Porto – Tondela 0:1 (kon.) | Belenenses – Sporting 2:5 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
2:5 (0:2)
Sporting Lisabon
Pondělí 04.04.2016, 22:00 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Příjemné pondělní večer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu dohrávku 28. kola nejvyšší portugalské soutěže mezi domácím celkem CF OS Belenenses a hostujícím Sportngem Lisabon. Úvodní výkop utkání je naplánován na 22:00.
     
    CF OS Belenenses

    Domácí celek je po 27 odehraných kolech na 11. pozici s dostatečným náskokem na sestupové pozice a s poměrně značným odstupem na pohárové příčky, tudíž není domácí tým pod žádným tlakem. V posledním kole domácí celkem překvapivě ztratili body na hřišti posledního celku Tondel, se kterým jen remizovali 2:2 a tak budou chtít své zaváhání dnes napravit.
     
    Sporting Lisabon

    Hostující celek je v naprosto odlišné situaci než domácí, v tabulce se tradičně drží hodně vysoko, prozatím na 2. pozici s odstupem pěti bodů na konkurenční lisabonskou Benficu. V posledním kole byl Sporting při chuti, když doma nastřílel páté Arouce pět branek a vyhrál jednoznačně 5:1. V dostihu za titulem si hosté nesmí dovolit zaváhat, tudíž dnes budou chtít urvat všechny 3 body.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Ventura – Almeida, Silva, Brandão, Pinto – Nunes – Rosa, Bakić, Martins, Sturgeon – Caeiro.
    Náhradníci: Ribeiro – Tonel, Sousa, Silva, Dias, Ferreira, Juanto.

    Sporting Lisabon: Patrício – Schelotto, Semedo, Coates, César – Mário, Carvalho, Silva, Ruiz – Slimani, Gutierrez.
    Náhradníci: Jug – Aquilani, Oliveira, Barcos, Mané, Esgaio, Pereira.

    Rozhodčí: Tiago Martins – Campos, Mota. (vš. Portugalsko).
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu, utkání tak během pár minutek může začít!
     
    Hostující borce dnes hrají ve své tradiční zeleno-bílé kombinaci, domácí celek nastupuje v modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání obstarali hráči hostujícího celku, kteří se z první akce vrhli do útoku po levé straně. Centr Ruize byl však zablokován jedním z hráčů domácích.
     
    2
    K první střele se dostal hostující Slimani, který si dobře naběhl za obranu a z hranice vápna vyzkoušel pozornost brankáře Ventury. Ten dokázal jeho střelu vyrazit na roh.
     
    3
    Hostující Schelotto zkoušel odcentrovat z pravé strany do vápna, jeho pokus však nikoho z jeho spoluhráčů nenašel a tak jsou u míče domácí.
     
    3
    Na pravé straně se probíjel domácí Rosa, jeho průnik však šikovně a čistě zastavil vracející se obránce Sportingu César, který získal míč pro svůj celek.
     
    4
    Domácí Almeida vyslal na branku Patrícia první střelu zhruba ze třiceti metrů, jeho pokus byl ale hodně nepřesný a přeletěl hostující branku.
     
    5
    Na pravém křídle se zkoušel s míčem prosmýknout hostující Mário, jeho pokus však překazilo špatné zpracování míče.
     
    6
    Z pravé strany nacentroval Schelotto, do souboje s brankářem Venturou se pustil Gutiérrez, jeho počínání však sudí vyhodnotil jako faul. Odkopávat od branky bude domácí brankář.
     
    7
    Po pravém křídle zatáhl míč domácí Almeida, jeho dlouhý sprint zastavil až hostující obránce César, který jej fauloval zhruba 20 metrů od branky. Z následné standardní situace domácí nic nevytěžili.
     
    8
    Dlouhý centr na levou stranu si dokázal zpracovat Mário, jeho průnik do vápna však skončil nezdarem, když jej dokázal ubránit Silva.
     
    9
    Ve středu hřiště se s míčem snažil projít domácí Rosa, jeho pokus o kličku končí faulem hostujícího obránce Coatese.
     
    10
    Za míčem se na pravém křídle dral hostující Mário, včas jej však dokázal zastavit vracející se Silva. To vše pouze za cenu faulu, takže hosté mají zajímavou standardní situaci z pravé strany.
     
    11
    Lehký oblouček do vápna poslal faulovaný Mário, Semedo si míč ve vápně dokázal najít, ale nezamířil přesně a tak bude od branky vykopávat brankář Ventura.
     
    12
    Ve středu hřiště se snažili o kombinaci domácí fotbalisté, jejich snahu však zkazila nepřesnost Bakiće, který míč pouze odevzdal hráčům Sportingu.
     
    13
    Z levé strany dokázal do vápna Belenenses nacentrovat jeden z hostujících hráčů, Gutiérrez však nedokázal míč z malého vápna usměrnit do branky! Velká šance hostí!
     
    14
    Do další šance se hrnul Slimani, tváří v tvář vyběhnutému Venturovi však zakončil pouze vedle branky domácího týmu. Druhá šance během pár vteřin pro Sporting.
     
    15
    Hostující celek je na začátku utkání výrazně aktivnější. Další akci po levém křídle táhl Slimani, nakonec mu však míč utekl od nohy a ve vápně jej pohodlně sebral brankář domácích.
     
    16
    Obrovskou šanci měl Carvalho! Ten se prokličkoval až do vápna, tam obešel brankáře Venturu, ale do odkryté branky nedokázal zakončit! Při zakončení podklouzl a branku netrefil.
    16.
     
    17
    Dlouhý nákop na nabíhající Slimaniho vyslal z levého křídla Silva, jeho přihrávku však dobře přečetl domácí Brandão a míč šikovně zablokoval.
     
    19
    Středem hřiště se snažil probít hostující Gutiérrez, domácí Bakić jej však za cenu faulu dokázal zastavit a tak budou hráči Sportingu zahrávat přímý volný kop.
     
    20
    Hosté se dostali k rohovému kopu, který zahrával Carvalho. Jeho centr dokázal trefit Semedo, jeho hlavička však mířila pouze do náruče Ventury.
     
    21
    Další obrovská šance hostí! Z levé strany se do vápna dostal Gutiérrez, který dokázal procpat míč mezi nohama brankáře domácích. Míč však zamířili zhruba 20 centimetrů vedle pravé tyče!
    21.
     
    22
    Po ostrém souboji ve středu hřiště zůstal ležet na trávníku domácí Caeiro, kterého nekompromisně sestřelil Coates.
     
    23
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Hosté se nakonec dočkali! ISLAM SLIMANI se dokázal ve vápně uvolnit a křižnou přízemní ranou k tyči otevírá skóre utkání! Sporting vede 1:0.
    23. SLIMANI - 0:1
     
    24
    Hostujícímu celku vlila vstřelená branka ještě víc aktivity do žil. Další akci táhl středem Mário, jeho průnik však včas zastavil dobře postavený Brandão.
     
    26
    Domácí hráči si stále nedokáží poradit s dobře dostupující obranou Sportingu, takže i další akce, kterou na pravém křídle táhl Rosa, skončila nezdarem.
     
    27
    Centr z levé strany poslal do vápna domácí Martins. Jeho pokus však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a míč tak ukryl do náruče brankář Patrício.
     
    28
    Domácí hráči začali být trošku aktivnější a hosté s tím mají hned problém. Před vápnem se probíjel domácí Bakić, kterého musel za cenu faulu zastavit až jeden z vracejících se hráčů Sportingu.
     
    29
    Martins se opět ujal exekuci přímého kopu, jeho střela však mířila přímo do zdí a tak s ní hosté neměli mnoho starostí.
     
    30
    Ruiz se na levé straně snažil prokličkovat až do vápna, do svých kliček se ale zamotal a o míč jej tak lehce připravil Almeida.
     
    31
    Uvidíme pokotuvý kop! Z pravé strany se dral do vápna Ruiz, kterého stáhl domácí Almeida, který vidí žlutou kartu.
    31.
     
    31
    Žlutou kartu dostal domácí Almeida.
     
    32
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    A rázem je to 2:0 pro Sporting! Ze značky pokutového kopu se nemýlil ISLAM SLIMANI a střelou do pravého dolního rohu dává svou druhou branku v dnešním utkání!
    32. SLIMANI - 0:2
     
    33
    Domácí hráči v dnešním utkání svému sokovi zatím ani zdaleka nestačí. O průnik do vápna se snažil domácí Rosa, jeho pokus však skončil tím, že si míč moc předkopl a Coates jej tak pohodlně odkopl.
     
    34
    Domácí borci teď kombinují na vlastní polovině, ani to se jim však díky napadání Sportingu moc nedaří a dělají v rozehrávce hrubé chyby. Jednu takovou na poslední chvilku uhasil pozorný Pinto.
     
    36
    Hra je teď plná nepřesností zejména ve středu hřiště, kde oba týmy během krátké chvilky ztratily několikrát míč. Situaci uklidňuje obrana domácích, která opět kombinuje na vlastní půlce.
     
    37
    Do útoku se hnal na levém křídle domácí Sturgeon, jeho průnik však po chvilce zastavil praporek rozhodčího, který signalizoval ofsajd.
     
    38
    Slimani si nabíhal z pravého křídla do vápna, jeho náběh však, stejně jako Sturgeonovu akci, zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    39
    Hráči Sportingu kombinovali na hranici velkého vápna domácích. Ke střele se na úrovni penalty dokázal dostat Slimani, jeho střelu však brankář Ventura zlikvidoval.
     
    40
    Hosté jsou velmi aktivní i na konci poločasu. Coates se snažil najít dlouhým nákopem na hrotu Slimaniho, ten však dlouhý míč nakonec nedostihl na hrací ploše.
     
    41
    Hráči domácího Belenenses se nemohou v tuto chvíli ani dostat za polovinu hřiště, obrana Sportingu je hodně předsunutá a všechny pokusy domácích včas zastavuje.
     
    42
    Nakonec se přeci jen dokázal domácí Martins probít až před vápno Patrícia, jeho branku svou dělovkou však o dobrý metr přestřelil.
     
    43
    Slimani na hranici vápna krásně přiťukl míč Ruizovi, který se po střetu s jedním z domácích hráčů skácel k zemi. Rozhodčí však tento střet jako faul nevyhodnotil a tak mají míč domácí borci.
     
    44
    Slimani se po dlouhém nákopu ocitl úplně sám na hranici vápna před brankářem Venturou. Jeho snahu ale zabrzdil hvizd rozhodčího, který na pokyn pomezního odpískal ofsajd.
     
    45
    O střelu se ještě ke konci poločasu pokusil domácí Rosa, jeho bomba však mířila vedle Patríciovi pravé tyče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas dnešního utkání. Po celou dobu jsou jasně aktivnějším týmem hráči hostujícího Sportingu, kteří celou dobu na domácí tlačí a podnikají jeden útok za druhým. Jejich snahu dokázal v branku dvakrát přetavit Islam Slimani, který nejprve ve 23. minutě otevřel skóre dnešního utkání. Ve 32. minutě se trefil znovu, když dokázal potrestat Almeidův faul na Ruize a trefil se z penalty. Co přinese druhý poločas, to se dozvíme zhruba ve 23:05, kdy druhé dějství začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První střídání v domácím týmu, ze hřiště odešel Caeiro, nahradil jej Tiago Silva.
     
    46
    Zároveň odešel Almeida, nahradil jej Juanto.
     
    47
    Domácí se snažili probít po levé lajně, průnik Rosy však zastavil za cenu faulu Schelotto. Domácí budou mít přímý kop zhruba z úrovně rohu.
     
    48
    Martinesův centr z levé strany do vápna však nedokázal trefit nikdo v modrém, a tak míč stáhl ze vzduchu hostující brankář Patrício.
     
    49
    Po velké chybě v rozehrávce domácích se k míči dostal ve vápně hostující Carvalho, která však střelou z úhlu vůbec netrefil branku.
     
    50
    Hosté předvedli ve středu hřiště pohlednou kombinaci na jeden dotyk, jejich akce však končí pouze nepovedenou střelou nad branku, kterou vyslal ze třiceti metrů Ruiz.
     
    51
    Další žlutou kartu v tomto zápase vidí domácí Tiago Silva, který ve středu hřiště zbytečně zboku sestřelil Carvalha.
     
    52
    Z dobrých třiceti metrů se ke střele odhodlal nikým nehlídaný Bećiraj. Jeho střela sice byla prudká, mířila však doprostřed branky a Patrício tak neměl výraznější potíže.
     
    53
    Podél pravé lajny se snažil proniknout Slimani, jeho postup však zastavil bránící Juanto.
     
    54
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    A rázem je to 3:0 pro Sporting! ADRIEN SILVA si našel odražený míč na hranici vápna, kde vyslal dělovku k pravé tyči!
     
    56
    Domácí hráči už to budou mít v tuto chvíli hodně těžké. Do dalšího průniku se dral aktivní Martins, jeho chybným zpracováním však o míč přišel.
     
    57
    Hosté budou zahrávat rohový kop, když střelu Slimaniho zablokoval jeden z domácích obránců.
    57.
     
    58
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Tak to už je debakl! TEOFILO GUTIERREZ se dostal po centru z levé strany ve vápně k odraženému míči a usměrnil jej za záda brankáře Ventury!
    58. GUTIERREZ - 0:4
     
    59
    A je tu rázem pátý gól! Slimani se dostal k míči na hranici vápna a tváří v tvář Venturovi, jeho gólovou oslavu však překazil praporek pomezního, signalizující ofsajd.
    59.
     
    60
    Hráči Sportingu z toho utkání dělají jednostrannou záležitost, když domácí hráče ani nepouští za půlící čáru. Další útok po pravém křídle vedl Slimani, jeho průnik ale končí zákrokem Silvy.
     
    61
    Do šance se dostali i domácí fotbalisté, konkrétně Rosa, ten však byl v době přihrávky v ofsajdu a tak vzrušení domácích fanoušků brzy opadlo.
     
    62
    Po pravé straně se hnal do vápna hostující Gutierrez, jeho průnik však dokázal čistě zastavit vracející se Pinto, který odkopl míč do autu.
     
    63
    Ve středu hřiště krásně kombinovali Carvalho a Ruiz, kteří z toho vytěžili krásný centr z levé strany do vápna. Tam však nebyl nikdo z hráčů Sportingu a Ventura tak míč ukryl do své náruče.
     
    64
    Poslední střídání využil domácí trenér Velázqeuz. Ze hřiště stáhl Martinse, nahradil jej Diasem.
     
    65
    Na levém křídle se dokázal uvolnit hostující Ruiz, který poslal střílený centr do vápna. Tím však trefil pouze stínujícího Juanta, takže míč mají domácí fotbalisté.
     
    66
    Domácímu celku se vůbec nedaří založit efektivní útok, kterým by mohli ohrozit obranu Sportingu. Další takový pokus předvedl Dias, jeho přihrávka však nebyla přesná.
     
    66
    Žlutou kartu za faul na pronikajícího Juanta obdržel hostující Adrien Silva.
     
    67
    Hostující César se dokázal prosmýknout kolem dvou hráčů ve středu hřiště, další jeho průnik však rázně utnul vracející se Bakić.
     
    68
    Na hranici vápna se dobře uvolnil domácí Silva, jeho finální přihrávka do vápna na Rosu však byla zablokována jedním z obránců Sportingu.
     
    69
    Domácí Tiago Silva zahrával rohový kop, jeho centr však skončil pouze na hlavě Coatese, který tak odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    70
    Slimani se teď dokázal dostat z levého křídla až do vápna, jeho zpětná přihrávka na hranici vápna však nenašla nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    71
    Domácí fotbalisté konečně vstřelili branku! Dias se dostal k hlavičce po centru jednoho ze svých spoluhráčů, jeho branka však byla odvolána pro faul Diase na brankáře Patrícia.
    71.
     
    72
    Střídají také fotbalisté Sportingu, ze hry jde Ruiz a nahradil jej Mané.
     
    72
    Ze hry je také stažen střelec jedné branky Adrien Silva, toho nahradil Aquilani.
     
    73
    Domácí fotbalisté se snaží ještě vstřelit alespoň tu čestnou branku, jejich snaha po pravém křídle však končí nepřesností Rosy.
     
    74
    Domácí to teď pro změnu zkoušeli po levém křídle, průnik Nunese však zastavil nedovoleným způsobem Mané.
     
    75
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté se dočkali alespoň jedné branky! MARKO BAKIĆ si naskočil na centr z levé strany a poslal jej přímo pod břevno Patríciovi branky. Stav utkání 1:4.
     
    76
    Domácí fotbalisté se snaží o kombinaci na polovině Sportingu, jejich snaha však končí zákrokem Aquilaniho.
     
    77
    Po levé straně se zkoušel prosmýknout hostující Mário, jeho pokus byl však Juantem zablokován a Sporting má k dispozici autové vhazování.
     
    78
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Sporting navyšuje svoje vedení! Centr z levé strany dokázal ve vápna zpracovat TEOFILO GUTIERREZ, který dnes podruhé prostřelil Venturu! Sporting vede 5:1!
    78. GUTIERREZ - 1:5
     
    79
    Hráči Sportingu jsou dnes vážně při chuti. Ani po páté brance neubírají na svém nasazení a derou se dopředu. Na levém křídle to zkoušel Mané, jeho centr do vápna však nedoputoval.
     
    80
    Opět to byl Mané, který šikovně obešel jednoho z bránících hráčů domácích. Kolem Silvy se však již neprotáhl a ten mu tak míč od kopaček sebral.
     
    81
    O osudu utkání je v podstatě již rozhodnuto, hosté však chtějí přidat i další branky. Centr z levé strany chtěl poslat do vápna Mário, jeho pokus byl však zablokován na roh.
     
    82
    Další centr z levé strany poslal Mário, hlavička Aquilaniho však nemířila mezi tři tyče a Venturu tak neohrozila.
     
    83
    Poslední střídání využil i Jorge Jesus, který stáhl ze hry dvoubrankového střelce Slimaniho, kterého nahradil na hrací ploše Barcos.
     
    84
    Fanoušci Sportingu jsou dosavadním výsledkem naprosto nadšení a po celém stadionu se ozývá jejich skandování a oslavné chorály.
     
    85
    Schelotto teď dobře napadal Nunese, který pod tlakem neudržel nervy na uzdě a hostujícího beka tak fauloval. Hosté budou zahrávat standardní situaci z úrovně rohu.
     
    86
    Domácí fotbalisté teď vyrobili velkou chybu v rozehrávce, jejich snahu dobře vystihl Barcos. Jeho počíná však v souboji se Silvou vyhodnotil sudí Martins jako nedovolené a odpískal faul.
     
    87
    Mário na levém křídle kombinoval s jedním ze svých spoluhráčů, jejich souhra však končí nepřesností Mária v kombinaci.
     
    89
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Domácí Belenenses na konci utkání snižuje na 2:5! Odražený míč na hranici vápna zpracoval TIAGO SILVA, který krásnou bombou do pravého horního rohu nedal Patríciovi šanci.
    89. SILVA - 2:5
     
    90
    I ke konci utkání jsou oba celky aktivní a snaží se ještě vstřelit nějakou tu branku. Na pravé straně se teď dobře prosmýkl Dias, jeho pokus ale zastavil včas se vracející Aquilani.
     
    90+1
    Hostující hráči už v klidu kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou. Domácí se však snaží napadat jejich rozehrávku i na konci zápasu.
     
    90+2
    Dlouhou přihrávku na hranici vápna se snažil dostihnout Gutierrez, který se ošklivě střetl s brankářem Venturou, se kterým to chvilku vůbec nevypadalo dobře. Po kratším ošetření se však zdá, že domácí brankář bude naštěstí v pořádku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí nakonec předčasně ukončil dnešní utkání, doktoři se ještě na trávníku starají o otřeseného brankáře Venturu.
     
    Dnešní velmi pohledný zápas je za námi! Viděli jsme v něm 7 branek, z toho pět jich dokázali vstřelit hosté. Sporting v podstatě celou dobu diktoval tempo hry a měl zápas pod kontrolou, čemuž napovídá i jasný výsledek 2:5. Za hosty se postupně dokázali trefi dvakrát Slimani a dvakrát Gutierrez, jednu branku přidal Adrien Silva. Za domácí se mezi střelce zapsali Marko Bakić a Silva. Důležité vítězství tak udrželo Sporting v těsných dostizích o titul, který stáhl svou ztrátu na vedoucí Benficu, která teď vede jen o dva body.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 16:26.
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše. Dobrou noc všem fotbalovým fanouškům a fanynkám a u další textového přenosu brzy na shledanou! (00:06:18)

    Jakub Hataš

    Branky: 75. Bakić, 89. Silva – 23. Slimani, 32. Slimani (pen.), 54. Silva, 58. Gutierrez, 78. Gutierrez

    Karty:   31. Almeida (BLN), 51. Silva (BLN) – 66. Silva (SPL)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 16:26.
    CF OS Belenenses: Ventura – Almeida (46. Juanto), Silva, Brandão, Pinto – Nunes – Rosa, Bakić, Martins (64. Dias), Sturgeon – Caeiro (46. Silva).
    Náhradníci: Ribeiro – Tonel, Sousa, Silva, Dias, Ferreira, Juanto.

    Sporting Lisabon: Patrício – Schelotto, Semedo, Coates, César – Mário, Carvalho, Silva (72. Aquilani), Ruiz (72. Mané) – Slimani (83. Barcos), Gutierrez.
    Náhradníci: Jug – Aquilani, Oliveira, Barcos, Mané, Esgaio, Pereira.

    Rozhodčí: Tiago Martins – Campos, Mota. (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri