PSG – Chelsea 1:2 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:2 (0:1)
Chelsea FC
Pondělí 18.04.2016, 17:00 • Centre sportif de Colovray (Nyon) [Kapacita: 7 200] • UEFA Youth League • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Z dnešního online přenosu je to ode mě už vše. Přeji vám příjemný vstup do nového týdne a někdy zase na počtenou. (19:06:47)
    Radost fotbalistů Chelsea

     
    Medaile převzali a trofej pro vítěze nad hlavy pozvedli fotbalisté Chelsea, kteří si oslavy vychutnávají plnými doušky.
     
    Poražený celek získává medaile za druhý místo. Jeho hráči jsou pochopitelně zklamaní, ale s postupem času budou vystoupení v letošní sezoně UEFA Youth League hodnotit určitě kladně. Vždyť tým vedený koučem Francoisem Rodriguesem dosáhl až téměř na vrchol, za což mu patří obrovská čest.
     
    Chelsea vedla prakticky po celý zápas, když skóre otevřela již po necelých deseti minutách. Pařížané ihned poté sice kopali penaltu, ale tu neproměnili. Vyrovnat se jim podařilo až po změně stran, a sice v 58. minutě, ale jejich radost netrvala dlouho. O tři minuty později si totiž svěřenci trenéra Adi Viveashe vzali vedení zpět a hubený náskok i přes stupňující se tlak Francouzů udrželi až do závěrečného hvizdu.
    Radost mladíků Chelsea
     
    Fotbalisté Chelsea FC vítězí ve finále UEFA Youth League, když ve švýcarském Nyonu porazili hráče Paris Saint-Germain 2:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V samotném závěru finálového duelu napřáhl ke střele z pravého rohu vápna Ikone, jehož křižný projektil však svůj cíl nenalezl.
     
    90+3
    Za podražení rozběhnutého Ikoneho inkasoval žlutou kartu Ali Mukhtar (Chelsea FC).
     
    90+2
    Na penaltovém puntíku se po centru a zpracování míče dostal do zakončení Kanga, jehož rána z otočky mířila doprostřed brány, kde stál připravený Collins.
     
    90
    Německý rozhodčí Daniel Siebert nastavil nad rámec řádné hrací doby čtyři minuty. Přesně tolik času tak klubu z Paříže zbývá na případné vyrovnání.
     
    88
    Balon do chumlu hráčů vyslal Nkunku a v předbrankovém prostoru míč několikrát poskočil. Posléze se kulatého nesmyslu zmocnil některý z obránců a razantním způsobem ho odkopl do bezpečí.
     
    87
    Budeme sledovat rohový kop Paris Saint-Germain.
     
    86
    Střídání v týmu Chelsea FC: z trávníku mizí Kasey Palmer, na závěrečné minuty nastupuje do hry Charlie Wakefield.
     
    85
    V týmu Paris Saint-Germain dochází k poslednímu střídání: ze hřiště odchází Antoine Bernede, opačným směrem putuje Alexis Giacomini.
     
    83
    Černě oděni muži na hřišti jednoznačně dominují, ale obrana Chelsea je pevně odhodlaná hubený náskok za každou cenu udržet.
     
    82
    Po centru z rohu došlo v předbrankovém prostoru ke skrumáži, hráčům PSG se však propasírovat míč za brankovou čáru nepodařilo.
     
    81
    Yakou Meïté (Paris Saint-Germain) vypálil zpoza pokutového území a jeho rána byla rukou obránce tečována nad bránu. Místo penalty byl ale nařízen pouze rohový kop, což se hráči klubu z hlavního města Francie nelíbilo a za protesty si vykoledoval žlutou kartu.
    80. Povedený zákrok Collinse
     
    80
    Čelit rohovému kopu pak musela také defenziva PSG, ale ta standardní situaci soupeře rovněž ubránila. Pařížané pak založili rychlý brejk, který byl zakončen jedovatou střelou Kangy, proti níž skvěle zakročil Collins, jenž vyrazil míč na roh.
     
    77
    Neúspěšně. Centr Nkunkua sice směřoval na zakončujícího Bernedeho, ale jeho střelecký pokus byl zblokován.
    76. Velká šance Ikoneho
     
    76
    Ikone se šikovně prosmýkl mezi dvěma obránci a svou kličkovanou zakončil nebezpečnou střelou uvnitř pokutového území. Míč prosvištěl jen těsně kolem tyče, ale protože byl mírně tečovaný, získal Paris Saint-Germain výhodu rozehrávky kopu od rohového praporku. Jak s ní naloží?
     
    73
    Jake Clarke-Salter (Chelsea FC) nedokázal trefit balon, místo toho podrážkou napřed zasáhl nohu Ikoneho, jenž se s bolestivou grimasou v obličeji skácel k zemi. Za tento zákrok nemůže přijít nic jiného, než karetní napomenutí. To má nakonec žlutou barvu.
     
    71
    Avizované střídání v pařížském klubu: dnes dohrál Jean-Kévin Augustin, naopak na trávník zamířil Aka Wilfride Kanga.
     
    70
    V týmu Paris Saint-Germain se připravuje střídání, který z hráčů nastoupí do hry však zatím zůstává záhadou.
     
    69
    K zakončení došlo na opačné straně hřiště, kde vypálil Mukhtar. Ten ale neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a vměstnat balon mezi tři tyče tak nedokázal.
     
    68
    Na levém křídle operující Ikone se hnal do pokutového území a poté adresoval přihrávku do předbrankového prostoru, kde byl balon sražen na roh. Míč uvedl do hry Nkunku, avšak obrana londýnského celku zůstala ostražitá i v tomto případě.
     
    66
    Francouzský tým se znovu pokouší o vyrovnání, ale pozorná defenziva Chelsea jeho útočné aktivitě odolává.
     
    64
    Daniel Siebert sahá do kapsičky a vytahuje žlutou kartou, kterou dostal Temitay Aina (Chelsea FC).
     
    62
    Střídání také v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odstupuje Odsonne Edouard, místo něhož přichází Nanitamo Ikone.
    61. Kasey PALMER - 1:2
     
    61
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Radost ze vstřelené branky Francouzům nevydržela příliš dlouho. Po hodině hry totiž vrátil vedení na stranu Chelsea KASEY PALMER, který byl příjemcem precizní Mukhtarovy přihrávky za obranu a z hranice velkého vápna dokázal obstřelit vyběhnuvšího Descampse.
     
    59
    Chelsea FC na obdrženou branku reaguje střídáním: ze hřiště odchází Kyle Scott, jeho místo zaujme Mason Mount.
    58. Yakou MEÏTÉ - 1:1
     
    58
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Po necelé hodině hry je ve švýcarském Nyonu vyrovnáno! Obrana Chelsea na hranici šestnáctky nechala YAKOU MEÏTÉMU příliš mnoho prostoru a jeho prudká křižná střela zapadla přesně ke vzdálenější tyči. Míč se ještě hlavou snažil zasáhnout Clarke-Salter, tomu k úspěšnému obrannému zákroku scházelo několik centimetrů.
     
    56
    Anglický klub opět zahrozil dlouhatánským nákopem, nicméně balon směřoval do míst ofsajdově postaveného Tomoriho.
     
    55
    Hráči Chelsea chvíli kombinovali kolem středového kruhu a poté chtěli zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, po něm ale balon dolétl až k nohám gólmana Descampse, který jej dále rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    53
    Sterling u pravého kraje šestnáctky fauloval Augustina. Míč do pokutového území vyslal Nkunku a následný hlavičkový pokus Georgena zblokoval dobře postavený obránce.
     
    50
    Ke střele ze střední vzdálenosti se odhodlal Augustin, rána útočníka pařížského týmu však cílené zařízení netrefila.
     
    49
    Ofenzivní akce Londýňanů zastavil těsný ofsajd. Paris Saint-Germain tak bude mít výhodu rozehrávky nepřímého volného kopu z vlastního území.
     
    48
    Doucoure na pravém kraji pokutového území vyslal střílený centr, který byl odvrácen na kopačku Colketta, jehož pokus z hranice šestnáctky zamířil vysoko nad horní konstrukci Collinsovy svatyně a gólman Chelsea tedy nemusel zasahovat.
     
    46
    Vypadá to, že o poločasové přestávce se žádný z trenérů nerozhodl pro střídání, v zápase tak pokračuje všech dvaadvacet hráčů z úvodní půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Pohled na trávník přímo ze stadionu

     
    Fotbalisté obou mužstev už se vrací na hřiště, aby o nablýskanou trofej svedli souboj také ve druhém dějství. Blíže k jejímu zisku mají hráči londýnského klubu, kteří disponují jednobrankovým náskokem.
     
    Začátek zápasu vyšel lépe fotbalistům Chelsea. Svěřenci trenéra Adi Viveashe si v prvních deseti minutách vytvořili hned tři obrovské šance, z nichž jednu dokázali proměnit, když se úspěšným střelcem stal Fikayo Tomori. Vyrovnat mohl o dvě minuty později Augustin, ale jeho exekuci pokutového kopu strážce tří tyčí Collins vystihl. Po hektickém úvodu se hra uklidnila a na další vážnou situaci si diváci museli počkat až první nastavené minuty, ve které gólman londýnského celku vyrazil Georgenovu razantní střelu z ostrého úhlu na roh. Do druhé části tak Paris Saint-Germain vstoupí s jednogólovým mankem.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Centr, kterým se od rohového čtvrtkruhu prezentoval Nkunku, byl přetažený, a přestože Francouzi zůstali u míče, v prvním poločase už nic nevymysleli.
     
    45+1
    V první nastavené minutě si pařížský celek ještě vytvořil šanci, když Bernede zprava poslal balon do velkého vápna pro Georgena, jehož střelu směřující k bližší tyči vytěsnil na roh Collins.
     
    45+1
    V úvodním dějství byly nastaveny dvě minuty.
     
    45
    Dvěma centry zprava dal o sobě vědět Georgen. První z nich byl ale odhlavičkován obráncem a po tom druhém balon dolétl do náruče připraveného Collinse, který i díky vychytané penaltě zatím stále drží stoprocentní úspěšnost.
     
    43
    V závěru prvního poločasu vymyslel individuální výpad Meïté, ale souboj s bránícím Clarke-Salterem neustál a balon se došoural až k brankáři anglického celku.
     
    41
    Z přímého volného kopu vyslal míč směrem do šestnáctky Nkunku, na její hranici však zaúřadovala zkonsolidovaná obrana, jež balon odvrátila do bezpečných míst.
     
    40
    Meïté zavelel k výpadu na pravé straně, ale za záchrannou brzdu zatáhl Kyle Scott, jenž je tak druhým hráčem Chelsea, který si v dnešním duelu prohlédl design žlutého kartónku.
     
    39
    Svěřencům kouče Rodriguese se nepodařilo dostat hlouběji do pole a hra se tak ustálila ve středu hřiště.
     
    37
    Po ztrátě míče se navíc útočným faulem provinil Aina, který k zemi srazil Doucoureho. S balonem tak budou moci kombinovat fotbalisté Paris Saint-Germain.
     
    36
    Zprava se snažil prodrat do velkého vápna Sterling, ale ukosl si příliš velké sousto, když proti trojnásobné přesile neměl takřka žádnou naději na úspěch.
     
    33
    Na opačné straně si míč po rychlém protiútoku připravil na střelu Bernede, ovšem jeho přízemní rána ze střední vzdálenosti Collinse nikterak neohrozila. Balon totiž směřoval zhruba dva metry vedle pravé tyče.
     
    32
    Maddox cpal míč do šestnáctky z levé strany, ale bránící Eboa jeho centr srazil do boční sítě. Následoval tedy rohový kop, který rozehrál Palmer, jehož centr ale správného adresáta nenašel.
     
    31
    V souboji jeden proti jednomu se přes obránce pařížského týmu pokusil proniknout Palmer, to se mu však nepovedlo.
     
    29
    Scott krásným centrem odlovil Maddoxe, který si zpracoval míč na pravém okraji pokutového území. Po kontaktu s Tourem se sice skácel k zemi a dožadoval se odpískání penalty, nicméně píšťalka německého arbitra zůstala němá.
     
    27
    Nyní byla hra znovu přerušena z důvodu faulu, kterého se na útočné polovině dopustil Edouard. Faulovaným mužem byl Aina.
     
    25
    Uprostřed hracího pole se nedovoleným zákrokem provinil Colkett, jenž fauloval Bernedeho.
    23. Žlutá karta pro Felixe Eboa
     
    23
    Palmer už si vytvářel cestu středem hřiště, když v tom ho zezadu v rozporu s pravidly atakoval Felix Eboa Eboa (Paris Saint-Germain), který se na chvíli objevil v roli žokeje, když se svého soupeře doslova osedlal. Velmi rychle ale k incidentu přispěchal hlavní arbitr, hráči PSG připomněl, že se nejedná o dostihový závod, a udělil mu žlutě obarvenou kartu.
     
    22
    Fotbalisté v bílých dresech se pokusili proniknout kupředu podél levé postranní čáry, míč však dobrým obranným zákrokem odkopl do zámezí Eboa.
     
    20
    Po hektické úvodní patnáctiminutovce se hra uklidnila, hraje se více ve středu hřiště a po obě pokutová území s tím, že Francouzi se snaží co nejdříve vyrovnat.
     
    18
    Tým ze země galského kohouta kombinuje na polovině Chelsea a postupným útokem se snaží nalézt skuliny v obraně anglického mužstva.
     
    16
    Z následné standardní situace byl balon posazen na hlavu Meïtého, který z hranice malého vápna nedokázal přesně zacílit.
     
    15
    Klub z hlavního města Francie se vydal na útočnou polovinu po levém křídle, kde bylo jeho ofenzivní snažení zastaveno faulem.
    12. Neproměněná penalta Jeana-Kévina Augustina
     
    12
    K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Jean-Kévin Augustin (Paris Saint-Germain), avšak Bradley Collins vystihl směr jeho přízemní střely a balon lapil.
     
    12
    Pařížané získali jedinečnou příležitost vyrovnat, když Nkunkua v pokutovém území fauloval za cenu žluté karty Fikayo Tomori (Chelsea FC).
    10. Fikayo TOMORI - 0:1
     
    10
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Příznivci anglického klubu mohou jásat, protože Chelsea se v desáté minutě ujímá vedení! Míč z rohového kopu vyslal do pokutového území Palmer a míč se po zblokovaném pokusu odrazil od Doucoureho na kopačku FIKAYA TOMORIHO, který jej do sítě dorazil z bezprostřední blízkosti.
     
    9
    Zpoza šestnáctky se opřel do míče Palmer a brankář francouzského týmu míč s vypětím všech sil vyrazil na roh.
    7. Velká šance v podání Chelsea
     
    7
    Chelsea si po sedmi minutách vypracovala gólovou šanci! Po precizní přihrávce ukázali záda obráncům Mukhtar a Abraham. Proti prvně jmenovanému však vyběhl Descamps, a proto přihrávka směřovala na Abrahama, před nímž už zívala prázdná brána, ale do zakončení anglického hráče vložil nohu vracející se obránce a odkopl míč na roh.
     
    6
    V krátké době byl Chelsea odpískán druhý ofsajd, tentokrát se v postavení mimo hru pohyboval Abraham.
     
    5
    Po pravé straně zaútočil Maddox, který se na okraji šestnáctky prezentoval nepřesnou přihrávkou, jež zamířila pouze na kopačku jednoho z bránících hráčů.
     
    4
    Svěřenci trenéra Viveashe se pokusili zahrozit centrovaným balonem směřujicím za obranu, avšak Palmer byl přistižen v ofsajdu.
     
    2
    Exekutorem nařízeného přímého kopu se stal faulovaný Palmer, ale jeho prudkou přízemní přihrávku zachytil jeden z obránců PSG.
     
    2
    Ihned v úvodu zápasu se rozehrávku hráčů pařížského celku vydal napadat Palmer, který byl po zisku míče nedovoleně atakován Demoncym.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ve švýcarském Nyonu je k zahájení finálového klání vše připraveno! Výhodu úvodního výkopu budou mít Pařížané.
     
    Fotbalisté Paris Saint-Germain odehrají zápas v černých dresech, hráči Chelsea k utkání nastoupili v dresech bílé barvy.
     
    Daniel Siebert v doprovodu svých asistentů přivedl hlavní aktéry na hrací plochu, kde dojde k úvodním pozdravům a losu stran. Po těchto formalitách může být vrchol sezony obou mládežnických celků zahájen!
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Descamps – Georgen, Eboa, Doucoure (C), Toure – Bernede, Demoncy, Nkunku – Edouard, Augustin, Meïté
    Náhradníci: Aggoune – Ikone, Kanga, Konaté, Zagadou, Labissiere, Giacomini.
    Trenér: François Rodrigues.

    Chelsea FC: Collins – Sterling, Comori, Clarke-Salter, Aina – Mukhtar, Colkett – Maddox, Palmer, Scott – Abraham
    Náhradníci: Baxter – Mount, DaSilva, Chalobah, Sammut, Christie-Davies, Wakefield.
    Trenér: Adi Viveash.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Rafael Foltyn, Jan Seidel (všichni Německo).
    Video z předzápasové rozcvičky fotbalistů Chelsea FC
     
    Delegace rozhodčích

    Obsazovacím úsekem UEFA byl do funkce hlavního arbitra delegován Němec Daniel Siebert. Na pozicích asistentů se objeví jeho krajané Rafael Foltyn a Jan Seidel. Opomenout rozhodně nesmíme ani čtvrtého sudího, kterým bude Christian Dingert rovněž z Německa.
     
    Nejlepší střelci obou mužstev

    V dresu Paris Saint-Germain vstřelil v letošním ročníku Ligy mistrů nejvíce branek Jean-Kevin Augustin, který zaznamenal celkem pět přesných střel.

    Nejlepším střelcem Chelsea FC je Tammy Abraham, jenž má na svém kontě dokonce osm vstřelených gólů a svou bohatou sbírku by ve finále rád rozšířil.
     
    Chelsea FC

    Chelsea v základní skupině nepoznala hořkost porážky a v tabulce se umístila na první příčce se ziskem čtrnácti bodů, které získala za čtyři vítězství a dvě remízy. Osmifinálovým soupeřem anglického mužstva byl tým Valencie, který na v Londýně prohrál 2:1 po penaltách. Ve čtvrtfinále se Chelsea střetla s Ajaxem, který udolala nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. V semifinálovém klání Chelsea rozstřílela Anderlecht 3:0 a zajistila si tak postup do pondělního finále.
     
    Paris Saint-Germain

    Paris Saint-Germain ovládl skupinu A, když měl na svém kontě třináct bodů za čtyři výhry a remízu, kromě toho si připsal také jednu porážku.. Pařížský klub v osmifinále vyřadil Middlesbrough, když anglického soka udolal 1:0. Ve čtvrtfinále tým z hlavního města Francie narazil na AS Řím, přes něhož postoupil po výsledku 3:1. O finálovou účast se Pařížané utkali s výběrem Realu Madrid a své španělské soupeře přehráli poměrem 3:1.
     
    Všechny fanynky a fanoušky mládežnického fotbalu vítám u pondělního online přenosu. UEFA Youth League vyvrcholí finálovým duelem, v němž se utkají fotbalisté Paris Saint-Germain a londýnské Chelsea. Zápasem, jehož úvodní výkop je naplánován na 17 hodin, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 58. Meïté – 10. Tomori, 61. Palmer

    Karty:   23. Eboa (PSG), 81. Meïté (PSG) – 12. Tomori (CHE), 40. Scott (CHE), 64. Aina (CHE), 73. Clarke-Salter (CHE), 90+3. Mukhtar (CHE)

    Neproměněná penalta: 12. Augustin (PSG), brankář Collins zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:19.
    Paris Saint-Germain: Descamps – Georgen, Eboa, Doucoure (C), Toure – Bernede (85. Giacomini), Demoncy, Nkunku – Edouard (62. Ikone), Augustin (71. Kanga), Meïté
    Náhradníci: Aggoune – Ikone, Kanga, Konaté, Zagadou, Labissiere, Giacomini.
    Trenér: François Rodrigues.

    Chelsea FC: Collins – Sterling, Comori, Clarke-Salter, Aina – Mukhtar, Colkett – Maddox, Palmer (86. Wakefield), Scott (59. Mount) – Abraham
    Náhradníci: Baxter – Mount, DaSilva, Chalobah, Sammut, Christie-Davies, Wakefield.
    Trenér: Adi Viveash.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Rafael Foltyn, Jan Seidel (všichni Německo)
    bahis siteleri