Česko – Jižní Korea 1:2 (kon.) | Švédsko – Wales 3:0 (kon.) | Belgie – Norsko 3:2 (kon.)
Srbsko – Rusko 1:1 (kon.) | Slovinsko – Turecko 0:1 (kon.)
konec
Slovinsko
0:1 (0:1)
Turecko
Neděle 05.06.2016, 20:15Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:14:31)
     
    Turecko svou francouzskou misi zahájí v neděli 12.6. duelem s Chorvatskem! Na Turky v základní skupině čekají ještě Španělé a Česká republika!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:14.
     
    Je dobojováno! Turecko poráží v generálce na evropský šampionát Slovinsko na jeho půdě 1:0! O výhře Turecka rozhodl už v 6. minutě hlavičkou Burak Yilmaz! Slovinci byli ve zbytku první půle lepším týmem, ale vytvořili si jen špetku šancí. Tou největší byla Kurtićova střela nad břevno! Turci se ve druhém poločase vzpamatovali a nepustili domácí tým k ohrožení Babacanovy svatyně. Tureckou výhru mohl naopak navýšit střídají Sen, ale ve stoprocentní šanci trefil jen brankovou konstrukci!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Za odkopnutým míčem sprintoval Sahan, jež se přes dvojici obránců k balónu neprodral, ale alespoň nasbíral pro Turecko cenné vteřinky.
     
    90+2
    Slovinci jsou u míče, jenže kombinují jen na vlastní polovině. Diváci pískají, ale domácí se stále ne a ne přiblížit pokutovému území Turecka.
     
    90+1
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Yilmaz, přichází Sahan.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90
    Novaković si při zpracování míče pomohl rukou, což hlavnímu arbitrovi nemohlo uniknout. Domácí útočník sice vehementně protestuje, ale to mu není nic platné.
     
    89
    Topal dokonce poslal míč až k Babacanovi. Turecký brankář jej nakopl na polovinu hřiště, kde Slovinci vyhráli hlavičkový souboj a vybojovali autové vhazování.
     
    88
    Naopak Turci vyrazili vpřed po pravé straně. Emre Mor mohl centrovat do pokutového území, ale raději se rozhodl pro postupnou kombinaci. Turecko kontroluje závěr utkání.
     
    87
    Slovincům se neustále krátí čas na vyrovnání skóre dnešního zápasu. Turecko se v pohodě brání a dokonce nepouští domácí reprezentaci na svou polovinu.
     
    86
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Kampl, přichází Matjaśić.
     
    85
    Emre Mor si dobře pokryl míč před pokutovým územím Slovinska a Jović jej nedovoleným způsobem poslal na trávník. Turecko bude zahrávat přímý kop.
     
    84
    Volkan Sen rozkmital své rychlé nohy po levé straně a dostal se až do blízkosti pokutového území. Střídající hráč se však rozhodl přenést míč přes šíři hrací plochy.
     
    83
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Inan, přichází Malli.
     
    82
    Volkan Sen přenesl hru křížem na Gonula, jež ale svůj výlet do ofenzívy neozdobil vydařeným zpracováním a odevzdal míč Slovincům. Turci chystají další střídání.
     
    81
    Hra je opět přerušena! Na hřišti zůstává ležet zraněný Tufan. S tureckým fotbalistou to nevypadá dobře, ale podle všeho dnešní utkání dohraje.
     
    80
    Selcuk Inan hledal dlouhou přihrávkou rozběhnutého Sahina, který je sice plný sil, ale na prudkou přihrávku před obranou Slovinska nedosáhl.
     
    79
    Slovinci nyní takřka nepůjčují soupeři míč a snaží se najít skulinku v obraně Turecka. Turci však skvěle napadají rozehrávku domácího celku.
     
    78
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Ilićić, přichází Zajc.
     
    77
    Struna se pustil do šarvátky a obdržel žlutou kartu! Na hřišti začínají téci emoce.
     
    76
    Kampl centroval do pokutového území, kde byl Novaković, kterého si ale do parády vzal Volkan Sen. Střídající obránce Turecka odčinil spálenou šanci.
     
    75
    Slovinsku se stále rychleji krátí čas na vyrovnání. Turecká obrana zatím nepouští domácí fotbalista do vyložených šancí. Zadáci Turecka se skvěle pohybují.
     
    74
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Turan, přichází Sahin.
     
    73
    Arda Turan vyvezl balón na střed hřiště, kde se elegantně otočil a nechal se chytře faulovat. Pro Turana to bylo poslední, co předvedl. Nyní bude střídán.
     
    72
    Turecko rozehrávalo rohový kop. Centr směřoval do shluku těl, kam vyrazil také brankář Belec, jež míč s přehledem vyboxoval ven z pokutového území.
    70. Obrovská šance Turecka k navýšení vedení
     
    70
    To snad není možné! Tohle nešlo nedat! Střídající Volkan Sen si na hranici ofsajdu počkal na přihrávku za obranu, octl se sám před brankářem, kterého si kličkou položil, ale místo prázdné branky trefil tyč!
     
    69
    Gonul si nepohlídal zpracování míče a na vlastní polovině o něj přišel. Naštěstí pro tureckého obránce mu jeho spoluhráči okamžitě vypomohli a míč vybojovali nazpátek.
     
    68
    Slovinci zahrávali rohový kop! Napoprvé sice turecká obrana míč odvrátila, jenže Slovinci se vrátili do šestnáctky, kam obdržel přihrávku Jokić, jehož přízemní střelu vyrazil Babacan!
     
    67
    Novaković si řekl o přihrávku do pokutového území, kterou také obdržel. Před slovinským útočníkem zažehnal nebezpečnou situaci na poslední chvíli Balta.
     
    66
    Arda Turan dotíral na kombinující Slovince. Kurtić z těžké situace vykličkoval elegantně a ještě vybojoval autové vhazování. Turecká obrana však zatím brání na jedničku.
     
    65
    Selcuk Inan se vydal na individuální průnik středem hrací plochy. Turecký fotbalista ale na polovině hřiště narazil na připraveného obránce a pouze odevzdal míč Slovincům.
     
    64
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Erkin, přichází Koybasi.
     
    63
    Vrhovec mohl posunou míč vpřed, ale raději se rozhodl uklidnit hru. Slovinci kombinují na vlastní polovině a postupují vpřed postupným útokem.
     
    62
    Topal skvěle vystoupil proti Kurtićovi, před kterým uzmul prudkou přihrávku podél postranní čáry. Turci zatím nepouštějí Slovince na dostřel své branky. Domácí se hodně nadřou.
     
    61
    Ilićić z první prodloužil míč do pokutového území na Novakoviće, kterého ale dobře bránil jeden z tureckých stoperů. Hosté se dostali k míči a poslali jej daleko od šestnáctky.
     
    60
    Erkin si na levé straně špatně zpracoval vysokou přihrávku a míč mu uskočil do zámezí. Slovinci budou vhazovat. Domácí mají půl hodiny na srovnání skóre.
     
    59
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Struna, přichází Jović.
     
    58
    Ilićić vykouzlil levačkou krásný centr na vzdálenější tyč, kam si na míč naběhl Miva Nevlja, který ale hlavičkoval v předklonu a míč lízl mimo tři tyče!
     
    57
    První karetní trest také na turecké straně! Střídají Emre Mor poslal soupeře k zemi, obdržel žlutou kartu a ještě nabídl Slovincům přímý kop!
     
    56
    Rohový kop zahrávalo také Slovinsko. Kampl prodloužil míč do šestnáctky, kam spěchal Ilićić, jejž však jeden z obránců Turecka dobře odstavil tělem a nepustil jej k míči.
     
    55
    Centr od rohového praporku směřoval na vzdálenější tyč, kde byl Tufan, jež ale zatáhl svého strážce za dres a hlavní arbitr mu bez váhání odpískal útočný faul.
     
    54
    Emre Mor se s míčem prosmýkl do pokutového území, kde jednomu ze soupeřů nasadil jesličky a střelou z ostrého úhlu prověřil domácího brankáře! Belec jeho ránu vytáhl na roh!
     
    53
    Inanovi se rohový kop vůbec nevydařil. Tureckému záložníkovi se míč svezl po nártu a zamířil přesně do rukavic připraveného brankáře Slovinska. Turci ale do druhé půle vstoupili aktivně.
     
    52
    Burak Yilmaz ustál tvrdý souboj na polovině hřiště s Jokićem, rychle si posunul míč vpřed, vybídl ke sprintu Sena, který centrem vybojoval rohový kop.
     
    51
    Selcuk Inan se otočil s míčem na polovině Slovinska a rozjel rychlou akci. Na míč si na pravé straně sbíhal Sen, který na prudkou narážečku nedosáhl a míč mu utekl do zámezí.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Jokić (Slovinsko).
     
    49
    Novaković napadal rozehrávku Turecka a dokonce vystihl nepřesnost při zpracování míče v podání Inana. Vrhovec ale s míčem nic nevymyslel a odevzdal jej Turkům.
     
    48
    Z něj Turci branku Slovinska vůbec neohrozili. Centr nedolétl ani do pokutového území. Slovinci mohou poprvé ve druhém poločase zaútočit.
     
    47
    Arda Turan našel střídajícího Gocana Sena, který mohl pálit z hranice pokutového území, ale míč zbytečně podržel a nakonec vybojoval pouze rohový kop.
     
    46
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Berić, přichází Novaković.
    Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Bezjak, přichází Verbić.
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Calhanoglu, přichází Mor.
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Ozyakup, přichází Sen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Turecko vstoupilo do utkání jako uragán a už po šesti minutách se dostalo do vedení! Soupeř českého týmu ve skupině Mistrovství Evropy zahrával přímý kop. Centrovaný míč uklidil hlavou do sítě Burak Yilmaz! Slovinci poté převzali otěže hry, avšak jejich největší šancí byla nepřesní střela Kurtiće. V závěru poločasu se Turci dostali zpátky do hry, ale šanci už si nevytvořili. Do šaten se proto odchází za stavu 0:1!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V nastaveném čase ještě pálil z velké dálky Calhanoglu! Rána tureckého fotbalisty před brankou ještě skočila a Belec musel míč krotit u pravé tyče.
     
    45
    Kampl potáhl míč vpřed, ale místo přihrávky na útočníky vracel balón Jokićovi, kterému za zády číhal Calhanoglu, jež mu míč skvěle načasovaným skluzem ukopl.
     
    44
    Erkin centroval na hranici šestnáctky, kde bylo snad pět tureckých fotbalistů, ale ani jeden z nich si nedokázal převzít míč. Slovinci se opět ubránili a dokonce vybojovali vhazování.
     
    43
    Babacan se dostal pod tlak a raději odkopl míč do zámezí. Slovinci se rázem dostali do blízkosti pokutového území soupeře. Turci se ještě budou muset bránit.
     
    42
    Ozyakup by nejrychleji u odraženého míče na hranici pokutového území. Míč se od zad tureckého záložníka odrazil do pokutového území, kde si jej do rukavic stáhl Belec.
     
    41
    Yilmaz se poněkolikáté v utkání stáhl do hloubi hracího pole, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Turci ale o míč rychle přišli. Slovinci mohou zaútočit po levé straně.
     
    40
    Ozyakup si narazil míč s Turanem. První jmenovaný se poté opřel do skákavého balónu, nicméně jeho rána postrádala potřebnou přesnost. Belec mohl zůstat v klidu.
     
    39
    Tentokrát se však rozhodli pro rozehrávku nakrátko. S míčem si zahráli i stopeři soupeře českého týmu ve skupině na evropském šampionátu. Turecko chce dohrát poločas s náskokem v zádech.
     
    38
    Arda Turan si pěkně pokryl míč před jedním ze Slovinců a nechal se faulovat. Turecko bude rozehrávat přímý kop. Z podobné situace už dnes Turci jednou udeřili.
     
    37
    Pokračuje se ve hře. Slovinci sportovně odevzdali míč Babacanovi. Turecký brankář našel výkopem Turana, který si míč přebral a okamžitě vypálil. Jeho rána minula horní tyč slovinské branky!
     
    36
    Hra je přerušena. Na hrací ploše zůstává po jednom z hlavičkových soubojů ležet Burak Yilmaz. Turecký útočník podle všeho utrpěl nějaký úder do obličeje.
     
    35
    Ten už se Turecku tolik nepodařil. Slovinci se vydali do rychlého protiútoku. Míč táhl vpřed Bezjak, ale ještě před pokutovým územím mu jeden ze stoperů balón ukradl.
     
    34
    Turecko zahrávalo svůj první rohový kop v utkání. Exekuce se chopil Calhanoglu, jehož centr odvrátil na malém vápna stojící Jokić na další rohový kop.
     
    33
    Gonul obdržel přihrávku do složité situace. Na tureckého obránce dotírali hned tři hráči Slovinska, ale Gonul vše ustál s noblesou a ještě zahrál Berićovi na housličky.
     
    32
    Arda Turan se rozhodl uklidnit situaci a raději přenesl míč obloučkem až k Topalovi. Turci nikam nespěchají a snaží se udržet míč co nejdéle na svých kopačkách.
     
    31
    Do rozehrávky Slovinska se zapojili všichni čtyři členové obranné řády. An. Struna však pokazil přihrávku po čáře, míč mu utekl do zámezí. Turci budou vhazovat.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry! Turecko stále vede o jedinou branku, nicméně Slovinsko se hodně zlepšilo a směrem dopředu je nebezpečnější a kreativnější.
     
    29
    Mehmed Topal si troufl na hodně riskantní manévr ve vlastní šestnáctce! Turecký obránce si míč postrčil hlavou před dotírajícím útočníkem Slovinska. Tohle se trenérovi určitě nelíbilo!
     
    28
    Kampl našel rozběhnutého Jokiće, jež si řekl o přihrávku na hranici šestnáctky. Levý bek Slovinska si míč zpracoval zády k brance a proti třem obráncům Turecka neměl šanci.
     
    27
    Slovinci se po zákroku Gonula na Bezjaka dožadovali odpískání pokutového kopu. Turecký obránce sice soupeři přišlápl nohu, jenže Bezjak svému pádu hodně přidal.
     
    26
    Arda Turan ukázal divákům na stadionu své technické schopnosti, když si neodpustil slalom mezi trojicí fotbalistů Slovinska. Turan celou akci zakončil přesnou přihrávkou.
     
    25
    Burak Yilmaz si narazil míč s Turanem a rychle spěchal do pokutového území, kam se však po tvrdém zákroku obránce nedostal. Hlavní rozhodčí posoudil zákrok jako dovolený.
     
    24
    Slovinsko si exekuci rohového praporku zopakovala. Tentokrát se na hranici malého vápna prodral k hlavičce Jokić, nicméně jeho pokus zády k brance nenadělal Babacanovi vrásky na čele.
     
    23
    Slovinsko rozehrávalo rohový kop. Ilićić vyslal centr na hranici malého vápna, kde tentokrát hostující obrana dávala dobrý pozor a nenechala nikoho ve světle modrém dresu zakončovat.
     
    22
    Burak Yilmaz si sběhl pro přihrávku do hloubi pole. Autor doposud jediné branky utkání míč obdržel, ale přes nátlak jednoho z obránců o něj rychle přišel. Turci se úplně vytratili ze hry.
     
    21
    Ilićić se zapojil do třetí akce v řadě. Tentokrát se znovu ocitl v roli centrujícího fotbalisty, avšak obrana Turecka jeho přízemní pobídku do pokutového území nepustila.
     
    20
    A právě Ilićić našel centrem na malé vápno osamoceného Beriće, jež míč netrefil podle svých představ a nasměřoval jej nad břevno turecké branky. Obrana Turecka nyní hodně zaspala!
     
    19
    Kurtić našel Kampla, který si ještě rychle vyměnil míč s Ilićićem, jehož centr zablokovala obrana Turecka na rohový kop. Tlak Slovinska se stále stupňuje.
     
    18
    An. Struna zkusil dlouhou přihrávkou oslovit Beriće, který se ale nerozběhl a přihrávka mezi obránci Turecka dolétla až k připravenému Babacanovi. Slovinci to musí zkusit znovu.
     
    17
    Slovinci po obdržené brance zlepšili hru a nadále kombinují s míčem na kopačkách. Hodně aktivní je v posledních minutách Kampl, který si znovu řekl o přihrávku, ale vybojoval pouze aut.
     
    16
    Kampl tentokrát centroval z pravé strany na hranici malého vápna, kde byl Berić, který se však po nádherném centru nenatáhl a míč proto prolétl pokutovým územím bez teče.
     
    15
    Po delší době se vpřed hnalo také Turecko. Inan ale unáhlenou přihrávkou na Yilmaze pouze odevzdal míč slovinskému brankáři. Belec má na rozehrávku spoustu času.
     
    14
    Kampl vedl rozehrávku domácího celku ve středu hrací plochy. Šikovný fotbalista se uvolnil, přihrál Jokićovi, který centroval, ale jeho pobídka zaplachtila do zámezí.
     
    13
    Až nyní si Turecko může oddechnout. Vrhovec totiž svou ránu ze střední vzdálenosti nasměřoval nad horní tyč turecké branky. Babacan bude odkopávat.
     
    12
    Slovinci se začínají zvedat! Bezjak se uvolnil na hranici pokutového území, obešel jednoho hráče, nicméně jeho pokus levačkou zastavila obrana Turecka.
     
    11
    Kurtić obdržel přihrávku na střed hřiště, hbitě se s míčem otočil a tvrdou střelou pravačkou pořádně vyplašil Babacana! Bude z toho jen rohový kop!
     
    10
    Calhanoglu je v úvodu utkání největším otloukánkem. Turecký středopolař si znovu parádně pokryl míč ve středu hřiště a znovu se po kontaktu se soupeřem ocitl na trávníku.
     
    9
    Bezjak si sbíhal na hranici pokutového území na rychlou přihrávku. Ani rychlé nohy však slovinskému útočníkovi nepomohly ve snaze dostihnout míč na hrací ploše.
     
    8
    Slovinci se pokusili překvapit obranu Turecka nákopem přes obranu, jenže rozběhnutý Berić na míč nedosáhl před vyběhnutým brankářem Babacanem.
    6. Burak YILMAZ - 0:1
     
    6
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Tak to je vstup do zápasu jako hrom! Turecko se rychle ujímá vedení! Na centrovaný míč si v pokutovém naskočil BURAK YILMAZ, který hlavičkoval úplně osamocený a s přehledem dostal míč do sítě!
     
    5
    Babacan hledal dlouhým výkopem Ardu Turana, jež se dostal před obránce a nechal se šikovně faulovat. Nedovolený zákrokem se provinil Kurtić. Turci mají k dobru standardní situaci.
     
    4
    Další akce ale Turkům vůbec nevyšla. Dloubnutí za obranu prolétlo až k brankáři Slovinska. Domácí celek si může poprvé v zápase na malou chvíli oddychnout.
     
    3
    Turci zahrávala první standardní situaci. Do míče se z pětatřiceti metrů opřel Calhanoglu, jenže jeho rána si našla cestičku do tříčlenné zdi. Turecko zůstane u míče.
     
    2
    Gonul odcentroval z pravé strany do pokutového území. Za nadýchaným centrem se hnal Yilmaz, kterému scházelo půl kroku. Před tureckým střelcem odvrátila míč obrana.
     
    1
    Burak Yilmaz zahájil výkopem první poločas dnešního utkání. Turci se okamžitě vrhli do útoku, nicméně Calhanoglu na prudký míč před šestnáctku nedosáhl. Vpřed míří Slovinsko.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před samotným výkopem zazní stadionem státní hymny obou zemí.
     
    Hráči už nastoupili na hrací plochu. Slovinsko bude hrát v bílých dresech, zatímco Turci zvolili pro dnešní zápas černou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovinsko: Belec – An. Struna, Al. Struna, Mevlja, Jokić – Kurtić, Vrhovec, Kampl – Ilićić, Berić, Bezjak
    Náhradníci: Krajnc, Krhin, Novaković, Oblak, Skubić, Verbić, Vidmar, Zajc

    Turecko: Babacan – Gonul, Topal, Balta, Erkin – Tufan, Inan – Calhanoglu, Ozyakup, Turan – Yilmaz
    Náhradníci: Calik, Kaya, Kivrak, Koybasi, Malli, Mor, Ozbayrakli, Sahan, Sahin, Sen, Tekin, Tosun

    Rozhodčí: Guida – Giallatini, Manganelli.
     
    Slovinsko

    Slovinsko se do Francie nepodívá! Cestu Slovinců na evropská šampionát zastavila v baráži Ukrajina. Slovinci proto nezvolili nikterak ostré tempo reprezentačního srazu. Slovinci zatím odehráli jediné přátelské utkání. Minulý týden v pondělí uhrálo se Švédskem bezbrankovou remízu 0:0!
     
    Turecko

    Soupeř českého národního týmu v základní skupině evropského šampionátu zahájil přípravu na EURO duelem s Anglií. Ve Wembley však Turci favorizovanému Albionu podlehli 2:1! Další přípravné utkání sehrálo Turecko s Černou Horou, kterou porazilo 1:0 a na vítězné vlně se bude chtít udržet i dnes!
     
    Dobrý večer všem fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování přípravného utkání před evropským šampionátem! Společne se podíváme na duel mezi Tureckem a Slovinskem! Výkop je na programu ve 20:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 6. Yilmaz (Calhanoglu)

    Karty:   50. Jokić (SLV), 77. Struna (SLV) – 57. Mor (TUR)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 21:14.
    Slovinsko: Belec – An. Struna, Al. Struna (59. Jović), Mevlja, Jokić – Kurtić, Vrhovec, Kampl (86. Matjaśić) – Ilićić (78. Zajc), Berić (46. Novaković), Bezjak (46. Verbić)
    Náhradníci: Krajnc, Krhin, Novaković, Oblak, Skubić, Verbić, Vidmar, Zajc, Jović, Matjaśić

    Turecko: Babacan – Gonul, Topal, Balta, Erkin (64. Koybasi) – Tufan, Inan (83. Malli)– Calhanoglu (46. Mor), Ozyakup (46. Sen), Turan (74. Sahin) – Yilmaz (90+1 Sahan)
    Náhradníci: Calik, Kaya, Kivrak, Koybasi, Malli, Mor, Ozbayrakli, Sahan, Sahin, Sen, Tekin, Tosun

    Rozhodčí: Guida – Giallatini, Manganelli
    bahis siteleri