřední perioda. Ryan Getzlaf sice měl dost času na rozmyšlenou ve středním pásmu, ale raději ještě počkal na spoluhráče.
     
    21:28
    Vyhození Montrealu přes všechny čáry, avšak o zakázané uvolnění se nejedná.
     
    21:50
    Až nyní se Canadiens dostali ke střele, ale Gibsona na puk moc dobře viděl, takže neměl žádný problém s tím, aby jej dokázal zachytit do své náruče.
     
    21:58
    A znovu přerušená hra. Tentokráte proto, že si čárový rozhodčí všiml nějakého technického přestupku, který nebyl v souladu s pravidly ledního hokeje.
     
    22:15
    Condon vyjel za svou klec, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. A ta se mu docela povedla, přestože si útočníci v bílých dresech najeli dopředu moc pozdě.
     
    22:50
    Sami Vatanen už získal touš ve své obranné třetině, a tak ani chvíli neváhal a snažil se rozehrát. Nakonec vyhazuje přes všechny čáry, icing se ovšem pískat nebude.
     
    23:27
    David Perron se z pozice na brankovišti snažil protlačit puk do branky Condona, když ještě předtím dostal velice pěknou nahrávku, ale jen tak tak gólmana Habs nepřekonal.
     
    23:55
    Už se Canadiens dokázali osvobodit, jenže na útočnou akci to zatím nevypadá. Útočníci hostujícího celku totiž celou akci zakončili ještě ve střední třetině.
     
    24:25
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali branky už na začátku druhé třetiny. Nutno dodat, že se jednalo o poměrně nečekanou gólovou akci, kterou předvedli Montreal Canadiens. Hosté se jen několik málo okamžiků drželi v útočném pásmu, i to jim ovšem stačilo k tomu, aby se prosadili. Puk na svou hokejku dostal naprosto přesně zakončující ALEX GALCHENYUK, který trefil prostor v brance Johna Gibsona. Je pravda, že ochránce svatyně Anaheim Ducks už toho v dané situaci moc dělat nemohl. Uvidíme, jak budou Kačeři reagovat a zda se jim v blízké době podaří vyrovnat. Asistence: Andrej Markov, Lars Eller.
    24:25 Alex GALCHENYUK - 0:1
     
    24:52
    Je tu ovšem šance pro Anaheim Ducks, jelikož domácí hokejisté mají k dispozici přesilovku. Na dvě minuty jde sedět Mark Barberio (MTL), jenž vyhodil puk mimo hrací plochu a inkasuje trest za zdržování hry.
     
    25:14
    Condon má v oslabení první dobrý zákrok a ukrývá puk do své rukavice.
     
    25:28
    Fowlerova střela prošla až za branku, ale zpátky ji zatím Ducks dostat nedokázali. David Perron sice poté pálil, ale hodně nepřesně.
     
    25:55
    Polovina domácí přesilovky je minulostí, Canadiens dokázali puk dostat alespoň do středního pásma, a tak mají šanci vystřídat svou bránící formaci.
     
    26:55
    Už jen poslední vteřiny a vyloučený hráč hostujícího celku bude zpátky na ledové ploše. A tak se zdá, že Montreal své další oslabení v klidu zvládne.
     
    27:18
    Rickard Rakell nabral puk na hokejku ve středním pásmu, avšak byl na ledě už moc dlouho, takže mu nezbývalo, než puk přenechat soupeři a odjet vystřídat.
     
    27:48
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení, hra rychle plyne. Až nyní má Condon puk v lapačce, když se před ním strhla malá strkanice. Ale trestat se nebude.
     
    27:53
    Tak se přeci jen nakonec vylučuje, a to na obou stranách barikády. Z domácí strany dostává trest na dvě minuty Nate Thompson (ANA), z té hostující Andrej Markov (MTL). Oba samozřejmě za hrubost.
     
    27:56
    Moc dlouho se nehrálo a je tu další strkanice u mantinelu, do kabiny zřejmě s nějakým zraněním na tváři odjíždí Pateryn. Rozhodčí diskutují o případném trestu pro Cogliana.
     
    27:56
    Tak se nakonec vylučuje na straně Canadiens. Mac Pacioretty (MTL) dostává trest za hrubost a jeho tým čeká nepříjemné oslabení ve třech proti čtyřem domácím mužům.
     
    28:05
    Montreal velmi dobře vyhrál vhazování u své klece a hned se mu podařilo vyhodit, Ducks tak musí přesilovku začínat až od svého zařízení.
     
    28:30
    Corey Perry se snažil s kotoučem vytočit až před branku, ale zatím Anaheim čeká na svou první střelu v početní výhodě, to už je skoro polovina přesilovky pryč.
     
    28:48
    První polovinu trestu zvládli Habs s klidem, Condon si musel připsat do statistik pouze jeden zákrok. Teď se před ním ale bude znovu vhazovat.
     
    29:12
    Znovu to byl brankář Canadiens, kdo podržel svůj tým nad vodou a dokázal puk udržet na brankovišti proti dorážejícím soupeřům. Ducks budou potřebovat více střílet.
     
    29:25
    Druhé vyhození Montreal Canadiens přes všechny čáry, zatím to vypadá, že domácí hokejisté budou jen těžko využívat svou přesilovku.
     
    29:55
    Třetí výborný zákrok Condona v krátkém čase a tento byl zatím asi nejlepší, když se gólman Habs dokázal zavčas přesunout ke své pravé tyčce a zasáhnout.
     
    30:06
    Už hrají hosté vy čtyřech, ale stále bude pokračovat jejich oslabení, teď už v klasickém provedení. Je ale jasné, že Anaheim si bude chtít budovat další šance.
     
    30:48
    Subban se ovšem postaral o to, aby puk skončil alespoň ve středním pásmu. Pak už Vatanen střílel z dálky, ale jeho zakončení mířilo hodně vedle klece.
     
    31:07
    De La Rose se dobře popral o puk u mantinelu, také díky němu se Canadiens podařilo opět vyhodit. Ducks tak začínají znovu až od vlastní branky.
     
    31:55
    Gallagher opět vyhazuje a to už znamená, že Ducks svou přesilovku ani nyní nevyužijí. A fanoušci Kačerů dávají z hlediště poprvé najevo svou nespokojenost.
     
    32:28
    Dlouhá pasáž bez přerušení, kterou aktuálně sledujeme. Hraje se převážně kolem klece Condona, ale dá se čekat, že také Habs se budou snažit o výpady.
     
    32:57
    Až nyní hra přerušena a Condon má puk pod svou rukavicí. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    33:18
    Hned po buly musel Condon znovu dávat pozor, protože na něj mířil puk nahozený od jednoho z domácích obránců. Naštěstí pro něj vůbec netrefil zařízení.
     
    33:45
    Hraje se za klecí Johna Gibsona, ten ve druhé polovině druhé třetiny neměl prakticky žádné zákroky, a tak pro něj bude možná o něco těžší dostat se zpátky do hry.
     
    34:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Máme tu vyrovnávací branku Anaheimu něco málo přes pět minut do konce druhé třetiny a pro Ducks se může stát hodně důležitou, protože poměrně dlouho domácí mužstvo čekalo na svou trefu. Tentokráte předvedli hráči ve tmavých trikotech dobrou práci na brankovišti, kterou nakonec nejlépe dokázal využít JAMIE MCGINN, jehož pokus proskotačil až do sítě gólmana Condona. Ten v tu chvíli neměl úplně přehled o hře před sebou a na McGinnovu dorážku nestačil vůbec reagovat. Stihne ještě některý z celků získat vedení na svou stranu před koncem druhé části hry? Uvidíme. Asistence: Hampus Lindholm, Josh Manson.
    34:28 Jamie MCGINN - 1:1
     
    35:16
    Ještě jedna komerční přestávka ve druhé třetině, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    35:28
    Montreal ovšem ukazuje, že se ani nadále nebojí zakládat útoky na branku soupeře, přestože jich v posledních minutách nebylo tolik.
     
    35:38
    Vyhození Anaheimu na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před Johnem Gibsonem.
     
    36:02
    Hraje se v mnohem mírnějším tempu než před první brankou Anaheimu, přesto se Getzlaf dostal do útočného pásma. Jeho pokus však končí jen v ochranné síti.
     
    36:28
    Canadiens to vůbec nemysleli špatně na modré čáře, ale také oni si počínali hodně nepřesně. Zanedlouho poté odpískáno postavení mimo hru Anaheimu.
     
    36:58
    Ducks opět kolem klece Condona, ale ani nyní se v pásmu neudrží dostatečně dlouho na to, aby soupeřova brankáře ohrozili.
     
    37:18
    Pacioretty už byl na ledě příliš dlouho, takže už mu nezbylo moc sil na to, aby se mohl vrhnout dopředu a založit nějakou akci. A tak mohli hrát domácí borci.
     
    37:50
    Vatanen jako první dokázal dohnat puk u mantinelu v útočné třetině. Jenže byli proti němu připraveni hned dva hráči v bílém trikotu.
     
    38:18
    Tak se nám ještě před koncem druhé třetiny strhla v útočném pásmu Canadiens bitka. Jejími účastníky z domácí strany Kevin Bieksa (ANA) a z hostující Michael McCarron (MTL). Mělo by se tedy hrát ve stejném počtu hráčů na obou stranách.
     
    38:39
    Canadiens poměrně zariskovali ve svém obranném pásmu, navíc teď rozhodčí bude znovu vylučovat. A to z domácí strany, jelikož Ryan Garbutt (ANA) dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáře. Přesilovka pro Montreal.
     
    38:58
    Jenže moc dlouho to netrvalo a Ducks se osvobozují vyhozením kotouče přes všechny čáry. Canadiens tak musejí začínat znovu až od Condona.
     
    39:25
    Jen něco málo přes půl minuty do konce druhé třetiny a Max Pacioretty byl tím, kdo si připsal střelu z první. Na jeho pokus ale stihl John Gibson zavčas zareagovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ještě měli v posledních vteřinách druhé třetiny hosté dvě šance, ale více už se toho nestane. Nakonec jsme v prostřední periodě viděli celkem dva góly, jeden na každé straně. A tak je jasné, že bude muset rozhodnout třetí třetina, prodloužení či dokonce nájezdy.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 25

    Montreal Canadiens: 16
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 25:16
    Hity: 28:19
    Trestné minuty: 11:15
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Blížíme se začátku třetí třetiny, oba týmy do ní vstoupí s jednou brankou na kontě. A oba mají stejně daleko i blízko k zisku vítězství.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Třetí třetina je tedy na svém začátku, Canadiens mají k dispozici ještě půl minuty přesilové hry, poté se bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    40:25
    Subban to zkusil tvrdou střelou od modré čáry, ale tu stihl Gibson zavčas vyrazit před sebe. A poté už se Anaheim Ducks v pohodě osvobozují.
     
    40:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ale pozor, sice se Montreal netrefuje v přesilové hře, jenže při hře pět na pět už se Canadiens prosazují. A to znamená, že hosté se podruhé v utkání dostávají do vedení o jednu branku. Stalo se tak ve chvíli, kdy obrana Anaheimu zůstala poměrně zaskočena celou situací, a tak ALEX GALCHENYUK a celkem s rozvahou poslal puk do sítě Anaheimu. Zdálo se, že by John Gibson mohl kotouč zastavit, jenže to se mu nakonec přeci jen nepovedlo. Kačeři tak budou muset dohánět na začátku třetí třetiny ztrátu. Povede se jim to? Asistence: P. K. Subban, Alexej Jemelin.
    40:56 Alex GALCHENYUK - 1:2
     
    41:42
    Bude se navíc vylučovat z řad Anaheimu, dvě minuty za vysokou hokejku dostane David Perron (ANA), takže jeho celek čekají další nepříjemné momenty.
     
    42:20
    Tomáš Plekanec získal pásmo pro svůj celek, jenže pak se do šance přiřítil na druhé straně Getzlaf a mohlo být vyrovnáno, ještě zakončoval Cogliano.
     
    42:54
    Ještě sice Markov zkusil napálit kotouč z dálky, ale tato přesilovka Montrealu zatím vůbec nefunguje.
     
    43:25
    Poslední vteřiny z trestu vyloučeného Davida Perrona, Ducks se pravděpodobně zvládnou ubránit bez problému.
     
    43:52
    Anaheim Ducks v plném počtu, hostům tedy jejich přesilovka nevyšla a budou se muset tedy snažit při hře pět na pět.
     
    44:26
    Anaheim už se nachází v útočné třetině, zatím ale v klidu nahrává a netlačí se do střeleckých příležitostí.
     
    44:50
    Na druhé straně má John Gibson kus černé gumy ve své rukavici, nejednalo se o nějaký složitý zákrok pro něj, bude teď ovšem muset dávat pozor na to, co se bude dít před jeho zraky.
     
    45:05
    Max Pacioretty získal puk za brankou soupeře, ale o touš ho zavčas obral Cogliano. Pak se hosté zkusili uvolnit na druhé straně, ale k zakončení nedošlo..
     
    45:55
    Fanoušci domácího celku se zlobí, že rozhodčí přerušil hru, ale vše bylo dle pravidel v pořádku. A tak se Anaheim zatím nebude moci vrátit do útočného pásma.
     
    46:19
    David Perron se zavčas dokázal vytočit od pravého mantinelu, propracoval puk až na Getzlafa, jenže ten šancí z první minul kus černé gumy.
     
    46:50
    Čas do konce třetí třetiny začíná Anaheimu poměrně rychle utíkat, nebude dlouho trvat a budeme se nacházet na konci první poloviny závěrečné periody.
     
    47:25
    Už hraje v útočném pásmu znovu Montreal a P. K. Subban nebyl vůbec ve špatné pozici na střelbu. Nakonec opravdu vypálil, ale hodně nad úroveň horní tyčky.
     
    48:03
    Už se hraje hodně dlouho bez přerušení a jde vidět, že obě strany dělají ve svém obranném pásmu chyby. Pacioretty se jen tak tak neprotáhl do zakončení na Gibsona.
     
    48:35
    Alex Galchenyuk si dělal zálusk na hattrick. Jenže neuspěl a na druhé straně nechybělo moc k tomu, aby se do samostatného úniku na branku dostal Rickard Rakell.
     
    49:08
    Bieksa a Vatanen si v pohodě vyměnili kotouč ve středním pásmu, zatím ale nenašli cestu, kterou by se dalo dostat až k zařízení Condona.
     
    49:43
    Přesilovku si zahrají hokejisté Anaheim Ducks, když vyloučen bude jeden z hráčů Montrealu. Konkrétně si musí jít na dvě minuty sednout Morgan Ellis (MTL) za vražení na hrazení. Šance pro Ducks na vyrovnání.
     
    49:55
    Jenže Ducks nezačínají svou přesilovku zrovna nejlépe, jejich soupeři se podařilo puk poměrně s klidem vyhodit přes všechny čáry a osvobodit se.
     
    50:28
    Znovu hodně podobná situace, tentokráte se o vyhození kotouče alespoň do středního pásma postaral hostující bek P. K. Subban. Anaheim bude skoro v polovině přesilovky.
     
    50:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přesilová hra Anaheimu nevypadala vůbec dobře, alespoň tedy na jejím začátku. Avšak druhá polovina už vypadala mnohem lépe, kalifornský celek si několikrát vyměnil kotouč v útočném pásmu a sehrál celou akci pomocí forvardů, kteří byli připraveni zakončovat. Puk z brankoviště výborně uklidil do klece COREY PERRY, jenž tak rozradostnil Honda Center a vyrovnal skóre na kostce. Je jasné, že nyní se bude hrát velice opatrně směrem do obrany a čeká nás velice zajímavý závěr utkání. Asistence: David Perron, Cam Fowler.
    50:51 Correy PERRY - 2:2
     
    51:28
    Následuje komerční přestávka, hned po jejím konci samozřejmě pokračujeme.
     
    52:02
    Začíná posledních osm minut třetí třetiny, P. K. Subban už míchal kotoučem v útočném pásmu a snažil se zaskočit své soupeře. Jenže to už hrají znovu Ducks.
     
    52:28
    Markov a Subban se postarali také o dobrou obrannou práci v třetině před Condonem. Přestože pak sami byli nuceni vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    52:40
    Manson neměl moc na výběr, a tak nahodil puk o zadní mantinel. A následně už velice dobrá šance na brankovišti pro Silfverberga, který jen smolně nedokázal puk uklidit do branky.
     
    53:12
    Postavení mimo hru Montrealu, bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:30
    Barberio měl puk poměrně dlouho na hokejce, protože neměl komu nahrát. Ale poté už se mu nabídl ochotně Alex Galchenyuk. Avšak ani tentokráte se nedočká hattricku.
     
    54:05
    Fanoušci Ducks by si přáli ještě jednu branku. Je pravda, že Anaheim se snaží hrát aktivně dopředu i v situaci, kdy je skóre vyrovnané.
     
    54:26
    Canadiens se osvobozují především zásluhou svého soupeře, který chyboval a sám se vyhodil z útočné třetiny.
     
    55:08
    Thompson na nic nečekal a hned zpoza své klece zavezl puk alespoň do střední třetiny. Ale tam nebyl nikdo ze spoluhráčů, kdo by jeho nápad podpořil.
     
    55:55
    Zatím vše nasvědčuje tomu, že bychom dnes v Honda Center mohli vidět prodloužení, ale ještě zbývá dokonce více jak čtyři minuty, což je dost času na vstřelení branky.
     
    56:25
    Jemelin neměl vůbec špatnou šanci, když se dostal do zakončení z levého kruh. Avšak John Gibson na jeho pokus stačil zavčas zareagovat. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    56:38
    Už se znovu hraje a Jemelin se ocitl v další příležitost. Ta ale nebyla tak dobrá jako předtím, Anaheim navíc velice rychle dostává touš do středního pásma.
     
    56:49
    Další icing Habs, ti se tak vracejí před Condona a budou si tam muset dávat velice dobrý pozor.
     
    56:49
    Ve stejném čase si Montreal Canadiens vybírají oddechový čas.
     
    57:06
    Tentokráte měli hosté poměrně štěstí a jejich vyhození se až na zakázané uvolnění nedostalo. Je ale pravda, že se Montreal až příliš soustředí na obranu.
     
    57:40
    Až nyní Max Pacioretty a jeho poměrně dobrá střela. Vzápětí pro změnu vyhazuje na zakázané uvolnění Anaheim.
     
    58:06
    Běží poslední dvě minuty základní hrací doby a Canadiens se zatím drželi v útočném pásmu, je ale pravdou, že John Gibson zatím neměl tolik těžké práce.
     
    58:28
    Ducks to zkusili rychlou rozehrávkou, ale Perron dostal puk na hokejku hodně nepřesně na to, aby mohl hned zakončovat.
     
    59:02
    Posledních šedesát vteřin hry běží a mohlo být málem rozhodnuto, druhá útočná formace Ducks se dostala do slibné příležitosti u pravé tyčky.
     
    59:25
    Čas na poslední akce ve třetí třetině a daleko více si věří Anaheim, který ohrožuje neustále zařízení Condona.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Více už se toho v základní hrací době nestane, budeme tedy sledovat prodloužení ve třech proti třem, případně samostatné nájezdy. Kdo nakonec vyhraje? Nechme se překvapit!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:07
    Jako první se kotouče na buly zmocnili hokejisté Canadiens, také že se hned vydali na první akci k brance Gibsona.
     
    60:34
    Ryan Getzlaf se dostal do skoro samostatného úniku na branku, ale zakončením bekhendem nakonec jen těsně netrefil branku Condona.
     
    61:08
    První minuta prodloužení je minulostí, zatím ani jeden brankář nemusel řešit žádné větší trable.
     
    61:37
    Perry a Kesler si vyměnili kotouč ve středním pásmu a pak už získali útočnou třetinu pro svůj celek. Jenže střela nakonec vůbec nepřišla.
     
    62:06
    Eller převzal touš ve středním pásmu, avšak Galchenyuk nahrávku následně nečekal. Jenže i tak měl Gibson co dělat o chvíli později.
     
    62:39
    Dle očekávání se hraje prodloužení ve vysokém tempu a ještě se vůbec nepřerušilo.
     
    62:54
    Až nyní puk v Condonově náruči a Ryan Getzlaf neproměnil druhou velikou šanci v prodloužení.
     
    63:25
    Kesler a Markov v souboji o kotouč ve středním pásmu, ale nakonec ani jeden z nich neuspěl a odjeli vystřídat.
     
    63:50
    P. K. Subban zůstal na pár okamžiků volný před brankou Anaheimu, ale jen těsně nedokázal touš nasměrovat mezi tři tyče. Perry na druhé straně také v možnosti.
     
    64:20
    Tomáš Plekanec se natahoval na pravé straně útočného pásma po kotouči, ale už jej v té rychlosti nestihl.
     
    64:51
    Ještě jedno přerušení v prodloužení. Vypadá to, že dnes uvidíme také samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Je jasné, že utkání mezi Anaheim Ducks a Montreal Canadiens budou muset rozhodnout až samostatné nájezdy. Kdo ze střelců pojede? Za chvíli začínáme.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Corey PERRY neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Paul BYRON neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Jakob SILFVERBERG proměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Alex GALCHENYUK neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    David PERRON neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Max PACIORETTY neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks.
    Autorem vítězné branky je JAKOB SILFVERBERG.
    Jakob SILFVERBERG - 3:2sn
     
    Konec zápasu.
     
    Po napínavém a poměrně zajímavém utkání v Kalifornii nakonec známe vítěze až po samostatných nájezdech, bod navíc do tabulky si berou Anaheim Ducks, kteří tak vítězí podeváté v řadě a jen potvrzují svou výbornou herní pohodu, která jim zase o něco více polepší v pořadníku Pacifické divize. Montreal Canadiens v zápase dvakrát vedli, ale pokaždé těsný náskok o jednu trefu ztratili. A tak je tu další prohra pro výsledkově nevyrovnané Habs. Anaheim tedy bere výhru, já se s vámi s přáním pěkného dne loučím. Přeji pěkný čtvrtek.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 35

    Montreal Canadiens: 27
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 273 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 21:33)
     
    Tři hvězdy utkání

    Corey Perry (ANA) (1 + 0)
    Alex Galchenyuk (MTL) (2 + 0)
    Jamie McGinn (ANA) (1 + 0) (07:00:29)
    Tomáš Hertl je v nominaci na Světový pohár.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 35. McGinn (Linholm, Manson), 51. Perry (Perron, Fowler), rozh. náj. Silfverberg – 25. Galchenyuk (Markov, Eller), 41. Galchenyuk (Subban, Jemelin)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Corey Perry (ANA)
    0:0   Paul Byron (MTL)
    2. série:
    1:0   Jakob Silfverberg (ANA)
    1:0   Alex Galchenyuk (MTL)
    3. série:
    1:0   David Perron (ANA)
    1:0   Max Pacioretty (MTL)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Santorelli – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Thompson, Garbutt
    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Markov, Subban, Jemelin, Pateryn, Ellis, Barberio – Pacioretty, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, Eller, Andrighetto – De La Rose, Danault, Byron – Mitchell, McCarron, Brown

    Rozhodčí: Luxmore, Jackson – Rody, Heyer

    Diváci: 15 273
    bahis siteleri