NY Rangers – Pittsburgh 3:5 (kon.) | Columbus – Tampa 0:4 (kon.) | Detroit – Toronto 0:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0) Stav série: 1:0
HC Slovan Ústí nad Labem
Pondělí 14.03.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tomáš HARKABUS - 4:3
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Rozhodující nájezd proměnil TOMÁŠ HARKABUS, který rozhýbal Jakuba Soukupa a zasunul puk podél jeho levé nohy do sítě.
     
    68:07
    Harkabus si za brankou v pravém rohu počkal, až mu mezi kruhy najede Seman. Poslal na něj naprosto přesnou přihrávku, ovšem Jakub Soukup se zasloužil o to, že zápas pokračuje dále.
     
    67:11
    Merta dostal kotouč před branku k pravé tyči Honzíka, kde na něj zívala z poloviny prázdná klec, ale puk přeskočil hokejku křídla třetí ústecké lajny.
     
    66:12
    Kloz se zorientoval jako jediný před bránou s pukem a neskutečně zachránil akci Honzík vysunutím svého betonu proti jasně mířícímu puku do jeho brány.
     
    65:06
    Jiří Dobrovolný vybojoval na útočné modré puk. Na levém kruhu naznačil střelu, nakonec vylákal Soukupa z branky, kterou objel a u levé tyče zakončil, ale hosté se stihli vrátit a srazit jeho zakončení nad branku.
     
    61:19
    Jiří Dobrovolný jako správný kapitán vybojoval puk mezi kruhy a rychle jej vyvážel ven, když byl držen Janem Klozem. Síly na ledě se tak srovnají, pokračuje se ve třech.

    Na vyloučení: 5-7.
     
    60:42
    Skořepa se dostal k puku a nejen že vyhodil puk z obranného pásma Jihlavy, ale také se dostal k zakončení. Soukup puk vyrazil.
     
    60:00
    Domácí budou hrát v prodloužení ve třech. Vyloučen na dvě minuty byl Martin Kohout za hákování.
     
    51:36
    Současně při gólu je navíc vyloučen Roman Navarra na dvě minuty za sekání. Jihlava tak má možnost další přesilovky.

    Na vyloučení 4-6.
    51:36 Tomáš HARKABUS - 3:3
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    51:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Potřetí v dnešním zápase a podruhé ve třetí třetině je srovnáno. Střelu z pravého kruhu bekhendem ještě Soukup stačil dalším výborným zákrokem pokrýt. Seman před brankou získal puk a přihrál jej TOMÁŠI HARKABUSOVI, který zblízka snad ani nemohl minout prázdnou svatyni. Asistence: Filip Seman.
     
    49:45
    Jihlava si zahraje přesilovou hru. Beránek byl rozjetý a natlačil se mezi kruhy přes dva hráče. Martinu Vágnerovi nezbylo nic jiného, než jej podrazit.

    Na vyloučení: 4-5.
    49:20 Jaroslav ROUBÍK - 2:3
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    49:20
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Ihned po gólu domácích se radují hosté. Chybu při rozehrávce domácích trestá kanonýr Slovanu JAROSLAV ROUBÍK. Při přečíslení dva na jednoho se rozhodl nepřihrávat a vzít to sám na sebe a to se vyplatilo. Dělovka do horního růžku svatyně Honzíka byla přesná. Asistence: Jan Kloz, Jan Pohl.
    49:01 Vojtěch ZADRAŽIL - 2:2
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    49:01
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava srovnává průběžný stav zápasu a znovu se trefuje obránce. Domácí ještě udrželi kotouč v útočném pásmu. Seman jej přiťukl na pravý kruh pro VOJTĚCHA ZADRAŽILA, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Před brankou Soukupa byl obrovský závar. Asistence: Filip Seman, Tomáš Harkabus.
     
    48:02
    Bilčíkova trefa od modré přes Soukupa neprošla, i když jí viděl na poslední chvíli. Poté to domácí zkoušeli dorážkou, ovšem ta šla vedle. Od modré poté vystřelil Kaláb a gólman hostí skryl puk ve své hrudi.
     
    46:44
    Přesilovku pro hosty nabízí Ondřej Holomek nedovoleným bráněním, kterým se provinil proti Ondřeji Beránkovi. Holomek míří na dvě minuty na trestnou lavici.

    Na vyloučení 4-4.
     
    46:03
    Lukáš Anděl dostal dlouhou přihrávku v okamžiku, kdy se vracel z trestné lavice. Rozhodčí hru přerušují pro ofsajd, dle jejich názoru jihlavský mladík přebíral kotouč v okamžiku, kdy již byl za modrou. Těžko říct, dle mého názoru měl Anděl brusli ještě na útočné modré. Jihlavští hokejisté se nyní hodně zlobí. Nicméně věřme sudím, kteří jsou odborníci a měli celou situaci jako na dlani.
     
    44:32
    Filip Seman byl zcela sám mezi kruhy, ovšem znovu se mu nepodařilo trefit prostor tří tyčí.
     
    43:55
    Vyloučení na straně domácích. Byl udělen dvouminutový trest hráčské lavici domácích za nesportovní chování. Trest odpyká Lukáš Anděl.

    Na vyloučení 4-3.
    37:46 Antonín MELKA - 1:2
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    37:46
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Vyloučení Grebenyuka přišlo Duklu hodně draho, tentokrát se prosazuje druhá lajna hostí. Tenkrát přihrál na pravou stranu modré pro Brože, jenž vystřelil a ANTONÍN MELKA před brankou jemně tečoval kotouč k pravé tyči Honzíka. Asistence: Vladimír Brož, Petr Tenkrát.
     
    37:33
    Před brankou nyní fauloval Alexander Gebenyuk, který sekl jednoho z hostí. Míří tak na trestnou lavici na dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení 3-3.
     
    34:24
    Slovan nyní bude další dvě minuty v oslabení. Za ruční brzdu zatáhl Ondřej Smetana aby zastavil rozjetou Jihlavu. Bohužel pro hosty to bylo nedovoleným zákrokem. Za hákování si odsedí dvě minuty na trestné lavici.

    Na vyloučení 2-3.
     
    33:44
    Jan Kolář našel před brankou Soukupa odražený puk. Zkusil vystřelit z levé strany, ovšem gólmana hostí nepřekvapil, stejně tak jako následnou dorážkou, kdy Jakub Soukup doslova zalehl puk.
     
    33:36
    Několik tutovek Dukly za sebou. Soukup používá tělo, ruce, betony a prozatím zabraňuje všem střelám domácích. Není jich ani málo a jsou velmi nebezpečné.
     
    31:01
    Seman na pravém kruhu prostrčil kotouč na Harkabuse, jenž zblízka prověřil pozornost Soukupa, který kotouč bleskově vyrazil přes sebe, kde na dorážku nebyl nikdo z hráčů Dukly.
     
    28:29
    Napoprvé se hostům sice podařilo zavézt puk do pásma, ovšem Dukla jej rychle posunula do neutrální zóny. Napodruhé byla akce hostí mnohem nebezpečnější. Jan Kloz dostal volný prostor a mezi kruhy tvrdě vypálil. Honzík zachránil svůj tým a vyrazil puk. Kloz jej hned dojel a v obtížné pozici dorážkou jen těsně minul pravou tyčku.
     
    27:35
    Za nedovolené bránění si dvě minuty na trestné lavici posedí Jan Kolář. Pro Ústecké je to tak druhá přesilová hra.

    Na vyloučení 2-2.
     
    26:18
    Kloz krásně na modré přihrál puk na volného Tůmu, jenž si sjel na levý kruh a hledal u levé tyče Honzíka najíždějícího Jaroslava Roubíka. Ústecká legenda ale měla k puku zhruba o půl metru dále, než by potřebovala.
     
    24:01
    Jihlava jela do přečíslení tři na dva. I když to zprvu vypadalo, že její útok je zpomalen, mezi kruhy se uvolnil Michal Důras a Jakub Soukup parádním zákrokem k levé tyči zachránil svůj tým od inkasované branky.
     
    19:22
    Na konci prvního dějství si Jihlava zahraje druhou přesilovou hru dnešního zápasu. Vladimír Brož dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Faul se odehrál někde poblíž střídaček obou týmů.

    Na vyloučení: 1-2.
    17:23 Josef SKOŘEPA - 1:1
    Celé utkání můžete sledovat živě na www.hzstv1.cz
     
    17:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavská přesilovka je po 22 vteřinách využitá. Grebenyuk dostal na pravé straně na modré kotouč. Ruský bohatýr přihrál podél lajny kotouč na slovinského reprezentanta Štebiha, jenž vystřelil a JOSEF SKOŘEPA jemnou tečí poslal kotouč do levé šibenice. Asistence: Miha Štebih, Alexander Grebenyuk.
     
    16:58
    Ondřej Smetana vyloučen na dvě minuty za držení protihráče konkrétně Richarda Diviše. Nabízí tak domácím první přesilovku.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    15:20
    Dobrovolného rána od modré prosvištěla těsně vedle levé tyče Soukupa, který toho příliš neviděl.
     
    12:10
    Ve stejném okamžiku dostává Josef Skořepa dvě minuty za nedovolené bránění. Jihlava bude čelit první přesilovce Ústí, které jsou v letošním play-off vyhlášené.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    12:06
    Navarra projel s pukem na pravý kruh, odkud jej posílal před branku. Ladislav Gengel, který pamatuje finále první ligy z roku 2004 za Beroun proti Dukle, tečoval v těsné blízkosti Honzíka kotouč, který projel těsně vedle levé tyče.
     
    00:17
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan se dostává po 17 vteřinách do vedení, to je studená sprcha pro domácí tým. Jaroslav Roubík přihrál zpoza branky na JANA KLOZE, který zblízka překonal pohotovou střelou pod víko nad levé horní rameno Honzíka. Asistence: Jaroslav Roubík.

    Tomáš Lysý

    Barbora Wolfová

    Branky a nahrávky: 18. Skořepa (Štebih, Grebenyuk), 50. Zadražil (Seman, Harkabus), 52. Harkabus (Seman), rozh. náj. Harkabus – 1. Kloz (Roubík), 38. Melka (Brož, Tenkrát), 50. Roubík (Kloz, Pohl)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Melenovský (JIH)
    0:0   Pohl (UNL)
    2. série:
    0:0   Seman (JIH)
    0:0   Bernad (UNL)
    3. série:
    1:0   Harkabus (JIH)
    1:0   Roubík (UNL)


    HC Dukla Jihlava: Honzík (Škarek) – Grebenyuk, Štebih, Dobrovolný, Kaláb, Zadražil, Bilčík, Parýzek – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Melenovský, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Diviš, Anděl, Mrňa. Trenér: Petr Vlk
    HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Pohl, Bernad, Brož, Vágner, Holomek, Smetana, Macek – Tůma, Roubík, Kloz – Tenkrát, Melka, Kuchler – Navarra, Gengel, Merta – Křivohlávek, Čurda. Trenéři: Tomáš Mareš, Miroslav Mach

    Rozhodčí: Mikula, Pražák – Adamec, Poruba

    Diváci: 3526
    Jihlava 4 1 Ústí n/L
    #1 Pondělí 14.03.2016 • 17:30
    Jihlava - Ústí n/L 4:3 po s.n. (1:0)
    #2 Úterý 15.03.2016 • 17:30
    Jihlava - Ústí n/L 5:4 po prodl.
    #3 Pátek 18.03.2016 • 18:00
    Ústí n/L - Jihlava 4:1
    #4 Sobota 19.03.2016 • 17:00
    Ústí n/L - Jihlava 0:3
    #5 Pondělí 21.03.2016 • 17:30
    Jihlava - Ústí n/L 7:2
    bahis siteleri