PSG – Chelsea 1:2 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:2 (0:1)
Chelsea FC
Pondělí 18.04.2016, 17:00 • Centre sportif de Colovray (Nyon) [Kapacita: 7 200] • UEFA Youth League • Finále
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Za podražení rozběhnutého Ikoneho inkasoval žlutou kartu Ali Mukhtar (Chelsea FC).
     
    86
    Střídání v týmu Chelsea FC: z trávníku mizí Kasey Palmer, na závěrečné minuty nastupuje do hry Charlie Wakefield.
     
    85
    V týmu Paris Saint-Germain dochází k poslednímu střídání: ze hřiště odchází Antoine Bernede, opačným směrem putuje Alexis Giacomini.
     
    81
    Yakou Meïté (Paris Saint-Germain) vypálil zpoza pokutového území a jeho rána byla rukou obránce tečována nad bránu. Místo penalty byl ale nařízen pouze rohový kop, což se hráči klubu z hlavního města Francie nelíbilo a za protesty si vykoledoval žlutou kartu.
    80. Povedený zákrok Collinse
     
    80
    Čelit rohovému kopu pak musela také defenziva PSG, ale ta standardní situaci soupeře rovněž ubránila. Pařížané pak založili rychlý brejk, který byl zakončen jedovatou střelou Kangy, proti níž skvěle zakročil Collins, jenž vyrazil míč na roh.
    76. Velká šance Ikoneho
     
    76
    Ikone se šikovně prosmýkl mezi dvěma obránci a svou kličkovanou zakončil nebezpečnou střelou uvnitř pokutového území. Míč prosvištěl jen těsně kolem tyče, ale protože byl mírně tečovaný, získal Paris Saint-Germain výhodu rozehrávky kopu od rohového praporku. Jak s ní naloží?
     
    73
    Jake Clarke-Salter (Chelsea FC) nedokázal trefit balon, místo toho podrážkou napřed zasáhl nohu Ikoneho, jenž se s bolestivou grimasou v obličeji skácel k zemi. Za tento zákrok nemůže přijít nic jiného, než karetní napomenutí. To má nakonec žlutou barvu.
     
    71
    Avizované střídání v pařížském klubu: dnes dohrál Jean-Kévin Augustin, naopak na trávník zamířil Aka Wilfride Kanga.
     
    64
    Daniel Siebert sahá do kapsičky a vytahuje žlutou kartou, kterou dostal Temitay Aina (Chelsea FC).
     
    62
    Střídání také v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odstupuje Odsonne Edouard, místo něhož přichází Nanitamo Ikone.
    61. Kasey PALMER - 1:2
     
    61
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Radost ze vstřelené branky Francouzům nevydržela příliš dlouho. Po hodině hry totiž vrátil vedení na stranu Chelsea KASEY PALMER, který byl příjemcem precizní Mukhtarovy přihrávky za obranu a z hranice velkého vápna dokázal obstřelit vyběhnuvšího Descampse.
     
    59
    Chelsea FC na obdrženou branku reaguje střídáním: ze hřiště odchází Kyle Scott, jeho místo zaujme Mason Mount.
    58. Yakou MEÏTÉ - 1:1
     
    58
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Po necelé hodině hry je ve švýcarském Nyonu vyrovnáno! Obrana Chelsea na hranici šestnáctky nechala YAKOU MEÏTÉMU příliš mnoho prostoru a jeho prudká křižná střela zapadla přesně ke vzdálenější tyči. Míč se ještě hlavou snažil zasáhnout Clarke-Salter, tomu k úspěšnému obrannému zákroku scházelo několik centimetrů.
     
    45+1
    V první nastavené minutě si pařížský celek ještě vytvořil šanci, když Bernede zprava poslal balon do velkého vápna pro Georgena, jehož střelu směřující k bližší tyči vytěsnil na roh Collins.
     
    40
    Meïté zavelel k výpadu na pravé straně, ale za záchrannou brzdu zatáhl Kyle Scott, jenž je tak druhým hráčem Chelsea, který si v dnešním duelu prohlédl design žlutého kartónku.
    23. Žlutá karta pro Felixe Eboa
     
    23
    Palmer už si vytvářel cestu středem hřiště, když v tom ho zezadu v rozporu s pravidly atakoval Felix Eboa Eboa (Paris Saint-Germain), který se na chvíli objevil v roli žokeje, když se svého soupeře doslova osedlal. Velmi rychle ale k incidentu přispěchal hlavní arbitr, hráči PSG připomněl, že se nejedná o dostihový závod, a udělil mu žlutě obarvenou kartu.
    12. Neproměněná penalta Jeana-Kévina Augustina
     
    12
    K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Jean-Kévin Augustin (Paris Saint-Germain), avšak Bradley Collins vystihl směr jeho přízemní střely a balon lapil.
     
    12
    Pařížané získali jedinečnou příležitost vyrovnat, když Nkunkua v pokutovém území fauloval za cenu žluté karty Fikayo Tomori (Chelsea FC).
    10. Fikayo TOMORI - 0:1
     
    10
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Příznivci anglického klubu mohou jásat, protože Chelsea se v desáté minutě ujímá vedení! Míč z rohového kopu vyslal do pokutového území Palmer a míč se po zblokovaném pokusu odrazil od Doucoureho na kopačku FIKAYA TOMORIHO, který jej do sítě dorazil z bezprostřední blízkosti.
     
    9
    Zpoza šestnáctky se opřel do míče Palmer a brankář francouzského týmu míč s vypětím všech sil vyrazil na roh.
    7. Velká šance v podání Chelsea
     
    7
    Chelsea si po sedmi minutách vypracovala gólovou šanci! Po precizní přihrávce ukázali záda obráncům Mukhtar a Abraham. Proti prvně jmenovanému však vyběhl Descamps, a proto přihrávka směřovala na Abrahama, před nímž už zívala prázdná brána, ale do zakončení anglického hráče vložil nohu vracející se obránce a odkopl míč na roh.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 58. Meïté – 10. Tomori, 61. Palmer

    Karty:   23. Eboa (PSG), 81. Meïté (PSG) – 12. Tomori (CHE), 40. Scott (CHE), 64. Aina (CHE), 73. Clarke-Salter (CHE), 90+3. Mukhtar (CHE)

    Neproměněná penalta: 12. Augustin (PSG), brankář Collins zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:19.
    Paris Saint-Germain: Descamps – Georgen, Eboa, Doucoure (C), Toure – Bernede (85. Giacomini), Demoncy, Nkunku – Edouard (62. Ikone), Augustin (71. Kanga), Meïté
    Náhradníci: Aggoune – Ikone, Kanga, Konaté, Zagadou, Labissiere, Giacomini.
    Trenér: François Rodrigues.

    Chelsea FC: Collins – Sterling, Comori, Clarke-Salter, Aina – Mukhtar, Colkett – Maddox, Palmer (86. Wakefield), Scott (59. Mount) – Abraham
    Náhradníci: Baxter – Mount, DaSilva, Chalobah, Sammut, Christie-Davies, Wakefield.
    Trenér: Adi Viveash.

    Rozhodčí: Daniel Siebert – Rafael Foltyn, Jan Seidel (všichni Německo)
    bahis siteleri