Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.) | Finsko – USA 1:2 (kon.) | Japonsko – Švédsko 0:2 (kon.)
Kanada – Rusko 8:1 (kon.)
konec
Finsko
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
USA
Středa 30.03.2016, 00:30Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 7 – 51 (02:41:16)
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek středeční noci a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou.
    Meeri Räisänenová odchytala navzdory prohře fantastické utkání a proti USA musela čelit v bráně Finska 51 střelám.

     
    Je dobojováno. Své těsné vedení si Američanky pohlídaly až do samotného konce a připisují si tak další tři body do tabulky skupiny A.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    V pásmu Finska roztáčejí Američanky přesilovkový kolotoč, ale Räisänenová drží stále jiskřičku naděje.
     
    58:53
    Je asi po nadějích pro finský tým. Lindstedtová inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění a je tu přesilovka pro USA.
     
    58:24
    Američanky nadále okupují finské pásmo a jen tak ho nehodlají opustit. Zatím tak nepouštějí Finky k powerplay.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Obrovský závar před finskou brankou ale gólem nekončí. Trivingová se dostala k opuštěnému kotouči, ale propasírovat ho přes hradbu těl nedokázala.
     
    56:25
    Finky ač chtějí a snaží se o srovnání stavu skóre, zatím se jim to vůbec nedaří. Jejich soupeřky hrají zodpovědně v obraně a v útoku si vytvářejí tlak.
     
    55:12
    Američanky mají stále velký tlak a do útoku své soupeřky vůbec nepouštějí.
     
    54:18
    Carpenterová pálila z vrcholu levého kruhu, její vzdušná střela skončila znovu v lapačce finské brankářky. Ta raději přerušuje hru.
     
    52:59
    Znovu se ale natlačily Američanky před finskou branku a ostřelují ji. Räisänenová znovu drží naděje svého celku přesným zákrokem.
     
    51:42
    Náznak finské šance zmařila obrana Američanek, které si přebírají kotouč ve vlastním pásmu a spěchají do útoku.
     
    50:25
    Američanky se neustále tlačí před finskou branku a snaží se své vedení pojistit. Jenomže zatím nemohou najít recept na výbornou Räisänenovou.
     
    49:19
    Räisänenová se musela znovu otáčet ve svém brankovišti, když lapila střelu od modré čáry z hole Picardové.
     
    48:09
    Darkangelová pálila z otočky v blízkosti Räisänenové, ale byla to spíše pouze střela z kategorie propagačních. Brankářka Finska neměla větší problém puk chytit.
     
    47:04
    Finky se vrhly do útoku, kde se pokoušela svou střelou srovnat stav Saariová, jenomže její střela skončila na přesné lapačce Vetterové.
     
    46:00
    Finský tým je kompletní.
     
    45:17
    Američanky stále okupují útočné pásma a dostaly Finky pod tlak, ze kterého se zatím nedokázaly vymanit.
     
    44:45
    Haley Skarupaová střílela v blízkosti branky Finska, ale lapačka Räisänenové byla na svém místě. Hra se přerušuje a bude se vhazovat po její levici.
     
    44:00
    Další početní výhoda pro USA. Jalosuová inkasovala dvě minuty za vysokou hůl a už sedí na trestné lavici.
     
    43:42
    Venla Hoviová dostala přihrávku do jízdy a uháněla před americkou svatyni. Jenomže její zakončení nebylo přesné a Vetterová ani nemusela zasahovat.
     
    42:48
    Také Američanky jsou kompletní.
     
    42:30
    Před americkou brankou bylo nyní rušno. Ale Tulusová nedokázala propasírovat kotouč za záda Vetterové. Ta raději přerušuje hru.
     
    41:42
    Finky jsou v plném počtu a nyní začíná jejich zkrácená početní výhoda.
     
    40:48
    Síly na ledě se srovnají. Kendallová dostává dvě minuty za sekání.
     
    40:30
    Monique Lamoureuxová pálila od modré čáry, ale puk po její střele provětral pouze lapačku finské brankářky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 4 – 31
    Kapitánka Meghan Dugganová se vyjádřila ke druhé třetině.

     
    I druhá třetina je minulostí. V ní Američanky odskočily na jednobrankový rozdíl a strhly tak vedení na svou stranu. Navíc budou mít v začátku třetí periody možnost své vedení ještě navýšit, neboť budou dohrávat svou přesilovou hru. Uvidíme, zda se jim podaří ji využít a odskočí svým soupeřkám na větší rozdíl. Třetí třetina začne přibližně ve 2:10.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Ještě přeci jenom ano. Niskanenová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a její tým se tak bude muset bránit v oslabení.
     
    39:30
    Hilary Knightová znovu pálila v samotném závěru třetiny, ale tentokráte neskórovala. Druhé dějství pomalu ale jistě spěje do svého konce a zřejmě se tak už nic nestane.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:26
    Závar před finskou brankou končí hvizdem jedné z rozhodčích, která tak přerušuje hru.
     
    37:38
    Finky se vymanily z tlaku Američanek a posílají puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Poté spěchají střídat.
     
    36:47
    Tlak Američanek neustává, naopak sílí. Znovu se dostaly do další střelecké pozice, ale Trivignové střela se mezi tři tyče nevešla.
    35:09 Jocelyne LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ - 1:2
     
    35:09
    USA právě vstřelilo branku!
    Američankám se podařilo vsítit další branku a strhávají tak vedení na svou stranu. JOCELYNE LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSOVÁ dostala zpoza finské branky přihrávku přímo do mezikruží, odkud se svou střelou nemýlila. Už to pro americké barvy vypadá rozhodně lépe. Asistence: Anne Pankowkiová, Shiann Darkangelová.
     
    34:05
    Američanky vybojovaly kotouč ve středním pásmu a hned s ním uháněly směr finská branka. Jenomže tam narazily na pevnou obranu a ke střele se tak vůbec nedostaly.
     
    33:32
    Finky jsou už kompletní a další oslabení zvládly.
     
    32:37
    Další osvobození finského týmu. Ten tak šetří cenné vteřinky svého oslabení a opět musejí Američanky zakládat svou další útočnou akci z hloubi vlastního pásma.
     
    32:03
    Finky se zatím pozorně brání, nepouštějí své soupeřky do větší šance a nyní se právě osvobodily, když vyhodily kotouč až před Vetterovou.
     
    31:32
    Tuominenová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a nabízí tak možnost skórovat Američankám v jejich přesilové hře.
     
    30:37
    Američanky mířily do dalšího útoku, před brankou následně číhala Hilary Knightová a snažila se dopíchnout kotouč za záda Räisänenové po střele Picardové, nebyla však přesná.
     
    29:52
    Finky chybovaly na obranné modré čáře a samy se připravily o útočné pásmo. Američanky toho využily a hned míří do útoku.
     
    28:32
    Zoe Hicklerová vyslala z levé strany nebezpečnou střelu na Räisänenovou, ta však byla znovu pozorná. Znovu moc nechybělo, aby se Američanky poprvé v tomto utkání ujaly vedení.
     
    27:30
    Ve druhé třetině se doslova a do písmene karty obrátily. To, co fungovalo Finkám v prvním dějství a Američankám ne, je nyní přesně naopak. Američanky jsou lepším týmem a jejich vedoucí branka je doopravdy na spadnutí.
     
    27:03
    Nyní na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    27:03
    Po delší době byl k vidění také útok na straně Finska. Jenni Hiirikoskiová si nabruslila do mezikruží, odtud vyslala táhlou střelu na Vetterovou, ale americká brankářka měla svou lapačku připravenou.
     
    25:51
    Autorka prvního amerického gólu Knightová se dostala k další střele, když objela finskou klec a snažila se do ní zasunout puk. Räisänenová však celou situaci velmi dobře viděla a nenechala se zaskočit.
     
    25:15
    Únik Coyne Kendallové vyřešila Räisänenová znovu další pohotovou lapačkou a puk v ní ukryla. Hra se tedy znovu přerušuje a zopakuje se vhazování po její levici.
     
    24:36
    Znovu tu byl další útok Američanek. Trivignová pálila z těsné blízkosti Räisänenové, ale ta se znovu předvedla v dobrém světle a její střelu chytá.
     
    24:14
    Nahození puku před finskou branku raději přikryla Räisänenová a přerušuje hru. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    23:25
    Až nyní se puk dostává do středního pásma. Američanky chybovaly na modré čáře a samy se tak připravily o útočnou třetinu.
     
    22:20
    Delší pobyt Američanek ve finském pásmu bude trvat i nadále. Finky se zatím nemohou vymanit z menšího tlaku soupeřek a jsou ostřelovány snad ze všech stran.
     
    21:11
    Američanky začaly druhou periodu rozhodně lépe než tu první a v krátkém sledu po sobě se vrhly do dalšího útoku. Räisänenová tak musela znovu zasahovat ve svém brankovišti.
     
    20:23
    V blízkosti finské svatyně pálila Anne Pankowskiová, po její střele se však vyznamenala dalším přesným zákrokem Räisänenová.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 3 – 11
    Kelli Stacková během rozhovoru po zajímavé první třetině.

     
    První třetina tohoto napínavého duelu je za námi. Finky byly od úvodního buly aktivnějším týmem a po zásluze brzy vedly 1:0. Američankám se naopak nedařilo téměř nic a marně hledali recept na pevnou obranu finského týmu. Až v samotném závěru první třetiny propálila Räisänenovou Knightová a srovnala tak na 1:1. Další průběh hry bude stále jistě zajímavý. Druhá třetina začne přibližně v 1:20.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Ještě se Finky pokusily o rychlý kontr, ale Vetterovou ohrozit nedokázaly. V prvním dějství se už patrně nic nestane.
    19:02 Hilary KNIGHTOVÁ - 1:1
     
    19:02
    USA právě vstřelilo branku!
    A přeci jenom se to Američankám povedlo. V poslední minutě první periody se o čistý průstřel od modré čáry postarala HILARY KNIGHTOVÁ a její tým se tak raduje z vyrovnávací branky. Asistence: Lee Steckleinová.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:34
    Zvýšená aktivita Američanek stále nepřináší kýžené ovoce. Velmi dobře připravená obrana finského týmu pracuje opravdu na jedničku.
     
    17:42
    Monique Lamoureuxová se napřáhla k prudké střele od modré čáry, ale fantastickým zákrokem její střelu zlikvidovala Räisänenová.
     
    16:59
    Finské hokejistky se ubránily přesile Američanek a nyní jsou už v plném počtu.
     
    16:27
    Finky se ale velmi dobře brání a Američanky zatím k pořádné střele ani nepustily. Nyní se osvobozují a puk letí až před Vetterovou.
     
    14:59
    Nyní budou mít Američanky možnost srovnat v přesilové hře. Lindstedtová dostala dvouminutový trest za nepovolený hit.
     
    14:38
    Ne, prostě to zatím opravdu nejde. Američanky se opět nadechly k další útočné akci, ale ta znovu záhy končí.
     
    13:52
    Finská gólmanka se musela znovu vyznamenat, když nyní lapila pohotově jedovatou střelu Stackové. Ta se chytala za hlavu a právem byla zklamaná.
     
    12:55
    Haley Skarupaová zatáhla kotouč podél levého mantinelu do útočného pásma, přihrála dobře postavené Shiann Darkangelové, ale druhá jmenovaná nechala pouze svou střelou vyniknout brankářku Räisänenovou.
     
    12:15
    Další útočný výpad Američanek skončil ještě dříve, než začal. Obrana Finska je zatím opravdu neprostupná a nyní zabránila další akci soupeřek.
    Kendall Coyneová před utkáním proti Finsku prohlásila, že se na ně soupeřky dobře připraví a měla pravdu. Finky po rychlém a krásně sehraném protiútoku vedou nad Američankami 1:0.

     
    11:09
    Noora Tulusová pálila z prostoru pravého kruhu, její projektil se ale pouze otřel o beton Vetterové. Ta znovu uklidňuje hru a ta je následně přerušena.
     
    09:58
    Po krátké přestávce se do útoku vrhly Američanky, ale přihrávka Trivignové na Hickelovou neměla přesnost a USA tak ztratily další možnost srovnat nepříznivý stav.
     
    09:31
    Michelle Picardová si nabruslila zpoza finské branky až před Räisänenovou, ale ta včas přiložila svou hůl a puk za svá záda opět nepustila. Nyní bude následovat komerční pauza.
     
    08:39
    Na druhé straně to znovu zkoušela Karvinenová, ale autorka prvního finského gólu tentokráte Vetterovou neprostřelila.
     
    07:45
    V útočném pásmu už zase operují Američanky, ale zatím nemohou najít recept na pevnou finskou obranu a také brankářku Räisänenovou.
     
    06:40
    Hned po inkasované brance se do útoku vrhly Američanky, ale v koncovce následně selhala Deckerová. Puk si poté převzala Vetterová a raději přerušila hru.
    05:03 Michelle KARVINENOVÁ - 1:0
     
    05:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Překrásná akce Finek končí brankou. Riikka Valilaová jela s MICHELLE KARVINENOVOU dvě na jednu a druhá jmenovaná poté dokázala svou bekhendovou střelu uklidit mezi tři americké tyče. Finský tým se tak ujímá vedení. Asistence: Riikka Valilaová, Mira Jalosuová.
     
    03:45
    Od modré čáry se napřáhla k mohutné střele Rosa Lindstedtová, jenže puk se otřel o chránič jedné z obránkyň USA a rázem tak je po finské šanci.
     
    02:51
    Před brankou Finska číhala Shiann Darkangelová, která si klepala o přihrávku. Té se ale nakonec nedočkala, neboť byla zblokována finskou obranou.
     
    01:59
    Na zatím aktivní Finky neví Američanky jak hrát. Před malou chvílí se jim nepodařilo probít do útočného pásma a do útoku tak znovu míří soupeřky.
     
    01:15
    Po chybě americké obrany se ke střele z pravého kruhu dostala Tanja Niskanenová, ale Vetterová v brance USA měla svou lapačku připravenou.
     
    00:47
    Na druhé straně vyzkoušela pozornost Räisänenové Deckerová, ale ani ona nezamířila svou střelu přesně.
     
    00:19
    Do útočného pásma se dostala hned po vhazování Nieminenová, ale svou střelu z pravé strany poslala pouze vedle branky USA.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, za chvilku jdeme na to.
    Hokejistky USA během rozbruslení před začátkem utkání.

     
    Hezké velmi brzké ráno přeji všem příznivcům ledního hokeje. Za malý okamžik začne utkání mezi týmy Finska a USA v rámci MS žen v ledním hokeji. Srdečně Vás také vítám u našeho online přenosu.
    Sestřih z úvodního vystoupení USA proti domácí Kanadě.

     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová, Kilponenová, Tuominenová, Jalosuová, Savolainenová – Nieminenová, Valilaová, Karvinenová – Niskanenová, Tulusová, Saariová – Hoviová, Kärnäová, Säkkinenová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamaová

    USA: Vetterová (Rigsbyová) – Steckleinová, Pfalzerová, Lamoureuxová, Bellamyová, Bozeková, Picardová – Skarupaová, Stacková, Carpenterová – Deckerová, Knightová, Coyneová – Dugganová, Trivignová, Hickelová – Lamoureuxová-Davidsonová, Darkangelová, Pankowskiová

    Rozhodčí: Bordeleauová, Nakajamaová – Johanssonová, Strattonová.
     
    Hokejistky Suomi tahaly po celý zápas s Ruskem za delší konec provazu. Sborná dokázala třikrát vyrovnat, ale Finky pokaždé našly odpověď a nakonec zvítězily 5:3. To americké hokejistky před vyprodaným Sandman Center od začátku třetí třetiny prohrávaly s Kanadou, díky dvěma trefám Hilary Knightové však zvítězily 3:1.
    Finky si v prvním utkání na šampionátu vyšláply na Rusko.

     
    Ze silnější skupiny A postupují všechny čtyři týmy – první dva přímo do semifinále, třetí a čtvrtý tým do čtvrtfinále. Finky i Američanky mají skvěle našlápnuto přímo mezi nejlepší čtyřku, oba dnešní soupeři totiž své první zápasy na turnaji zvládli.
    Pozvánka na utkání mistrovství světa žen mezi Finskem a USA.

     
    Hezký pozdní večer všem příznivcům ženského hokeje. Srdečně vás vítáme u sledování textového přenosu z atraktivního duelu skupiny A, v němž Finsko vyzve v souboji o první místo ve skupině výběr USA. Tak si to nenechte ujít, začínáme v 0:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Karvinenová (Valilaová, Jalosuová) – 20. Knightová (Steckleinová), 36. Lamoureuxová-Davidsonová (Pankowskiová, Darkangelová)


    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová, Kilponenová, Tuominenová, Jalosuová, Savolainenová – Nieminenová, Valilaová, Karvinenová – Niskanenová, Tulusová, Saariová – Hoviová, Kärnäová, Säkkinenová – Tanskanenová, Ollikainenová, Valkamaová
    USA: Vetterová (Rigsbyová) – Steckleinová, Pfalzerová, Lamoureuxová, Bellamyová, Bozeková, Picardová – Skarupaová, Stacková, Carpenterová – Deckerová, Knightová, Coyneová – Dugganová, Trivignová, Hickelová – Lamoureuxová-Davidsonová, Darkangelová, Pankowskiová

    Rozhodčí: Bordeleauová, Nakajamaová – Johanssonová, Strattonová
    bahis siteleri