Buffalo – NY Rangers 2:4 (kon.) | Carolina – Ottawa 4:3 (2:1 po s.n.) | Columbus – Detroit 5:3 (kon.)
NY Islanders – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Montreal – Dallas 4:3 (po pr.) | Tampa – Boston 0:1 (po pr.)
Winnipeg – Nashville 2:4 (kon.) | Edmonton – San Jose 0:3 (kon.)
konec
New York Islanders
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Středa 09.03.2016, 01:30 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dobré ráno všem příznivcům kanadskoamerické NHL! Nejlepší hokejová liga světa pomalu zatáčí do cílové rovinky. Dnes se spolu střetnou New York Islanders a Pittsburgh Penguins! Textovým přenosem Vás provede Tomáš Kubečka. Utkání startuje v 01:30.
    Jaromír Jágr v noci znovu exceloval! Kam to česká legenda v historických tabulkách NHL nakonec dotáhne?

    Jaromír Jágr se osamostatnil na třetím místě historického bodování! (y) Jiří Hudler zaznamenal dvě branky v novém dresu, prosadili se také David Pastrňák a Ondřej Palát! :-)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 7. březen 2016
     
    Pittsburgh Penguins

    Tučňákům z Pittsburghu aktuálně patří sedmá příčka Východní konference. Na devátou Philladelphii však disponují pouze tříbodovým náskokem. Pittsburgh střídá výhry a porážky. Po vítězství nad New Yorkem Rangers překvapivě podlehl Calgary, ale hned v dalším utkání si Pens spravili chuť a na ledě Verizon Center rozstříleli New Jersey Devils 6:1! Po návratu po zranění se daří Jevgeniji Malkinovi. Ten právě v souboji s New Jersey vsítil dvě branky. Nejproduktivnějším hráčem Penguins i nadále zůstává Sidney Crosby s 65 body.
     
    New York Islanders

    Ostrované jsou na tom ještě o něco lépe než jejich dnešní soupeř. Islanders patří šestá příčka Východní konference s tříbodovým náskokem na Pittsburgh. Celek New Yorku však odehrál o dva zápasy méně. V posledních třech zápasech byli Islanders stoprocentní. Uspěli na ledě Vancouveru, poté zvítězili na ledě Winnipegu a v posledním bláznivém zápase vyzráli na městského rivala New York Rangers výsledkem 4:6! Nejproduktivnějším hráčem Islanders je John Tavaras s 51 body!
     
    Vzájemná utkání

    Dnešní soupeři už na sebe v letošní sezóně narazili. Na začátku měsíce ledna zvítězil Pittsburgh na svém ledě 5:2! V utkání zářil hlavně Sidney Crosby, který vstřelil dva góly v početní převaze!
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Židlický (NYI) – 49 zápasů, 15 bodů (4+11)
    Jaroslav Halák (NYI) – 35 zápasů, 2,41 gólů/zápas, 91,41%
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Halák (Greiss) – Boychuk, Leddy, Hickey, Hamonic, Pulock, Strait – Strome, Tavares (C), Nelson – Okposo (A), Nielsen (A), Bailey – Lee, Kuljomin, Prince – Clutterbuck, Cizikas, Martin

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Murray) – Letang, Määttä, Dumoulin, Daley, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Wilson – Kessel, Malkin (A), Kunitz (A) – Rust, Bonino Kühnhackl – Sheary, Cullen, Sestito

    Rozhodčí: Pollock, Charron – McElman, Gibbons.
     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne dnešní utkání o několik minut později oproti plánovanému začátku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním vhazování si lépe počínal Sydney Crosby. Tučňáci se okamžitě vrhli do útočení, avšak Nelson zablokoval ránu nohou.
     
    00:41
    Määttä prodloužil do útočného pásma na Malkina a ten okamžitě prověřil Halákovu pozornost! Slovenský brankář si hned na úvod připsal důležitý zákrok!
     
    01:27
    Až nyní se hra přerušuje. Hosté se znovu prodrali před branku Islanders, nicméně slovenský brankář ve službách celku z New Yorku nemusel zasahovat.
     
    01:38
    Před branku Pittsburghu spěchal Clutterbuck, jež ještě přenechal puk Cizikasovi, ale ten neměl v bruslařském souboji proti Letangovi žádnou šanci.
     
    02:11
    Nelson zavezl puk za modrou čáru a přihrál na hokejku Nielsenovi. Ten si puk připravil a svižnou ránou zápěstím minul branku.
     
    02:47
    Úvod utkání běží v ostrém tempu. Ani jeden z brankářů zatím nepřerušuje hru. Aktivnější jsou nyní hráči Islanders.
     
    03:27
    Puk se zpoza branky odrazil před Hálaka. Slovenský brankář na puk zpočátku nedosáhl, ale Jevgenij Malkin v tísni jen přiťukl puk do rukavice slovenského gólmana.
     
    03:33
    Cullen pálil ihned po vhazování. Jeho rána v kleče z mezikruží byla sice jedovatá, nicméně puk nabral velkou výšku a trefil jen tvrzené sklo za brankou.
     
    04:16
    Sescito jen nahodil puk za branku Islanders a odjel střídat. Jaroslav Hálak pomohl obráncům s rozehrávkou. Islanders míří vpřed.
     
    04:45
    Lee bojoval v rohu kluziště o kotouč. Do shluku hráčů se přidal Letang, který nejrychleji odvezl puk do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    05:27
    Boychuk obdržel na modrou čáru přihrávku, rozhlédl se a krásnou střelou zápěstím nechal vyniknout Fleuryho. Islanders jsou aktivnějším celkem.
     
    06:22
    Islanders se nadále udrželi před brankou Pittsburgh. Fleury musel vytáhnout další zákrok proti střele od modré čáry. Hostující brankář zatím drží čisté konto.
     
    06:34
    Domácí se znovu hnali do útočné akce. Ofenzivu Islanders tentokrát zastavilo postavení mimo hru. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:03
    Okposo hledal přihrávkou z rohu útočné třetiny někoho ze spoluhráčů před brankou. K jeho smůle neoperoval v předbrankovém prostoru nikdo v tmavém dresu.
     
    07:42
    Fleury si nepočínal příliš jistě při výletu za branku a malém nabídl domácím šanci. Nikdo z hráčů Islanders si však nevšiml odkryté branky.
     
    07:55
    Uvidíme první vyloučení. Islanders si zahrají přesilovou hru. Hörnqvist dostává dvě minuty za hákování.
     
    08:04
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tohle byla rychlovka! Hörnqvist se může vrátit zpět na led! Domácí ihned po vhazování rozjeli přesilovkovou kombinaci, na jejímž konci stál JOHN TAVARES, který dělovkou mimo dosah Fleuryho poslal domácí do vedení! Asistence: Johnny Boychuk, Nick Leddy.
    08:04 John TAVARES - 1:0
     
    08:33
    Hamonic vyslal další nebezpečný kotouč směrem na Fleuryho. Hostující brankář tentokrát dobře viděl a letící puk stačil vyrazit.
     
    09:04
    Mohlo být vyrovnáno! Mezi kruhy se do puku opřel úplně osamocený Cullen, nicméně jeho ránu Halák stačil vykopnout betonem!
     
    09:41
    Jeden z domácích hráčů vyhodil kotouč mezi diváky. Pittsburgh se sice dožadoval vyloučení, ale rozhodčí podle všeho viděl teč.
     
    10:02
    Fleury si musel dávat pozor na nahození od modré čáry. Kotouč mířil mezi betony brankáře Pittsburghu, ale ten si mezírku pohlídal a nepříjemné nahození zneškodnil.
     
    10:40
    Sidney Crosby se prodral do útočného pásma. Pomáhal mu ještě Cullen, jež se dokonce dostal k odraženému kotouči, ale Halák zasahovat nemusel.
     
    11:18
    Obrovská šance Islanders! Clutterbuck si našel prostor v rohu kluziště, předložil kotouč Leddymu, od něj že puk odrazil mezi kruhy, ale dojíždějící Hamonic našel ránou zápěstím pouze lapačku hostujícího brankáře!
     
    11:29
    Hamonic si mohl zpravit náladu, ale ani jeho další rána za brankovou čáru neprošla. Fleury tentokrát neviděl vůbec nic, jenže kotouč se zastavil ve shluku těl před ním.
     
    12:07
    Domácí jsou v první třetině mnohem aktivnější. Na Fleuryho branku mířilo další nahození od modré čáry. Nikdo z hráčů Islanders nyní útok nepodpořil.
     
    12:37
    Jevgenij Malkin se pustil do pěstního souboje! Ruský hráč ve službách Pittsburghu si to rozdal s Hamonicem před brankou Islanders! Oba se rychle ocitli na ledě!
     
    12:37
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Hamonic – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Malkin – 2 min., bitka).
     
    13:01
    Leddy nabral rychlost ve středním pásmu, poslal kotouč za sebe na Boychuka, který napálil Fleuryho do masky!
     
    13:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Začínáme nanovo!
    Crosby parádní přihrávkou vytvořil prostor pro KRISE LETANGA, který si počkal na správný moment a z velké blízkosti propálil Jaroslava Haláka! Ten se zlobí na své spoluhráče, jelikož měl zakrytý výhled. Asistence: Sidney Crosby.
    13:13 Kris LETANG - 1:1
     
    14:19
    Domácí si chtěli vzít vedení rychle zpět na svou stranu. Fleury se jen ohlédl za střelou od modré čáry. Obránci už zbytek situace vyřešili za něj.
     
    14:37
    Malkin a Hamonic jsou zpět na ledě. Pokračuje se v pěti bruslařích na obou stranách.
     
    15:15
    Malkin se okamžitě zapojil do útoku. Ruský hokejista přenechal puk Schultzovi, jež tvrdou ránou orazítkoval výstroj Leddyho.
     
    15:43
    Nelson se vydal sám vstříc obraně Penguins. Domácí hokejista si potáhl kotouč a vypálil. Jeho překvapivou střelu srazil obránce do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Fleurym.
     
    16:10
    Pittsburgh je po vstřelené brance jako vyměněný. Domácí se ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude před Halákem.
     
    16:32
    Crosby přihrál do špeku na Dumoulina, který se po puku stačil natáhnout a nepustil domácí do rychlého protiútoku. Tohle mohlo být nebezpečné.
     
    17:06
    Wilson se obtočil kolem branky Islanders, jenže poté v souboji s Hamonicem ztratil balanc a poroučel se k zemi. Domácí mohou uklidnit situaci.
     
    17:36
    Kunitz pálil z ostrého úhlu. Kotouč mířil do horního rohu Halákovy svatyně, ale slovenský strážce klece Islanders nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    18:12
    Leddy nahodil kotouč za branku Penguins. Fleury vyjel z klece, aby pomohl obraně s rozehrávkou, což se mu povedlo. Hosté však rychle ztratili puk.
     
    18:48
    Sestito se u střídačky Islanders srazil s Clutterbuckem. Oba si poté ještě popovídali, ale na pěstní souboj v tomto případě nedošlo. Vše se obejde bez trestů.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:36
    Crosby se ještě pokusil prodrat vpřed podél hrazení, Hörnqvist se dostal nejrychleji k odraženému kotouči, jenže jeho střela nenadělala Halákovi problémy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! Do utkání vstoupili aktivněji hokejisté New Yorku Islanders. Jejich vůle se jim vyplatila a po deseti minutách hry využil přesilovou hru John Tavares! O pět minut později však vyrovnal Kris Letang. Od té doby byl Pittsburgh lepším týmem, ale Jaroslav Halák si připsal jisté zákroky a stejně jako jeho protějšek Fleury prožil dobrou první třetinu. Do šaten se proto odchází za stavu 1:1!
     
    Střely na branku: 8 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Sidney Crosby uspěl také na úvodním vhazování prostřední dvacetiminutovky. Islanders však rychle získali kotouč do své moci a zahajují útok.
     
    20:39
    Tavares hledal Leddyho, ale do přihrávky mu vložil hůl Letang. Kotouč se poté obloučkem odrazil do středního pásma, kde si jej našli domácí.
     
    21:17
    Okposo se uvolnil do palebné pozice. Jeho dělovka z levého kruhu minula branku Pittsburghu. Islanders se vstup do prostřední periody vcelku podařil.
     
    22:13
    Lee se prodral podél prken do útočného pásma, kde si nabruslil do palebné pozice, ale nakonec zakončoval Cizikas. Fleury jeho ránu z těsné blízkosti zlikvidoval.
     
    22:41
    Boychuk pálil okamžitě po vyhraném vhazování. Střelu příklepem domácího obránce schytal Sheary do citlivých míst, ale hrdinně pokračuje v bránění.
     
    23:05
    Sestito se po Shearyho přihrávce prosmýkl za modrou čáru. Hostující útočník se však nesetkal s podporou a proti přesile obránců přišel o kotouč.
     
    23:51
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Ani jeden z týmů se nemůže udržet v útočném pásmu. Nikdo nechce udělat fatální chybu.
     
    24:31
    Rust ujel domácí obraně, natlačil se před svého strážce a jednou rukou zakončoval bekhendem! Jeho rána zazvonila o brankovou konstrukci!
     
    25:18
    Malkin dojel nejrychleji puk za brankou Islander a předložil jej Kesselovi. Jeho rána minula branku Islanders o několik decimetrů.
     
    25:32
    Až nyní je hra přerušena. Hrálo se dobré čtyři minuty bez přestávky. Halák drží ve výstroji kotouč po střele z pravého kruhu.
     
    26:12
    Sheary se srazil s jedním ze svých spoluhráčů. Hostující útočník zažívá bolestivou dvacetiminutovku. Nejdříve zásah do slabin a teď tohle.
     
    26:45
    Kuljomin nezpracoval přihrávku ve středním pásmu. Naštěstí pro domácí se kotouč odrazil na hokejky Islanders a hosté se nedostali do útoku.
     
    27:13
    Lee chtěl ze vzduchu sebrat odražený kotouč, ale Fleury zasahovat nemusel. Proti domácímu útočníkovi zasáhl pozorný Dumoulin.
     
    27:53
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Do útoku spěchal s kotoučem Nick Bonino, ale na modré čáře puk jen nahodil vpřed a odevzdal jej Islanders.
     
    28:24
    Až nyní si hráči mohou odpočinout. Ve druhé třetině se zatím hraje bez zbytečného přerušování. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Halákem.
     
    28:37
    John Tavares jel sám na Fleuryho! Autor první branky dnešního utkání si připravil kotouč na bekhend, ale ránou do horního rohu vůbec netrefil branku Pittsburghu!
     
    29:04
    Islanders jsou nyní o něco aktivnější. Lee pálil z dobré pozice. Fleury měl odkrytý výhled a nikterak prudkou střelu bez potíží zneškodnil. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    29:20
    Domácím se nepovedla rozehrávka o mantinel. Kotouč zamířil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Halákem.
     
    30:08
    Clutterbuck pálil z ostrého úhlu. Fleury viděl kotouč na poslední chvíli a vyrazil jej jen před sebe. Naštěstí pro Penguins puk obrana odklidila.
     
    30:51
    Tavares a Nelson operovali za Fleuryho brankou. Ke střele se nakonec odhodlal Hamonic. Jeho dělovka od modré čáry úplně minula branku Pittsburghu.
     
    31:18
    Islanders přitápějí pod kotlem. Fleury se musel ve svém brankovišti ohánět po střele z levého křídla. Hostující brankář i nadále výrazně pomáhá svému celku.
     
    31:30
    Po šermované ve středním pásmu opustil kotouč prostor kluziště. Rozhodčí se nakonec dohodli, že se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    32:14
    Okposo vybojoval puk proti Daleymu. Okposo poté s kotoučem zkoušel projet mezi kruhy, ale obrana Penguins jej k zakončení nepustila.
     
    32:29
    Tučňáci se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude před Fleurym a unavená pětice nemůže vystřídat.
     
    33:01
    Hörnqvist přebral ve středním pásmu přihrávku Crosbyho, potáhl kotouč do útočného pásma a střelou zápěstím prověřil Haláka. Ten zasáhl s jistotou.
     
    33:10
    Uvidíme první přesilovku Pittsburghu! Dvě minuty za krosček vyfasoval Nick Leddy!
     
    33:27
    Letang napřáhl k pokusu od modré čáry. Jaroslav Halák měl na jeho dělovku naprosto čistý výhled a rychle letící kotouč nad ledem vyrazil hokejkou.
     
    34:01
    Kessel dostal nabito k levému mantinelu a okamžitě bez přípravy vypálil. Halák se stačil přemístit a vyrazil kotouč pravým betonem do rohu.
     
    34:30
    Domácí se dostali k puku a dokonce jej dokázali vyhodit až za branku Penguins. Pittsburghu se přesilová hra rychle krátí a Halák zatím přináší hostujícím střelcům pouze noční můry.
     
    35:10
    Z téhle přesilovky nic nebude! Leddy je zpátky na ledě. Pokračuje se v pěti bruslařích na obou stranách.
     
    35:12
    Ihned po skončení přesilové hry musel Halák tasit ještě jeden zákrok. Střelu od modré čáry slovenský hrdina ve službách Islanders vyrazil do ochranné sítě.
     
    35:34
    Hra se přesune do středního pásma. Dumoulin byl totiž netrpělivý a příliš brzy překročil modrou čáru. Píská se postavení mimo hru.
     
    36:00
    Kunitz zkusil štěstí od modré čáry. Jeho svižná střela zápěstím prosvištěla kolem Halákovy klece a zaduněla o zadní mantinel.
     
    36:28
    Slovenský brankář si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat. Halák musel tasit další zákrok proti pokusu Cullena. I tentokrát slovenský gólman kotouč lapil.
     
    37:07
    Fantastický zákrok Fleuryho! Před brankářem Fleurym se zjevil Cizikas, ale brankář Pittsburghu se nenechal položit a vyrazil puk do bezpečí!
     
    37:32
    Fleury musel přidat další zákrok! Na branku Penguins směřovala střela od mantinelu. Tentokrát měl gólman Penguins o poznání lehčí práci.
     
    38:17
    Kessel přišel o kotouč na útočné modré, nicméně nebezpečí pro Penguins z toho nevzniklo. Domácí si totiž nerozuměli při rozehrávce a odevzdali puk soupeři.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:16
    Tavares se střetl v souboji tělo na tělo s Letangem. Hostující obránce přitiskl domácí hvězdu na mantinel a sám ještě rozehrál kotouč vpřed.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Prostřední dvacetiminutovka nepřinesla žádnou branku! Největší šanci Pittsburghu zahodil Rust, jež ujel obraně Islanders a zakončil jen do tyče. Domácí celek si vypracoval dvě dobré možnosti! V první Tavares vůbec netrefil branku a ve druhé šanci si Cizikas vylámal zuby na skvělém Fleurym. Před závěrečnou třetinou je zápas stále otevřený. New York Islanders hraje s Pittsburghem Penguins po čtyřiceti minutách nerozhodně 1:1!
     
    Střely na branku: 17 – 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetice už Crosby na úvodním buly neuspěl. Boychuk ale poslal přihrávku na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Halákem.
     
    40:31
    Crosby kombinoval v útočném pásmu s Wilsonem. Druhý jmenovaný chtěl vrátit kotouč na kapitána, ale před Crosby zasáhl Nelson.
     
    41:04
    Hamonic vytáhl svižnou střelu zápěstím. Ještě před Fleurym schytal kotouč jeden z obětavých obránců. Trend z poslední třetiny pokračuje.
     
    41:33
    Po delší době se ozval také Jevgenij Malkin. Ten se bez přípravy opřel do odraženého kotouče a Jaroslav Halák musel dávat dobrý pozor. Nakonec mezírku mezi betony utěsnil.
     
    42:05
    Rust sice dojel dlouhou přihrávku do rohu kluziště, ale domácí se k němu sjeli v přesile, tvrdě jej poslali na hrazení a ještě jej připravili o puk.
     
    42:53
    Přihrávka na Hörnqvista byla hodně nepřesná. Kotouč přešel přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Fleurym.
     
    43:08
    Hörnqvist přebral za brankou puk od Wilsona, prodral se na druhou stranu a skrytou střelou protáhl Haláka. Skóre se nadále nemění.
     
    43:24
    Malkin byl hodně rychlý a mířil středem kluziště na Haláka. Jeho kličkovaná na modré čáře se poněkud zvrtla a ruské hvězdě utekl puk do rohu.
     
    44:01
    Hamonic pálil od modré. Okposo se zorientoval a snažil se dopravit odražený kotouč za Fleryho záda, ale naneštěstí pro Islanders trefil boční síť.
     
    44:04
    Islanders si zahrají přesilovku. Dvě minuty za sekání si totiž odsedí Kessel! Dobrá šance na vstřelení branky.
     
    44:16
    Tavares měl spoustu času na zakončení a připravil si puk na střelu zápěstím. Fleury dlouho nevěděl, kde má kotouč, ale nakonec jej našel pod svým tělem!
     
    44:39
    Letang ztratil hokejku a Islanders hráli v pěti proti třem! Přihrávku na Nielsena však klečící obránce Penguins srazil mezi diváky. Tohle byla škoda.
     
    45:00
    Hosté získali kotouč a středem kluziště jej posílají do středního pásma. Islanders musí začít nanovo. Pittsburgh stále nevystřídal.
     
    45:48
    Počet sil na ledě se na chvíli vyrovná! Dvě minuty za sekání si odsedí Lee. Chvíli se bude hrát ve čtyřech, a poté začne početní převaha Pittsburghu!
     
    46:04
    Kessel je zpět na ledě. Začíná přesilová hra Tučňáků. Pittsburgh má nyní dobrou šanci na stržení vedení na svou stranu.
     
    46:15
    Hostům se však nepovedlo založit přesilovkový vzorec a sami se nepřesnou přihrávkou vyhánějí až do vlastní obranné třetiny.
     
    47:15
    Malkin pálil ze skvělé pozice! Ruský útočník bez přípravy vůbec netrefil branku! Sám Malkin poté vztekle praštil hokejkou o led! Ani jednomu týmu se v útoku nedaří.
     
    47:48
    Také Lee už naskočil zpátky na ledovou plochu. Ani jeden z týmů svou přesilovku nedokázal zužitkovat. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    48:13
    Halák raději přikryl nahození ze středního pásma. Před domácím brankářem ještě dotíral Rust. Vhazovat se bude po Halákově pravici.
     
    48:35
    Islanders dostávají další možnost hry v početní převaze! Rust si počínal nedovoleně a odsedí si dvě minuty za krosček.
     
    48:55
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders využívají další přesilovou hru! Kotouč se po zmatku před brankou odrazil na modrou čáru a Nick Leddy jej poslal na branku Penguins. Před Fleurym ještě puk tečoval ANDERS LEE! Asistence: Nick Leddy, Frans Nielsen.
    48:55 Anders LEE - 2:1
     
    49:35
    Pittsburgh se snaží přispěchat s rychlou reakcí. Útok Penguins po levém křídle však zastavuje postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    50:03
    John Tavares bruslil na Fleuryho z pravého křídla! Domácí kapitán se odhodlal ke střele zápěstím, mířil do horního rohu branky Penguins, ale obránce jeho ránu přizvedl do ochranné sítě.
     
    50:38
    Domácí hrají ve velké pohodě. Islanders se nastěhovali před branku Penguins a podle všeho si dokonce zahrají další přesilovou hru.
     
    50:50
    Je to tak! Cole si počkal na Hamonica a odpyká si dvě minuty za hrubost!
     
    51:03
    Nielsen předložil puk na modré čáře Okposovi. Ten neváhal a okamžitě vyslal střelu na branku Fleuryho. Hostující brankář drží naděje Penguins na zvrat.
     
    51:28
    Nick Bonino mohl ve vlastním oslabení postupovat sám proti Halákovi, jenže v rozhodující moment zapomněl kotouč za sebou a připravil se o velkou šanci!
     
    52:07
    Boychuk měl spoustu času a prostoru ke střele. Domácí obránce mířil pod víko, avšak jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantunel. Penguins stále žijí.
     
    52:50
    Cole naskočil zpátky na ledovou plochu. Pittsburgh přečkal oslabení ve zdraví a sedm minut před koncem stále živí naději na vyrovnání.
     
    53:19
    Hamonic pálil od modré čáry. Fleury neviděl zhola nic, stáli před ním tři nebo čtyři hráči, ale dělovka prolétla těsně vedle levé tyče.
     
    53:44
    Domácím se nyní nepoštěstilo při rozehrávce. Kotouč zamířil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Halákem.
     
    54:13
    Hamonic vybojoval kotouč v obranném pásmu a s porcí štěstí jej odpravil do středu hrací plochy. Pittsburgh se nemůže usadit před Halákem.
     
    54:48
    Crosby poněkud zbytečně místo střely nahrával Wilsonovi. Kapitán Penguins navíc předložil spoluhráči kotouč do špatné pozice a Wilson vůbec nedokázal zakončit.
     
    55:31
    Dumoulin napřáhl k tvrdému příklepu od modré. Halák viděl puk na poslední chvíli, ale měl štěstí, protože Dumoulinova dělovka zamířila mimo branku Islanders.
     
    55:40
    A pozor! Máme tady další zápletku! Jaroslav Halák se při jednom ze zákroků zranil a v brance Islanders jej nahrazuje Greiss!
     
    55:44
    Tučňáci mají skvělou možnost na vyrovnání! Okposo trefil holí Malkina do obličeje a dostává dvě minuty!
     
    56:11
    Nielsen nedokázal vyhodit kotouč mimo obranné pásmo. Islanders se nadále musejí bránit tlaku Pittsburghu!
     
    56:42
    Hamonic před brankou srazil Malkinovu přihrávku mimo dosah Tučňáků! Hosté však stále drží útočnou třetinu a kombinují před brankou Islanders.
     
    57:15
    Až nyní se Islanders prodrali k puku a vyhazují jej až k Fleurymu! Závěr utkání bude hodně dramatický.
     
    57:44
    Domácí v plném počtu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:30
    Fleury míří na střídačku! Pittsburgh zkouší štěstí v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:12
    Greiss si poradil s pomalým nahozením. Bailey poté potáhl kotouč v před, ale jeho průnik před prázdnou branku zastavilo postavení mimo hru.
     
    59:12
    Mike Sullivan si vyžádal oddechový čas! Trenér Pittsburghu udělí svým svěřencům poslední pokyny před závěrečnou hrou bez brankáře!
     
    59:20
    Fleury míří znovu na střídačku! Pittsburghu zbývá nějakých čtyřicet sekund!
     
    59:54
    Neskutečné! Kessel měl před sebou prázdnou branku, ale střídající brankář Greiss vytáhl zákrok z říše snů, natáhl se po prakticky ztraceném kotouči a vybojoval Islanders vítězství!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! New York Islanders poráží na ledě Barclays Center Pittsburgh Penguins 2:1! Domácí rozhodli o svém triumfu v přesilových hrách! Úvodní branku střetnutí obstaral krásnou střelou John Tavares! O pět minut později srovnal Kris Letang, který vymetl horní roh domácí branky! Poté jsme se s góly museli na dlouhou dobu rozloučit. Oba týmy si vypracovaly několik možností, avšak domácí střelci si vylámali zuby na Fleurym a hostující Rust v největší možnosti orazítkoval tyč! Deset minut před koncem základní hrací doby hráli Islanders přesilovou hru a Anders Lee dopravil kotouč za Fleuryho záda! Pittsburgh ještě v závěru zkusil hru bez brankáře a Kessel šest vteřin před koncem nechal vyniknout střídajícího brankáře Greisse, jež nahradil zraněného Haláka!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Anders Lee (NYI) 1+0
    2. John Tavares (NYI) 1+0
    3. Nick Leddy (NYI) 0+2
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaroslav Halák (NYI) 56 minut, 31 zákroků, 1 gól, 96,9%
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 14 724 diváků!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:27:21)
    Tavares se s tím nemazal.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 9. Tavares (Boychuk, Leddy), 49. Lee (Leddy, Nielsen) – 14. Letang (Crosby)


    New York Islanders: Halák ( 56. Greiss) – Boychuk, Leddy, Hickey, Hamonic, Pulock, Strait – Strome, Tavares (C), Nelson – Okposo (A), Nielsen (A), Bailey – Lee, Kuljomin, Prince – Clutterbuck, Cizikas, Martin
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Murray) – Letang, Määttä, Dumoulin, Daley, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Wilson – Kessel, Malkin (A), Kunitz (A) – Rust, Bonino Kühnhackl – Sheary, Cullen, Sestito

    Rozhodčí: Pollock, Charron – McElman, Gibbons

    Diváci: 14 724
    bahis siteleri