Porto – Tondela 0:1 (kon.) | Belenenses – Sporting 2:5 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
2:5 (0:2)
Sporting Lisabon
Pondělí 04.04.2016, 22:00 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše. Dobrou noc všem fotbalovým fanouškům a fanynkám a u další textového přenosu brzy na shledanou! (00:06:18)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 16:26.
     
    Dnešní velmi pohledný zápas je za námi! Viděli jsme v něm 7 branek, z toho pět jich dokázali vstřelit hosté. Sporting v podstatě celou dobu diktoval tempo hry a měl zápas pod kontrolou, čemuž napovídá i jasný výsledek 2:5. Za hosty se postupně dokázali trefi dvakrát Slimani a dvakrát Gutierrez, jednu branku přidal Adrien Silva. Za domácí se mezi střelce zapsali Marko Bakić a Silva. Důležité vítězství tak udrželo Sporting v těsných dostizích o titul, který stáhl svou ztrátu na vedoucí Benficu, která teď vede jen o dva body.
     
    Rozhodčí nakonec předčasně ukončil dnešní utkání, doktoři se ještě na trávníku starají o otřeseného brankáře Venturu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dlouhou přihrávku na hranici vápna se snažil dostihnout Gutierrez, který se ošklivě střetl s brankářem Venturou, se kterým to chvilku vůbec nevypadalo dobře. Po kratším ošetření se však zdá, že domácí brankář bude naštěstí v pořádku.
     
    90+1
    Hostující hráči už v klidu kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou. Domácí se však snaží napadat jejich rozehrávku i na konci zápasu.
     
    90
    I ke konci utkání jsou oba celky aktivní a snaží se ještě vstřelit nějakou tu branku. Na pravé straně se teď dobře prosmýkl Dias, jeho pokus ale zastavil včas se vracející Aquilani.
    89. SILVA - 2:5
     
    89
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Domácí Belenenses na konci utkání snižuje na 2:5! Odražený míč na hranici vápna zpracoval TIAGO SILVA, který krásnou bombou do pravého horního rohu nedal Patríciovi šanci.
     
    87
    Mário na levém křídle kombinoval s jedním ze svých spoluhráčů, jejich souhra však končí nepřesností Mária v kombinaci.
     
    86
    Domácí fotbalisté teď vyrobili velkou chybu v rozehrávce, jejich snahu dobře vystihl Barcos. Jeho počíná však v souboji se Silvou vyhodnotil sudí Martins jako nedovolené a odpískal faul.
     
    85
    Schelotto teď dobře napadal Nunese, který pod tlakem neudržel nervy na uzdě a hostujícího beka tak fauloval. Hosté budou zahrávat standardní situaci z úrovně rohu.
     
    84
    Fanoušci Sportingu jsou dosavadním výsledkem naprosto nadšení a po celém stadionu se ozývá jejich skandování a oslavné chorály.
     
    83
    Poslední střídání využil i Jorge Jesus, který stáhl ze hry dvoubrankového střelce Slimaniho, kterého nahradil na hrací ploše Barcos.
     
    82
    Další centr z levé strany poslal Mário, hlavička Aquilaniho však nemířila mezi tři tyče a Venturu tak neohrozila.
     
    81
    O osudu utkání je v podstatě již rozhodnuto, hosté však chtějí přidat i další branky. Centr z levé strany chtěl poslat do vápna Mário, jeho pokus byl však zablokován na roh.
     
    80
    Opět to byl Mané, který šikovně obešel jednoho z bránících hráčů domácích. Kolem Silvy se však již neprotáhl a ten mu tak míč od kopaček sebral.

    Jakub Hataš

    Branky: 75. Bakić, 89. Silva – 23. Slimani, 32. Slimani (pen.), 54. Silva, 58. Gutierrez, 78. Gutierrez

    Karty:   31. Almeida (BLN), 51. Silva (BLN) – 66. Silva (SPL)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 16:26.
    CF OS Belenenses: Ventura – Almeida (46. Juanto), Silva, Brandão, Pinto – Nunes – Rosa, Bakić, Martins (64. Dias), Sturgeon – Caeiro (46. Silva).
    Náhradníci: Ribeiro – Tonel, Sousa, Silva, Dias, Ferreira, Juanto.

    Sporting Lisabon: Patrício – Schelotto, Semedo, Coates, César – Mário, Carvalho, Silva (72. Aquilani), Ruiz (72. Mané) – Slimani (83. Barcos), Gutierrez.
    Náhradníci: Jug – Aquilani, Oliveira, Barcos, Mané, Esgaio, Pereira.

    Rozhodčí: Tiago Martins – Campos, Mota. (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri