NY Islanders – Ottawa 3:1 (kon.) | NY Rangers – Boston 5:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:6 (0:5, 2:0, 0:1) Stav série: 2:2
HC Frýdek-Místek
Čtvrtek 24.03.2016, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off 2. ligy, skupina Východ • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Finálová série mezi Vsetínem a Frýdkem-Místkem je nyní jednou z nejsledovanějších napříč hokejovým spektrem v České republice. Zájem fanoušků může klidně konkurovat i extraligovým sériím. Tím spíš je pro všechny údivem, že v jejím vedení je tým Vsetína a právě Valaši dnes mohou dokonat senzaci a profesionálnímu souboru z Frýdku-Místku sezonu ukončit a tím překazit plány extraligového bohatýra z Třince na farmu ve WSM lize. Ovšem poslední krok bývá nejtěžší a Frýdek-Místek se chce do Polárky za svými diváky za každou cenu vrátit. Jisté je to, že nás čeká další dramatické utkání finálové série východní skupiny 2. ligy a vy jej můžete sledovat prostřednictvím našeho přenosu.
     

    HC Frýdek-Místek: Třinecká farma je v úzkých. Tým trenéra Juříka v sezoně počítal porážky na prstech jedné ruky a také v play-off se se svými soupeři nemazlil, tedy až do finálové série. Červenobílí začali dle předpokladu a v prvním utkání finále v hale Polárka porazili Vsetín 6:3. První porážku s valašským soupeřem si Rysi připsali v odvetě na Lapači, kde podlehli 1:4. Šok však nastal ve třetím utkání této série, Frýdek-Místek měl doma výraznou střeleckou převahu, ale na skvělého Hromadu se mu podařilo vyzrát pouze jednou, zato Vsetín se stačil prosadit dvakrát a následně své druhé vítězství v sérii pojistit střelou do prázdné branky. Frýdek-Místek tak poprvé v sezoně zažil situaci, kdy prohrál dvě utkání v řadě a to navíc se stejným soupeřem a vůbec podruhé padl na domácí půdě v Polárce. Další zaváhání Rysů by mělo fatální důsledky, neboť by znamenalo konec sezony a ztráty možnosti zabojovat v kvalifikaci o postup do WSM ligy. Frýdek-Místek tak dnes musí ve Vsetíně bezpodmínečně vyhrát, což už se mu v sezoně dvakrát povedlo, dokáže sérii vrátit zpět do Polárky?

     
    Kdo doplní v kvalifikaci o WSM ligu týmy Tábora a Jablonce nad Nisou? Odpověď můžeme znát už dnes, ale také až v sobotu. Buďte s námi u toho!
     

    VHK Vsetín: Na straně Vsetína vypuklo po posledním finálovém utkání nadšení, které je však třeba krotit, zdaleka totiž není hotovo. Ale na druhou stranu, kdo by čekal, že před čtvrtým finále povedou Valaši 2:1 na zápasy a v domácím prostředí budou mít k dispozici matchball? Nejspíš jen nejzarytější optimisté na straně vsetínských fanoušků. Vsetín zdobí ve finále mimořádný týmový výkon podpořen precizní obranou a hlavně vynikajícím Hromadou. Vsetín žije hokejem stejně jako před rokem ve finále s Přerovem a možná že ještě víc než tehdy, vždyť zelenožlutí mají dnes jedinečnou možnost učinit poslední krok do bojů o WSM ligu, jejíž dobytí je snem všech zainteresovaných ve vsetínském hokeji. Proti třinecké farmě to však jednoduché nebude, Frýdecký soubor tvoří tým profesionálů, kteří se nehodlají smířit s tím, že by jim měl někdo cestičku, kterou jim vedení Třince nalajnovalo, překazit. Meka valašského hokeje je dnes ve stavu nejvyšší pohotovosti a dá se očekávat, že vsetínský Lapač přivítá nejvyšší návštěvu sezony a možná i posledních let.

    Vsetínu už stačí jen jedna výhra

     
    Úvodní sestavy:

    VHK Vsetín: Hromada (Plšek) – Tesařík, Vrba, Ambruz, Ostrčil, Žák, Hryciow, Řezáč, Nedbálek – Vaněk, Vávra, Zúbek, Kolařík, Slováček, Kajaba, Finsterle, Hrazdira, Dvořák, Vítek, Daněk.

    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Dresler, Krutil, Foltyn, Kowalczyk, Fišera, Matyáš ,Kvapil, Polák – Franek, Piecha, Klimša, Samiec, Chmielewski, Schwarz, Káňa, Cienciala, Meidl, Luka, Jaroš, Christov.

    Rozhodčí: Dědek, Čech – Skopal, Reich.
     
    Dobrý den ze Vsetína, hlásíme se přímo ze zimního stadionu Na Lapači a musím říct, že pohled na tribuny připomíná slavné časy extraligové. Lapač je narvaný až po strop a dnes můžeme očekávat elektrizující atmosféru, ve které Valaši mohou dokonat senzaci a postoupit do kvalifikace o WSM ligu.
     
    Za obrovského rámusu a doprovodu vsetínské hymny nastupují domácí hokejisté!
     
    Čestné buly obstará odchovanec vsetínského hokeje, mistr světa z roku 2010 – Ondřej Němec!
     
    Tribuny aplaudují někdejšímu obránci Vsetína, nyní už je vše připraveno k ostrému startu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní buly vyhrál hostující Káňa, Frýdek-Místek vyráží do útoku.
     
    00:46
    Začátek se zatím nese v opatrném duchu, nikdo nechce udělat předčasnou chybu.
     
    01:28
    Máme zde první vyloučení v dnešním utkání a přesilovou hru si zahraje tým hostů. Dvě minuty za hákování dostává Tesařík.
     
    01:36
    Valaši se ihned osvobozují.
     
    01:54
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté se bleskově dostávají do vedení! Kowalczyk se na modré čáře neukvapil se střelou, přihrál do mezikruží TOMÁŠI FRANKOVI a ten prostřelil Hromadu. Asistence: Pavel Kowalczyk.
    01:54 FRANEK - 0:1
     
    02:11
    Přesilovou hru si nyní zkusí domácí tým, dvě minuty pro Matyáše za hru vysokou holí.
     
    02:17
    Frýdek-Místek vyhazuje.
     
    02:38
    Slováček si vypracoval střeleckou pozici a vypálil z levého kruhu, Šimboch jeho ránu ukryl v lapačce a přerušil hru.
     
    03:09
    Rysi se znovu osvobozují, Vsetínu se zatím v početní výhodě příliš nedaří.
     
    03:34
    Střela Kolaříka zblokována až do ochranné sítě, vhazuje se po levici Šimbocha.
     
    04:01
    Vaněk před brankou namazal Zúbkovi, jenže než se vsetínský útočník stačil zorientovat, kotouč mu sjel z hole a hosté se osvobodili.
     
    04:50
    Po pravém křídle se na Hromadu řítil Chmielewski, jeho tvrdá střela byla vsetínským brankářem sražena.
     
    05:30
    Ostrčil nyní nabil kotouč před branku, kde se jej snažil za Šimbochova záda umístit Hrazdira, ale nakonec vše dobře dopadlo pro tým hostů.
     
    05:52
    Útočné počínání Frýdku-Místku přerušuje postavení mimo hru.
     
    06:19
    Na ledě se bude už potřetí vylučovat a podruhé to bude na straně domácího týmu, dvě minuty za podražení pro Františka Zúbka.
     
    06:58
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Mimořádná efektivita Frýdku-Místku v přesilových hrách! Hosté se prosazují podruhé v početní výhodě, když kombinaci Rysů zakončil mezi Hromadovy betony ARON CHMIELEWSKI. Asistence: David Cienciala, Tomáš Káňa.
    06:58 CHMIELEWSKI - 0:2
     
    07:20
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté přijeli na Lapač srovnat sérii a potvrzují to ledovou sprchou, kterou domácím obstarávají. Chybu domácí obrany využil DAVID KLIMŠA a povedeným blafákem překonal Hromadu potřetí. Asistence: Martin Piecha.
    07:20 KLIMŠA - 0:3
     
    08:17
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    08:29
    Nyní byl blízko ke kontaktu Petr Hruška, s kotoučem se otáčel kolem branky, ale Šimboch se stačil včas přemýstit a šanci zlikvidovat.
     
    08:32
    Vítkův bekhend z mezikruží na frýdeckého brankáře také neplatí.
     
    08:52
    Možnost pro Vsetín napravit hrůzstrašný start, dvě minuty za nedovolené bránění pro Káňu.
     
    09:17
    Frýdek se osvobozuje.
     
    09:48
    Valachům se zatím v početní výhodě příliš nedaří, rozhodčí nyní odpískali úmyslný ofsajd.
     
    09:52
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Marnost domácího týmu stvrzuje Frýdek-Místek i ve vlastním oslabení. Ihned po buly se z první prosadil RADEK MEIDL. Asistence: David Cienciala.
    09:52 MEIDL - 0:4
     
    09:57
    Poslední naděje pro Vsetín, dvě minuty za podražení fasuje Klimša, Valaši budou hrát pětapadesát vteřin ve výhodě pěti proti třem.
     
    10:13
    Vsetínský tlak mohl zakončit do branky Daněk, ale Šimboch mu brankovou radost znemožnil, když vytasil svou lapačku a zabránil tak první brance Vsetína.
     
    10:52
    Hosté ve čtyrech.
     
    11:31
    Vsetín tlačí, ale Šimboch je zatím stoprocentní. Nicméně hosté nabízejí Valachům další dvojnásobnou početní výhodu. Může za ní Polák, když se dopustil sekání.
     
    12:09
    Kotouč se dostal ke Klimšovi, jenž naskakoval z trestné lavice, byl faulován Tesaříkem a počet hráčů na ledě se srovná. Vsetínský obránce navíc nafasoval dvě+dvě minuty.
     
    13:06
    Ve hře čtyři na čtyři jsou aktivnější hosté, do šance se však zatím nedostali.
     
    13:31
    Frýdek-Místek kompletní, startuje jeho zkrácená přesilová hra.
     
    14:44
    Třetina plná vyloučení pokračuje, znovu budeme svědky hry čtyři na čtyři. Dvě minuty za sekání znovu pro Káňu.
     
    15:17
    Kolařík nabídl nyní koncovku Zúbkovi, vsetínský útočník však branku minul.
     
    15:30
    Kolařík pálil ihned z buly, ale Šimboch ani zasahovat nemusel.
     
    16:09
    Vsetín po čtyrech minutách kompletní.
     
    16:22
    Jenže Valaši málem dostali pátou branku, Samiec naštěstí pro Vsetín bekhendem minul.
     
    16:58
    Frýdek-Místek však také chybuje, jenže Valaši jeho chyby nedokážou ztrestat.
     
    17:39
    Kolařík se vydal na zteč, dostal se až ke střele, kterou musel Šimboch vyrazit, ale dojíždějící Zúbek byl příliš daleko, aby mohl kotouč dorazit.
     
    18:08
    Vsetín se znovu bude bránit, dvě minuty za hru vysokou holí pro Kolaříka.
     
    19:01
    Luka nyní přihrál kotouč přesně na Piechu, proti němu Hromada kotouč vyrazil, tentýž hráč ještě dorážel, ale vsetínského brankáře zastoupil včas Ambruz.
     
    19:42
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Frýdek-Místek naprosto zdecimoval Lapač během první třetiny a znovu se tak stalo v přesilové hře. Odražený kotouč do branky doklepl VLADIMÍR LUKA. Asistence: Aron Chmielewski.
    19:42 LUKA - 0:5
     
    19:57
    V závěru třetiny se ještě strhla mela v rohu kluziště za Šimbochem, rozhodčí se nyní radí, zda budou udělovat tresty.
     
    19:57
    Vyloučení za Vsetín: Lukáš Vrba, dvě minuty hrubost, Lukáš Finsterle, dvě minuty hrubost. Za Frýdek-Místek: dvě minuty za hrubost pro Chmielewskeho, dvě+dvě minuty za hrubost Krutil. Dvě minuty přesilové hry pro Vsetín.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina a domácí tým by na ni nejraději co nejrychleji zapomněl. Takovou sprchu zaplněný Lapač určitě nečekal. Klíčem k úspěchu Frýdku-Místku byla prozatím mimořádná efektivita v přesilových hrách. Hosté tak rázně říkají, že finálová série se rozhodne až v sobotu v Polárce, ale nepředbíhejme, do konce utkání zbývá ještě čtyřicet minut a ve sportu je možné všechno. Prostřední dějství vypukne ve Vsetíně přibližně v 18:36-

    Pořiďte si vzpomínku na Turnaj století v podobě tohoto trička! Aktuálně v akční ceně! 󾍇🏅🇯󾓥󾓏 TRIČKO NAGANO ▶️ http://bit.ly/1ny6x5d

    Posted by Oficiální Fanshop české hokejové reprezentace on Wednesday, March 23, 2016
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vsetín střídá brankáře, na místo Hromady nastupuje Lukáš Plšek.
     
    20:26
    Vsetín si znovu zahraje ve dvojnásobné početní výhodě, dvě minuty za podražení pro Jana Dreslera.
     
    21:09
    Samiec vyvezl kotouč a osvobodil svůj tým.
     
    21:45
    Vsetínské střely jsou zblokovány, hosté srdnatě brání i ve třech.
     
    21:58
    Frýdek je pětibrankovým náskokem uklidněn a Vsetínu prakticky nic nepovoluje.
     
    22:29
    Frýdek-Místek kompletní.
     
    23:29
    Meidl vyslal do samostatného úniku Franka, ten už zvedal ruce nad hlavu, ale trefil pouze horní tyč Plškovy brány!
    23:29
     
    24:52
    Od modré nastřelil kotouč Nedbálek, Šimboch pouze vyrazil, ale puk si přebrali jeho spoluhráči.
     
    25:26
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se konečně dočkali branky! Ve signalizované výhodě napřáhl na modré čáře MICHAL ŽÁK a pod horní tyč snižuje. Asistence: Radim Ostrčil.
    25:26 ŽÁK - 1:5
     
    26:27
    Vsetínské tribuny vstřelenou brankou ožili a ženou své hráče k dalšímu snížení stále hrozivého manka.
     
    26:43
    Zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    27:07
    Pro změnu se icingu dopustili hráči Vsetína.
     
    27:30
    Vsetínu se absolutně nedaří přechod přes útočné pásmo.
     
    28:02
    Plšek se nyní vyznamenal při úniku Chmielewského, když mu znemožnil bekhendové zakončení vypíchnutím puku.
     
    29:11
    Další příležitost pro Vsetín, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje brankář Šimboch, když zabránil v průjezdu vsetínskému Vaňkovi.
     
    29:43
    Nedbálkovi se nepodařilo udržet útočné pásmo a hosté se osvobozují.
     
    30:06
    Vsetín si zkusí již čtvrtou dvojnásobnou početní výhodu, tentokrát potrvá jednu minutu a pět vteřin, zavinil ji Foltyn za zdržování hry.
     
    31:09
    Vsetín svírá třinecké farmáře, ale Šimboch za svá záda nic nepustil, Valachům navíc chybí častější střelba.
     
    31:40
    Frýdek se osvobozuje.
     
    32:11
    Hosté kompletní.
     
    32:47
    Hrazdira vybojoval kotouč u mantinelu, mohl jej přihrát volnému Hruškovi, ale rozhodl se vzít zakončení na sebe, Šimboch si prostor u bližší tyče pohlídal.
     
    33:20
    Icing Rysů.
     
    33:45
    Hosté se po delší době dostali k ohrožení vsetínské branky, Samiec však Plška nedokázal přehodit a Vsetín vyráží do protiútoku.
     
    34:10
    Hradira se nyní prodral do zakončení, Šimboch mu povolil i druhý pokus, ale vsetínský štírek se ani tentokrát neradoval.
     
    35:11
    Vsetín se opakovaně dostává do postavení mimo hru.
     
    35:24
    Jaroš pouze napálil kotouč na Plška, domácí brankář hru přerušil a hosté střídají.
     
    36:30
    Frýdek se uchýlil k obraně středního pásma, což mu stačí.
     
    36:44
    Na zteč se rozhodl vyrazit Slováček, předložil kotouč Dvořákovi, ten si jej stopl před Šimbochem, ale důraz vsetínských útočníků k překonání spolehlivého brankáře rysů nestačil.
     
    36:48
    Také střelu Žáka od modré Šimboch bez větších problému kryje.
     
    36:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe nyní udeřil RADIM OSTRČIL, když kotouč od modré z první poslal přesně k levé tyči a rozjásal zaplněný Lapač. Asistence: David Hrazdira.
    36:55 OSTRČIL - 2:5
     
    37:13
    Vsetínský Lapač si žádá ještě jednu branku, což by před závěrečnou třetinou mohla být branka naděje.
     
    37:27
    Ovšem tlak Vsetína je nyní přerušen pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    38:45
    Nápor Vsetína, Ambruz ovšem napálil hostujícího obránce a Valaši musí začít od vlastní brány.
     
    39:29
    Nedorozumnění ve vsetínské obraně mohl trestat Cienciala, Plšek na místě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce se Valachům sice podařilo snížit, ale jejich manko stále činí tři branky, což je bude v závěrečné třetině těžké dohánět. Vsetín může žehrat na neproměněné přesilové hry, v prostřední periodě měl hned dvě dvojnásobné početní výhody, ale efektivita zelenožlutých byla nulová. Závěrečná třetina na Lapači odstartuje přibližně v 19:36,
     
    Máme zde výsledek průzkumu po vsetínských tribunách, 9 z 10 fanoušků věří v prodloužení dnešního utkání a ten desátý dokonce v obrat zelenožlutých na 7:5.
     
    Přestávkový program na Lapači zpestřilo utkání žáků 3. tříd místního VHK, borci si dokonce vysloužili originální děkovačku, jakou si v sezoně užívají hráči A-týmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Úvodní vhazování 3. třetiny vyhráli hosté, ke kotouči se však ve středním pásmu dostali domácí.
     
    40:33
    Kvapil vyvezl kotouč do útočného pásma a z ostřejšího úhlu ještě zkoušel překvapit Plška, vsetínský brankář však spolehlivě drží.
     
    41:07
    Nahození Foltyna Plšek ukrývá do lapačky a bude se vhazovat po levici vsetínského brankáře.
     
    41:44
    Frýdek-Místek se bude v úvodu třetí třetiny bránit, dvě minuty za krosček pro Chmielewskeho.
     
    42:39
    Frýdek v oslabení znovu dobře brání a Vsetínští se zatím v útočném pásmu neusadili.
     
    43:05
    Žák vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a hra se stěhuje do středního pásma.
     
    43:44
    Hosté kompletní.
     
    44:47
    Vsetínským se nyní vůbec nedaří přechod do útočného pásma, hosté hrají to, co potřebují.
     
    45:50
    Daněk nyní zatápěl hostující obraně, ale ke střele se mladý vsetínský útočník nedostal.
     
    47:09
    Kajaba zachytil kotouč v mezikruží, ale dlouho se střelou váhal a Luka jej včas odzbrojil.
     
    47:40
    Slibný protiútok Vsetína rozhodčí přerušil ofsajdem, proti velké nevoli domácích fanoušků.
     
    48:06
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    48:53
    Dnešnímu utkání přihlíží 5400 diváků! Vsetínský Lapač je poprvé ve druholigové historii vyprodán!
     
    49:26
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    50:40
    Vaněk nyní namazal před branku Finsterlemu, Šimboch však byl včas na místě a kotouč vyrazil!
    50:40
     
    51:15
    Vsetín moc chce, ale nejde to, další postavení mimo hru.
     
    52:37
    Frýdek-Místek vyváží kotouče do útočného pásma, kde si jej rychle Vsetínští berou zpět, jenže do útočného pásma se ne a ne probít.
     
    54:08
    Vsetínským už puk přeskakuje hole a jde vidět, že kotouč už je poslouchat dnes nebude.
     
    54:24
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Definitivní pojistku srovnání stavu série obstarává MARTIN PIECHA, když zužizkoval přesnou přihrávku od Klimši. Asistence: David Klimša.
    54:24 PIECHA - 2:6
     
    55:27
    Kdo si dnes ale opravdu zaslouží absoltorium, tak to jsou vsetínští fanoušci, po celou dobu utkání i za nepříznivého stavu vládne na Lapači skvělá atmosféra.
     
    55:52
    Ránu Meidla Plšek vyrazil před sebe a k dorážce se dostal Cienciala, vsetínský brankář vychytal i jeho pokus.
     
    56:28
    Finsterle se ještě prodral skrz levé křídlo k zakončení, ale Šimboch dnes chytá tyhle situace s jistotou.
     
    56:59
    Vsetínští v posledních minutách ukazují, že v sobotu nepojedou do Frýdku-Místku se svěšenými hlavami, dobrou střeleckou pozici si připravil Hruška, ale na Šimbocha ne a ne vyzrát.
     
    58:05
    Ohlášeny poslední dvě minuty dnešního utkání.
     
    58:40
    Utkání se již pouze dohrává, všichni se budou šetřit na sobotní rozhodnutí finálové série.
     
    59:31
    Vsetínští fanoušci i přes vysokou porážku děkují svým hráčům.
     
    Konec zápasu.
     
    Vyprodaný Lapač se loučí se svými hokejisty, zda se loučí i se sezonou je otázka, na kterou všichni dostaneme odpověď v sobotu. To bude totiž na programu rozhodující utkání finálové série, které od 18:00 hostí hala Polárka. Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji hezké svátky velikonoční. (20:12:49)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 26. Žák (Ostrčil), 37. Ostrčil (Hrazdira) – 2. Franek (Kowalczyk), 7. Chmielewski (Cienciala, Káňa), 8. Klimša (Piecha), 10. Meidl (Cienciala), 20. Luka (Chmielewski), 55. Piecha (Klimša)


    VHK ROBE Vsetín: Hromada, Plšek 20. – Tesařík, Vrba, Ambruz, Ostrčil, Žák, Hryciow, Řezáč, Nedbálek – Vaněk, Vávra, Zúbek, Kolařík, Slováček, Kajaba, Finsterle, Hrazdira, Dvořák, Vítek, Daněk.
    HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Dresler, Krutil, Foltyn, Kowalczyk, Fišera, Matyáš ,Kvapil, Polák – Franek, Piecha, Klimša, Samiec, Chmielewski, Schwarz, Káňa, Cienciala, Meidl, Luka, Jaroš, Christov.

    Rozhodčí: Dědek, Čech – Skopal, Reich

    Diváci: 5400 (vyprodáno)
    Vsetín 2 3 Frýdek-M.
    #1 Pátek 18.03.2016 • 18:00
    Frýdek-M. - Vsetín 6:3
    #2 Neděle 20.03.2016 • 17:30
    Vsetín - Frýdek-M. 4:1
    #3 Úterý 22.03.2016 • 18:00
    Frýdek-M. - Vsetín 1:3
    #4 Čtvrtek 24.03.2016 • 17:30
    Vsetín - Frýdek-M. 2:6
    #5 Sobota 26.03.2016 • 17:00
    Frýdek-M. - Vsetín 2:1
    bahis siteleri