Česko – Francie 6:0 (kon.) | Česko – Slovensko 8:0 (kon.)
konec
Česko
8:0 (5:0, 1:0, 2:0)
Slovensko
Sobota 09.04.2016, 18:15 • Patinoire des Vergers, Ženeva • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Poslední skupinový zápas české ženské reprezentace do 15 let na turnaji v Ženevě je tady! Už po výhře 6:0 nad Francií máme jisté první místo v tabulce, které nás katapultuje do finále, jež se odehraje zítra od 12:30 v hlavní ženevské hale Vernets.

    Ještě předtím nám ale zbývá sehrát jedno utkání. A to vždy pikantní – federální derby Česko versus Slovensko! Naše soupeřky zatím mají pozitivní bilanci tří výher a dvou porážek, zdolaly Švýcarsko (1:0), Francii (4:1) a švédský výběr (4:2). Naopak vysoko nestačily na oba ruské týmy, se kterými padly 2:7, respektive 1:6.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Kotounová, Jandušíková, Šmajdová, Pejšová, Vlková, Krčková, Škrdlová, Horáková – Mlýnková "C", Dýcková, Mazancová – Kaltounková, Machalová, Čajanová – Černá, Fabšicová, Hájková – Škorpíková. Trenér: Rudolf Valla.

    Slovensko: Pösingerová (Blažeková) – Halušková, Kúbeková, Hajniková, Drienovská, Matejková, Vysokajová, Polomová, Šimnová, Nemčeková, Dobošová, D. Lobbová, Schredlová, Klembalová, Šulíková, V. Lobbová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě sedm! zní stadionem v Ženevě hned v první minutě, protože se bleskurychle ujímáme vedení! První útok dojel své nahození a od modré čáry pak vystřelila KLÁRA JANDUŠÍKOVÁ. Některá z hráček před brankou ještě kotouč tečovala, nicméně gól je připsán právě naší obránkyni – 1:0! Asistence: Anna Kotounová.
     
    01:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je tam druhý! Kristýna Kaltounková přenechala na levé straně za sebe pro SÁRU ČAJANOVOU. Ta se neměla s čím rozpakovat, kotouč poslala dokonale k bližší tyčce slovenské branky, kam se Pösingerová natahovala úplně marně – 2:0! Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    02:59
    Češky se vzápětí poprvé v zápase dostaly do defenzívy a Eva Štumbaurová musela zasahovat. Na druhé straně přišla dorážka Terezy Mazancové, která přeletěla břevno.
     
    03:43
    Po ose Dýcková – Kaltounková – Čajanová se už pomalu vezl třetí kousek. Jenže poslední jmenovaná před gólmankou netrefila ideálně!
     
    04:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká lavina se ve federálním derby valí dál, dál a dál! Do zápasu jsme vlétli opravdu obrovsky nabuzení a třetí odměna je na světě. Byť tentokrát hodně šťastná. SÁRA ČAJANOVÁ hledala z levé strany parťačku před bránou, ovšem nešťastná slovenská obránkyně si srazila puk do vlastní sítě – 3:0! Bez asistence.
     
    04:55
    Zakázané uvolnění českého týmu. Museli jsme dávat pozor v obraně, potom se nám nepovedla rozehrávka.
     
    05:06
    A drobné zmatky v rozehrávce musela pomoci vyřešit Štumbaurová.
     
    05:23
    Natálie Mlýnková v přečíslení čekala, až bude mít prostor na přihrávku Škorpíkové. Ale teď si poslední slovenská hráčka zaslouží od trenérek pochvalu, že puk nepustila.
     
    05:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě čtyři a můžeme jet na hotel! Ani za sebou nemáme šest minut a na tabuli už svítí čtyřbrankový rozdíl! A tohle byla parádní akce. Tereza Mazancová zpoza brány vyzvala ke skórování PATRICII ŠKORPÍKOVOU, která neměla moc času, přesto přišpendlila puk nádherně do růžku – 4:0! Asistence: Tereza Mazancová.
     
    06:19
    Adéla Škrdlová napálila krásnou střelou tyč!
     
    06:23
    Český tým si zahraje první přesilovku, Lucia Halušková (SVK) je vyloučena za podražení.
     
    06:54
    Další tyčka zachránila Pösingerovou, tentokrát po švihovce Báry Machalové!
     
    07:38
    Slovenky se osvobodily, ale pak si nechaly prchnout Kristýnu Hájkovou. Ta ovšem gólmanku neprostřelila.
     
    08:08
    Češky střílejí s chutí, i když teď zrovna branku míjejí.
     
    08:26
    Ale je to neskutečný drajv, co předvádíme. Hájková tečovala puk a Pösingerová musela skvěle vykonout beton, potom neuspěla z dorážky Valentýna Černá.
     
    09:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už jen tři, už jen tři! Přesilovku se nám sice nepodařilo využít, ale nedlouho po ní pokračujeme v kanonádě a myslím, že tenhle zápas dlouho trvat nebude! Slovenky měly problém s rozehrávkou a ztrestala je DANIELA PEJŠOVÁ, která z vrcholu kruhu nádherně trefila ke druhé tyčce – 5:0! Bez asistence.
     
    09:44
    Dvě gólovky měla Barbora Machalová, mezitím zkoušela Pavlína Vlková trefit puk ze vzduchu. Škoda že netrefila, protože to by byla fantazie!
     
    10:26
    Slovenská reprezentace dostala kotouč ze své třetiny, ale opravdu jen na chvilku.
     
    10:52
    Potom se u tyčky rvala bojovnice Bára Machalová, hned po buly střílela Anička Fabšicová.
     
    11:35
    A třetí formace se dál prala poblíž brankoviště. Fabšicová protáhla Pösingerovou švihovkou přes obránce, pravý beton tuhle střelu zastavil.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    Vteřinu před sirénou schytala střelu pukem do nohy Sofia Vysokajová, které pomáhá na střídačku lékař. Věřme, že bude v pořádku.
     
    Není co řešit, české hokejistky konečně předvádějí všechno, na co mají! Pokud předčasně ukončíme zápas a vyhrajeme 8:0, trenér Rudolf Valla si také obarví culík na červeno. Takže už se těšíme.
     
    Ještě připomenu to, co už je bez ohledu na výsledek jasné. Česká reprezentace hraje zítra od 12:30 finále s ruským Chimikem Voskresensk, Slovensko se od 10:30 utká s druhým ruským týmem Dobryj Ljod o bronz.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    12:24
    A další zraněná slovenská hráčka, na tohle se nám vůbec nekouká dobře. Zvlášť když rozhodčím dlouho trvalo, než zapískali. Tamara Dobšová dostala zřejmě v nezaviněném souboji hokejkou do krku, ale měla by být v pořádku.
     
    12:52
    Teď si pro sebe vyhradila ledovou plochu Daniela Pejšová. Napoprvé před Pösingerovou netrefila, čímž gólmanku zmátla, jenže neuspěla ani napodruhé.
     
    13:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šestý gól na sebe po přestávce nenechal dlouho čekat! Kristýna Kaltounková ve svém nájezdu ztroskotala na špičce betonu, ale puk se následně dostal k Daniele Pejšové. Její pokus zřejmě ještě tečovala PATRICIE ŠKORPÍKOVÁ, která je označena za autorku branky – 6:0! Asistence: Daniela Pejšová.
     
    14:07
    Teď si nechci vymýšlet, kdo rýsoval povedenou přihrávku Anně Fabšicové. Naše útočnice ji každopádně na brankovišti netrefila.
     
    14:57
    Mazancová namazala puk Dýckové, která si ho musela těsně před gólmankou srovnat na hokejku. Pak nenašla místo v její výstroji.
     
    15:36
    Ani pokračující tlak nám prozatím nestačil, byť Pösingerová dlouho nevěděla, kde má kotouč.
     
    16:15
    Dvě šance pro Kristýnu Kaltounkovou. Poprvé Pösingerová vytáhla její střelu v sólu, následně přikryla kotouč těsně před dorážkou.
     
    17:07
    Po 17 minutách přišla první šance Slovenek, ale rovnou obrovská. Lívia Kúbeková uháněla sama na Štumbaurovou, ta ale nenechala prostor mezi betony. Výborně, Evo!
     
    17:58
    Slovenky teď hrají nejlepší pasáž zápasu, nicméně Pejšová nyní nebezpečnou situaci včas dobruslila.
     
    18:45
    Hájková s Fabšicovou nedorazily puk za Pösingerovou, pro níž zápas nyní končí. Střídá ji Petra Blažeková.
     
    19:59
    Čeká nás další početní výhoda, jedna ze slovenských hokejistek je vyloučena za podražení.
     
    20:44
    Národní tým teď kombinoval před gólmankou jen v útočnících, potřeboval by zapojit i obránce. Dorážky po akci Kristýny Kaltounkové se neujaly.
     
    21:50
    Slovenky se brání v oslabení velmi dobře, respektive nám to nelepí.
     
    22:09
    Slovensko je kompletní. Natálie Mlýnková pak dostala průnikovou přihrávku, jenže ji převzala v ofsajdu.
     
    22:30
    Znovu jen připomenu, že vlivem šestibrankového rozdílu se už hraje na hrubý čas. Takže to opravdu letí.
     
    23:06
    Nikola Dýcková se chtěla prorvat před branku sama, poté nenašla Mlýnkovou. Přihrávek je málo...
     
    23:55
    V samotném závěru druhé třetiny útočila na sedmý gól Kristýna Kaltounková, gólmanku ale opět neprostřelila.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Od 14. minuty a gólu na 6:0 už se nám nepodařilo udeřit znovu, čas běží hodně rychle. Jako by teď každá hráčka chtěla dát gól sama. Ale věřme, že kýžené dvě trefy ještě zvládneme.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    24:25
    Na modré čáře se do puku tvrdě opřela Anna Kotounová, leč branku netrefila.
     
    24:48
    Následně se Tereze Mazancové podařilo tečovat střelu jedné ze spoluhráček. Ani tentokrát neskončil puk mezi třemi tyčemi.
     
    25:26
    Jak Mlýnková, tak o chvíli později Dýcková se protáhly z pravé strany až před gólmanku. Naše smůla v zakončení ale pokračuje.
     
    26:21
    Dýcková dojela dlouhé nahození a přenechala puk zadovkou Kaltounkové. Blažeková dál drží čisté konto.
     
    26:59
    A tentokrát naše číslo 14 netrefilo zařízení.
     
    27:23
    Jako by se náš kouč bál rudé hrozby a zakázal hráčkám střílet góly. Prázdnou branku netrefila ani Bára Machalová...
     
    28:10
    Už zvládly Slovenky uklidnit hru. Ve třetí třetině se ještě nepřerušovalo.
     
    28:33
    Teď poprvé museli rozhodčí zapískat, a to po zakázaném uvolnění slovenské reprezentace.
     
    29:14
    No tak teď nevím. Anna Kotounová udělala své protivnici nádhernou stahovačku a už se chystala pálit či nahrávat, když vtom přišlo údajné postavení útočící hráčky v brankovišti.
     
    30:35
    Z levé strany se protáhla před branku Mlýnková, dorážka patřila Mazancové. Zase těsně vedle!
     
    31:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak naše naděje na osmičku pořád žijí! DANIELA PEJŠOVÁ nahodila puk od modré čáry a pravděpodobně jedna ze slovenských hráček ho tečovala mezi betony gólmanky Blažekové, která se jenom nešťastně otočila za sebe – 7:0. Bez asistence.
     
    32:35
    Kristýně Kaltounkové dneska evidentně není přáno. Tentokrát poslala puk přímo do ochranné sítě.
     
    33:19
    Po icingu Slovenek se hra vrátila do jejich pásma. Bránící hráčka teď výtečně vyblokovala ránu Adély Škrdlové.
     
    34:07
    To jsou nervy! Ale pořád se nám nedaří.
     
    34:20
    A podruhé v zápase se musí mít na pozoru Eva Štumbaurová, kterou polekala dobrou tečí Michaela Hajniková.
     
    34:57
    Mazancová přenechala Mlýnkové, té ovšem ujela černá guma do středního pásma.
     
    35:22
    Mlýnková projela kolem hráčky a nabídla Machalové, jenže ta neměla dostatečný prostor k zakončení.
     
    35:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Nefalšované české Nagano! Vteřinu před koncem řádné hrací doby konečně střílíme osmý gól, který znamená, že zítra půjde i náš trenér Rudolf Valla do červena! Parádní akci Kristýny Kaltounkové dokonala bekhendovou dorážkou ADÉLA ŠKRDLOVÁ – 8:0! Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    Konec zápasu.
     
    14 minut nám stačilo na šest gólů, ale než jsme dali další dva, hodně to bolelo. Nakonec tedy česká reprezentace poráží Slovensko 8:0, což znamená, že základní skupinou proplula se šesti výhrami z šesti zápasů a celkovým skóre 38:4!
     
    Z haly na ženevském předměstí Meyrin je to ode mě už úplně všechno. Teď už se všichni hrozně těšíme na finále, které odehrajeme zítra od 12:30 v hlavní hale Vernets proti ruskému Chimiku Voskresensk.

    Věřme, že i poslední zápas na Geneve Futur Hockey Challenge dovedeme k vítězství a budeme moci pozvednout nad hlavu zlatý pohár. Jdeme se na to vyspat, vy se na to vyspěte taky a zítra se na vás budu těšit naposledy! (19:19:37)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 1. Jandušíková (Kotounová), 2. Čajanová (Kaltounková), 5. Čajanová, 6. Škorpíková (Mazancová), 10. Pejšová, 14. Škorpíková (Pejšová), 32. Pejšová, 36. Škrdlová (Kaltounková)


    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Kotounová, Jandušíková, Šmajdová, Pejšová, Vlková, Krčková, Škrdlová, Horáková – Mlýnková "C", Dýcková, Mazancová – Kaltounková, Machalová, Čajanová – Černá, Fabšicová, Hájková – Škorpíková. Trenér: Rudolf Valla.
    Slovensko: Pösingerová (19. Blažeková) – Halušková, Kúbeková, Hajniková, Drienovská, Matejková, Vysokajová, Polomová, Šimnová, Nemčeková, Dobošová, D. Lobbová, Schredlová, Klembalová, Šulíková, V. Lobbová.
    bahis siteleri