Dánsko – Česko 2:1 (3:1 po s.n.) | Německo – USA 3:2 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
Slovensko – Finsko 0:5 (kon.)
konec
Slovensko
0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
Finsko
Neděle 15.05.2016, 19:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 Patrik LAINE - 0:5

     
    59:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Uběhlo pouhých třináct sekund a Finové přidávají pátý zásah. Bezprostředně po buly se Jalonenova družina vydala na další útočný výlet a PATRIK LAINE nechytatelnou střelou z levého kruhu přidává pátou branku. Asistence: Aleksander Barkov.
    59:44 Jussi JOKINEN - 0:4

     
    59:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové využívají přesilovou hru poté, co Hietanen našel krásnou nahrávkou na útočnou modrou rozjetého JUSSIHO JOKINENA, jenž prvním gólem na turnaji navyšuje finské vedení už na 4:0. Asistence: Juuso Hietanen, Aleksander Barkov.
     
    58:11
    Zdá se, že Slováci se nedočkají ani čestného zásahu, Na trestnou lavici totiž v závěru usedá útočník Vladimír Dravecký – 2 minuty za hákování. Přesilovka pro Finy.
     
    49:10
    Granlund poslal puk na modrou, odkud Lindell donutil předvést Hudáčka další těžký zákrok. Slovenský brankář zastavil kotouč jenom těsně před brankovou čarou.
     
    47:36
    Libor Hudáček inkasuje menší trest za sekání, Finové mají k dispozici další přesilovou hru.
    46:46 Aleksander BARKOV - 0:3

     
    46:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové v signalizované výhodě přidávají další branku a tohle už vypadá se slovenským týmem hodně špatně. Na modré čáře napřáhl Hietanen, jehož pokus dokázal protečovat za Hudáčka před brankou operující ALEKSANDER BARKOV. Asistence: Juuso Hietanen, Jussi Jokinen.
     
    37:50
    Tak to byla hokejová lahůdka v podání Rantanena, který si udělal ze slovenských hokejistů stojící kužely a snažil se najít ještě lépe postaveného Sallinena. Ten však netrefuje branku.
     
    33:46
    Bude se opět vylučovat. Mikko Koivu to přehnal s důrazem a míří na trestnou lavici. Verdikt sudích zní sekání. Přesilovka pro Slovensko.
    31:47 Antti PIHLSTRÖM - 0:2

     
    31:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro Slováky dost studená sprcha poté, co sehráli výbornou první polovinu utkání. Je tady druhá branka Finů. Sallinen nahazoval puk do útočné třetiny. ANTTI PIHLSTRÖM ho dojel a střelou mezi Hudáčkovy betony navýšil finský náskok. Asistence: Tomi Sallinen, Ville Pokka.
    31:07 Mikko KOIVU - 0:1

     
    31:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Z početní výhody uběhlo 40 sekund a Finové otevírají skóre dnešního zápasu. Kapitán MIKKO KOIVU se opřel do puku a s pomocí teče jednoho ze slovenských obránců trefuje horní růžek Hudáčkovy branky. Asistence: Esa Lindell, Sebastian Aho.
     
    30:27
    Martin Marinčin inkasuje 2 minuty za sekání, Finové si zahrají druhou přesilovku.
     
    26:23
    Bude se podruhé vylučovat, tentokrát si přesilovku zahrají Slováci. Na lavici hanby usedá Mikko Rantanen, který odpyká trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    23:22
    Švarný zastavil před brankou Pihlströma pouze za cenu faulu, od rozhodčích inkasuje menší trest za vysokou hůl. Finové si zahrají první přesilovku.
     
    17:16
    Skalický si sjel do ideální střelecké pozice a přestože mu střela nevyšla, právě tím zmátl Sarose, který měl co dělat, aby kotouč zastavil před brankovou čárou.
     
    08:21
    Slovenští fanoušci už se málem radovali z branky, před Sarosem vznikl obrovský závar, v němž ale nedokázal žádný z hráčů v bílých dresech dotlačit kotouč za brankovou čáru.
     
    04:55
    Další obrovská šance Finů! Slovenská obrana zatím nepůsobí příliš jistě, tentokrát nechala před Hudáčkem osamoceného Granlunda, který si slovenského gólmana položil, ale u druhé tyče nedokázal zvednout kotouč. Trefil jen boční tyč.
     
    03:09
    Na opačné straně zapomněla obrana na Sallinena, který trefuje levou tyč Hudáčkovy branky! Tak teď měli naši východní sousedé velké štěstí.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Adam Bagar

    Branky a nahrávky: 32. Koivu (Lindell, Aho), 32. Pihlström (Sallinen, Pokka), 47. Barkov (Hietanen, Jokinen), 60. Jokinen (Hietanen, Barkov), 60. Laine (Barkov)


    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Marinčin, Sekera (C), Meszároš, Švarný, Graňák (A), Mikuš – Jurčo, Réway (A), Bakoš – Dravecký, Lušňák, L. Hudáček – Cehlárik, Marcinko, Skalický – Daňo, Bartánus.
    Finsko: Saros (Koskinen) – Lindell, Pokka, Jaakola, Hietanen, Kukkonen, Ohtamaa, Lajunen, Kivistö – Jokinen, Barkov, Laine – Mikael Granlund, Koivu (C), Komarov – Pyörälä, Koskiranta, Aho – Pihlström, Sallinen, Rantanen.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Wiegand (SUI) – Kilian (NOR), Ritter (USA)
    bahis siteleri