Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.) | Finsko – USA 1:2 (kon.) | Japonsko – Švédsko 0:2 (kon.)
Kanada – Rusko 8:1 (kon.)
konec
Japonsko
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Švédsko
Středa 30.03.2016, 02:00 • McArthur Centre • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše, děkuji vám za pozornost a z kanadského Kamloops vám přeji příjemnou středu. Na shledanou! (04:20:19)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Japonsko – 10 (16)
    Švédsko – 11 (35)
    Brankářka Grahnová vychytala shutout a Švédsko zvítězilo 2:0.

     
    Je konec, Švédsko vítězí a pokud boduje v posledním utkání se Švýcarskem, tak vyhraje skupinu B. Ve třetí periodě mířilo přesně do černého hned dvakrát, když se od modré čáry prosadily Pernilla Winbergová a Emma Eliassonová. Japonsko tak po porážce 0:2 zůstává dál bez bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Pernilla Winbergová mohla vstřelit svou druhou branku, ale ze středového kruhu poslala kotouč těsně vedle pravé tyčky!
     
    59:43
    Rui Ukitaová se ocitla v dobré palebné pozici před brankovištěm, ale její dělovka netrefila tři červené tyče brankářky Grahnové!
     
    59:25
    Švédky sice získaly puk, ale nedokázaly vystřelit na prázdnou bránu. Znovu jsou zatlačeny ke své bráně.
     
    59:05
    Ayaka Toková vypálila od modré čáry a její spoluhráčky před brankovištěm vzorně clonily. Brankářka Grahnová ale i přesto puk viděla a ukryla ho ve výstroji.
     
    58:58
    Japonky vyhrály buly a hrají bez brankářky v šesti! Nana Fudžimotová dojela na střídačku!
     
    58:47
    Švédky jsou teď hodně nedisciplinované a hodně si komplikují závěr utkání. Na lavici hanby usedla Emma Eliassonová (SWE) za bodyček.
     
    58:39
    Japonsko si bere oddechový čas a dá se očekávat, že pokud se mu podaří získat útočné pásmo, sáhne k power-play.
     
    58:17
    Skandinávky jsou kompletní. Oslabení ubránily a hodně se tím přiblížily vytouženému vítězství za plný bodový zisk.
     
    58:08
    Šiori Koikeková si řekla důrazným poklepáním holí o nahrávku na modrou čáru a prudce vystřelila, ale její svižná rána netrefila bránu.
     
    57:54
    Hokejistky z Asie opět diktují tempo hry a tlačí se do koncovky. Přesilovka už se jim ale chýlí ke konci.
     
    57:39
    Tre Kronor získaly puk a vyhodily.
     
    57:24
    Šiori Koikeová tvrdě vypálila od modré čáry a o hezkou teč se těsně před bránou postarala Hanae Kubová, jež ale trefila jen Grahnové vyrážečku.
     
    57:07
    Japonky už si proklestily cestu do útočného pásma a snaží se ohrozit brankářku Grahnovou.
     
    56:35
    Japonky se snaží hodně střílet, ale Švédsko vybudovalo před svou bránou živou hradbu těl, jež většinu střel blokuje. Nyní se dokonce Tre Kronor vydaly do brejku, ze kterého ale nic nevzešlo.
     
    56:17
    Tohle je zřejmě poslední šance Japonska na zdramatizování zápasu. Za držení protihráčky je potrestána 2 minutami Annie Svedinová (SWE).

     
    55:41
    Kotouč se stále zdržuje hlavně na švédských holích a brankářka Fudžimotová se musí mít neustále na pozoru, protože u ní Švédky stále kombinují.
     
    55:08
    Děj hry se znovu odvíjí v pásmu Japonek, které neví, kde jim hlava stojí. Dá se říct, že teď už mají jen hodně malé šance na zdramatizování utkání.
     
    54:53
    Švédsko je v plném počtu, zbytek oslabení strávilo daleko od své brány.
     
    54:19
    Švédky se skvěle brání, puk drží daleko od své brány a jejich trest ubíhá závratnou rychlostí. Japonky se neuvěřitelně trápí.
     
    53:43
    Brankářku Grahnovou znovu zasypala vydatná sprška střel, ale maskovaná opora Skandinávek většinu puků dobře viděla a na střelách si doslova pochutnala.
     
    53:17
    Japonsko drží útočné pásmo a snaží se hodně střílet. Zatím má však hodně vychýlenou mušku.
     
    52:53
    Emilia Ramboldtová (SWE) obdržela trest na 2 minuty za hrubost. Bude z tohoto utkání ještě drama?
     
    52:53
    Bude se vylučovat a Japonky čeká přesilovka.
     
    52:15
    Urputně se bojuje o kus černé gumy v rohu švédského pásma. Rozhodčí stále puk vidí, proto nepřerušují a nechávají pokračovat dál ve hře.
     
    51:50
    Sledujeme teď hodně bojovný hokej, moc zajímavého se toho na ledě neděje. Bojuje se hodně v blízkosti mantinelů.
     
    51:26
    Švédsko velmi dobře brání střední pásmo, kde nechává jen málo prostoru u hrazení, čímž japonské hokejistky nepouští takřka vůbec dopředu.
     
    51:05
    Japonsko je dál pod tlakem, vhazovat se bude u jeho brány.
     
    50:54
    Japonsko se snažilo přejít do útočného pásma, ale nepohlídalo si přechod přes útočnou modrou čáru a je z toho jen postavení mimo hru.
     
    50:09
    Hokejistkám z ostrovů v Asii se nedá upřít snaha a bojovnost, ale proti švédské obraně to mají už za nepříznivého stavu opravdu hodně složité.
     
    49:41
    Švédky se vydaly kupředu postupným útokem, který jim sice přinesl postavení v útočném pásmu, ale to bylo vše. Hrát mohou opět Japonky.
     
    49:08
    Japonky dál drží útočné pásmo a nahrávají si.
     
    48:41
    Ajaka Toková sice ještě z mezikruží vystřelit nedokázala, ale dokázala přiťuknout kus černé gumy Rui Ukitaové, jejíž dělovka z mezikruží skončila v náruči brankářky Grahnové.
     
    48:09
    Švédky teď znovu udávají tempo hry, Japonky zlobí své soupeřky hlavně svou velkou rychlostí, z níž pramení celá řada protiútoků.
     
    47:39
    Po zmatcích před bránou Japonska si nedokázaly Švédky vytvořit střeleckou příležitost, kus černé gumy už je znovu u brankářky Grahnové.
     
    47:12
    Japonky se osmělují čím dál víc, ale budou to už mít za nepříznivého stavu 0:2 proti hodně silnému soupeři nesmírně těžké.
     
    46:50
    Útok Japonska pokračoval a od modré čáry ještě vypálila Ajna Takeučiová, jejíž bomba prosvištěla vedle levé tyčky gólmanky Grahnové.
     
    46:18
    To byla stoprocentní šance Japonek na snížení! Jurie Adačiová se hnala stíhaná protihráčkami sama na bránu, ale v samostatném úniku zazmatkovala a nedokázala vůbec trefit puk!
     
    45:50
    Na puk si po delší době sáhla i švédská gólmanka Sara Grahnová, jež zmařila střelu ze strany a raději neriskovala rozehrávku nakrátko.
     
    45:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je hodně důležitý moment, který vlije Třem korunkám ještě více klidu do žil! Lisa Johanssonová byla pod tlakem a tak poslala zpětnou nahrávku na modrou čáru, kde z mohutného nápřahu práskla do puku EMMA ELIASSONOVÁ a její dělovka doplachtila přesně do levého horního růžku brány brankářky Fudžimotové, jež se jen bezmocně ohlédla! Asistence: Lisa Johanssonová.
     
    45:14
    To je obrovský tlak, tohle nemohou dlouho Japonky vydržet! Gólmanka Fudžimotová opět neskutečně čarovala, když zmařila tři rány zblízka betony!
     
    45:00
    Hodně nepřehledná situace se teď vytvořila před brankovištěm Japonek a brankářka Fudžimotová měla i velké štěstí, že žádná ze soupeřek ji zblízka nepřekonala!
     
    44:43
    Soubor ze země vycházejícího slunce dvakrát vyhodil do středního pásma, ale to bylo vše. Švédky jsou stále natlačeny v blízkosti gólmanky Fudžimotové.
     
    44:24
    Japonky se brání velmi obětavě, spoustu střel se jim daří zblokovat.
     
    44:12
    Švédsko vyhrálo důležité vhazování v útočné třetině a už si vyměňuje kotouč v přesilovkovém postavení.
     
    43:54
    Sena Suzukiová (JPN) se dopustila bodyčku a usedla na lavici hanby ke dvouminutovému trestu.
     
    43:36
    Teď na chvíli získaly kotouč pod kontrolu a vyvezly ho alespoň do středního pásma. Je vidět, že Skandinávky se prvním gólem, který jim přinesl vedení, hodně uklidnily.
     
    43:12
    Japonky mají ve svém pásmu velké problémy, hrají hodně času bez puku, což je stojí spoustu sil. A právě ty by jim mohly na konci zápasu chybět.
     
    42:56
    Obrázek hry se nemění. Švédky kombinují v útočném pásmu, ale jejich soupeřky jsou schouleny do obranné ulity u gólmanky Fudžimotové a dobře se brání.
     
    42:33
    Japonsko si dobře střeží svůj předbrankový prostor, odkud mu hrozí největší nebezpečí. Švédsko je na puku, ale zatím z toho nic nevytěžilo.
     
    42:06
    Tre Kronor dvakrát v krátkém časovém sledu posunuly puk do blízkosti modré čáry svých sokyň, ale přejít k brankovišti gólmanky Fudžimotové nedokázaly.
     
    41:37
    Japonsko nakonec nedokázalo zakončit, ale alespoň zůstane v pásmu. Vhazovat se bude po přerušeném souboji u hrazení.
     
    41:17
    Japonsko se snaží rychle odpovědět, teď kombinuje v neutrální zóně a hledá si cestu přes švédský obranný blok do blízkosti gólmanky Grahnové.
     
    40:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Takřka 41 minut hry jsme čekaly na první gól utkání, ze kterého se radují Švédky! Kotouč vybojovala PERNILLA WINBERGOVÁ, vybruslila si na modrou čáru a opřela se do puku golfákem. Její dělovka prosvištěla vzduchem a zapadla přesně do šibenice nad pravé rameno brankářky Fudžimotové, která neměla tentokrát žádnou šanci! Bez asistence.
     
    40:39
    Rui Ukitaová se hnala do situaci 1 na 1, ale nedokázala se prosadit a protihráčka ji tělem odstavila dřív, než stihla zakončit.
     
    40:20
    Švédsko se po levé straně prohnalo do útočného území, ale nebyla z toho nakonec ani střela. Obrana Japonska opět zafungovala na jedničku.
     
    40:09
    Japonky sice prohrály buly, ale vzápětí získaly puk na své hole po souboji u hrazení ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Japonsko – 5 (6)
    Švédsko – 6 (24)
    Aina Takeučiová je jednou ze dvou Japonek, která se může pochlubit tím, že vyhrála Canadien Women Hockey League.

     
    Ani v prostřední části jsme se gólu nedočkali. Japonsko bylo aktivnější ve srovnání s první třetinou, ale Švédky měly opět střeleckou převahu. Brankářka Fudžimotová ale drží dál čisté konto. Třetí perioda začne přibližně ve 3:36 za bezbrankového stavu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Dopředu se nahrnuly i Švédky, které učinily přítrž japonskému řádění v blízkosti své brány, ale vypadá to, že i druhá třetina skončí bez branek.
     
    39:18
    Japonsko se ještě usadilo v útočném území a pokouší se pálit ze všech možných pozic. Zatím si vede ale jen hodně nepřesně, brankářka Grahnová je v klidu.
     
    38:49
    Na obou strakách vidíme v závěru prostřední části celou řadu svižných protiútoků, které ale nejsou podpořeny přesnou střelbou a nejsou tak tolik nebezpečné.
     
    38:11
    O nic líp si ale nevedly ani Tre Kronor, jež se sice protlačily do blízkosti japonské brány, ale jejich snaha přišla po ztrátě puku vniveč.
     
    37:55
    Japonky si několikrát přihrály v útočném pásmu, ale k ohrožení gólmanky Grahnové je švédská obrana vůbec nepustila.
     
    37:34
    To byla tutovka jako hrom, v ochozech to jen zahučelo! Hanna Olssonová našla krásnou nahrávkou na druhé straně brankoviště Lisu Johanssonovou, jejíž rána z první zacinkala na tyčku!
     
    36:55
    Hanna Olssonová se protáhla jako lasička po levé straně až do blízkosti brankářky Fudžimotové, z úhlu ale nastřelila jen její betony.
     
    36:34
    Oba týmy se snaží o častou střelbu, ale ta je nepřesná. Obě gólmanky, švédská Sara Grahnová a japonská Nana Fudžimotová, mají teď málo práce.
     
    36:06
    Švédky se vrhly vpřed a jejich dělovka z blízkosti modré čáry proplachtila nad horní tyčkou japonské brány.
     
    35:48
    Japonky se vydaly kupředu, ale puk nemají pod kontrolou a neustále o něj musejí svádět četné a tvrdé souboje v blízkosti hrazení.
     
    35:28
    Švédsko získalo puk a rychle se vydalo do protiútoku po levém křídle. Kotouč nakonec jen proskákal před japonským brankovištěm do rohu.
     
    35:17
    Hane Kubová se uvolnila na pravém křídle, sjela si až do prostoru kruhu a švihem vypálila k přední tyčce, kde však zasáhla skvěle Sara Grahnová.
     
    34:57
    Japonsko získalo puk a rychle přesunulo děj hry do útočného území. Tam se snaží o kombinaci a zatím úspěšně, Švédky mají pořádně zamotané hlavy.
     
    34:40
    Po přerušení hry rozhodčí vhodí puk zpět do hry po pravé ruce japonského gólmanky Nany Fudžimotové.
     
    33:49
    Brankářka Fudžimotová si musí připadat jako na střelnici, létá kolem jí jeden puk za druhým. Na tabuli ale stále svítí stav 0:0.
     
    33:18
    Hráčky obou týmů bojují jako lvi o každý puk, nasazení je obrovské. Za delší konec pomyslného provazu teď tahá aktivní Švédsko.
     
    33:00
    Asiatky se snažily projít přes střední pásmo, ale bez úspěchu. Kotouč mají opět Tre Kronor.
     
    32:36
    Emma Eliassonová napřáhla na modré čáře, její rána proletěla po ledě kolem brány a zaduněla o zadní mantinel, od kterého se puk odrazil před brankoviště, kde přeskočil dvě švédské hole!
     
    32:07
    Hra je znovu přerušena, buly v pásmu Švédska.
     
    31:39
    Japonky založily bleskový kontr, ale švédská obrana si dobře pohlídala ošemetný prostor před brankářkou Grahnovou.
     
    31:13
    Reprezentantky země vycházejícího slunce se sice protlačily na dostřel Sary Grahnové, ale ohrožení švédské brány jim bylo zapovězeno. Po ztrátě puku uhánějí zpět.
     
    30:55
    Johanna Olofssonová si sjela až na okraj kruhů a tvrdě vypálila, ale její dělovka skončila jen v lapačce brankářky Fudžimotové, jež vystřihla skvělý semafor!
     
    30:46
    Japonky jsou pod tlakem, nepovedlo se jim dostat puk pryč od své brány.
     
    30:36
    Johanna Fallmanová tvrdě vypálila od modré čáry, ale neseštelovala si dobře mířidla a její prudká rána trefila jen zadní mantinel.
     
    30:11
    Brankářka Nana Fudžimotová znovu odvedla dobrou práci a teď uklidnila hru svého týmu. Nahozený puk raději před dotírajícími protihráčkami přidržela ve výstroji do přerušení hry.
     
    29:39
    Hraje se ve strhujícím tempu, Japonky teď získaly znovu puk a uhánějí s ním směrem kupředu.
     
    29:17
    Haruna Jonejamaová měla obrovskou šanci, když si srovnala puk na hůl v pravém kruhu a ostrou ranou pořádně protáhla brankářku Grahnovou!
     
    29:00
    Japonky se opět vydaly vpřed a usadily se v útočném pásmu. Kus však nemají plně pod kontrolou a stále o něj bojují.
     
    28:38
    Hanna Olssonová, která je zatím neuvěřitelně střelecky aktivní, nebezpečně clonila před brankářkou Fudžimotovou a puk tečovala jen těsně vedle její brány!
     
    28:08
    Japonky ve srovnání s první třetinou ,jež se jim vůbec nepovedla a byly skoro celou dobu pod tlakem, zlepšily svou hru a jsou teď rovnocenným soupeřem.
     
    27:40
    Sledujeme teď spoustu nepřesností na obou stranách, ani jednomu z mužstev se nedaří vytvořit si příležitost k zakončení.
     
    27:13
    Švédsko poslalo puk za bránu soupeře, kde se snaží aktivně napadat japonskou rozehrávku. Hokejistkám ze země vyhlášeného sushi měly s rozehrávkou potíže.
     
    26:57
    Japonsko se závěrem své přesilovky doslova protrápilo, když se mu nepovedlo přes pevný obranný val Švédek projít do útočného pásma. Hraje se 5 na 5.
     
    26:32
    Ani další útok souboru z Asie nedopadl na úrodnou půdu, je z toho další švédské vyhození přes celou délku ledového kolbiště.
     
    26:10
    Tři korunky získaly po buly puk a vysokým obloučkem ho od své brány vyhodily až do hájemství Nany Fudžimotové.
     
    26:03
    Japonky hrají zatím přesilovku velmi dobře, na své straně mají obrovskou územní převahu. Z pravé strany teď vypálily, ale puk skončil jen v ochranné síti.
     
    25:48
    Švédky už měly několikrát puk na svých holích, ale ani přesto nevyhodily. To by je mohlo mrzet...
     
    25:38
    Japonsko opět vyhrálo buly a kombinuje.
     
    25:25
    Po několika nahrávkách doputoval kus černé gumy k modré čáře na hůl Haruny Tokové, jejíž bombu schovala v lapačce gólmanka Grahnová.
     
    25:09
    Japonky vyhrály vhazování a hned kombinují v přesilovkovém postavení.
     
    24:57
    Emma Eliassonová (SWE) – 2 minuty – nedovolené bránění.
     
    24:40
    Michelle lowenhielmová se ocitla na konci dlouhé kombinace v útočné třetině a vypálila z mezikruží do náruče gólmanky Fudžimotové.
     
    24:17
    Japonky už se chystaly střílet, ale nakonec jim to soupeřky neumožnily. Byl z toho rychlý protiútok, ale kotouč doputoval jen do rohu pásma Japonek.
     
    24:00
    Puk se teď potuluje hlavně v blízkosti středového kruhu, ani jeden z týmů se nemůže probít dopředu.
     
    23:37
    Japonky se probily do útočného pásma, kde si několikrát vyměnily puk, ale to bylo všechno. Defenziva Švédek zapracovala výborně.
     
    23:17
    Maria Lindhová se vydala dopředu, ale byla na pravém křídle dobře pokryta protihráčkou. Nestihla proto přesně zakončit a o puk přišla.
     
    22:54
    Ani tentokrát se Japonky nezabydlely na delší časový úsek o brankářky Grahnové, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:36
    Reprezentantky z ostrovů sice získaly puk a vydaly se s ním rychle dopředu, ale než se stihly v útočném území rozkoukat, o hrací předmět přišly.
     
    22:11
    Švédky získaly puk v neutrálním území a natlačily se dopředu. Po dvou střelách ale puk na bránu nedostaly, skvěle totiž blokovaly Japonky mezi kruhy.
     
    21:52
    Japonsko je v plném počtu, oslabení ustálo bez úhony. Hraje se v plném počtu na obou stranách.
     
    21:32
    Další úspěšný zákrok předvedla Nana Fudžimotová, ale nejednalo se o nic vážného Ránu z levé strany velmi dobře viděla.
     
    21:06
    Japonky vybojovaly puk a rychle ho odpálily do bezpečí, co nejdál od své brány.
     
    20:50
    A další tvrdá rána od modré čáry, tentokrát hned po vhazování. Brankářka Fudžimotová zasáhla betony a puk vyrazila do ochranné sítě.
     
    20:48
    Erica Udenová-Johanssonová dostala nabito na okraj kruhů a pořádně vystrašila gólmanku Fudžimotovou, jež puk jen vyrazila a musela likvidovat i dorážky!
     
    20:33
    Annie Svedinová vyprášila z mírného úhlu na pravé straně jen betony gólmanky Fudžimotové a z dorážky neuspěla ani Hanna Olssonová.
     
    20:22
    Tři korunky dohrávají svou přesilovku a nahrávají si na dostřel gólmanky Fudžimotové.
     
    20:08
    Švédky přetlačily své soupeřky na úvodní vhazování a hned se usadily v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Japonsko – 1
    Švédsko – 18

     
    V první třetině měly jednoznačně navrch hráčky Švédska, které si vytvořily spoustu velkých šancí. Gólmanka Nana Fudžimotová však dál potvrzuje, proč chytá v zámoří a je největší hvězdou svého týmu. Prostřední část začne zhruba ve 2:51, stav je nerozhodný 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Miho Šišiučiová (JPN) byla zablokována přesilou při pokusu projít k brankářce Grahnové a vzápětí se provinila vysokou holí.
     
    19:29
    Japonky odrazily znovu nebezpečný útok svých soupeřek a snaží se teď nechat vydechnout svou přetíženou obranu v čele s gólmankou Fudžimotovou.
     
    19:02
    Hanna Olssonová dostala trochu více času a prostoru na levé straně a hned toho využila k zápěstní střele, kterou vyrazila gólmanka Fudžimotová od přední tyčky.
     
    18:32
    Nápor Švédska v závěru první dvacetiminutovky graduje, gól už je opravdu na spadnutí, ale brankářka Fudžimotová jako kdyby svou bránu zaklela.
     
    18:07
    Japonsko po chvilce urputné snahy ukořistilo kus černé gumy do své moci a probilo se s ním až do blízkosti brankářky Grahnové, na jejíž ohrožení mu ale síly nestačily.
     
    17:37
    Japonsko má znovu ve svém území obrovské problémy, Švédky skvěle bruslí a daří se jim i v kombinaci, navíc se nebojí ze všech pozic střílet.
     
    17:05
    Pokud má zatím někdo spoustu práce, tak je to nepochybně Nana Fudžimotová. Maskovaná opora Japonska dál maří jednu šanci soupeřek za druhou.
     
    16:48
    Sledovali jsme několik tvrdých soubojů v rozích japonského pásma, ale Švédky se ne a ne probít do příznivé palební pozice.
     
    16:29
    Švédky po vhazování ve svém pásmu získaly puk a ženou se s ním napříč neutrální zónou vpřed.
     
    16:09
    Tohle byla velká šance Japonska, které mohlo udeřit zničehonic! Jurie Adačiová nahrála ze strany před brankoviště Miho Šišiučiové, jež našla z první jen náruč gólmanky Grahnové!
     
    15:47
    Hokejistky ze země vycházejícího slunce už se zabydlely v útočném pásmu a hledají si cestu k ohrožení gólmanky Granové.
     
    15:18
    Japonky teď trochu uklidnily svou hru a daří se jim držet puk na svých holích. Nápor Švédska teď trochu opadl.
     
    14:57
    A znovu kotouč nebezpečně poskakoval před brankovištěm gólmanky Fudžimotové, jejíž spoluhráčky ho ale stihly včas odpálit pryč.
     
    14:39
    Švédsko je dál jednoznačně lepším týmem a na ledě dominuje. Japonky mohou děkovat jen své gólmance Fudžimotové, že už neprohrávají.
     
    14:17
    Vyloučená Horiová si svůj trest odpykala a už je zpět na hrací ploše. Hraje se 5 na 5.
     
    13:55
    Švédsko se pokouší hodně střílet, ale většina střel je nepřesných. A když už puk míří na bránu, často trefí některou z obětavých protihráček.
     
    13:29
    Japonky jsou dál pod tlakem, nedaří se jim získat puk a vyhodit.
     
    13:09
    Tohle byl neuvěřitelný závar před gólmankou Fufžimotovou, která znovu ukázala, jak moc je kvalitní! Michelle Lowenhielmová se svými spoluhráčkami zblízka snad čtyřikrát dorážely, ale bez úspěchu!
     
    12:50
    Švédsko má zatím velký tlak, ale chybí mu překvapivá nahrávka nebo střela, jež by nadělala brankářce Fudžimotové starosti. Japonsko se dobře brání.
     
    12:26
    Japonsko rychle získalo puk a osvobodilo se.
     
    12:17
    Mika Horiová (JPN) se provinila proti hokejovým pravidlům a pyká za to dvěma minutami na lavici hanby.
     
    12:00
    Kotouč je znovu v pásmu Japonska, Švédky se snaží obranný blok svých soupeřek rozhýbat rychlými nahrávkami.
     
    11:37
    Hokejistky ze Skandinávie jsou dál aktivnější, gólmanka Fudžimotová je v podstatě pod neustálou palbou. Většina švédských střel je ale nepřesná.
     
    11:12
    Japonky se pokusily pomoci si do útočného pásma dlouhým nahozením, ale k puku měly blíže hráčky Tre Kronor. Píská se tak zakázané uvolnění.
     
    10:46
    Hráčky se dlouho přetlačovaly v prostoru mezi kruhy japonského pásma, odkud se odražený kotouč nakonec doklouzal pod lapačku brankářky Fudžimotové.
     
    10:24
    Přesilovka Japonska je definitivně u konce, Švédsko je kompletní a hraje se 5 na 5.
     
    10:11
    Švédsko opět vybojovalo kotouč a co nejrychleji ho odpálilo až k brankářce Fudžimotové.
     
    10:00
    Švédsko se zatím brání ve velké pohodě, brankářka Grahnová až na jednu nepříjemnou situaci nemusela vůbec zasahovat.
     
    09:38
    Tohle byla hodně tvrdá rána, kterou vypustila ze své hole v blízkosti modré čáry Hanae Kubová, ale trefila do chráničů jen Fanny Raskovou, jež okamžitě vyhodila a s bolestivou grimasou v obličeji odjíždí střídat.
     
    09:15
    Japonsko se teď hodně trápí při přechodu do útočného postavení, na jeho hole se lepí nepřesnosti.
     
    09:00
    Švédky se po chvíli snažení probily k puku a rychle ho vyhodily přes celou délku hřiště.
     
    08:46
    Čiho Osawaová a Haruna Jonejamaová se hodně důrazně tlačily před brankoviště, ale gólmanka Grahnová skvěle zasáhla svými betony!
     
    08:24
    Anna Borgqvistová (SWE) je vyloučena na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    07:57
    Karta se otočila, teď jsou pod velkým tlakem svěřenkyně trenéra Leifa Boorka.
     
    07:34
    Japonky se probily do útočného pásma a protlačily se i do zakončení, ale střela z blízkosti modré čáry byla hodně nepřesná a netrefila bránu.
     
    07:12
    Evropanky neudržely útočné pásmo, kotouč po dlouhém souboji v blízkosti modré čáry ztratily a vpřed se tak ženou hokejistky z daleké Asie.
     
    06:52
    Ozývají se i švédští fanoušci, kteří ženou kupředu svůj tým hlasitým pokřikem "Sverige!".
     
    06:33
    Hra je přerušena. Kotouč po souboji, do kterého se zapojilo hodně hokejistek, skončil mimo hřiště. Buly proběhne u modré čáry Japonska.
     
    06:11
    A znovu jsou to Švédky, kdo vydatně buší na zadní vrátka svého soupeře. Brankářka Fudžimotová má hodně napilno, ale zatím drží spolehlivými zákroky svůj tým nad vodou.
     
    05:53
    Japonsko se sice sem tam dostane do blízkosti brankářky Grahnové, ale tam si zatím neví s poctivou obranou Tre Kronor rady.
     
    05:29
    Tohle bylo hodně nebezpečné! Hráčky v modrožlutých dresech předvedly vzorný důraz, natlačily se před brankoviště a gólmanka Fudžimotová zasahovala betony hned několikrát!
     
    05:08
    Až teď získaly Asiatky kotouč do své moci a alespoň na chvíli nechaly vydechnout svou přetíženou obranu, když vyvezly kus černé gumy do útočného pásma. Tam ale nevymyslely zhola nic.
     
    04:35
    Švédky sevřely své sokyně pod enormní tlak, brankářka Fudžimotová ale moc práce nemá, její obětavá defenziva si plné úkoly spolehlivě.
     
    04:10
    Tři korunky založily po pravé straně dobrý postupný útok a usadily se v útočném pásmu.
     
    03:51
    Obraz hry se nemění, dál sledujeme hodně útočnou partii, nahoru – dolů. Švédky dojely vyhozený puk od soupeře do svého pásma a v klidu rozehrávají.
     
    03:28
    Zatím sledujeme hodně svižný hokej, kotouč se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé. Obě obrany jsou zatím pozorné, mírně aktivnější jsou zatím hokejistky ze Skandinávie.
     
    03:01
    Japonky získaly puk a nastěhovaly se s ním do blízkosti gólmanky Grahnové, ale nahození z rohu pásma nenašlo před brankovištěm vůbec nikoho.
     
    02:45
    A znovu musela Nana Fudžimotová povolat do akce svou výstroj, tentokrát nebezpečnou ránu z kruhu ihned po vhazování vyrazila betony.
     
    02:29
    Anna Kjellbinová se vydala na útočný výlet, když se prohnala útočným pásmem až do levého kruhu a tvrdou ranou našla lapačku brankářky Fudžimotové.
     
    02:04
    Japonsko dvakrát v krátkém časovém sledu získalo puk a dostalo ho alespoň do neutrální zóny, ale Švédky dál skvěle bruslí a pokračují v tlaku.
     
    01:41
    Švédsko je zatím aktivnější, Japonky jsou zatlačeny hluboko do svého území a brankářka Fudžimotová se musí mít neustále na pozoru.
     
    01:17
    Japonky sice vyhodily puk ze své třetiny pryč, ale je z toho jen zakázané uvolnění. Znovu se tak bude vhazovat u jejich brány.
     
    01:02
    Emma Eliassonová tvrdě vypálila z blízkosti modré čáry, ale její rána jen zaduněla na betony pozorné gólmanky Nany Fudžimotové.
     
    00:44
    Tre Kronor sevřely své sokyně do pevného objetí a na dostřel gólmanky Fudžimotové si vyměňují puk.
     
    00:22
    Hokejistky ze země vycházejícího slunce si sice našly cestu do útočného území, ale tam Švédky učinily jejich snažení přítrž. Hra se přesunula na druhou stranu hřiště.
     
    00:05
    Japonky byly silnější na úvodním vhazování ve středovém kruhu a získaly puk. Rozehrát tak mohou od své vlastní modré čáry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráčky obou týmů už jsou na ledě, každou chvíli začínáme!
     
    Utkání bude mít i českou stopu. Hned dvojnásobnou účast bude mít naše země mezi rozhodčími, jednou z hlavních je Drahomíra Fialová a na čáře jí bude asistovat Ilona Novotná.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: N. Fudžimotová (Kondová) – Koikeová, A. Toková, Takeučiová, Horiová, Takedaová, Suzukiová, Šigaová – Osawaová "C", Jonejamaová, Onová – Kubová "A", H. Toková, Ukitaová – Šišiučiová, Adačiová, Hiranová "A" – Takaová, Terašimaová, Iwaharová – M. Fudžimotová

    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Kjellbinová, Ramboldtová "A", Svedinová "A", Eliassonová, Fallmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová-Johanssonová – Lindhová, Winbergová, Carlssonová – Rasková, Lowenhielmová, Johanssonová – Skoldová, Lambertz-Küllerová, Olssonová

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (CZE), Aina Hoveová (NOR) – Michaela Frattarelliová USA), Ilona Novotná (CZE).
     
    Japonsko naskočilo do bitvy s favorizovanými Švýcarkami s velkou chutí. Vynutilo si velký tlak, ze kterého vzešla spousta šancí, ale jako první udeřily při přesilovce reprezentantky ze země helvetského kříže. Soubor ze země vycházejícího slunce se sice dočkal vyrovnání, ale Evropanky nedopustily žádné překvapení a došly si pro přesvědčivou výhru 4:2.
     
    Švédsko si muselo v prvním utkání proti českému výběru připadat jako na houpačce. Po trefě Petry Herzigové prohrávalo, ale nakonec se mu povedlo dokonat obrat. Soupeřky znovu odpověděly a už to vypadalo na prodloužení, ale pouhých 8 sekund před koncem zasadily Tre Kronor Vozákově družině tvrdý úder do vazu a slavily zisk důležitých tří bodů.
     
    Dobrý den! Srdečně vás vítám z McArthur Centre, kde nás dnes v rámci druhého hracího dne mistrovství světa v kanadském Kamloops čeká zápas Švédsko – Japonsko. Utkání začíná v 02:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 41. Winbergová, 46. Eliassonová (Johanssonová)


    Japonsko: N. Fudžimotová (Kondová) – Koikeová, A. Toková, Takeučiová, Horiová, Takedaová, Suzukiová, Šigaová – Osawaová "C", Jonejamaová, Onová – Kubová "A", H. Toková, Ukitaová – Šišiučiová, Adačiová, Hiranová "A" – Takaová, Terašimaová, Iwaharová – M. Fudžimotová
    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Kjellbinová, Ramboldtová "A", Svedinová "A", Eliassonová, Fallmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová-Johanssonová – Lindhová, Winbergová, Carlssonová – Rasková, Lowenhielmová, Johanssonová – Skoldová, Lambertz-Küllerová, Olssonová

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (CZE), Aina Hoveová (NOR) – Michaela Frattarelliová USA), Ilona Novotná (CZE)
    bahis siteleri