Španělsko – Gruzie 0:1 (kon.)
konec
Španělsko
0:1 (0:1)
Gruzie
Úterý 07.06.2016, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez, Getafe (kapacita: 17.700 diváků) • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (22:46:28)
     
    Přátelské utkání mezi Španělskem a Gruzií je tedy u konce a hostující Gruzínci si připisují hodně cenný skalp. Gólem ze čtyřicáté minuty totiž vítězí, neboť v druhém poločase před svou bránou zaparkovali autobus, jako londýnská Chelsea v nejlepších letech, a Španělsko se přes důslednou defenzívu soupeře prosadit nedokázalo. Domácí tak pojedou do Francie s výsledkem generálky, který rozhodně nečekali.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Aritz Aduriz šel ve vzduchu do souboje s Kvaskhvadzem a je mu odpískán faul. Po odkopu od brány je odpískán konec dnešního zápasu!
     
    90+8
    Hlavní rozhodčí už nechce dovolit další střídání. Španělé se chystají na zřejmě poslední rohový kop.
     
    90+6
    David Silva si na hranici šestnáctky nachystal míč na střelu, nicméně blokující Gruzínci se prostřelují opravdu hodně těžko. V pokutovém území teď bylo devět z jedenácti Gruzínců!
     
    90+5
    Centr z levé strany prolétl pokutovým územím až na zadní tyč, avšak Kvaskhvadze si bez větších problémů poradil.
     
    90+4
    Běží čtvrté minuta nastavení a Španlěsko se stále nedostalo k nějaké zajímavější střele. Gruzie míří za překvapivým úspěchem.
     
    90+3
    Dopředu si to nyní rychle namířil Pedro, ale ani on na pravé straně ani Nolito středem se až ke střele nedostal.
     
    90+2
    Po hodně dlouhé době se Gruzie dostala na útočnou polovinu. Kombinace na hranici šestnáctky však nic nepřinesla.
     
    90+1
    Další dva pokusy o překonání gruzínské defenzívy byly v pohodě odvráceny. Španělsko ale zůstává nastěhováno hluboko na útočné polovině.
     
    90
    Gruzie stále odolává! Nad rámec řádných devadesáti se ale ještě bude hrát celkem sedm minut!
     
    89
    Desátý faul Gruzie přináší volný kop ve prospěch favorizované španělské reprezentace. Dočká se Del Bosqueho parta?
     
    88
    Utkání se pomalu chýlí ke konci a Španělsko se stále nedostává na dostřel gruzínské brány. Máme zaděláno na hodně překvapivý výsledek.
     
    87
    Nolito si přichystal míč k rohovému praporku a poslal do velkého vápna solidní centr. Ten byl sice odvrácen, ale rychle se k hlavičce prodral Gerard Piqué! Španělský stoper neatakován mířil mimo.
     
    85
    Opravdu hodně důrazně byl nyní od míče v pokutovém území odstaven David Silva. Nutno říci, že Lobzhanidze si v souboji hodně pomáhal rukami.
     
    84
    Přichází jedno z posledních střídání Gruzie. zdravotně indisponovaného Giorgi Navalovskiho nahrazuje Aleksandre Kobakhidze.
     
    82
    Španělsko se snažilo kombinovat na pravé straně, ale míč mizí v autu. Jako mávnutím kouzelného proutku pak Navalovski ulehá na trávník.
     
    81
    Iniesta se nepochopil s jedním ze svých kolegů, avšak Gruzie se s míčem nikam daleko nedostala. Polehující hosté navíc začínají šetřit čas po každém důraznějším souboji.
     
    80
    Jaba Kankava se sice snažil chvíli šetřit čas na útočné polovině, avšak Španělsko už zase kombinuje před šestnáctkou Gruzie.
     
    79
    Rohový kop byl sice Gruzínci odvrácen, ale Španělsko se brzy dostalo k další možnosti stejného typu. I v tomto případě byla úspěšná gruzínská obrana.
     
    78
    K dalšímu střídání se odhodlal i gruzínský kouče. Giorgi Aburjania má odpracováno, naopak Zourab Tsiskaridze vbíhá na hřiště.
     
    77
    David Silva se šikovně prodíral přes gruzínské obránce a nakonec po souboji s Lobzhanidzem vybojoval další standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    76
    Díky rychle rozehranému rohovému kopu se Španělé dostali hodně blízko k brankáři, ale zakončení bylo znovu sraženo pozorným bekem.
     
    75
    Na posledních patnáct minut zápasu vbíhá na hřiště Pedro, jenž nahradil Sergia Busquetse.
     
    74
    Španělsko se stále ne a ne dostat do vyložené příležitosti. Mezitím chystá Vicente Del Bosque další změnu v sestavě.
     
    73
    David Silva dostal dobrou přihrávku do střelecké pozice, ale v pokutovém území nedokázal propálit několik padajících soupeřů před sebou!
     
    72
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Vladimer Dvališvili, přichází Giorgi Kvilitaia.
    Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Valeri Kazaišvili, přichází Jaba Kankava.
     
    70
    Ke střele se tentokrát znovu prodral výborně hrající Nolito, avšak mezi třemi soupeři nedokázal vystřelit nebezpečněji a Kvaskhvadze si připsal jednoduchý zákrok.
     
    70
    Jordi Alba si skvěle naběhl na povedený centr Davida Silvy, nicméně kousek před brankářem ve vzduchu míč trefit nedokázal.
     
    68
    Kombinace Španělska opět dospěla až na hranici pokutového území, avšak výsledkem byla jen hodně nepovedená střela, která Kvaskhvadzeho vůbec neohrozila.
     
    67
    Celá jedenáctka Gruzie teď byla nastěhovaná u vlastní šestnáctky a Španělé se přes tento val opět nedostali k finální přihrávce. Nůžky domácího celku se však pomalu svírají.
     
    66
    Jordi Alba si našel volný prostor na levé straně pokutového území, nicméně místo přízemní přihrávky volil špatný vysoký centr, který si to namířil za bránu.
     
    65
    Velezkušený Andrés Iniesta příchodem na hřiště přinesl do kombinace Španělska hodně života, ale i jeho myšlenky jsou zatím nedostačující.
    64. Nolitova povedená střela
     
    64
    Španělé po ztrátě vystihli rozehrávku gruzínského celku a Nolito si troufl na střelu zpoza velkého vápna. Přízemní skákající rána letěla těsně vedle.
     
    62
    Volný kop španělské reprezentace byl příliš přetažený a namířil si to pár metrů vedle vzdálenější tyče. Piquého naštvaná reakce tak byla pochopitelná.
     
    61
    Další změna v sestavě Španělska. Lucase Vázqueze na trávníku nahrazuje David Silva.
     
    61
    Aduriz inkasoval tvrdý skluz zezadu od Solomona Kverkveliy (GRU) a právě obránce Rubinu Kazaň je prvním hráčem, jenž dostává žlutou kartu.
     
    60
    Gruzie sice měla k dispozici vhazování, ale po nepovedené rozehrávce přišla blesková ztráta. Španělé hru přesouvají na levou stranu.
     
    59
    Aktuální procentuální vyjádření držení míče vyznívá jednoznačně ve prospěch Španělska. To mělo kulatý nesmysl na kopačkách v 70% dosud odehraného času.
     
    58
    Lucas Vázquez se snažil prodrat přes gruzínského soupeře, nicméně nakonec mu míč od nohou utekl za brankovou čáru.
     
    57
    Gruzínci volí na konci 57. minuty jen daleký odkop na soupeřovu polovinu. Vůbec se nyní nesnaží postupovat do útoku.
     
    56
    Míč sice dostala Gruzie, avšak ta se nedostala ani na útočnou polovinu hřiště. Španělsko začíná obléhání soupeřova velkého vápna.
     
    55
    Busquets sice nakonec zřejmě bude v pořádku, ale obvázaný Nukri Revišvili musí střídat. Do brány se tak staví Roin Kvaskhvadze.
     
    53
    Oba hráči už jsou v péči lékařů. Upřímně pochybuji, že bude jeden z nich schopen pokračovat ve hře.
     
    52
    Na zajímavý centr se snažil dostat Sergio Busquets, ale vše končí jen srážkou s gruzínským brankářem, který má v obličeji krvavý šrám. Tohle byla opravdu nebezpečná srážka hlavami.
     
    51
    Aktivní Nolito byl tentokrát po odehrání tvrdě atakován soupeřem a získává volný kop. Revišvili tak musí dávat pozor.
     
    50
    Nolito vymýšlel na levé straně kolmici na svého spoluhráče, avšak nakonec Španělé nezískali ani rohový kop.
     
    49
    Jeden ze Španělů se odhodlal k pěkné utažené střele zpoza velkého vápna před bránou Nukriho Ravišviliho, nicméně míč si to namířil mimo tři tyče.
     
    48
    Nyní už se Španělé zprava dostali až do šestnáctky soupeře, nicméně tam se v zahuštěném prostoru zamotali a nedokázali zakončit.
     
    47
    Španělsko vstoupilo do druhého poločasu se čtyřmi změnami a už se zase snaží prokombinovat až k pokutovému území. Zatím bez úspěchu.
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Thiago Alcantara, přichází Héctor Bellerín.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Sergio Ramos, přichází Mikel San José.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Cesc Fabregas, přichází Koke.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Juanfran, přichází Andrés Iniesta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:49.
     
    Ani v nastaveném čase jsme se od Španělska ničeho zajímavějšího nedočkali a úvodní část utkání je tedy u konce. Domácí reprezentanti mají jednoznačnou převahu, trefili tyčku a zjevili se v pár dobrých šancích, avšak je to naopak Gruzie, která je zatím spokojenější. Ve 40. minutě se totiž hosté dostali k bleskovému útoku a Tornike Okriašvili dokázal rozvlnit síť za zády Davida De Gey. Španělé tak před sebou mají hodně práce, neboť případná prohra či remíza by rozhodně nebyla dobrým výsledkem této zdánlivě jednoznačné generálky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    První ze dvou nastavených minut je u konce. Celou dobu se hrálo na polovině Gruzie, nicméně po posledním centru dolétl míč až za brankovou čáru.
     
    45
    Domácí se po vhazování Gruzie odhodlali k vysokému napadání, nicméně ve výsledku se míč odrazil od jednoho z nich opět jen do autu.
     
    44
    Momentálně se hraje ve středu hřiště. Míč u nohou mají španělští reprezentanti, nicméně Gruzínci jim postup blíže k bráně nepovolují.
     
    43
    Další ofenzivní akce Španělska končí nepřesností a míč si to namířil vedle brány. Revišvili tedy bude odkopávat od vlastní brány.
     
    42
    Šokovaní Španělé se snaží prodrat dopředu, nicméně cestu až k bráně Nukriho Ravišviliho zatím ne a ne najít. Weissovi svěřenci zatím utkání zvládají skvěle.
    40. Tornike OKRIAŠVILI - 0:1
     
    40
    Gruzie právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovský šok! Španělé se dopustili ztráty u poloviny hřiště a Kazaišvili se tak mohl vřítit do otevřené obrany. Jeho přihrávka sice ještě neprošla, ale Jighauri už úplně osamoceného TORNIKE OKRIAŠVILIHO nalezl a výsledkem byla jednoduchá branka do prázdné brány!
     
    38
    Rohový kop opět nepřinesl zakončení. Gruzie se ale s míčem nedostala ani k polovině hřiště a přišla blesková ztráta.
     
    37
    Juanfranův centr nadělal gruzínskému obránci až nečekaně velké problémy a míč je tak nakonec odvrácen jen na rohový kop.
     
    36
    S blížícím se koncem poločasu by Španělé jistě rádi skórovali. Zatím se ale musí spokojit s volným kopem na vlastní polovině hřiště poté, co Piqué inkasoval loket do tváře.
     
    35
    Hodně nepřesná střela Gruzie skončila daleko za bránou. Španělsko okamžitě přesouvá hru na útočnou polovinu.
     
    34
    Dopředu už se zase dere Španělsko, nicméně skulina v dobře se pohybující obraně soupeře momentálně zůstává nenalezena.
     
    32
    Po velmi dlouhé době se míč zjevil u Davida de Gey. Jedovatý střílený centr z levé strany však skončil v jeho rukavicích.
     
    31
    Jeden z reprezentantů Gruzie se drží za nohu a bude potřebovat ošetření. Nehraje se již několik desítek vteřin.
     
    29
    Blíží se třetina utkání a svěřenci slovenského trenéra Vladimíra Weisse zatím i s trochou štěstí drží čisté konto. Revišvili teď hru naváže odkopem od brány.
    28. Thiago Alcantara napálil tyč!
     
    28
    Španělé byli velmi blízko gólu! Nejprve ke střele natáhl Fabregas, který trefil jen brankáře, ale poté se míč dostal k noze Thiaga Alcantary a jeho pokus zastavila a tyč!
     
    26
    Následný rohový kop pro Gruzii neznamenal nebezpečí. Španělsko se snaží, avšak stále naráží na pozornou defenzívu soupeře.
     
    25
    Cesc Fabregas si výborně zpracoval přihrávku do velkého vápna, nicméně ještě před zakončením mu míč od nohou odpálil jeden z Gruzínců.
     
    24
    Španělsko se opět dostalo až na hranici šestnáctky před Revišviliho bránou, ale Juanfranova rána letěla vysoko nad.
    23. Tutovka Adurize letěla mimo
     
    23
    Tohle ale byla obrovská šance! Pedro se skvěle uvolnil, odcentroval z pravé strany, avšak hlavičkující Aduriz poslal míč těsně vedle tyče!
     
    22
    Nolito sice vybojoval aspoň rohový kop, ale ani po něm Španělé nedokázali přehrát důrazné beky Gruzie a míč letí daleko od velkého vápna hostujícího týmu.
     
    21
    Španělská kombinace není vůbec ideální. Převahu sice domácí mají, ale nějaká větší šance ne a ne přijít. Změnit se to nyní pokusí Nolito.
     
    19
    Na konci 19. minuty se po delší době na útočnou polovinu hřiště podívali také reprezentanti Gruzie. Na levé straně ale vůbec nic nevymysleli.
     
    18
    Juanfran se sice uvolnil u rohového praporku, avšak míč si při manévru předkopl až moc dopředu a stoperská dvojice Gruzie už zbytek akce bez potíží ustála.
     
    17
    Domácí rozehrávali další volný kop, ale ani Alcantarovi se "přímák" moc nepovedl. Oblouček za obranu totiž skončil ofsajdem.
     
    15
    Španělé se nyní dožadovali odpískání pokutového kopu, avšak rozhodčí hru rukou v podání jednoho z Gruzínců nezpozoroval.
     
    14
    Jenže volný kop Cesca Fabregase zakončení nepřineslo. S centrem z pravé strany si Gruzínci naprosto v pohodě poradili.
     
    13
    V akci byl opět Lucas Vázquez a ten už si nyní připisuje zisk volného kopu. Dvališvili ho totiž fauloval.
     
    12
    Španělsko tentokrát kombinovalo na pravé straně, avšak ani souhra mezi Vázquezem a Juanfranem nevedla k finální přihrávce před bránu.
     
    11
    Jordi Alba se na levé straně pokoušel prodrat přes dobře se pohybujícího beka Gruzie, avšak Nolitova kolmice nakonec zamířila až za brankovou čáru.
     
    10
    Úvodní převaha Španělska se trochu uklidnila a Gruzii se daří držet hru daleko od své brány. Reprezentanti kavkazské země navíc budou vhazovat.
     
    9
    Busquets šel u půlící čáry do souboje s jedním z Gruzínců a ten zákrok odnesl nějakým menším zraněním. Na trávník vbíhají zdravotníci.
     
    8
    Nepochopitelná ztráta Gruzie vyústila ve slibnou příležitost pro Cesca Fabregase. Rychlý atak Španělska končí příliš vysokou střelou.
     
    7
    Ani další dva centrované míče nenašly nikoho v červeném dresu Španělska a k prvnímu ofenzivnímu výpadu se tak odhodlali hosté. Slabá střela se stala lahůdkou pro Davida De Geu.
     
    6
    Konečně se někdo ze Španělů odhodlal k centru do pokutového území. Juanfranův míč však Gruzínci prodloužili na rohový kop.
     
    4
    Gruzie se zatím nedostala z vlastní poloviny. Španělsko pokračuje v obléhání soupeřovy šestnáctky.
    3. Ramosovi na zadní tyči moc nechybělo
     
    3
    Obhájci evropského titulu se dostali do první šance! Rohový kop rozehraný nakrátko vyústil v centr, který Busquets prodlužoval na zadní tyč a tam Ramosovi chyběly jen centimetry!
     
    2
    Španělé to zkusili zprava, středem i po levé straně, avšak gruzínská defenzíva je zatím velmi pozorná a nepouští soupeře blíže k šestnáctce.
     
    1
    Podle očekávání se jako první na útočnou polovinu podívali domácí reprezentanti, kteří jsou jednoznačnými favority dnešního zápasu. Zatím však k ničemu zajímavějšímu nedošlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Státní hymna Gruzie a nyní už i Španělska je za námi. Od úvodního výkopu nás tak dělí jen několik desítek vteřin.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: De Gea – Juanfran, Ramos, Piqué, Alba – Busquets – Vázquez, Fabregas, Thiago Alcantara, Nolito – Aduriz
    Náhradníci: Casillas, Rico – Azpilicueta, Bartra, Iniesta, Morata, Koke, Pedro, Bellerín, San José, Soriano, Silva

    Gruzie: Makaridze – Lobzhanidze, Amisulašvili, Kverkvelia, Navalovski – Kobakhidze, Kankava – Mchedlidze, Aburjania, Kenia – Kazaišvili
    Náhradníci: Revišvili, Kvaskhvadze – Dvali, Kabakadze, Kvilitaia, Okriašvili, Kvekveskiri, Dvališvili, Kašia, Tsiskaridze, Chanturišvili, Jighauri

    Rozhodčí: Vilhjálmur Thórarinsson – Gylfi Sigurdsson, Gunnar Gunnarsson (vš. ISL).
    Hráči obou reprezentací na předzápasové rozcvičce

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    15.10.2013 Španělsko – Gruzie 2:0 (kval. MS)
    11.9.2013 Gruzie – Španělsko 0:1 (kval. MS)
     
    GRUZIE

    Oproti domácím se hosté ve Francii stoprocentně neukážou, neboť v kvalifikační skupině D získali jen devět bodů, což stačilo na předposlední místo. Z posledních deseti utkání navíc Gruzie vyhrála jen dvě utkání a k tomu si připsala pouhé dvě remízy. Ze tří přátelských utkání v tomto roce pak Gruzínci mají skóre 9:2 a to rozhodně není nic záviděníhodného. Naposledy se Gruzie představila v utkání s Rumunskem, kterému podlehla 5:1!
     
    ŠPANĚLSKO

    Domácí reprezentace samozřejmě ani letos nebude chybět na evropském šampionátu ve Francii a dnešní utkání je pro ni posledním před samotným stěhováním do dějiště mistrovství. Po nepříliš přesvědčivých výsledcích březnových přátelských utkání (remíza s Rumunskem a Itálií) se Španělsko pomalu dostává do formy. Na konci května totiž v poměru 3:1 porazilo Bosnu a naposledy šesti góly zdemolovalo Jižní Koreu, která dokázala odpovědět jen brankou z 83. minuty. Český soupeř na EURO 2016 tak momentálně vypadá velmi silně a dnes bude rozhodně favoritem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z přátelského zápasu mezi Španělskem a Gruzií. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 40. Okriašvili (Jighauri)

    Karty:   61. Kverkvelia (GRU)


    Španělsko: De Gea – Juanfran (46. Iniesta), Ramos (46. San José), Piqué, Alba – Busquets (75. Pedro) – Vázquez (61. Silva), Fabregas (46. Koke), Thiago Alcantara (46. Bellerín), Nolito – Aduriz
    Náhradníci: Casillas, Rico – Azpilicueta, Bartra, Iniesta, Morata, Koke, Pedro, Bellerín, San José, Soriano, Silva

    Gruzie: Revišvili (55. Kvaskhvadze) – Lobzhanidze, Amisulašvili, Kverkvelia, Navalovski (84. Kobakhidze) – Kašia, Aburjania (78. Tsiskaridze), Jighauri, Dvališvili (72. Kvilitaia) – Okriašvili, Kazaišvili (72. Kankava)
    Náhradníci: Makaridze, Kvaskhvadze – Kenia, Dvali, Kabakadze, Kvilitaia, Kvekveskiri, Tsiskaridze, Chanturišvili, Chanturia, Kobakhidze, Kankava

    Rozhodčí: Vilhjálmur Thórarinsson – Gylfi Sigurdsson, Gunnar Gunnarsson (vš. ISL)
    bahis siteleri