Moldavsko – Belgie 0:2 (kon.) | Malta – Černá Hora 0:1 (kon.) | Gruzie – San Marino 4:0 (kon.)
konec
Moldavsko
0:2 (0:0)
Belgie
Středa 23.03.2016, 17:00 • Stadionul Zimbru, Kišiněv (kapacita: 10.500 diváků) • Kvalifikace ME U21 • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního dne. Nashledanou. (19:00:01)
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 1 – 9
    Střely mimo: 5 – 5
    Rohové kopy: 0 – 5
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 20 – 9
     
    Je dobojováno. Dlouho vyrovnaný duel rozhodli hosté až v poslední dvacetiminutovce, kdy se nejprve po přímém kopu trefil hlavou Michael Heylen, výhru favorita pak pojistil v poslední minutě nastavení Joris Kayembe. Domácí hráči i přes porážku předvedli výborný výkon, za který se rozhodně nemusí stydět.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Joris KAYEMBE - 0:2
     
    90+4
    Belgie právě vstřelila branku!
    V samotném závěru pojišťují Belgičané své vedení a o výhru v dnešním zápase je již nic nepřipraví! Roh rozehráli hosté nakrátko, balon táhl po levé straně JORIS KAYEMBE, který našel na středu volného Tielemanse, jehož střelu po zemi k pravé tyči ale Mitu skvěle zlikvidoval. Střílející hráč ale ještě zabojoval o míč, kterého se chopil právě Kayembe, jenž ho již dokázal dopravit za záda domácího brankáře!
     
    90+3
    Hosté v samotném závěru vůbec nepouští domácí fotbalisty k míči a s výsledkem to pro ně již vypadá dobře. Nyní navíc vybojovali rohový kop.
    90+1. Tielemans zcela sám proti Mituovi neuspěl!
     
    90+1
    Ne, Tielemansovi dnes prostě není souzeno! Hostující borec dostal míč na hranici malého vápna, jenže domácího brankáře Mitua propálit nedokázal!
     
    90
    Začíná poslední minuta základní hrací doby.
     
    89
    Musonda se dral do pokutového území soupeře po pravé straně a při cestě za míčem se střetl s jedním ze spoluhráčů a padl na trávník. O faul se ale nejednalo, což dobře viděl hlavní rozhodčí Papir.
     
    89
    Základní hrací doba se pomalu chýlí ke svému konci, hosté drží míč na svých kopačkách a kombinují daleko od své branky.
    87. Bastien mohl navýšit vedení svého týmu, v zakončení ale selhal!
     
    87
    Hosté měli na svých kopačkách další velkou příležitost na navýšení svého těsného náskoku, ale znovu selhali v zakončení! Domácí znovu po údajném faulu přestali hrát, jenže sudí nechal pokračovat ve hře a Belgičané opět měli výhodu rychlého brejku s přečíslením, jenže ani Bastien nedokázal z levé strany nebezpečně zakončit a střela tohoto hráče znovu končí v rukavicích domácího brankáře!
     
    85
    Exekuci přímého kopu si vzal na starost znovu domácí kapitán Spătaru, jeho centr ale nebyl obranu Belgie nikterak nebezpečný.
     
    84
    Fiore (BEL) musel na pravé straně na poslední chvíli hasit nebezpečný útok domácího týmu a po svém faul uviděl před svým zrakem žlutou kartu.
     
    84
    Hosté útočí do otevřené domácí obrany a nyní měli možnost rychlého brejku s přečíslením tří proti dvěma, které však z levé strany střílející Musonda nevyřešil asi nejlépe, jak mohl a jeho slabá rána skončila přímo v náručí brankáře Mîţua
     
    83
    Čas se domácím velice rychle krátí a ti si navíc až příliš často při přemíře snahy pomáhají nedovolenými zákroky. Hra se nyní často kouskuje a to je voda na mlýn hostujícího týmu.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Spătaru (Moldavsko).
    79. Červená karta po 2. žluté
     
    79
    Svinarenco (MOL) sestřelil jednoho z belgických hráčů unikajícího po pravé lajně a po druhé žluté kartě pro něj dnešní utkání končí!
     
    79
    Dragan se dostal k dalšímu zakončení domácí reprezentace, ale ani tuto střelu nemusí Roef chytat, neboť šla mimo branku.
     
    78
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Andronic, přichází Urcu.
     
    78
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Ngombo, přichází Bastien.
     
    77
    Domácí ještě neskládají zbraně a ještě se snaží o vyrovnání, jenže jejich akce končí nepřesností a rozehrávky se může ujmout brankář Roef, jenž s uvedením míče zpět do hry rozhodně spěchat nebude.
    74. Praet trefuje po centru Dierckxe pouze břevno domácí branky!
     
    74
    Jen o chvíli později to mohlo být již o dvě branky! Domácí reklamovali faul na středu hřiště, jenže píšťalka sudího Papira zůstala němá a hosté toho mohli využít k rychlému přečíslení, po kterém centroval z pravé strany před branku Dierckx, na jehož přihrávku si hlavou naskočil Praet, jenže míč končí na břevně domácí branky!
    72. Michael HEYLEN - 0:1
     
    72
    Belgie právě vstřelila branku!
    Nařízený přímý kop Belgičané beze zbytku využívají a dostávají se do vedení! Tielemens vyslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde si za domácí obranu naběhl MICHAEL HEYLEN a hlavou uklidil míč přesně k levé tyči domácí branky!
     
    71
    Kayembe si vzal míč na levé straně hřiště a rychlým náběhem se už chystal do domácí šestnáctky, v jeho cestě ho však zastavil nedovolený zákrok Dragana.
     
    71
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Bongonda, přichází Musonda.
     
    70
    Roef znovu chytá míč po akci domácích fotbalistů, která ale tentokrát nebyla nikterak nebezpečná. Každopádně hostující brankář má asi mnohem více práce než by před začátkem utkání čekal.
     
    68
    Až příliš mnoho prostoru nechávají hosté domácím fotbalistům a to se jim jednou může tuze nevyplatit! Nyní se na hranici velkého vápna dostal k zakončení domácí kapitán Spătaru, ale jeho rána letí kousek vedle levé tyče!
     
    67
    No tak jestli předzápasové kurzy jasně favorizovaly hostující celek, domácí fotbalisté dokazují, že to bylo neprávem. Belgičané se totiž musí strachovat při každém náznaku domácího útoku.
     
    65
    Opět to hosté po rohu zkusili rozehrát za hranici šestnáctky na Tielemanse, jenže tomu se dnes při střelbě nevede a znovu míjí domácí branku!
     
    64
    Belgičané útočili i nadále a po centru z levé strany vybojovali rohový kop.
    64. Ngombovu střelu vyráží brankář Mîţu!
     
    64
    Ngombo dostal přihrávku na hranici pokutového území, v těžké pozici proti několika protihráčům se mu ale přesto podařilo vystřelit, jenže jeho ránu k pravé tyči vyráží brankář Mîţu!
     
    61
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Raman, přichází Dierckx.
     
    60
    Hosté se po předchozích nebezpečných okamžicích znovu chopili iniciativy a dlouho kombinují s míčem na útočné polovině, k zakončení se však díky precizní hře domácí obrany nedaří dostat.
     
    58
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Drăgan, přichází Starîș.
     
    57
    A ještě jednou míří míč na hostující klec, i když znovu ji o kousek minul, když se k ráně odhodlal Cărăruș.
     
    56
    Domácí jsou najednou při chuti a dál pokračují v útočení, rána Tarase ale míjí hostující branku.
    55.
     
    55
    Spătaru dostal na levé straně od Belgičanů až příliš mnoho prostoru a vyslal centr na zadní tyč, kde se do míče položil Svinarenco, který ještě vracel míč před branku, tam však naštěstí pro hostujícího brankáře Roefa zasáhli jeho spoluhráči a odkopli míč do bezpečí!
     
    54
    Belgičané jsou stále před domácí brankou. Foket si nyní chtěl narazit s Praetem a po pravé straně vnikl do šestnáctky, jenže přihrávka jeho spoluhráče byla až příliš rychlá a balon končí v zámezí.
     
    53
    Roh rozehráli Belgičané na zcela volného Tielemanse, ale i jeho další střela zpoza šestnáctky končí zblokována.
     
    52
    Hosté se v posledních minutách usadili před domácím pokutovým územím a po jednom ze svých útoků vybojovali rohový kop.
     
    50
    Belgičané nyní mohli zahrozit po rychlé akci po levé straně, centr na zadní tyč byl ale nepřesný a stočil se až mimo hrací plochu.
     
    49
    Svinarenco (MOL) se jen o několik okamžiků později provinil proti pravidlům a po jednom ze svých nedovolených zákroků vidí žlutou kartu
     
    48
    První útočná snaha domácích fotbalistů ve druhé půli končí velice brzy, Svinarenco se totiž nacházel v době přihrávky v ofsajdovém postavení.
     
    47
    Centr od levé postranní čáry mířil hluboko do pokutového území, tam se však domácí obraně podařilo balon odehrát do bezpečí.
     
    46
    Druhá půle začíná ve stejném duchu, jako se odehrávala ta první. Razgoniuc fauluje Ngomba a hosté rozehrají přímý volný kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Statistiky utkání po první půli

    Střely na branku: 1 – 0
    Střely mimo: 1 – 4
    Ofsajdy: 0 – 1
    Rohové kopy: 0 – 1
    Fauly: 8 – 4
    Žluté karty: 1 – 1
     
    Skončil první poločas kvalifikačního utkání hráčů do 21 let o Mistrovství Evropy, ve kterém domácí Moldavsko drží nerozhodný stav s favoritem z Belgie. Hosté sice byli aktivnějším týmem v průběhu úvodní pětačtyřicetiminutovky, nicméně dopravit míč do domácí branky se jim ani jednou nepodařilo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se budou ještě dvě minuty k první půli.
     
    43
    Pomalu se blíží konec prvního poločas a domácí Moldavsko stále drží nadějný výsledek s favoritem dnešního duelu a navíc nepředvádí vůbec špatný výkon.
     
    41
    Střílí se i na druhé straně hřiště, ale Raman nedokázal správně seřídit svá mířidla a zařízení Moldavska minul.
     
    41
    Další střelecký pokus měl na kopačce domácí Andronic, proti jehož střele musel nyní Roef v belgické brance zasahovat, ale o nic vážného se nejednalo.
     
    40
    Ani hostům se rozehrávka příliš nepovedla, nicméně k balonu se na hranici šestnáctky dostal Tielemans, ale jeho ukrytá rána byla dost nepřesná a navíc slabá a skončila jen ve středu branky, kde stál připravený domácí gólman.
     
    39
    Standardní situace bude nyní k vidění i na druhé straně hřiště, Belgie však rovněž bude spíše posílat míč do vápna soupeře než se pokusí vyslat přímou střelu na branku.
    38. Ojedinělá šance domácích, která však končí nepřesnou dalekonosnou střelou Andronice!
     
    38
    Moldavané vybojovali míč na polovině hřiště a ve třech proti pěti se vydali vstříc belgické brance. Centr z levé strany dokázali hosté zblokovat a míč poslat mimo pokutového území, daleko za jeho hranicí se však do něj opřel jeden z domácích fotbalistů a řádnou pumelicí o kousek minul svůj cíl!
     
    36
    Domácí hrozí pouze ojediněle a když už, tak ze standardní situací, přičemž místo rozehrávky je většinou na míle daleko od soupeřovy branky Další takovou standardku rozehrál domácí kapitán Spataru, ale ani nyní nepatřil jeho centr mezi nejpřesnější a tak hosté mohli v klidu odhlavičkovat míč pryč do bezpečí.
     
    35
    Centr do pokutového území dobře viděl domácí brankář Mîţu a i když neměl příliš snadnou pozici, i tak se mu povedlo míč vyboxovat mimo šestnáctku
     
    34
    Belgičané získali míč na své polovině a rychlým protiútokem si vybojovali druhý rohový kop v první půli.
     
    33
    Ngombo se vehnal do domácí šestnáctky s cílem zpracovat dlouhý nakopávaný balon, proti přesile protihráčů ale neměl příliš šancí na úspěch a tak vcelku logicky skončil míč mimo hrací plochu.
     
    31
    Hosté jsou předchozím nebezpečným okamžikem nabuzeni a nyní s balonem u nohy obléhají domácí pokutové území. Do něj se pokusil poslat míč z levé strany Bongonda, jeho pokus byl ale sražen mimo box.
    29. Tielemans o kousek minul domácí klec!
     
    29
    První vážnější okamžik před domácí brankou má na svědomí Tielemans, který se dostal k odraženému míči po autovém vhazování Moldavska a zpoza šestnáctky povedenou křižnou střelou mířil na vzdálenější tyč, o kousek však Mîţuovu klec minul!
     
    28
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází V. Macriţchii, přichází Taras.
     
    27
    Exekuci rohového kopu si vzal na starost Bongonda, po krátké mezihře v pokutovém území se balon ke stejnému hráči dostal znovu, ale jeho zakončení nebude to, na které se bude dlouho vzpomínat.
     
    26
    Další útočný výlet Belgiačanů znovu neskončil výrazným ohrožením domácí branky, nicméně je z toho alespoň roh pro hostující celek.
     
    26
    Domácímu kapitánovi ale rozehrávka příliš nevyšla a jeho nepřesný centr skončil pouze v rukavicích brankáře Roefa.
     
    25
    První šance pro domácí přijde se standardní situací. Spătaru byl při postupu k belgické brance zezadu sražen Ramanem a sám rozehraje přímý volný kop.
     
    24
    Další nedovolený zákrok si na své konto připisují domácí fotbalisté. Macriţchii poslal k zemi znovu velice aktivního Ngomboa, jenže opět se jedná u faul již na středu hřiště.
     
    21
    Na dnešní duel hosté rozhodně nezapomenou, to je jisté již po dvaceti minutách zápasu. Tvrdý direkt do obličeje inkasoval na půlce Ngombo, ale ani nyní se jeden z domácích hráčů karetního trestu nedočkal.
     
    20
    Heylen si připisuje snad první střelecký pokus dnešního utkání, jenže jeho rána míjí domácí klec.
     
    19
    U pravé postranní čáry sestřelil Macriţchii hostujícího Sarta, s kartami ale pro tuto chvíli hlavní sudí Papir šetří a hosté budou pouze rozehrávat.
     
    18
    Ojedinělá snaha domácích končí na nepřesném centru kapitána Spătarua, jenž skončil přímo v náručí gólmana Roefa.
     
    16
    A ani teď to nevyšlo. Centr z pravé strany do pokutového území na volného Ngomba neprošel, opět zaúřadovala domácí defenziva a balon srazila mimo dosah hostujícího útočníka.
     
    15
    Čtvrthodina hry je minulostí, Belgičané se tlačí do pokutového území domácího týmu, dostat se do větší šance se jim ale přes pevnou moldavskou obranu zatím nedaří.
     
    12
    Další útočná snaha hostí končí odmávaným ofsajdem, do kterého se dostal Raman.
     
    11
    Tielemans dostal možnost zakončit zpoza pokutového území, jeho ránu z halfvoleje ale dokázal domácí obrana včas zblokovat.
     
    10
    Další tvrdý zákrok si kousek za středovou čarou připsal na své konto Rebenja. Po faulu na Foketa ale budou Belgičané pouze rozehrávat.
     
    7
    No, hned od začátku se hraje pěkně od podlahy a k vidění je další žlutý kartonek, tentokráte na belgické straně. Za faul na Svinarenca jej vidí Youri Tielemans (BEL).
     
    7
    Hosté se dostávali do rychlého přečíslení čtyř proti třem poté, co domácí ztratili balon ve středu hřiště. Akci Belgie však výtečným čtením hry překazil domácí brankář Mîţu, který se doslova vrhl pod nohy jednomu z hostujících hráčů a míč vyrazil do strany.
     
    6
    Na začátku šesté minuty se domácí fotbalisté poprvé dostali na útočnou polovinu a pomalu se jim podél levé postranní čáry po sérii vhazování daří postupovat k belgické brance.
     
    3
    Se standardkou ale nenaložili hosté patrně tak, jak by chtěli. Centr z levé strany mířící na zadní tyč, byl až příliš dlouhý a míč tak skončil mimo hrací plochu.
     
    3
    Starîș (MOL) poslal k zemi u levé postranní čáry Tielemense a za svůj zákrok vidí první žlutou kartu dnešního zápasu. Na Belgičany zároveň čeká poměrně zajímavá standardní situace.
     
    2
    Vcelku předpokládaný obraz hry od samotného začátku utkání. Hosté se tlačí s míčem v před, domácí je zastavují jen za cenu častých nedovolených zákroků.
     
    1
    Rozehrávky na začátku první půle se ujali belgického národního týmu. Vzhledem k tomu, že neproběhla přesně dle pravidel, dostali hosté ještě jednu možnost.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Poté, co dozněly státní hymny, se hráči obou týmů a trojice sudích řadí na středovém kruhu. Následovat bude minuta ticha na uctění památky obětí včerejší tragédie v Bruselu.
     
    Stadionem v Kišiněvě, jenž v ligové soutěži patří fotbalistům místního týmu Zimbru, právě zní státní hymny obou národních výběrů.
     
    Co mají všichni hráči společné, to jsou černé pásky na rukou, které, oblékli fotbalisté jako uctění památky včerejších teroristických útoků v belgickém Bruselu.
     
    Hráči obou týmů právě nastupují na hrací plochu. Domácí fotbalisté v červeném, jejich soupeři v bílých dresech.
    Mladíci z Belgie se již pilně připravují na dnešní kvalifikační duel v Moldavsku.

     
    Úvodní sestavy:

    Moldavsko: Mîţu – Macriţchii, Svinarenco, Rogac, Razgoniuc, Andronic, Starîș, Cărăruș, Rebenja, Macriţchii.
    Náhradníci: Avram – Boiciuc, Taras, Drăgan, Urcu, Ţiverenco, Paireli

    Belgie: Roef – Fiore, Heylen, Praet, De Sart, Foket, Tielemans, Kayembe, Raman, Bongonda, Ngombo.
    Náhradníci: Hubert – Musonda, Trossard, Bastien, Mmaee, Castagne, Dierckx

    Rozhodčí: Papir – Mozes, Borenstein (vš. Izrael).
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se spolu již jednou v rámci kvalifikační skupiny číslo jedna utkaly. Stalo se tak takřka přesně před rokem, kdy se na konci března v zápase hraném na belgické půdě radovali z těsné výhry 2:1 domácí fotbalisté.
     
    Moldavsko

    Moldavané mají odehráno již šest utkání, tedy nejvíce ze všech týmů první kvalifikační skupiny, i to však domácím fotbalistům nestačí na lepší než poslední, šestou příčku tabulky. Jedno vítězství, jedna remíza a čtyři porážky, to dává dohromady čtyři získané body, nicméně ztráta na třetí tým Černé Hory činí pouhé dva bodíky.

    Poslední utkání

    Moldavsko – Rusko 2:4
    Bělorusko – Moldavsko 2:1
    Moldavsko – Kyrgyzstán 2:0

    Nejlepší střelec

    Dan Spataru – 2 góly
     
    Belgie

    Hráči belgické "jedenadvacítky" mají odehrány čtyři kvalifikační duely, ve kterých si připsali devět bodů ta tři vítězství a jednu porážku. V tabulce skupiny označené číslem jedna to zatím stačí na průběžnou druhou pozici, s dvobodovou ztrátou na vedoucí tým České republiky, který však má odehráno o jedno utkání více. Právě s českým výběrem zaznamenali mladíci Belgie dosud jedinou porážku a pravděpodobně s tímto soupeřem se poperou o vítězství ve skupině.

    Poslední utkání

    Česko – Belgie 1:0
    Belgie – Malta 2:0
    Lotyšsko – Belgie 0:2

    Nejlepší střelec

    Youri Tielemans – 2 góly
     
    Příjemné středeční odpoledne, vítám Vás při sledování online přenosu z kvalifikačního utkání hráčů do 21 let o Mistrovství Evropy, ve kterém se střetnou mládežnické výběry Moldavska a Belgie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Daniel Kubelka

    Branky: 72. Heylen, 90+4. Kayembe

    Karty:   3. Starîș (MOL), 49. Svinarenco (MOL), 82. Spătaru (MOL) – 7. Tielemans (BEL), 84. Fiore (BEL)   79. Svinarenco (MOL)


    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 5:5. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:9.
    Moldavsko: Mîţu – V. Macriţchii (28. Taras), Svinarenco, Rogac, Razgoniuc, Andronic (78. Urcu), Starîș (58. Drăgan), Spătaru "C" Cărăruș, Rebenja, A. Macriţchii.
    Náhradníci: Avram – Boiciuc, Taras, Drăgan, Urcu, Ţiverenco, Paireli

    Belgie: Roef – Fiore, Heylen, Praet "C", De Sart, Foket, Tielemans, Kayembe, Raman (61. Dierckx), Bongonda (71. Musonda), Ngombo (78. Bastien).
    Náhradníci: Hubert – Musonda, Trossard, Bastien, Mmaee, Castagne, Dierckx

    Rozhodčí: Papir – Mozes, Borenstein (vš. Izrael)
    bahis siteleri