Washington – Toronto 3:2 (kon.) | Detroit – Chicago 2:5 (kon.) | Anaheim – Montreal 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Anaheim Ducks
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 03.03.2016, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jakob SILFVERBERG - 3:2sn
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks.
    Autorem vítězné branky je JAKOB SILFVERBERG.
     
    60:34
    Ryan Getzlaf se dostal do skoro samostatného úniku na branku, ale zakončením bekhendem nakonec jen těsně netrefil branku Condona.
     
    52:40
    Manson neměl moc na výběr, a tak nahodil puk o zadní mantinel. A následně už velice dobrá šance na brankovišti pro Silfverberga, který jen smolně nedokázal puk uklidit do branky.
    50:51 Correy PERRY - 2:2
     
    50:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Přesilová hra Anaheimu nevypadala vůbec dobře, alespoň tedy na jejím začátku. Avšak druhá polovina už vypadala mnohem lépe, kalifornský celek si několikrát vyměnil kotouč v útočném pásmu a sehrál celou akci pomocí forvardů, kteří byli připraveni zakončovat. Puk z brankoviště výborně uklidil do klece COREY PERRY, jenž tak rozradostnil Honda Center a vyrovnal skóre na kostce. Je jasné, že nyní se bude hrát velice opatrně směrem do obrany a čeká nás velice zajímavý závěr utkání. Asistence: David Perron, Cam Fowler.
     
    49:43
    Přesilovku si zahrají hokejisté Anaheim Ducks, když vyloučen bude jeden z hráčů Montrealu. Konkrétně si musí jít na dvě minuty sednout Morgan Ellis (MTL) za vražení na hrazení. Šance pro Ducks na vyrovnání.
     
    41:42
    Bude se navíc vylučovat z řad Anaheimu, dvě minuty za vysokou hokejku dostane David Perron (ANA), takže jeho celek čekají další nepříjemné momenty.
    40:56 Alex GALCHENYUK - 1:2
     
    40:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ale pozor, sice se Montreal netrefuje v přesilové hře, jenže při hře pět na pět už se Canadiens prosazují. A to znamená, že hosté se podruhé v utkání dostávají do vedení o jednu branku. Stalo se tak ve chvíli, kdy obrana Anaheimu zůstala poměrně zaskočena celou situací, a tak ALEX GALCHENYUK a celkem s rozvahou poslal puk do sítě Anaheimu. Zdálo se, že by John Gibson mohl kotouč zastavit, jenže to se mu nakonec přeci jen nepovedlo. Kačeři tak budou muset dohánět na začátku třetí třetiny ztrátu. Povede se jim to? Asistence: P. K. Subban, Alexej Jemelin.
     
    38:39
    Canadiens poměrně zariskovali ve svém obranném pásmu, navíc teď rozhodčí bude znovu vylučovat. A to z domácí strany, jelikož Ryan Garbutt (ANA) dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáře. Přesilovka pro Montreal.
     
    38:18
    Tak se nám ještě před koncem druhé třetiny strhla v útočném pásmu Canadiens bitka. Jejími účastníky z domácí strany Kevin Bieksa (ANA) a z hostující Michael McCarron (MTL). Mělo by se tedy hrát ve stejném počtu hráčů na obou stranách.
    34:28 Jamie MCGINN - 1:1
     
    34:28
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Máme tu vyrovnávací branku Anaheimu něco málo přes pět minut do konce druhé třetiny a pro Ducks se může stát hodně důležitou, protože poměrně dlouho domácí mužstvo čekalo na svou trefu. Tentokráte předvedli hráči ve tmavých trikotech dobrou práci na brankovišti, kterou nakonec nejlépe dokázal využít JAMIE MCGINN, jehož pokus proskotačil až do sítě gólmana Condona. Ten v tu chvíli neměl úplně přehled o hře před sebou a na McGinnovu dorážku nestačil vůbec reagovat. Stihne ještě některý z celků získat vedení na svou stranu před koncem druhé části hry? Uvidíme. Asistence: Hampus Lindholm, Josh Manson.
     
    29:55
    Třetí výborný zákrok Condona v krátkém čase a tento byl zatím asi nejlepší, když se gólman Habs dokázal zavčas přesunout ke své pravé tyčce a zasáhnout.
     
    27:56
    Tak se nakonec vylučuje na straně Canadiens. Mac Pacioretty (MTL) dostává trest za hrubost a jeho tým čeká nepříjemné oslabení ve třech proti čtyřem domácím mužům.
     
    27:53
    Tak se přeci jen nakonec vylučuje, a to na obou stranách barikády. Z domácí strany dostává trest na dvě minuty Nate Thompson (ANA), z té hostující Andrej Markov (MTL). Oba samozřejmě za hrubost.
     
    24:52
    Je tu ovšem šance pro Anaheim Ducks, jelikož domácí hokejisté mají k dispozici přesilovku. Na dvě minuty jde sedět Mark Barberio (MTL), jenž vyhodil puk mimo hrací plochu a inkasuje trest za zdržování hry.
    24:25 Alex GALCHENYUK - 0:1
     
    24:25
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak jsme se přeci jen dočkali branky už na začátku druhé třetiny. Nutno dodat, že se jednalo o poměrně nečekanou gólovou akci, kterou předvedli Montreal Canadiens. Hosté se jen několik málo okamžiků drželi v útočném pásmu, i to jim ovšem stačilo k tomu, aby se prosadili. Puk na svou hokejku dostal naprosto přesně zakončující ALEX GALCHENYUK, který trefil prostor v brance Johna Gibsona. Je pravda, že ochránce svatyně Anaheim Ducks už toho v dané situaci moc dělat nemohl. Uvidíme, jak budou Kačeři reagovat a zda se jim v blízké době podaří vyrovnat. Asistence: Andrej Markov, Lars Eller.
     
    23:27
    David Perron se z pozice na brankovišti snažil protlačit puk do branky Condona, když ještě předtím dostal velice pěknou nahrávku, ale jen tak tak gólmana Habs nepřekonal.
     
    14:37
    Neskutečný zákrok jednoho z mužů Ducks na brankovišti, těžko říci, jestli to by sám Gibson či některý z domácích obránců, ale puk byl zastaven jen tak tak na brankovišti. Montreal už se skoro radoval.
     
    13:24
    Hra tentokráte přerušena u střídačky Montrealu. A je z toho vyloučení pro domácího hokejistu, který je souzen za nedovolené bránění. Konkrétně musí jít trest pykat Kevin Bieksa (ANA).
     
    02:26
    Bude se také poprvé v utkání vylučovat, na dvě minuty míří za katr hokejista Montreal Canadiens Stefan Matteau (MTL), jenž se dle rozhodčích provinil hákováním. A tak je tu první přesilová hra pro Anaheim Ducks.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 35. McGinn (Linholm, Manson), 51. Perry (Perron, Fowler), rozh. náj. Silfverberg – 25. Galchenyuk (Markov, Eller), 41. Galchenyuk (Subban, Jemelin)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Corey Perry (ANA)
    0:0   Paul Byron (MTL)
    2. série:
    1:0   Jakob Silfverberg (ANA)
    1:0   Alex Galchenyuk (MTL)
    3. série:
    1:0   David Perron (ANA)
    1:0   Max Pacioretty (MTL)


    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Santorelli – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Thompson, Garbutt
    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Markov, Subban, Jemelin, Pateryn, Ellis, Barberio – Pacioretty, Plekanec, Gallagher – Galchenyuk, Eller, Andrighetto – De La Rose, Danault, Byron – Mitchell, McCarron, Brown

    Rozhodčí: Luxmore, Jackson – Rody, Heyer

    Diváci: 15 273
    bahis siteleri