Písek – Union 2013 0:0 (zruš.) | Most – Tachov 2:3 (kon.) | Domažlice – Štěchovice 2:0 (kon.)
Dobrovice – Benátky n/J 2:0 (kon.)
konec
FK Baník Most 1909
2:3 (1:1)
FK Tachov
Sobota 28.05.2016, 13:30 • Fotbalový stadion Josefa Masopusta • Česká fotbalová liga • 31. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Netradičně už v sobotu od 13:30 hodin se bude hrát v Mostě ČFL. Domácí celek FK Baník Most přivítá v rámci utkání 31. kola (32. hrané) tým FK Tachov. Západočeši měli být na jaře největším soupeřem Mostu v boji o udržení v ČFL. Dlouho se to také tak vyvíjelo. Zlom, přišel poslední dubnový víkend. Do té doby Tachov na jaře z osmi zápasů získal pouhé tři body. Poté ale porazil doma Vltavín 2:1 a následně vyhrál i další čtyři duely s plným bodovým ziskem. Na jeho kontě je nyní 37 bodů, což značí 15. místo v tabulce a jistotu, že se udrží v ČFL i pro příští sezónu. V posledním kole Západočeši porazili doma Táborsko B 3:0. V prvním vzájemném duelu na podzim doma Most přehráli 1:0.

    Most sice vstoupil do jarní části s odhodláním porvat se o záchranu, ale výsledky na hřišti tomu příliš nenapovídaly. Z posledních pěti utkání vytěžil pouze tři body. V posledním kole prohrál Most v Benešově 2:1 na penalty, což znamenalo i konec teoretickým úvahám o možné záchraně soutěže. Tato porážka dala Mostu definitivu sestupu do divize. Přesto by se mostečtí hráči měli pokusit, i přes jistý sestup, sezónu dohrát se ctí a v posledních pěti zápasech (z toho budou ještě tři doma) získat nějaké ty body.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vaněček se dostal s míčem až do vápna, tam ho ale odzbrojil Marák.
     
    3
    Kropáček poslal dobrou přihrávku do běhu za obranu na Dvořáka, ten ale nedokázal ideálně zpracovat míč a připravil tak Tachov o možnost vedení.
     
    4
    Tachov právě vstřelil branku!
    Hosté využívají velkého náporu, DAVID VANĚČEK dostal míč před hranicí velkého vápna, přehodil si ho na pravou nohu a prostřelil Divkoviče střelou mezi nohy. Stav 0:1.
     
    6
    Hosté od začátku utkání skoro nepůjčují domácím míč a vytvářejí si jednu šanci za druhou, Divkovič se tak musí mít stále na pozoru.
     
    8
    Kropáček prověřil Divkoviče střelou ze hranice vápna, neměla ale patřičnou razanci, takže si s ní mostecký brankář s přehledem poradil.
     
    9
    Kropáček se nyní ocitl v ofsajdu, hosté stále těží z úvodního tlaku, domácí se dostávají na polovinu soupeře jen sporadicky.
     
    11
    Dvořák teď vypálil nebezpečně z otočky před vápnem, jeho střela jen těsně minula břevno domácí branky.
     
    13
    Hoffmann se postavil k exekuci pokutového kopuze hruba dvaceti metrů a protáhl Divkoviče zajímavým pokusem k pravé tyči.
     
    16
    Střídání v týmu FK Tachov: ze hřiště odchází Tříska, přichází Hradecký.
     
    18
    Most právě vstřelil branku!
    Domácí po rychlé akci srovnávají skóre utkání! Prakticky jediná šance domácích končí hned brankou. Po rychlé akci ve středu hřiště se dostal Hejda do šance na levé straně, jeho pokus vyrazil Houdek jen před MARTINA JINDRÁČKA, který dokázal překonat hostujícího brankáře střelou pod břevno. Stav 1:1.
     
    20
    Domácí mohli bleskově otočit stav! Kasal s Koudelkou se hnali sami na brankáře hostů, pomezní sudí však zvedl se značnou prodlevou praporek a k nelibosti domácích odpískal ofsajdové postavení domácího forvarda!
     
    23
    Domácí po vyrovnávací brance ihned ožili a jsou Tachovu rovnocenným sokem.
     
    25
    Hejda se skácel k zemi a dožadoval se standardní situace ve prospěch Baníku, hlavní sudí však zůstává klidný.
     
    27
    Domácí přebrali otěže a svírají Tachov na jejich polovině.
     
    29
    Ačkoliv není nikterak extrémní ani parné počasí, tak hlavní arbitr odpískal přestávku na pití.
     
    32
    Matas hledal za obranou nabíhajícího Kropáčka, jeho pas ale zastavil Šoupa.
     
    34
    Knakal se řítil sám na Divkoviče, domácí brankář proti němu vyběhl a zmenšil mu tak střelecký úhel!
     
    36
    Knakal házel aut až do vápna Mostu, tam ho vyboxoval Divkovič do bezpečí.
     
    38
    Hra se vyrovnala a hraje se převážně u půlící čáry.
     
    41
    Tachovští měli teď mírné vzepětí, když poslali pár centrů do vápna, ani jeden však nenašel svého adresáta.
     
    43
    Dvořák se řídil za dlouhým centrem, Divkovič proti němu vyběhl mimo vápno a pravděpodobně zahrál rukou. Hlavní rozhodčí však nic nepískl.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví v první půli jednu minutu.
     
    45+1
    Jindráček se prodral do vápna po levé straně a vynutil si ještě odkop od rohového praporku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí a k vidění byly na Fotbalovém stadionu Josefa Masopusta dvě branky, nejprve hostující Vaněček otevřel skóre ve 4. minutě a v 18. minutě se dostal k odraženému míči Jindráček a stanovil tak poločasový stav 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Baník Most 1909: ze hřiště odchází Chábera, přichází Macháček.
     
    46
    Střídání v týmu FK Tachov: ze hřiště odchází Folejtar, přichází Stružka.
     
    48
    Dobrý centr z levé strany přiletěl do vápna Mostu přesně na hlavu Knakala, který ještě posunul na Kropáčka, který jen trefil vyběhnutého Divkoviče.
     
    49
    Vaněček rozehrál standardní situaci těsně před vápnem na Habarta, ten s otočky vypálil, ale jeho pokus mezi tři tyče nezamířil.
     
    52
    První žlutou kartu v utkání vidí domácí Hejda, který ve středu hřiště přidržel za dres Rudu, který se následně poroučel k zemi.
     
    53
    Koudelka se dostal přes bránícího stopera až do vápna, Houdek proti němu vyběhl a domácí hráč se ho snažil obstřelit, jeho pokus jen těsně proletěl okolo pravé tyče branky Tachova!
     
    54
    Jindráček dostal míč za obranu Houdek proti němu vyběhl a míč mu v souboji ještě stihl odkopnout.
     
    55
    Kasal dostal dobrý centr skoro až k brankové čáře, dokázal ho jen usměrnit hrudníkem směrem na branku, kde ho ale na brankové čáře zastavil Houdek!
     
    56
    Střídání v týmu FK Tachov: ze hřiště odchází Hoffmann, přichází Šácha.
     
    57
    Knakal z velké dálky pálil ze standardní situace jen do zdi, Divkovič ještě stihl doběhnout míč tak, aby zamezil rohovému kopu hostů.
     
    58
    Střídání v týmu FK Baník Most 1909: ze hřiště odchází Boušek, přichází Belej.
     
    60
    Knakal centroval do vápna, Marák odvrátil na roh.
     
    61
    Belej běžel po pravé straně s míčem, poté poslal do vápna míč na Koudelku, ten ho ale nedokázal ideálně zpracovat, bude se odkopávat od branky.
     
    63
    Most právě vstřelil branku!
    Mostečtí se ujímají vedení! Koudelka centroval do vápna na připraveného DANIELA KASALA, který nohou k tyči posílá Most do vedení. Stav 2:1.
     
    64
    Střídání v týmu FK Baník Most 1909: ze hřiště odchází Kasal, přichází Hájek.
     
    67
    Jindráček poslal velmi přesný pas na nabíhajícího Beleje, který udělal dva kroky s míčem a vypálil na vzdálenější tyč, Houdek si s jeho pokusem poradil!
     
    68
    Tachov právě vstřelil branku!
    Odražený míč po rohovém kopu se dostal k PETRU ŠÁCHOVI, který poslal skákavý míč na branku Mostu, jeho pokus byl však ještě tečovaný někým z bránících hráčů, takže si Divkovič neměl šanci na míč ani šáhnout, jelikož úplně změnil trajektorii. Stav 2:2.
     
    69
    Tachov právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově otáčejí stav utkání! Stružka posílal z pravé strany centr na DAVIDA VANĚČKA, který vypálil přes bránícího hráče přesně k pravé tyči, Divkovič si na míč znovu ani nesáhl. Stav 2:3.
     
    71
    Střídání v týmu FK Tachov: ze hřiště odchází Ruda, přichází Hrošovský.
     
    73
    Z velkého vápna pálil z pravé strany nikým nekrytý Kropáček, branku však ale netrefil, jelikož mu Divkovič vyběhnutím ideálně zmenšil střelecký úhel.
     
    74
    Vaněček posadil načechraný centr na hlavu Kropáčka, jenž ho poslal přímo do náručí Divkoviče!
     
    77
    Vaněček napáli z hranice vápna tvrdou ranou břevno! Míč se ještě odrazil k Hradeckému, který se ocitl úplně sám před Divkovičem, ale trefil jen připravené náručí mosteckého brankáře! Dvě veliké šance Tachova, které mohli utkání zřejmě definitivně rozhodnout!
     
    79
    Střídání v týmu FK Baník Most 1909: ze hřiště odchází Šoupa, přichází Dolejší.
     
    80
    Hostující Vaněček dostává žlutou kartu, za to, že neumožnil domácím svou clonou rozehrát standardní situaci.
     
    82
    Matas střílel před vápnem na bližší tyč, Divkovič si s jeho pokusem bez problému poradil a ihned rozehrál, aby se mohli domácí hnát za vyrovnáním.
     
    84
    Divkovič teď rozehrál standardní situaci z mostecké poloviny skoro až do vápna Tachova, domácí už začíná tlačit čas a musí otevřít hru, jestli ještě pomýšlejí na vyrovnání.
     
    85
    Hradecký přeběhl skoro tři čtvrtiny hřiště úplně sám, a když už se dostal do vápna, tak si míč příliš předkopl a Divkovič ho stačil zalehnout.
     
    86
    Belej běžel po levé straně na branku Tachova, dobře si všimnul vyběhnutého Houdka, snažil se jej přelobovat, jeho zajíímavý pokus však jen těsně proletěl nad břevnem hostující branky. To je velká škoda pro domácí, kteří se tlačí za vyrovnáním.
     
    88
    Tachovští drží míč na svých kopačkách a bezpečně kontrolují závěr utkání přesnými přihrávkami na krátkou vzdálenost.
     
    90
    Hejda teď doslova odevzdal míč dlouhým odkopem do území, kde široko daleko nebyl nikdo, kdo by disponoval rukama či nohama.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví stejně jako v první půli jednu minutu.
     
    90+1
    Most má ještě standardní situaci z pravé strany těsně před vápnem.
     
    90+2
    Čada centroval jen do bránícího hráče, který hned odvrátil.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Domácí se ve druhé půli dokázali dostat do vedení zásluhou Kasala, jenže Tachov během jedné minuty zápas znovu otočil na svou stranu a zaslouženě si tak z Mostu odváží 3 body. (15:25:39)

    Jiří Rybář

    Branky: 18. Jindráček, 63. Kasal – 4. Vaněček, 68. Šácha, 69. Vaněček

    Karty:   52. Hejda (MST) – 80. Vaněček (TAC)


    FK Baník Most 1909: Divkovič – Šíša, Šoupa (79. Dolejší), Marák, Chábera (46. Macháček) – Boušek (58. Belej), Čada, Jindráček, Hejda, Koudelka – Kasal (64. Hájek)
    Náhradníci: Dolejší, Belej, Hájek, Macháček, Bohata

    FK Tachov: Houdek – Ruda (71. Hrošovský), Knakal, Matas, Habart – Vaněček, Hoffmann (56. Šácha), Tříska (16. Hradecký), Folejtar (46. Stružka) – Dvořák, Kropáček
    Náhradníci: Šácha, Stružka, Hradecký, Mlynařík, Hrošovský, Žipaj

    Rozhodčí: Šedivka – Vodrážka, Kvaček

    Diváci: 85
    bahis siteleri