Braga – Šachtar 1:2 (kon.) | Villarreal – Sparta 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 1:2 (kon.)
Dortmund – Liverpool 1:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
1:1 (0:1)
Liverpool FC
Čtvrtek 07.04.2016, 21:05 • Signal Iduna Park, Dortmund • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že v odvetě bude naprosto všechno otevřené se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (23:11:28)
     
    První zápas čtvrtfinále mezi Dortmundem a Liverpoolem je tedy u konce a hosté mohou být spokojeni přeci jenom o něco více. V dnešním utkání totiž byl favoritem domácí Dortmund, pro který bude remíza 1:1 vzhledem k převaze možná trochu málo.

    V druhé půli se BVB rychle dostali k vyrovnání, když se hlavou ve 48. minutě prosadil Mats Hummels. Poté by se zdálo, že by si Borussia měla vypracovat další šance, avšak poslední vyložené gólovky obstaral v 52. minutě Liverpool. Od té doby jsme žádnou další gólovou příležitost prakticky neviděli.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Clyne u pomezní čáry posunul míč k Milnerovi a ten fauloval. To je také poslední věc, která se v dnešním utkání udála.
     
    90+1
    Hraje se na polovině Dortmundu. Zdá se, že oba celky už jsou s tímto výsledkem smířeny, avšak Liverpool se ještě snaží vymyslet cosi kloudného.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty. Hrát se tak bude už jen 120 vteřin.
     
    90
    Na pravé straně rozběhnutého Papastathopoulose zastavuje hlavní rozhodčí, který viděl faul řeckého beka. Na zemi končí Philippe Coutinho.
     
    89
    Liverpool se výborně pohybuje a domácí se tak nedostávají dále než na 40 metrů od Mignoletovy brány. Tlak BVB je už poněkud něvýrazný.
     
    88
    Souhra obou celků nyní postrádá více přesnosti. Tohle rozhodně vyhovuje Liverpoolu, pro který by byla remíza 1:1 výborným výsledkem.
     
    87
    U pokutového území Liverpoolu bylo hodně husto, ale prostrkávačka Mchitarjana neprošla přes skvěle hrajícího Sakha. Hostující stoper dnes hraje výborně.
     
    86
    Střídající Daniel Sturridge se hezky uvolňoval, ale proti třetímu soupeři už o míč přišel. Následný bleskový útok Mchitarjana zastavil čistý skluzem Clyne.
     
    85
    Dortmundu se v závěru nedaří kombinace a vysouvání ofenzivních hráčů. Další příliš dlouhý míč končí u Mignoleta, který bude volit odkop.
     
    84
    Domácí se už už dostávali do šance, avšak nakonec je odpískán faul Henrika Mchitarjana. Přichází tak čas na třetí střídání Liverpoolu, které obstarala dvojice Divock Origi – Daniel Stturidge.
     
    83
    Aktivní Divock Origi i v 83. minutě bojuje o každý míč, ale nyní hrál nohou v úrovni hlav soupeřů a to se mu stalo osudným. Nepřímý volný kop pro Dortmund.
     
    82
    Domácí celek se hodně rychle dostává k míči a snaží se o nějakou povedenější ofenzivní akci. Zatím bez úspěchu.
     
    81
    Teď už ale sudí čtvrtou žlutou kartu udílí! Potrestaným hráčem je Sokratis Papastathopoulos (DOR), jenž na polovině zastavil Origiho.
     
    80
    Na hranici šestnáctky se uvolnil Gonzalo Castro a Mignolet musel po delší době zasahovat. Míč se mu podařilo odvrátit do bezpečného prostoru a hlavně k nohám spoluhráčů.
     
    79
    Alberto Moreno nyní jako smyslu zbavený u rohového praporku dojížděl nohama napřed k Pulišićovi. Samozřejmě je pískán faul, avšak žlutá karta z toho nebude.
     
    78
    Firmino se okamžitě zapojil do akce a vykoledoval si faul Marcela Schmelzera. Následný centr vyřešila obrana Dortmundu.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 48. Hummels (Mchitarjan) – 36. Origi (Milner)

    Karty:   45+5. Weidenfeller (DOR), 52. Reus (DOR), 81. Papastathopoulos (DOR) – 9. Can (LIV), 45. Lallana (LIV)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:13.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, S. Bender (76. Papastathopoulos), Hummels (C), Schmelzer – Weigl – Durm (46. Şahin), G. Castro, Mchitarjan, Reus – Aubameyang (76. Pulisic).
    Náhradníci: Bürki – Leitner, Şahin, Pulisic, Kagawa, Papastathopoulos, Ginter.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C) (46. Allen), Can – Lallana (77. Firmino), Coutinho, Milner (C) – Origi (84. Sturridge).
    Náhradníci: D. Ward – K. Touré, Allen, Firmino, Ibe, Smith, Sturridge.

    Rozhodčí: Carlos Velasco Carballo – Roberto Alonso, Juan Yuste (vš. ESP)
    Čtvrtek 14.04.2016
    Liverpool - Dortmund 4:3

    Branky: 49. Origi (Can), 66. Coutinho (Milner), 78. M. Sakho (Coutinho), 90+2. Lovren (Milner) – 5. Mchitarjan (Aubameyang), 9. Aubameyang (Reus), 57. Reus (Hummels)

    Karty:   54. Hummels (DOR), 77. Piszczek (DOR), 90+1. Schmelzer (DOR)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:17.
    bahis siteleri