Dánsko – Bulharsko 4:0 (kon.) | Japonsko – Bosna 1:2 (kon.)
konec
Japonsko
1:2 (1:1)
Bosna a Hercegovina
Úterý 07.06.2016, 12:30 • Suita City Football Stadium, Siuta (kapacita: 40.322 diváků) • Kirin Cup • Finále
Předzápasové kurzy
     
    K tomuto zápasu je to ode mě vše, ale ještě dnes ve 20:45 se na vás budu těšit u on-line přenosu z přátelského utkání mezi Španělskem a Gruzií. Prozatím na shledanou! (14:30:17)
     
    Poslední střela zpoza šestnáctky letěla vysoko nad a po výkopu Šehiće může Bosna slavit. Díky druhému gólu Milana Duriće ze 66. minuty totiž získává vítězství 2:1 a rovněž samozřejmě vyhrává letošní Kirin Cup. Favorizovaní Japonci se v druhém poločase dlouho k ničemu nedostávali a šance si vypracovali až v samotném závěru. Tu největší si však ve třetí minutě nastavení sami pokazili špatným vyhodnocením situace. Vzhledem k druhé půli si Bosna vítězství zasloužila možná přeci jenom o něco více než domácí, kteří jsou velmi zklamaní.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tlak Japonců vrcholí. Opět se jeden z nich objevil v pokutovém území, avšak Šehic mohl být opět v klidu. Tentokrát totiž k zakončení ani nedošlo.
     
    90+3
    Neuvěřitelné! Tři Japonci se zjevili za obranou Bosny, ale místo střely přišla nepochopitelná přihrávka a následná střela už letěla nad bránu!
     
    90+2
    Ve druhé ze čtyř nastavených minut mohl definitivně rozhodnout Hodžič, avšak japonští obránci ho na poslední chvíli dostihli a zmařili mu velkou šanci.
     
    90+1
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Izet Hajrović, přichází Aleksandar Kosorić.
     
    90
    Zatím není známo, kolik hlavní rozhodčí nastaví. První minuta nastavení každopádně začne odkopem od bosenské brány.
     
    89
    Po rohovém kopu míč propadl k japonskému hráči, avšak ten se už nedokázal propracovat ke střele a jeho přihrávka mířila mimo dosah jeho spoluhráčů.
     
    89
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Mario Vrančić, přichází Filip Arežina.
     
    88
    V závěru dochází k dalšímu střídání. Hiroši Kijotake má odpracováno, Ju Kobajaši na hřiště teprve vbíhá.
     
    87
    Konečně se domácí Japonsko propracovalo až k zakončení, nicméně střela z velkého úhlu byla sražena hned dvěma padajícími obránci Bosny.
     
    86
    Tentokrát se sice Japonci dostali až na hranici pokutového území, ale tam jejich snaha opět skončila. Bosna brání skvěle.
     
    84
    Z rohu sice Bosna nic nezískala, ale nejdůležitější pro ni je, že se hraje daleko od Šehićovy brány. Japonci moc nevypadají na to, že by ještě měli síly na zvrat.
     
    83
    Velmi dobře nyní směrem dopředu zapracoval Zvonimir Kožuljl, který donutil soupeře k obrannému zákroku, který Bosně přináší rohový kop.
     
    82
    Japonsku se výrazně krátí čas na vyrovnání. Osobně je pro mě trochu záhadou, proč ještě na hřišti nepobíhá aspoň jeden z hvězdné dvojice Kagawa – Honda.
     
    80
    Jeden z Japonců se dostal za defenzívu Bosny a ranou trefil tyč, ale veškeré vzrušení je pro ofsajd zbytečné.
     
    79
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Mu Kanazaki.
     
    78
    Po rychlé kombinaci se Japonci snažili překvapit bosenského brankáře, nicméně dalekonosná rána si to namířila mimo tři tyče.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 28. Kijotaka – 29. Durić, 66. Durić

    Karty:   34. Bekić (BSN)


    Japonsko: Nišikawa – G. Sakaj, Morišige, Jošida, Nagatomo – Asano, Hasebe, Kašiwagi (46. Endo), Usami – Kijotake – Okazaki
    Náhradníci: Kawašima, Higašiguči – Šoji, Endo, Honda, Haraguči, Kagawa, Ju Kobajaši, Kanazaki, Marujama, H. Sakaj, Makino, Juki Kobajaši, Ošima

    Bosna a Hercegovina: Šehić – Bekić, Šunjić, Cocalić, Sušić – Hajrović, Medunjanin, Vrančić, Duljević – Hodžić, Durić
    Náhradníci: Pirić – Kosorić, Grahovac, Arežina, Krunič, Hadžić, Kožulj

    Rozhodčí: Gillett – Walsh, Lakrindis (vš. AUS)
    bahis siteleri