Panama – Bolívie 2:1 (kon.) | Argentina – Chile 2:1 (kon.)
konec
Argentina
2:1 (0:0)
Chile
Úterý 07.06.2016, 04:05 • Levi's Stadium, Santa Clara • Copa América • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to již vše, příště na počtenou! (06:05:11)
     
    Na vítězství Argentiny gól Fuenzalidy v poslední minutě nic nemění, svěřenci Gerarda Martina získávají důležité tři body do tabulky skupiny D. O vítězství bílomodrých rozhodlo osm minut na začátku druhé půle, přesně tolik totiž dělilo góly Ángela Di Maríi a Évera Banegy. Lionel Messi se stále necítil stoprocentně, a proto zůstal jen na lavičce, Argentinci to však zvládli i bez své největší hvězdy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. José FUENZALIDA - 2:1
     
    90+3
    Chile právě vstřelilo branku!
    Sice zničehonic, ale podařilo! V poslední minutě už je to jen o gól. Tato branka jde jednoznačně na vrub Sergia Romera, který podcenil výběh a od JOSÉHO FUENZALIDY se míč odrazil až do sítě!
     
    90+2
    Chilští fotbalisté nyní od Brava zakládají možná svou poslední akci v utkání, podaří se jim alespoň snížit?
     
    90+1
    Rojo to zkusil zpoza hranice pokutového území, jeho projektil byl ovšem zblokován na rohový kop. To Argentincům vyhovuje, svěřenci Gerarda Martina totiž ještě zůstanou nastěhováni na útočné polovině.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby sudí nastavil tři minuty!
     
    89
    Svěřenci kouče Pizziho se až teď do pokutového území dostali a hned z toho byla střela Fabiána Orellany, která ovšem byla zblokována.
     
    88
    Chilané sice drží balon na svých kopačkách, jenže pouze ve středu hřiště. Tudy cesta za snížením nepovede, zdá se, že je rozhodnuto...
     
    87
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Gaitán, přichází Kranevitter.
     
    86
    Sergio Romero vyskočil ze všech nejvýše a vyboxoval Vidalův centr adresovaný Mauriciu Pinillovi do bezpečí, to už do konce zbývá jen něco kolem pěti minut.
     
    84
    Střídající Agüero mohl zamířit do bleskového protiútoku, proti vracejícímu se Garymu Medelovi si ale pomohl nedovoleným způsobem.
     
    83
    Chilští fotbalisté jsou pod tlakem. Času jim už mnoho nezbývá, svěřenci Gerarda Martina navíc hráče v červeném k ničemu nepouštějí a drží balon na útočné polovině.
     
    82
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Aránguiz, přichází Fuenzalida.
     
    81
    Mercado se při rozehrávce dostal do obklíčení dvou protihráčů, podle hlavního arbitra si ale jeden z nich, Arturo Vidal, počínal nedovoleně – rozehrávka pro Argentinu.
     
    80
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Di María, přichází Lamela.
     
    78
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná, což vyhovuje spíše Argentincům. Hráčům v červených dresech se stále nedaří dostat se k souvislé kombinaci.
     
    77
    Arturo Vidal nechal centr z pravé strany proletět až na Alexise Sáncheze, ten ale nestihl včas zareagovat a balon mu ujel do zámezí.
    Počasí v Santa Claře vyšlo na jedničku.
     
    76
    Střídající Sergio Agüero si povedenou zasekávačkou udělal prostor ke střele, poté ale vypálil vysoko, vysoko nad. Následovat bude odkop od Bravovy svatyně.
     
    75
    Čtvrthodinku před koncem vše nasvědčuje tomu, že důležité klání dvou favoritů skupiny D opanují Argentinci, svěřenci Gerarda Martina navíc momentálně drží balon na svých kopačkách.
     
    74
    Fabián Orellana protančil kolem Roja a přenesl hru na volného Aránguize, Chilané se ovšem ne a ne prokousat do nějaké palebné pozice.
     
    73
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Higuaín, přichází Agüero.
     
    71
    Nico Gaitán to schytal od Beausejoura a už dobrou minutu leží na trávníku, dá se očekávat, že Argentinci v závěru nikam spěchat nebudou.
     
    70
    Chilané se vydali do rychlého brejku a hned z toho byla velká šance! Arturo Vidal našel na hranici pokutového území úplně volného Orellanu, ten ale promáchl!
     
    69
    Marco Rojo si počínal nedovoleně proti Aránguizovi, což hlavní arbitr ocenil žlutou kartou.
     
    68
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Vargas, přichází Pinilla.
     
    67
    Gonzalo Higuaín prchl po pravém křídle a z uctivé vzdálenosti tvrdě vypálil, Claudio Bravo byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    65
    Di María si tak za poslední čtvrthodinku stihl připsat gól, asistenci i žlutou kartu.
     
    65
    Gary Medel se dostal do strkanice s Di Maríou, oba kohouti za své zákroky vyfasují žluté karty.
     
    64
    Eduardo Vargas si počínal nedovoleným způsobem při pokusu o zpracování si Aránguizova pasu, svěřenci Gerarda Martina tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    63
    Půlhodinu před koncem jsou v o poznání lepší pozici argentinští fotbalisté, kteří jsou po dvou gólech na koni a svého soupeře k ničemu nepouštějí.
     
    61
    Éver Banega si za adresáta svého pasu vybral opět Di Maríu, který stejně jako na druhé straně Vargas vybojoval rohový kop pro svůj tým.
     
    60
    Eduardo Vargas na Otamendim vybojoval rohový kop, Argentinci si však vše pohlídali a Banega může opět zamířit kupředu.
    59. Éver BANEGA - 2:0
     
    59
    Argentina právě vstřelila branku!
    Banega s Di Maríou si nyní prohodili role a po prakticky identické akci Argentinců je z toho druhý gól! Ángel Di María sehrál míč na levou stranu, kudy upaloval ÉVER BANEGA a tvrdým projektilem překonal bezmocného Claudia Brava!
     
    58
    Nyní už ovšem Orellana donutil Romera k zákroku! Argentinský gólman měl plné ruce práce po zakončení střídajícího Chilana, který ale nedokázal zužitkovat Beausejourova centru.
     
    57
    Fabiánu Orellanovi první dotek s míčem příliš nevyšel, fotbalista španělské Celty Vigo pouze namazal balon Mascheranovi.
     
    56
    Tentokrát z toho nic nebezpečného nevzniklo a na druhou stranu se okamžitě poté vydal Mauricio Isla, jehož ovšem Argentinci nakonec odzbrojili.
     
    55
    Banega si nyní vyměnil míč s Rojem a na Garym Medelovi si posléze vynutil další rohový kop ve prospěch argentinského výběru.
     
    54
    Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Mena, přichází Orellana.
     
    52
    A další komplikace pro Chile. S Menou to nevypadá vůbec dobře, na hrací plochu už dokonce míří nosítka.
    51. Ángel Di MARÍA - 1:0
     
    51
    Argentina právě vstřelila branku!
    Argentinci se však ze své první akce ve druhé půli ujímají vedení! Éver Banega pronikl středem hřiště a přesným pasem našel na hranici pokutového území ÁNGELA DI MARÍU, který střelou k bližší tyči nedal Bravovi šanci!
     
    50
    Higuaín se pokusil vynutit si faul, útočník vydělávající si na živobytí v Neapoli ale spadl až příliš teatrálně, a tak může Jara pokračovat ve hře.
     
    49
    Svěřencům Gerarda Martina se po změně stran zatím nedaří dostat se na útočnou polovinu, Chilané jsou ve druhé půli mnohem aktivnějším týmem.
    Minulou Copu Américu ovládla La Roja, jak tomu bude letos?
     
    47
    Z následného rohového kopu už žádné nebezpečí pro Romera nepramenilo, Argentinci tak mohou založit rychlý protiútok.
     
    46
    Chilané se zkraje druhé půle usadili na útočné polovině a odraženého míče se zmocnil Gonzalo Díaz, který okamžitě vypálil a jeho rána proletěla těsně vedle!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. K vidění byl strhující fotbal hodný šlágru skupiny D, na první gól ale zatím čekáme. Největší šanci Argentinců si vytvořil už po dvou minutách do břevna hlavičkující Gaitán, zatímco Sergio Romero se musel činit především proti střele Sáncheze ve třicáté minutě. Co nám nabídne druhá půle? Moudřejší budeme v 5:09!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec první půle sudí nastavil jednu minutu.
     
    44
    Mauricio Isla fauloval kousíček před hranicí pokutového území, chilský stoper navíc za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    42
    Před Sergiem Romerem vznikl obrovský závar po Beausejourově centru z levé strany, Otamendi ale doslova za minutu dvanáct odvrátil míč do bezpečí!
     
    41
    Isla nepřečetl Mascheranovu přihrávku na Roja a následný centr beka Manchesteru United Chilané nedokázali odvrátit. Do zakončení se nakonec dostal Mercado, jenž ovšem z hranice šestnáctky vysoko přestřelil.
     
    40
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Další ztrátu chilského výběru ve středu hřiště zkusil potrestat Fernández, který ale ztroskotal na pozorném Garym Medelovi.
     
    39
    Di María s Banegou se prokombinovali až před hranici pokutového území, tam si ale nerozuměli, příšli o míč a na druhou stranu už upaluje Sánchez.
     
    38
    Mercadova dalekonosná kolmice na rozběhnutého Nica Gaitána postrádala přesnost, pumlíč se došoural až do náruče Claudia Brava.
     
    37
    Gaitánův pas na Gonzala Higuaína chilští zadáci vystihli a dopravili balon do bezpečí, v posledních minutách se hra opět přeci jen uklidnila.
     
    36
    Aránguiz se drží za kotník, a hra je tak přerušena. Zdá se však, že chilský reprezentant bude v pořádku, stejně jako klečící protivník Banega.
     
    35
    Mauricio Isla vybojoval balon pro Díaze, ten však kulatý nesmysl zbrkle odkopu do autu, čímž míč prakticky daroval Argentincům.
     
    33
    Exekuce standardní situace se ujal sám faulovaný Sánchez, který to zkusil přímo, ale jeho rána doletěla přímo do nastavené Romerovy náruče.
     
    32
    Po Banegově ztrátě ve středu hřiště se Chilané vydali dopředu a Alexis Sánchez si na Rojovi vynutil faul, následovat tedy bude přímý kop ve prospěch Chile.
     
    31
    Po půlhodině hry se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Gonzalo Higuaín, jeho pokus ale postrádal přesnost, a Bravo tak mohl zůstat v klidu.
    30. Sánchez na Romera nevyzrál!
     
    30
    Obrovská šance Chile! Po katastrofální rozehrávce Argentinců a rychlé kombinaci červených na jeden dotek se ve skvělé palebné pozici ocitl Alexis Sánchez, Romero ale předvedl povedený zákrok!
     
    29
    Nico Gaitán při pokusu o průnik do pokutového území zakopl a bez jakéhokoliv kontaktu se soupeřem se svalil k zemi, toto samozřejmě penalta nemůže být.
     
    28
    Sánchez si alespoň došel pro Mascheranův faul, svěřenci španělského kouče Pizziho tak budou rozehrávat ze středového kruhu.
     
    27
    Po sérii šancí argentinské reprezentace převzali iniciativu opět hráči v červeném, kteří ovšem stále nemohou najít recept na defenzívu modrobílých.
     
    25
    Sánchez nyní našel skvělou kolmicí rozběhnutého Beausejoura, který ale nebyl dostatečně rychlý a míč si jen tak tak zpracoval na hrací ploše, což se na kvalitě jeho následného centru projevilo.
     
    24
    Chilané se po nějaké době vydali kupředu, Alexis Sánchez byl ale od míče odstaven a podle hlavního arbitra se jednalo o čistý zákrok.
     
    23
    Claudio Bravo teď měl i štěstí – na hlavičku Marca Roja, která zamířila těsně vedle levé tyče, by totiž s nejvyšší pravděpodobností nedosáhl!
     
    22
    Éver Banega dostal spoustu prostoru na levém křídle a zpoza hranice šestnáctky našel povedenou přihrávkou Higuaína, jemuž ale zakončení z bezprostřední blízkosti nevyšlo!
     
    21
    Vargas odvrátil centr od rohového praporku pouze k Nicu Gaitánovi, jeho pokus však byl zblokován do autu. Vhazování provede krajní zadák Mercado.
     
    20
    Ángel Di María si šel pro penaltu a nakonec skutečně upadl v pokutovém území, bude z toho ale "pouze" rohový kop pro svěřence Gerarda Martina.
     
    19
    S fauly se v posledních minutách roztrhl pytel. V zápalu boje se po soupeři ve středu hřiště ohnal Arturo Vidal, jenž za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    17
    Arturo Vidal prodloužil krok, aby stihl zachytit kolmici do pokutového území, v klíčový moment ale ztratil rovnováhu, a Romero tak měl úlohu snadnou.
     
    16
    Aktivně napadající Argentinci ovšem opět vybojovali míč a okamžitě uprchli dopředu, ovšem Gonzalo Díaz dokázal oheň na střeše rychle uhasit.
     
    15
    Beausejourovi se nepodařilo prohodit si Otamendiho, ten se však posléze zmohl jen na nekonstruktivní odkop na kopačky chilských obránců.
     
    14
    Di María byl podle sudího zastaven čistým způsobem a Mauricio Isla poté mohl zamířit do brejkové situace, místo toho se ale rozhodl pro postupnou kombinaci.
     
    13
    Hra se nyní snad poprvé uklidnila, hráči v červených dresech si vyměňují míč na vlastní polovině a nikam se bezhlavě neženou.
     
    11
    Ofsajd a v něm levý zadák Chile Mena, míč k rozehrávce už si rovná Mercado.
     
    10
    Napadající Gonzalo Higuaín nečekaně vypíchl míč chilským zadákům, poté ho ovšem zradilo zpracování, a tak byl Claudio Bravo nakonec bez práce.
     
    9
    Arturo Vidal nedokázal propasírovat balon na Vargase, následovat však bude alespoň autové vhazování pro Chile z levé strany.
     
    8
    Aránguizova kolmice na Vargase neprošla a na druhou stranu se okamžitě vydal Nico Gaitán, který šikovně roztáhl hru na Di María. Šutér Paris Saint-Germain to zkusil z hranice šestnáctky, jeho pokus byl ale hodně nepřesný.
     
    7
    Eduardo Vargas dostal rozehrávajícího Otamendiho pod tlak, argentinský stoper si však nakonec zkušeně poradil a následovat bude odkop od Romerovy svatyně.
     
    6
    V úvodních pasážích zápasu se hraje ve strhujícím tempu. Po levém křídle nyní prchl Ángel Di María, jeho následný centr do pokutového území ale nikoho v bílomodrém dresu nenašel.
     
    5
    Romero se musel mít poprvé na pozoru, proti dotírajícímu Alexisi Sánchezovi mu však stačilo včas vyběhnout. Argentinští fotbalisté už opět míří kupředu.
     
    4
    Arturo Vidal poblíž středového kruhu vybojoval míč a předložil ho Aránguizovi, ten byl ovšem faulován – rozehrávka pro Chilany.
     
    3
    Uplynuly sotva dvě minuty a už jsme byli svědky skvělé příležitosti! Argentinci získali míč ve středu hřiště a Éver Banega našel přesným centrem v pokutovém území Gaitána, jehož hlavička orazítkovala horní část břevna!
     
    2
    Po pravém křídle to ale svěřencům Gerarda Martina nevyšlo a Mena už zakládá protiakci Chile.
     
    1
    Za hlasitého rykotu zaplněného stadionu v kalifornské Santa Claře se úvodní rozehrávky ujali Argentinci, kteří se okamžitě usadili na útočné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Argentina: Romero – Mercado, Otamendi, Funes Mori, Rojo – Banega, Mascherano, Fernández – Gaitán, Higuaín, Di María.
    Náhradníci: Maidana, Roncaglia, Kranevitter, Messi, Agüero, Biglia, Guzmán, Cuesta, Lamela, Pastore, Lavezzi, Andújar

    Chile: Bravo – Isla, Medel, Jara, Mena – Aránguiz, Díaz, Vidal – Sánchez, Vargas, Beausejour.
    Náhradníci: Roco, Silva, Fuenzadila, Pinilla, Hernández, Pulgar, Toselli, González, Castillo, Orellana, Puch, Herrera.
     
    Obě reprezentační mužstva mezi sebou sehrála nespočet utkání a v drtivé většině z nich zvítězila Argentina, která je i tentokrát pasována do role výrazného favorita.
     
    Vůbec poprvé se na letošním Mistrovství Jižní Ameriky představí Argentina a Chile, jejichž duel je naplánován od 4 hodin. V rámci skupiny D se reprezentace těchto zemí ještě utkají s výběry Panamy a Bolívie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Vojtěch Balon

    Branky: 51. Di María (Banega), 59. Banega (Di María) – 90+3. Fuenzalida (Orellana)

    Karty:   65. Di María (ARG), 69. Rojo (ARG) – 19. Vidal (CLE), 44. Isla (CLE), 65. Medel (CLE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 10:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:18.
    Argentina: Romero – Mercado, Otamendi, Funes Mori, Rojo – Banega, Mascherano, Fernández – Gaitán (87. Kranevitter), Higuaín (73. Agüero), Di María (80. Lamela).
    Náhradníci: Maidana, Roncaglia, Kranevitter, Messi, Agüero, Biglia, Guzmán, Cuesta, Lamela, Pastore, Lavezzi, Andújar

    Chile: Bravo – Isla, Medel, Jara, Mena (54. Orellana) – Aránguiz (82. Fuenzalida), Díaz, Vidal – Sánchez, Vargas (68. Pinilla), Beausejour.
    Náhradníci: Roco, Silva, Fuenzalida, Pinilla, Hernández, Pulgar, Toselli, González, Castillo, Orellana, Puch, Herrera

    Rozhodčí: Fedorczuk – Taran, Trinidad (všichni Uruguay)
    bahis siteleri