Kladno – K. Vary 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 2:5 (kon.) | Havířov – HK MD Šumperk 2:3 (po pr.)
HC Plzeň – Slavia 2:3 (1:2 po s.n.) | Olomouc – Vsetín 3:2 (kon.) | Třinec – Vítkovice 3:5 (kon.)
Ústí n/L – Písek 1:9 (kon.) | Jihlava – Č. Budějovice 9:3 (kon.) | Chomutov – PZ Kladno 4:1 (kon.)
Kometa Brno – Žďár n/S 4:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:5 (0:0, 3:3, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 03.03.2016, 17:00 • Nová WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina B
Partner:
     
    WERK ARENA už se vylidnila a loučit se budu také já. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera a někdy příště se těším, na počtenou! (19:20:22)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Vítkovicím už jejich druhou příčku nikdo nevezme, Třinec by měl do play-off vstoupit ze čtvrtého místa. V posledním kole nadstavbové části před play-off se Oceláři utkají v neděli 6. března od 13:00 doma s Přerovem. Vítkovice se v tentýž den představí ve 14:15 na ledě Pardubic.
     
    Utkání je u konce a tři body si z Třince odvezou Vítkovice. Těm vyšel skvěle nástup do třetí třetiny, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Čmiel jel sám proti N. Malikovi, ale Bieniek mu dokázal přizvednout hůl a znemožnit zakončení. Na druhé straně pak po přihrávce Kylnára propadlo do branky nahození Takáče a Ostravané měli svůj náskok zpět. Oceláři se pak do šancí dostávali jen velmi těžko.

    Vavřík v další příležitosti Vítkovic bekhendem minul Kučerovu branku a pět minut před koncem střílel Žemba znovu těsně vedle. V poslední minutě to hokejisté v bílých dresech zkusili se šesti bruslaři, ale inkasovali pátou branku. Žemba byl faulován Patlevičem, volný kotouč si našel Fridrich a střelou do prázdné klece zaznamenal svůj druhý gól v zápase. Vítkovice slaví vítězství rybičkami před několika desítkami svých fanoušků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice přidávají do prázdné branky definitivní pojistku svého vítězství! Žemba připravil na modré čáře Indrsta o puk a sprintoval do souboje s Patlevičem. Třinecký obránce Žembu pouze fauloval, ale puk se odrazil k PETRU FRIDRICHOVI, který přidal střelou do opuštěné klece svůj druhý gól – 3:5! Asistence: Jan Žemba.
     
    59:18
    Jenomže nyní si hosté trochu komplikují situaci zakázaným uvolněním a Třinec to zkusí se šesti hokejisty! Vhazuje se po pravé ruce N. Malika.
     
    58:49
    Vítkovice zdržely nějaký ten čas u mantinelu a stále se hraje před Kučerou. Bieniek střílel od modré čáry vedle.
     
    58:20
    Ostravané teď budou chtít ušetřit co nejvíce času v útočné třetině. Urban tam bojuje s domácím Srníčkem.
     
    57:50
    Čmiel se rozjel napadat Takáče, který si s ním ale suverénně poradil a rozehrál. Před námi jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:15
    Bieniekovu střelu pokryl Kučera, následovalo zakázané uvolnění Třince. Utkání sleduje přibližně 70 diváků, určitě je tady spoustu příznivců a rodičů z Vítkovic.
     
    56:44
    Kotouč se dvakrát v řadě zasekl u mantinelu v třinecké obranné třetině. Rozhodčí ale hru nepřerušují, hraje se stále dál.
     
    56:14
    Beránek s Fridrichem obrali o puk Srníčka, ale vítkovický kapitán si pak před bránou nezpracoval přihrávku od Vojtoviče.
     
    55:39
    Třinečtí však v útočném pásmu dlouho nevydrželi. Na druhé straně předal Vojtovič puk Víchovi, který střílel mimo.
     
    55:14
    N. Malik si připsal dva úspěšné zákroky. Podruhé zasáhl proti nahození S. Radzienciaka od modré čáry.
     
    55:01
    Kučera vyrazil Žembovu střelu do rohu kluziště, ale puk se před branku rychle vrátil. Úplně volný Žemba potom střílel jen těsně vedle!
     
    54:35
    Oceláři si po zakázaném uvolnění vybírají oddechový čas. Jejich pětka už je na ledě dlouho a potřebuje vydechnout. Do konce navíc zbývá už jen pět minut a pětadvacet sekund.
     
    54:06
    Urban nahazoval puk z těžkého úhlu před branku na Kylnára a Kučera měl s kotoučem problémy. Nakonec pro něj ale vše dobře dopadlo, puk je u mantinelu.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 31. Tománek (Indrst), 38. Indrst (Srníček, Čmiel), 39. Plandor (Korčák, Tobiáš Marguš) – 21. Beránek (Bieniek, Vojtovič), 37. Vícha (Kylnár), 40. Fridrich (Vojtovič, Beránek), 42. Takáč (Kylnár), 60. Fridrich (Žemba)


    HC Oceláři Třinec: Kučera (Ochman) – Bulava, Patlevič, Konderla, Srníček, Michálek (C), S. Radzienciak – Tobiáš Marguš, Králík, Čmiel, Plandor, Tománek (A), Korčák, Indrst (A), Rybnikár, Branc. Trenér: Jiří Raszka.
    HC Vítkovice Ridera: N. Malik (Dobeš) – Raška, Vacula, Bieniek, Zapletal, Šulák (A) – Plánka, Vojtovič, Tvrdý, Fridrich (C), Žemba (C), Takáč, Kylnár, Vavřík, Parolek, Vjačka, Vícha, Urban, Smička, Mrva, Beránek.
    Trenér: Mojmír Trličík.

    Rozhodčí: Vojtěch Fiala – Lukáš Marek, Lukáš Ševčík

    Diváci: 70
    bahis siteleri