Sochaux – Marseille 0:1 (kon.)
konec
FC Sochaux
0:1 (0:0)
Olympique Marseille
Středa 20.04.2016, 21:00 • Stade Auguste-Bonal • Francouzský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Srdečně vítám všechny fotbalové příznivce u sledování semifinálového duelu Coupe de France, v němž si to o postup do velkého finále rozdá druholigové FC Sochaux proti favorizovanému Olympiqueu Marseille. Začínáme ve 21 hodin!
     
    FC SOCHAUX

    Momentálně až patnáctý celek tabulky Ligue 2 ještě před pár lety působil o patro výše, za celek z města Montbélliard válel třeba i český útočník Václav Svěrkoš. Na cestě do semifinále Sochaux vyřadilo hned šest soupeřů. Nejprve si klub sponzorovaný automobilkou Peugeot poradil se Štrasburkem (čímž mu oplatil porážku a vyřazení z loňského ročníku), Nancy, Pagny Sur Moselle, Bastií, Monakem a Nantes. Sochauxští už letos dokázali několik favoritů zaskočit, podaří se jim to i dnes?
     
    OLYMPIQUE MARSEILLE

    Marseillští neprožívají vydařenou sezónu, ambiciózní klub je v Ligue 1 až patnáctý, a tak je právě Coupe de France pro Olympique jediná příležitost dostat se do pohárové Evropy. V národním poháru Batshuayi a spol. za čtyři zápasy ani jednou neinkasovali, postupně si poradili s Caenem, Montpellierem, Trélissacem a Granville.

    V lize je to ale úplně jiný příběh, Marseille nezvítězil už jedenáctkrát v řadě a stále nemá jistou záchranu. Pouhý den před pohárovým semifinále navíc vedení klubu propustilo kouče Míchela! “Trenéra Míchela jsme s okamžitou platností suspendovali, za což může jeho chování především v posledních třech týdnech," stojí v oficiálním prohlášení.

    Stávající majitelka klubu Margarita Louisová-Dreyfusová navíc oznámila, že se pokusí Olympique prodat. "Chápu frustraci fanoušků, kteří jsou nespokojení s nekonkurenceschopností našeho klubu a rozhodla jsem se Olympique prodat zájemci s nejlepší vizí do budoucna," řekla švýcarská zbohatlice.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Sochaux: Werner – Faussurier, Gibaud, Onguéné, Cissé, Ramaré, Martin, Tardieu, Fuchs, Toko Ekambi, Sao.
    Náhradníci: Berenguer, Camara, Ilaimaharitra, Caceres, Daham, Robinet, Mbombo

    Olympique Marseille: Mandanda – Manquillo, Rolando, Rekik, Mendy – Romao, Diaby – Thauvin, N'Koudou – Batshuayi, Fletcher.
    Náhradníci: Barrada, Anguissa, Dja Djédjé, Sarr, Alessandrini, Cabella, Pelé

    Rozhodčí: Millot – Zakrani, Pacelli.
    Hráči obou týmů už jsou na hrací ploše!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    George-Kévin N'Koudou se okamžitě zkraje utkání vydal dopředu po levém křídle, daleko se ale nedostal.
     
    2
    Mandanda musel být hned v úvodu na pozoru! Johann Ramaré to zkusil zpoza šestnáctky, jeho nepříliš razantní pokus ale vyprášil pouze rukavice připraveného gólmana Marseille.
     
    4
    Akce hráčů v bílých dresech vedená Rolandem skončila už poblíž půlící čáry, následovat bude autové vhazování ve prospěch Sochauxských.
     
    5
    Legionář z Pobřeží Slonoviny Cissé si vynutil faul na polovině hřiště, žlutí tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    6
    Po Cissého pasu se ve skvělé palebné pozici ocitl Toko Ekambi, který ale těsně přestřelil hostující svatyni!
     
    7
    V úvodních minutách sledujeme vyrovnaný fotbal, Sochauxští se svého slavného soka očividně nebojí a od samého začátku se ženou dopředu.
     
    9
    Domácí fotbalisté se nyní zmohli jen na nekonstruktivní nákop míče až ke Stevu Mandandovi, jež okamžitě poté založil protiakci l'OM.
     
    10
    Hra se nám začíná pomalu uklidňovat, ani jeden tým nechce v úvodu udělat chybu. Jde totiž o hodně – o postup do finále!
     
    11
    Nákop adresovaný rozběhnutému Stevenu Fletcherovi byl nepřesný a domácí se vydali do protiútoku, nicméně Cissému byl odpískán ofsajd.
     
    13
    Nepřesný Mendyho pas skončil jen u Faussuriera, jenž si navíc posléze vynutil faul napadajícího Thauvina, a tak budou mít Sochauxští spoustu času na rozehrávku.
     
    14
    Moussa Sao ve středu hřiště naprosto zbytečně fauloval a za svůj zákrok je potrestán žlutou kartou.
     
    15
    Michy Batshuayi byl zcela jednoznačně podražen před hranicí pokutového území, píšťalka sudího Millota ale mlčí a hraje se dál.
     
    17
    Teď si příznivci Marseille museli pořádně oddechnout. Mendy zaváhal při rozehrávce a domácí to mohli potrestat, Moussa Sao se ale do zakončení neprobil.
     
    18
    Florian Thauvin šikovně roztáhl hru na úplně volného Javiho Manquilla, jehož přízemní centr z pravé strany ale proletěl v prostoru před Wernerem bez povšimnutí.
     
    19
    George-Kévin N'Koudou prováhal ideální možnost k vysunutí volného Thauvina a nechal se o balon připravit, následná rozehrávka Sochaux ale nebyla přesná.
     
    21
    V posledních minutách sledujeme festival lehkých ztrát a nepřesností na obou stranách, oba soupeři se soupeří především na defenzívu.
     
    22
    Sochauxský středopolař Florian Martin tvrdě vypálil zpoza hranice pokutového území, jeho střela ale byla razantní až příliš a míč proletěl vysoko nad břevnem.
    Kotel hostujících příznivců.
     
    23
    Po nějaké době o sobě dal vědět George-Kévin N'Koudou, jehož jedovatici z dobrých dvaceti metrů ale Werner bez problémů vyrazil!
     
    25
    Polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky je minulostí a na první skutečně gólovou šanci zápasu stále čekáme, z některých sektorů se začíná ozývat pískot.
     
    26
    Florian Martin ovládl hlavičkový souboj proti dvojnásobné přesile a připravil střeleckou pozici pro Toka Ekambiho, jenž ovšem z ostrého úhlu vypálil přímo do připraveného Mandandy, který nadvakrát zasáhl.
     
    27
    Sudí Millot si všiml N'Koudouova faulu, domácí tak budou mít k dispozici přímý kop z nějakých třiceti metrů od Mandandovy svatyně.
     
    28
    Jeho exekuce se ujal Martin, který trefil pouze zeď a domácí posléze pro jistotu dopravili kulatý nesmysl do autu.
     
    30
    Sochauxští fotbalisté kombinují na polovině hřiště, u míče je momentálně zadák Gibaud.
     
    31
    Napadající Steven Fletcher obral o balon laxního Fuchse, ale následná protiakce Olympiqueu neměla dlouhého trvání vinou útočného faulu Batshuayiho.
     
    32
    Po zajímavém Faussurierově centru z pravé strany se k hlavičkovému zakončení dostal Toko Ekambi, jeho pokus ale postrádal přesnost i razanci.
     
    33
    I mistr tesař se někdy utne. Steve Mandanda pod tlakem zakopl míč do autu, čímž domácím daroval vhazování.
     
    34
    Hra je nyní hodně rozkouskovaná, Toko Ekambi se po dalším přerušení hry navíc vydal diskutovat za rozhodčím...
     
    36
    Thauvin šikovnou patičkou vyslal na zteč Mendyho, ten ale neměl dostatečnou rychlost a o balon přišel.
     
    37
    Rolandův dalekonosný nákop skončil až u Fletchera, svěřenci provizorních trenérů Hélyho a Cartiera se opět usadili na útočné polovině.
     
    38
    Mendyho nákop zpoza hranice pokutového území proletěl pokutovým územím bez povšimnutí, následovat bude pouze další odkop od Wernerovy svatyně.
     
    39
    Po Ramarého nepřesném pasu budou mít domácí k dispozici alespoň vhazování, jeden za zadáků Marseille totiž odvrátil kulatý nesmysl do zámezí.
     
    41
    Mendy si nedokázal zpracovat přihrávku do běhu a poté nesportovně ukopl míč, za což vyfasoval žlutou kartu. Naprosto zbytečná klukovina...
     
    42
    Pokusy Tardieua i Onguéného z uctivé vzdálenosti byly zblokovány, balon ani v jednom případě nedoletěl ani do pokutového území.
     
    43
    Po dalším Thauvinově faulu na pravé straně hřiště budou žlutočerní zahrávat další přímý kop, k míči se už staví Florian Martin.
     
    44
    Jeho přetažený centr ještě zachytil na hrací ploše krajní zadák Faussurier a po obranném zákroku Rolanda domácí vybojovali ještě jeden rohový kop!
     
    45+1
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Stevea Mandandu nepramenilo, hráči v bílých dresech bez problémů zakopli míč do bezpečí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Vyrovnaný první poločas je za námi, skóre je stále bezbrankové. Sochauxští zatím se svým prvoligovým soupeřem drží krok, v určitých pasážích hry byl domácí tým dokonce aktivnější, ale příliš šancí k vidění nebylo. Změní se to ve druhé půli? To začneme odkrývat ve 22:03, tak si to nenechte ujít!
    Na stadionu panuje skvělá atmosféra.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází N'Koudou, přichází Sarr.
     
    47
    Marseillští fotbalisté začali ve druhé půli aktivně a okamžitě po jejím začátku se usadili na útočné polovině. U balonu je nyní Batshuayi.
     
    49
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Tak to je raketový vstup do druhé půle v podání hostů! Z Newcastlu zapůjčený FLORIAN THAUVIN se na pravé straně pokutového území neuvěřitelným zrychlením zbavil mladíka Fuchse a poté překonal Wernera střelou k bližší tyči!
    49. Florian THAUVIN - 0:1
     
    50
    Právě Thauvin se nyní spolu se Stevenem Fletcherem vydal kupředu, nepohlídal si ale ofsajdovou linii, a tak Olympique o balon přišel.
     
    51
    Tardieu šikovně přenesl hru na rozběhnutého Moussu Saa, vyběhnuvší Mandanda si ale celou situaci pohlídal a ukryl balon ve své náruči.
     
    53
    Steven Fletcher se rozběhl kupředu středem hřiště a poté roztáhl hru na rozběhnutého Mendyho, jenž dokonce z ostrého úhlu vystřelil, míč ale proletěl vysoko nad.
     
    54
    Marseillští fotbalisté jsou na koni a naprosto kontrolují dění na hřišti, hráči v bílých dresech hrají po změně stran jako vyměnění.
     
    56
    Pokus zkušeného Skota Stevena Fletchera pořádně vyprášil Wernerovy rukavice, strážce sochauxské svatyně si ale nakonec bez větších problémů poradil.
     
    57
    Toko Ekambi pouze odevzdal míč Karimu Rekikovi, který byl posléze navíc faulován, a tak budou mít hosté spoustu času na rozehrávku.
     
    58
    Zato domácí mají obrovské problémy už i s rozehrávkou a prakticky se nedostávají za půlící čáru.
     
    60
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes půlhodinu a současné dění na hřišti zatím jednoznačně napovídá postupu Olympiqueu. Fotbal ale bývá nevyzpytatelný, tak se nechme překvapit!
     
    61
    Střídání v týmu FC Sochaux: ze hřiště odchází Moussa Sao, přichází Mbombo.
     
    61
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Karim Rekik, přichází Barrada.
     
    62
    Střídání v týmu FC Sochaux: ze hřiště odchází Martin, přichází Berenguer.
     
    63
    Střídající Barrada se krátce po svém nástupu na hřiště zapojil do akce hostujícího týmu, po níž ale bude následovat pouze odkop od Wernerovy svatyně.
     
    65
    Jenže pozor. Abdelaziz Barrada hrál nyní naprosto zbytečně rukou, za což vidí žlutou kartu.
     
    66
    Po centru George-Kévina N'Koudoua musel být Werner opět na pozoru, strážce sochauxské svatyně si však nakonec vše bez problémů pohlídal.
     
    67
    Abdelaziz Barrada to nyní zkusil z uctivé vzdálenosti, jeho utěšený projektil z dobrých pětadvaceti metrů ale Wernera vůbec neohrozil.
     
    69
    Střídající Mbombo obral laxní zadáky Marseille o míč a posléze roztáhl hru na volného Faussuriera, jeho centr byl ale zblokován Mendym.
     
    70
    Vracející se Roland na poslední chvíli ve skluzu odvrátil míč směřující do předbrankového prostoru do zámezí, Sochauxští budou zahrávat rohový kop!
     
    72
    Po zákroku Michyho Batshuayiho se bude pouze kopat od Mandandovy svatyně, ačkoliv se domácí příznivci hlasitým pískotem dožadují pokutového kopu.
     
    73
    Domácím už zbývá na vstřelení potřebného gólu jen něco kolem dvaceti minut a v posledních minutách se svěřenci koučů Hélyho a Cartiera skutečně usadili na útočné polovině. Máme se na co těšit!
     
    75
    Střídání v týmu FC Sochaux: ze hřiště odchází Cissé, přichází Caceres.
     
    76
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Fletcher, přichází Cabella.
     
    77
    Michy Batshuayi využil okénka v domácím defenzivním valu a vydal se dopředu. Rázem se před ním otevřela skvělá střelecká příležitost, Batshuayi ale ideální moment k zakončení prováhal a nakonec vysoko přestřelil.
     
    79
    Florian Thauvin z pravé strany napálil kulatý nesmysl do pokutového území, hosté střádají cenný čas na útočné polovině.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 19964 diváků!
    Barrada při prvním kontaktu s míčem vyfasoval žlutou kartu...
     
    82
    Olympique už dělí pouze nějakých deset minut od postupu do velkého finále na Stade de France proti Paris Saint-Germain, naopak domácím se čas rychle krátí!
     
    83
    Marseillští fotbalisté se nastěhovali na útočné polovině a po zákroku Faussuriera budou zahrávat další rohový kop.
     
    85
    Tardieu to zbytečně přehnal s razancí svého zákroku a vidí žlutou kartu.
     
    86
    Rohový kop ale nyní budou mít k dispozici i Sochauxští, v posledních minutách se dá očekávat velký tlak domácích!
     
    87
    Centr Faussuriera sice vůbec přesný, míč se ale nakonec dostal k Onguénému, jenž byl těsně před hranicí pokutového území faulován Abouem Diabym, a domácí tak budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    88
    Jeho exekuce se ujal střídající Caceres, který ovšem poslal míč vysoko nad. Následovat bude pouze odkop od Mandandovy svatyně.
     
    89
    Vyběhnuvší Steve Mandanda si zkušeně pohlídal nákop adresovaný rozběhnutému Toko Ekambimu, strážce marseillské svatyně s následnou rozehrávkou pochopitelně vůbec nespěchá.
     
    90
    Tardieu se na poslední chvíli pustil pod nohy unikajícímu Manquillovi a odvrátil míč do zámezí, Marseillští budou zahrávat další roh!
     
    90+1
    Sudí Millot nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty!
     
    90+2
    Už mohlo být definitivně rozhodnuto! Florian Thauvin byl blízko ke vstřelení svého druhého gólu v zápase, jeho dorážku z předbrankového prostoru ale výtečně zblokoval Onguéné!
     
    90+3
    Už se nám rozběhla poslední minuta nastaveného času a vše směřuje k postupu Marseille do finále Francouzského poháru!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Favorizovaný Olympique Marseille nakonec udolal druholigové Sochaux nejtěsnějším možným rozdílem, a zajistil si tak postup do finále Coupe de France! O triumfu Olympiqueu rozhodl krátce po změně stran přesnou střelou k bližší tyči Florian Thauvin, který mohl v nastavení zvýšit náskok Marseille, ale jeho rána byla na poslední chvíli zblokována. To je z mé strany vše, příště na počtenou! (22:55:31)

    Vojtěch Balon

    Branky: 49. Thauvin

    Karty:   14. Sao (SOC), 85. Tardieu (SOC) – 41. Mendy (OMA), 65. Barrada (OMA)


    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:2. Fauly: 12:18.
    FC Sochaux: Werner – Faussurier, Gibaud, Onguéné, Cissé (75. Caceres), Ramaré, Martin (62. Berenguer), Tardieu, Fuchs, Toko Ekambi, Sao (61. Mbombo).
    Náhradníci: Berenguer, Camara, Ilaimaharitra, Caceres, Daham, Robinet, Mbombo

    Olympique Marseille: Mandanda – Manquillo, Rolando, Rekik (61. Barrada), Mendy – Romao, Diaby – Thauvin, N'Koudou (46. Sarr) – Batshuayi, Fletcher (76. Cabella).
    Náhradníci: Barrada, Anguissa, Dja Djédjé, Sarr, Alessandrini, Cabella, Pelé

    Rozhodčí: Millot – Zakrani, Pacelli

    Diváci: 19964
    bahis siteleri