Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.) | Finsko – USA 1:2 (kon.) | Japonsko – Švédsko 0:2 (kon.)
Kanada – Rusko 8:1 (kon.)
konec
Finsko
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
USA
Středa 30.03.2016, 00:30Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Hezký pozdní večer všem příznivcům ženského hokeje. Srdečně vás vítáme u sledování textového přenosu z atraktivního duelu skupiny A, v němž Finsko vyzve v souboji o první místo ve skupině výběr USA. Tak si to nenechte ujít, začínáme v 0:30!
    Pozvánka na utkání mistrovství světa žen mezi Finskem a USA.

     
    Ze silnější skupiny A postupují všechny čtyři týmy – první dva přímo do semifinále, třetí a čtvrtý tým do čtvrtfinále. Finky i Američanky mají skvěle našlápnuto přímo mezi nejlepší čtyřku, oba dnešní soupeři totiž své první zápasy na turnaji zvládli.
    Finky si v prvním utkání na šampionátu vyšláply na Rusko.

     
    Hokejistky Suomi tahaly po celý zápas s Ruskem za delší konec provazu. Sborná dokázala třikrát vyrovnat, ale Finky pokaždé našly odpověď a nakonec zvítězily 5:3. To americké hokejistky před vyprodaným Sandman Center od začátku třetí třetiny prohrávaly s Kanadou, díky dvěma trefám Hilary Knightové však zvítězily 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová, Kilponenová, Tuominenová, Jalosuová, Savolainenová – Nieminenová, Valilaová, Karvinenová – Niskanenová, Tulusová, Saariová – Hoviová, Kärnäová, Säkkinenová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamaová

    USA: Vetterová (Rigsbyová) – Steckleinová, Pfalzerová, Lamoureuxová, Bellamyová, Bozeková, Picardová – Skarupaová, Stacková, Carpenterová – Deckerová, Knightová, Coyneová – Dugganová, Trivignová, Hickelová – Lamoureuxová-Davidsonová, Darkangelová, Pankowskiová

    Rozhodčí: Bordeleauová, Nakajamaová – Johanssonová, Strattonová.
    Sestřih z úvodního vystoupení USA proti domácí Kanadě.

     
    Hezké velmi brzké ráno přeji všem příznivcům ledního hokeje. Za malý okamžik začne utkání mezi týmy Finska a USA v rámci MS žen v ledním hokeji. Srdečně Vás také vítám u našeho online přenosu.
    Hokejistky USA během rozbruslení před začátkem utkání.

     
    Vše je připraveno, za chvilku jdeme na to.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Do útočného pásma se dostala hned po vhazování Nieminenová, ale svou střelu z pravé strany poslala pouze vedle branky USA.
     
    00:47
    Na druhé straně vyzkoušela pozornost Räisänenové Deckerová, ale ani ona nezamířila svou střelu přesně.
     
    01:15
    Po chybě americké obrany se ke střele z pravého kruhu dostala Tanja Niskanenová, ale Vetterová v brance USA měla svou lapačku připravenou.
     
    01:59
    Na zatím aktivní Finky neví Američanky jak hrát. Před malou chvílí se jim nepodařilo probít do útočného pásma a do útoku tak znovu míří soupeřky.
     
    02:51
    Před brankou Finska číhala Shiann Darkangelová, která si klepala o přihrávku. Té se ale nakonec nedočkala, neboť byla zblokována finskou obranou.
     
    03:45
    Od modré čáry se napřáhla k mohutné střele Rosa Lindstedtová, jenže puk se otřel o chránič jedné z obránkyň USA a rázem tak je po finské šanci.
     
    05:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Překrásná akce Finek končí brankou. Riikka Valilaová jela s MICHELLE KARVINENOVOU dvě na jednu a druhá jmenovaná poté dokázala svou bekhendovou střelu uklidit mezi tři americké tyče. Finský tým se tak ujímá vedení. Asistence: Riikka Valilaová, Mira Jalosuová.
    05:03 Michelle KARVINENOVÁ - 1:0
     
    06:40
    Hned po inkasované brance se do útoku vrhly Američanky, ale v koncovce následně selhala Deckerová. Puk si poté převzala Vetterová a raději přerušila hru.
     
    07:45
    V útočném pásmu už zase operují Američanky, ale zatím nemohou najít recept na pevnou finskou obranu a také brankářku Räisänenovou.
     
    08:39
    Na druhé straně to znovu zkoušela Karvinenová, ale autorka prvního finského gólu tentokráte Vetterovou neprostřelila.
     
    09:31
    Michelle Picardová si nabruslila zpoza finské branky až před Räisänenovou, ale ta včas přiložila svou hůl a puk za svá záda opět nepustila. Nyní bude následovat komerční pauza.
     
    09:58
    Po krátké přestávce se do útoku vrhly Američanky, ale přihrávka Trivignové na Hickelovou neměla přesnost a USA tak ztratily další možnost srovnat nepříznivý stav.
     
    11:09
    Noora Tulusová pálila z prostoru pravého kruhu, její projektil se ale pouze otřel o beton Vetterové. Ta znovu uklidňuje hru a ta je následně přerušena.
    Kendall Coyneová před utkáním proti Finsku prohlásila, že se na ně soupeřky dobře připraví a měla pravdu. Finky po rychlém a krásně sehraném protiútoku vedou nad Američankami 1:0.

     
    12:15
    Další útočný výpad Američanek skončil ještě dříve, než začal. Obrana Finska je zatím opravdu neprostupná a nyní zabránila další akci soupeřek.
     
    12:55
    Haley Skarupaová zatáhla kotouč podél levého mantinelu do útočného pásma, přihrála dobře postavené Shiann Darkangelové, ale druhá jmenovaná nechala pouze svou střelou vyniknout brankářku Räisänenovou.
     
    13:52
    Finská gólmanka se musela znovu vyznamenat, když nyní lapila pohotově jedovatou střelu Stackové. Ta se chytala za hlavu a právem byla zklamaná.
     
    14:38
    Ne, prostě to zatím opravdu nejde. Američanky se opět nadechly k další útočné akci, ale ta znovu záhy končí.
     
    14:59
    Nyní budou mít Američanky možnost srovnat v přesilové hře. Lindstedtová dostala dvouminutový trest za nepovolený hit.
     
    16:27
    Finky se ale velmi dobře brání a Američanky zatím k pořádné střele ani nepustily. Nyní se osvobozují a puk letí až před Vetterovou.
     
    16:59
    Finské hokejistky se ubránily přesile Američanek a nyní jsou už v plném počtu.
     
    17:42
    Monique Lamoureuxová se napřáhla k prudké střele od modré čáry, ale fantastickým zákrokem její střelu zlikvidovala Räisänenová.
     
    18:34
    Zvýšená aktivita Američanek stále nepřináší kýžené ovoce. Velmi dobře připravená obrana finského týmu pracuje opravdu na jedničku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:02
    USA právě vstřelilo branku!
    A přeci jenom se to Američankám povedlo. V poslední minutě první periody se o čistý průstřel od modré čáry postarala HILARY KNIGHTOVÁ a její tým se tak raduje z vyrovnávací branky. Asistence: Lee Steckleinová.
    19:02 Hilary KNIGHTOVÁ - 1:1
     
    19:25
    Ještě se Finky pokusily o rychlý kontr, ale Vetterovou ohrozit nedokázaly. V prvním dějství se už patrně nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto napínavého duelu je za námi. Finky byly od úvodního buly aktivnějším týmem a po zásluze brzy vedly 1:0. Američankám se naopak nedařilo téměř nic a marně hledali recept na pevnou obranu finského týmu. Až v samotném závěru první třetiny propálila Räisänenovou Knightová a srovnala tak na 1:1. Další průběh hry bude stále jistě zajímavý. Druhá třetina začne přibližně v 1:20.
    Kelli Stacková během rozhovoru po zajímavé první třetině.

     
    Střely na branku: 3 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    V blízkosti finské svatyně pálila Anne Pankowskiová, po její střele se však vyznamenala dalším přesným zákrokem Räisänenová.
     
    21:11
    Američanky začaly druhou periodu rozhodně lépe než tu první a v krátkém sledu po sobě se vrhly do dalšího útoku. Räisänenová tak musela znovu zasahovat ve svém brankovišti.
     
    22:20
    Delší pobyt Američanek ve finském pásmu bude trvat i nadále. Finky se zatím nemohou vymanit z menšího tlaku soupeřek a jsou ostřelovány snad ze všech stran.
     
    23:25
    Až nyní se puk dostává do středního pásma. Američanky chybovaly na modré čáře a samy se tak připravily o útočnou třetinu.
     
    24:14
    Nahození puku před finskou branku raději přikryla Räisänenová a přerušuje hru. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    24:36
    Znovu tu byl další útok Američanek. Trivignová pálila z těsné blízkosti Räisänenové, ale ta se znovu předvedla v dobrém světle a její střelu chytá.
     
    25:15
    Únik Coyne Kendallové vyřešila Räisänenová znovu další pohotovou lapačkou a puk v ní ukryla. Hra se tedy znovu přerušuje a zopakuje se vhazování po její levici.
     
    25:51
    Autorka prvního amerického gólu Knightová se dostala k další střele, když objela finskou klec a snažila se do ní zasunout puk. Räisänenová však celou situaci velmi dobře viděla a nenechala se zaskočit.
     
    27:03
    Po delší době byl k vidění také útok na straně Finska. Jenni Hiirikoskiová si nabruslila do mezikruží, odtud vyslala táhlou střelu na Vetterovou, ale americká brankářka měla svou lapačku připravenou.
     
    27:03
    Nyní na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    27:30
    Ve druhé třetině se doslova a do písmene karty obrátily. To, co fungovalo Finkám v prvním dějství a Američankám ne, je nyní přesně naopak. Američanky jsou lepším týmem a jejich vedoucí branka je doopravdy na spadnutí.
     
    28:32
    Zoe Hicklerová vyslala z levé strany nebezpečnou střelu na Räisänenovou, ta však byla znovu pozorná. Znovu moc nechybělo, aby se Američanky poprvé v tomto utkání ujaly vedení.
     
    29:52
    Finky chybovaly na obranné modré čáře a samy se připravily o útočné pásmo. Američanky toho využily a hned míří do útoku.
     
    30:37
    Američanky mířily do dalšího útoku, před brankou následně číhala Hilary Knightová a snažila se dopíchnout kotouč za záda Räisänenové po střele Picardové, nebyla však přesná.
     
    31:32
    Tuominenová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a nabízí tak možnost skórovat Američankám v jejich přesilové hře.
     
    32:03
    Finky se zatím pozorně brání, nepouštějí své soupeřky do větší šance a nyní se právě osvobodily, když vyhodily kotouč až před Vetterovou.
     
    32:37
    Další osvobození finského týmu. Ten tak šetří cenné vteřinky svého oslabení a opět musejí Američanky zakládat svou další útočnou akci z hloubi vlastního pásma.
     
    33:32
    Finky jsou už kompletní a další oslabení zvládly.
     
    34:05
    Američanky vybojovaly kotouč ve středním pásmu a hned s ním uháněly směr finská branka. Jenomže tam narazily na pevnou obranu a ke střele se tak vůbec nedostaly.
     
    35:09
    USA právě vstřelilo branku!
    Američankám se podařilo vsítit další branku a strhávají tak vedení na svou stranu. JOCELYNE LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSOVÁ dostala zpoza finské branky přihrávku přímo do mezikruží, odkud se svou střelou nemýlila. Už to pro americké barvy vypadá rozhodně lépe. Asistence: Anne Pankowkiová, Shiann Darkangelová.
    35:09 Jocelyne LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ - 1:2
     
    36:47
    Tlak Američanek neustává, naopak sílí. Znovu se dostaly do další střelecké pozice, ale Trivignové střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    37:38
    Finky se vymanily z tlaku Američanek a posílají puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Poté spěchají střídat.
     
    38:26
    Závar před finskou brankou končí hvizdem jedné z rozhodčích, která tak přerušuje hru.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:30
    Hilary Knightová znovu pálila v samotném závěru třetiny, ale tentokráte neskórovala. Druhé dějství pomalu ale jistě spěje do svého konce a zřejmě se tak už nic nestane.
     
    39:41
    Ještě přeci jenom ano. Niskanenová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a její tým se tak bude muset bránit v oslabení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní Američanky odskočily na jednobrankový rozdíl a strhly tak vedení na svou stranu. Navíc budou mít v začátku třetí periody možnost své vedení ještě navýšit, neboť budou dohrávat svou přesilovou hru. Uvidíme, zda se jim podaří ji využít a odskočí svým soupeřkám na větší rozdíl. Třetí třetina začne přibližně ve 2:10.
    Kapitánka Meghan Dugganová se vyjádřila ke druhé třetině.

     
    Střely na branku: 4 – 31
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Monique Lamoureuxová pálila od modré čáry, ale puk po její střele provětral pouze lapačku finské brankářky.
     
    40:48
    Síly na ledě se srovnají. Kendallová dostává dvě minuty za sekání.
     
    41:42
    Finky jsou v plném počtu a nyní začíná jejich zkrácená početní výhoda.
     
    42:30
    Před americkou brankou bylo nyní rušno. Ale Tulusová nedokázala propasírovat kotouč za záda Vetterové. Ta raději přerušuje hru.
     
    42:48
    Také Američanky jsou kompletní.
     
    43:42
    Venla Hoviová dostala přihrávku do jízdy a uháněla před americkou svatyni. Jenomže její zakončení nebylo přesné a Vetterová ani nemusela zasahovat.
     
    44:00
    Další početní výhoda pro USA. Jalosuová inkasovala dvě minuty za vysokou hůl a už sedí na trestné lavici.
     
    44:45
    Haley Skarupaová střílela v blízkosti branky Finska, ale lapačka Räisänenové byla na svém místě. Hra se přerušuje a bude se vhazovat po její levici.
     
    45:17
    Američanky stále okupují útočné pásma a dostaly Finky pod tlak, ze kterého se zatím nedokázaly vymanit.
     
    46:00
    Finský tým je kompletní.
     
    47:04
    Finky se vrhly do útoku, kde se pokoušela svou střelou srovnat stav Saariová, jenomže její střela skončila na přesné lapačce Vetterové.
     
    48:09
    Darkangelová pálila z otočky v blízkosti Räisänenové, ale byla to spíše pouze střela z kategorie propagačních. Brankářka Finska neměla větší problém puk chytit.
     
    49:19
    Räisänenová se musela znovu otáčet ve svém brankovišti, když lapila střelu od modré čáry z hole Picardové.
     
    50:25
    Američanky se neustále tlačí před finskou branku a snaží se své vedení pojistit. Jenomže zatím nemohou najít recept na výbornou Räisänenovou.
     
    51:42
    Náznak finské šance zmařila obrana Američanek, které si přebírají kotouč ve vlastním pásmu a spěchají do útoku.
     
    52:59
    Znovu se ale natlačily Američanky před finskou branku a ostřelují ji. Räisänenová znovu drží naděje svého celku přesným zákrokem.
     
    54:18
    Carpenterová pálila z vrcholu levého kruhu, její vzdušná střela skončila znovu v lapačce finské brankářky. Ta raději přerušuje hru.
     
    55:12
    Američanky mají stále velký tlak a do útoku své soupeřky vůbec nepouštějí.
     
    56:25
    Finky ač chtějí a snaží se o srovnání stavu skóre, zatím se jim to vůbec nedaří. Jejich soupeřky hrají zodpovědně v obraně a v útoku si vytvářejí tlak.
     
    57:31
    Obrovský závar před finskou brankou ale gólem nekončí. Trivingová se dostala k opuštěnému kotouči, ale propasírovat ho přes hradbu těl nedokázala.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Američanky nadále okupují finské pásmo a jen tak ho nehodlají opustit. Zatím tak nepouštějí Finky k powerplay.
     
    58:53
    Je asi po nadějích pro finský tým. Lindstedtová inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění a je tu přesilovka pro USA.
     
    59:25
    V pásmu Finska roztáčejí Američanky přesilovkový kolotoč, ale Räisänenová drží stále jiskřičku naděje.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Své těsné vedení si Američanky pohlídaly až do samotného konce a připisují si tak další tři body do tabulky skupiny A.
    Meeri Räisänenová odchytala navzdory prohře fantastické utkání a proti USA musela čelit v bráně Finska 51 střelám.

     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek středeční noci a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou.
     
    Střely na branku: 7 – 51 (02:41:16)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Karvinenová (Valilaová, Jalosuová) – 20. Knightová (Steckleinová), 36. Lamoureuxová-Davidsonová (Pankowskiová, Darkangelová)


    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová, Kilponenová, Tuominenová, Jalosuová, Savolainenová – Nieminenová, Valilaová, Karvinenová – Niskanenová, Tulusová, Saariová – Hoviová, Kärnäová, Säkkinenová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamaová
    USA: Vetterová (Rigsbyová) – Steckleinová, Pfalzerová, Lamoureuxová, Bellamyová, Bozeková, Picardová – Skarupaová, Stacková, Carpenterová – Deckerová, Knightová, Coyneová – Dugganová, Trivignová, Hickelová – Lamoureuxová-Davidsonová, Darkangelová, Pankowskiová

    Rozhodčí: Bordeleauová, Nakajamaová – Johanssonová, Strattonová
    bahis siteleri