Braga – Šachtar 1:2 (kon.) | Villarreal – Sparta 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 1:2 (kon.)
Dortmund – Liverpool 1:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
2:1 (1:1)
AC Sparta Praha
Čtvrtek 07.04.2016, 21:05 • El Madrigal, Vila-real (Španělsko) • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Villarreal zdolal Spartu 2:1, se ze stadiónu El Madrigal loučí Tomáš Kohlmann a přeji příjemný zbytek dnešní noci. (23:07:02)
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 25 – 8
    Střely na branku: 10 – 5
    Střely mimo: 7 – 3
    Zblokované střely: 8 – 0
    Rohové kopy: 10 – 2
    Ofsajdy: 0 – 3
    Fauly: 14 – 16
    Žluté karty: 1 – 3
     
    Jak už jsem zmínil, domácí Villarreal poslal do vedení už ve třetí minutě Cedric Bakambu, když zablokoval Bičíkův odkop takovým způsobem, že míč nasměroval do sparťanské sítě. Poté ale Bičík začal likvidovat jednu šanci Villarrealu za druhou, občas mu pomohlo i štěstí v podobě břevna či domácí těsně minuli sparťanskou branku.

    V závěru prvního poločase se pak se svým úderem vynořili sparťané, v poslední nastavené minutě vybojovali rohový kop a po Dočkalově centru v pokutovém území nejvýše "vyrostl" Jakub Brabec, jenž srovnal na poločasových 1:1.

    Po změně stran nápor Villarrealu neochabl a domácí nadále zahazovali obrovské příležitosti, až v 63. minutě Cedric Bakambu svoji druhou trefou v zápase prolomil kouzlo fantoma ve sparťanské brance. V závěru domácí mohli přidat ještě třetí branku, ovšem v cestě jim znovu stál skvělý Bičík a tak sparťané i s pořádnou porcí štěstí odváží do Prahy zajímavou pozici pro odvetu.
     
    Sparťané ještě před odchodem do šaten míří poděkovat stovkám svých fanoušků, kteří je neúnavně povzbuzovali z nejvyššího patra severní tribuny stadiónu El Madrigal.
     
    Je za námi úvodní zápas čtvrtfinále Evropské ligy mezi Villarrealem a Spartou a byť sparťané ze Španělska odjedou poraženi, tak přesto mohou být s výsledkem maximálně spokojeni a do pražské odvety si připravili "hratelnou" pozici.

    Villarreal si v průběhu zápasu dokázal vypracovat dobrých osm stoprocentních střeleckých příležitostí a byť David Bičík domácím nabídl svým zaváháním rychlou úvodní branku, tak nakonec je právě on hrdinou dnešního zápasu, neboť soupeři zlikvidoval celou řadu tutových šancí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po následném rohovém kopu se do odraženého míče opřel Trigueros, ovšem svůj projektil nedokázal procedit přes blokující sparťany.
    90+2. Denis Suárez (VLR)
     
    90+2
    Znovu Bičík! V závěru druhé nastavené minuty se na hranici pokutového území uvolnil Denis Suárez a Bičík jej bravurním zákrokem vychytal!
     
    90+1
    Krejčí vybojoval faul ve středu pole, Dočkal ale nepříliš povedeným centrem do pokutového území pouze odevzdal míč brankáři Asenjovi.
     
    90+1
    Sudí Haţegan prodlužuje dnešní atraktivní utkání o tři nastavené minuty.
     
    90
    Především díky Konatého snaze se sparťané vydali k zajímavému útočnému pokusu, zakončili jej ale Frýdkovým centrem pouze k osamocenému stoperu Ruizovi.
     
    89
    Na Kováčův dlouhý nákop za záda domácích obránců si v bleskově rychlosti zabíhal Kehinde Fatai, ovšem blíže k míči měl brankář Asenjo a nadvakrát dokázal ukrýt míč do svých rukavic.
     
    88
    Závěrečné střídání Sparty, Matějovského nahradí David Lafata.
     
    87
    Adrian Lopez se silou vůle dokázal v pokutovém území probojovat v pokutovém území přes klubko několika fotbalistů, ovšem stopku mu včasným zákrokem vystavil Brabec, jenž ještě o soupeře dokázal míč odehrát do zámezí.
     
    86
    Po souboji se Soldadem je faul pískán Costovi a domácí trenér Marcelino poté marně vehementně signalizoval udělení karty již žlutě napomenutému Costovi.
     
    85
    Už třiadvacátý střelecký pokus Villarrealu si na své konto připisuje Leo Baptistão, z úhlu ale netrefil míč ideálně a sparťanskou branku značně minul.
     
    84
    Také sparťanští příznivci se o svých hlasivkách snaží neustále dávat vědět, ovšem z obrovské výšky jsou proti několikanásobné početní převaze velmi indisponováni.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 3. Bakambu, 63. Bakambu (Denis Suárez) – 45+4. Brabec (Dočkal)

    Karty:   40. J. Costa (VLR) – 31. Brabec (SPA), 41. Matějovský (SPA), 43. Nhamoinesu (SPA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:16.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Bailly, V. Ruiz, J. Costa (77. Marín) – Denis Suárez, Trigueros, B. Soriano (C), Castillejo (62. Baptistão) – Soldado, Bakambu (82. Adrián López).
    Náhradníci: Aréola – Pina, Baptistão, Adrián López, Leiva, Marín, P. Iñiguez.

    AC Sparta Praha: Bičík – Brabec, Mario Holek (28. Kováč), Nhamoinesu – Dočkal (C), Frýdek, Mareček, Matějovský (88. Lafata), Krejčí – Juliš (73. Fatai), Konaté.
    Náhradníci: Štěch – Fatai, Kováč, Zahustel, Lafata, Kadlec.

    Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (vš. Rumunsko)
    Čtvrtek 14.04.2016
    Sparta - Villarreal 2:4

    Branky: 65. Dočkal (Fatai), 70. Krejčí (Juliš) – 5. Bakambu (Trigueros), 43. Castillejo, 45+1. Lafata (vla.), 49. Bakambu (Denis Suárez)

    Karty:   28. Krejčí (SPA), 41. Frýdek (SPA), 60. Juliš (SPA), 63. Kováč (SPA), 78. Konaté (SPA), 90+1. Lafata (SPA) – 35. Soldado (VLR), 78. Castillejo (VLR)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 12:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:5.
    bahis siteleri