La Coruňa – Barcelona 0:8 (kon.) | Valencia – Eibar 4:0 (kon.) | Gijón – Sevilla 2:1 (kon.)
Ath. Bilbao – Atlético 0:1 (kon.) | Malaga – Rayo Vallecano 1:1 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 3:0 (kon.)
konec
Sporting Gijón
2:1 (1:1)
Sevilla FC
Středa 20.04.2016, 20:45 • Estadio Municipal El Molinón, Gijón • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. Dobrou noc! (22:58:13)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 8:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:15.
     
    Napínavé utkání s neuvěřitelným závěrem končí, Gijón poráží favorizovanou Sevillu 2:1, a alespoň do zítřka se tak odpoutává ze sestupových pozic! Emeryho svěřenci určitě budou smutní, jelikož Bilbao ale dnes také prohrálo, tak jejich ztráta na pohárové příčky čítá stále čtyři body. Sledovali jsme utkání hrané v tom nejvyšším tempu, oba celky se prezentovaly aktivním a ofenzivním fotbalem, který se divákům musel opravdu líbit. Vstup lépe vyšel hostům, které v osmé minutě do vedení poslal Vicente Iborra. Inkasovaný gól ale Sporting paradoxně nakopl, domácích bylo najednou plné hřiště a ani za čtvrt hodiny už bylo vyrovnáno, když si Jonyho přízemní ránu do vlastní pokladnice nešťastně srazil Grzegorz Krychowiak. V závěru první půle ještě několikrát pozlobil Konopljanka, ani jeden z jeho nadějně vypadajících pokusů se ale neujal.

    Druhá půle nabídla snad ještě o trochu více oku lahodící fotbalovou podívanou, v některých pasážích doopravdy šance střídala šance. V jednapadesáté minutě se sám na branku hnal Sanabria, jeho šikovný lob ale doputoval těsně mimo prostor mezi třemi tyčemi. Dost práce měl i domácí gólman Cuéllar, který nejprve lapil ránu z kopačky Cokeho a v pětašedesáté minutě zneškodnil i samostatný únik Llorenteho. O zisku tří bodů Gijón rozhodl až v nastavení, odražený balon se dostal k Aït-Atmanemu, jehož přízemní ránu za Ricova záda, hokejovou terminologií řečeno, tečoval obránce Isma López.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sevilla se ještě snaží o rychlou odpověď, jejich akce ale ztroskotala na Llorenteho nepřesné přihrávce. Na druhé straně se kupředu vydává Sanabria, který už bude jen a pouze tahat čas.
    90+1. Isma LÓPEZ - 2:1
     
    90+1
    Gijón právě vstřelil branku!
    Neskutečné, naprosto neskutečné! V samotném závěru se Gijón ujímá vedení a dost možná dělá velmi důležitý krok směrem k záchraně. Po Castrově centru odražený míč doputoval do míst, kde číhal střídající Aït-Atmane, jehož přízemní ránu ještě ve vápně lehce tečoval na hranici ofsajdu se pohybující ISMA LÓPEZ, a odšpuntoval tak gejzír ohromné euforie na Estadio Municipal El Molinón!
     
    90
    Napínavý závěr se nám ještě o něco málo prodlouží, sudí nastavuje tři minuty!
     
    89
    Ukrajinský fotbalista si sice pohrál se dvěma protihráči, neměl ale dostatečnou podporu od svých kolegů a i když je to hráč nesmírně technicky vyspělý, tak sám na všechno stačit nemohl.
     
    88
    Ndi si povedeně narazil s Aït-Atmanem, jeho následná rána ale skrze změť těl před brankou hostí neprošla. A Gijónští se musí fofrem vrátit zpět, s odpovědí totiž spěchá Konopljanka.
     
    87
    Sanabria si seběhl za obranu a dostal parádně načasovaný pas od Castra, načež se z úhlu řítil téměř sám na branku Sevilly, přízemní ranou ke vzdálenější tyči ale Sergia Rica nepřekvapil.
     
    86
    Málem jsem to přivolal! Mariano, který dnes na pravém kraji zálohy hraje výborný zápas, poslal centr do šestnáctky, kde se míč po hlavičkovém souboji odrazil ke Konopljankovi, jehož dělovce z první opravdu mnoho nescházelo!
     
    85
    Do konce utkání nám zbývá ještě pět minut a zdá se, že ani jeden z týmů není s nerozhodným výsledkem spokojen. Dočkáme se ještě nějaké branky?
    83.
     
    83
    Teď měla Sevilla ohromné štěstí! Rychlý brejk tentokráte táhl Sanabria, jenž vykoumal parádní kolmici na rozběhnutého Ndiho. Domácí křídelník poslal míč mezi nohy vyběhnuvšího brankáře Rica, prostor mezi třemi tyčemi ale, bohužel pro Gijón, o kousíček minul!
     
    82
    Mariano našel dlouhým nákopem Llorenteho, který se se štěstím protáhl mezi dvěma bránícími hráči a už už se chystal zakončit, v tom mu ale na poslední chvíli zabránil Lora.
     
    82
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Alen Halilović, přichází Rachid Aït-Atmane.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Alberto Lora (Sporting Gijón).
     
    80
    Konopljanka dnes už poněkolikáté oklamal domácího kapitána Loru a přízemním pasem na hranici malého vápna našel Llorenteho, jenž byl u balonu o chloupek dříve než Cuéllar, před poloprázdnou brankou jej ale zradilo zpracování.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 22. Krychowiak (vla.), 90+1. Isma López (Aït-Atmane) – 8. Iborra

    Karty:   53. Cuéllar (GIJ), 81. Lora (GIJ) – 61. Cristóforo (SEV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 8:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:15.
    Sporting Gijón: Cuéllar – Lora (C), L. Hernández, Meré, Isma López – S. Álvarez, Cases – Carmona (66. Ndi), Halilović (82. Aït-Atmane), Jony (75. C. Castro) – A. Sanabria.
    Náhradníci: Alberto García – Lichnovsky, Guerrero, C. Castro, O. Vranješ, Aït-Atmane, Ndi.

    Sevilla FC: S. Rico – Coke (C), Rami (45+1. Kolodziejczak), Carriço, Escudero – Mariano, Krychowiak, Cristóforo (65. N'Zonzi), Konopljanka – Iborra (73. Banega) – F. Llorente.
    Náhradníci: Soria – Kolodziejczak, Banega, Muñoz, N'Zonzi, Figueiras, Sánchez.

    Rozhodčí: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio
    bahis siteleri