Dánsko – Bulharsko 4:0 (kon.) | Japonsko – Bosna 1:2 (kon.)
konec
Japonsko
1:2 (1:1)
Bosna a Hercegovina
Úterý 07.06.2016, 12:30 • Suita City Football Stadium, Siuta (kapacita: 40.322 diváků) • Kirin Cup • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z finále mezinárodního turnaje Kirin Cup. Utkání začíná v 12:30.
     
    JAPONSKO

    Domácí Japonsko se jako největší favorit celého turnaje v prvním kole utkalo s nevýrazným Bulharskem a byl z toho naprostý debakl. Bulhaři inkasovali velmi brzký gól ve třetí minutě a poté už se to s nimi vezlo. Do poločasu to bylo 4:0, v 57. minutě dokonce 6:0 a nakonec utkání přineslo ještě další tři branky. Japonci nejprve dovolili snížení na 6:2, avšak poslední gól patřil opět jim. Po jednoznačné výsledku 7:2 se tak momentálně nejlepší asijský tým propracoval do dnešního finále. Navíc se Japonsko může spolehnout na velmi kvalitní kádr, ve kterém nechybí ani největší hvězdy Kejsuke Honda, Šindži Kagawa či Šindži Okazaki.
     
    BOSNA A HERCEGOVINA

    Vinou prohry v baráži o EURO 2016 se Bosna letos nemusí připravovat na evropský šampionát a tak se nám představuje v Japonsku. V úvodním zápase turnaje Bosna narazila na dobře hrající Dánsko a i přes nepříznivý stav 0:2 dokázali Bosňané v druhém poločase zabojovat a díky dvěma brankám Djuriće dotáhli semifinále až do penaltového rozstřelu. V něm sice nejprve zaváhal Vrančić, avšak Dánové neproměnili druhou ani třetí penaltu a střelci Bosny již naopak zůstali bezchybní. Dnes ale bude favoritem Japonsko, neboť Bosna zde nemá své největší hvězdy Pjaniće s Džekem.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Nišikawa – G. Sakaj, Morišige, Jošida, Nagatomo – Asano, Hasebe, Kašiwagi, Usami – Kijotake – Okazaki
    Náhradníci: Kawašima, Higašiguči – Šoji, Endo, Honda, Haraguči, Kagawa, Ju Kobajaši, Kanazaki, Marujama, H. Sakaj, Makino, Juki Kobajaši, Ošima

    Bosna a Hercegovina: Šehić – Bekić, Šunjić, Cocalić, Sušić – Hajrović, Medunjanin, Vrančić, Duljević – Hodžić, Durić
    Náhradníci: Pirić – Kosorić, Grahovac, Arežina, Krunič, Hadžić, Kožulj.
     
    Krásné úterní odpoledne! Vítám vás u on-line přenosu z finálového zápasu, který bude vyvrcholením letošního Kirin Cupu! Již za několik minut se proti sobě postaví domácí reprezentace Japonska a nevyzpytatelná Bosna a Hercegovina. Přeji vám příjemný fotbalový zážitek.
     
    Ještě před tímto utkáním se již dopoledne odehrál souboj o třetí místo, které pro sebe nakonec díky jednoznačnému vítězství 4:0 získalo Dánsko. Poslední na tomto turnaji končí Bulharsko, jenž mělo ze dvou utkání skóre 11:2!
     
    Státní hymny obou zemí jsou úspěšně za námi a od začátku zápasu nás tak dělí pouze několik desítek vteřin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se okamžitě po výkopu natlačili dopředu a velmi dobře zakombinovali. Finální přihrávku však na poslední chvíli zastavil jeden z bosenských beků.
     
    2
    Po faulu kousek od středu hřiště přilétl do šestnáctky Japonska jedovatý centr, na který si naskočil Durić a Nišikawa musel předvést první důležitý zákrok!
    2. První bosenská šance
     
    3
    Na druhé straně předvedli krásnou akci také Japonci. Každopádně hlavička z bezprostřední blízkosti letěla těsně vedle a ještě před ní už byl navíc máván ofsajd.
    3. Nadějná akce Japonska byla zastavena vinou ofsajdu
     
    4
    Už už to vypadalo, že prostoru na levé straně využije Usami, avšak i on je nakonec usvědčen z ofsajdu. Japoncům se moc nedaří hlídat si postavení.
     
    5
    Na konci páté minuty se o rychlejší přechod do útoku pokoušeli opět Japonci, nicméně výsledkem je pouze další ofsajd. Úvodní minuty každopádně naznačily, že bychom mohli vidět spíše ofenzivní podívanou.
     
    6
    Autor dosud jediné střely na bránu, Milan Durić, byl tentokrát faulován a Bosna bude zahrávat volný kop. Míč je ale až příliš daleko na přímé ohrožení japonské brány.
     
    8
    Z volného kopu nic nebylo, ale Bosna se poměrně rychle dostávala opět do útoku. Haris Medunjanin se pokusil dostihnout míč na odkryté pravé straně. Neúspěšně!
     
    9
    V posledních minutách je trochu aktivnější Bosna, která se lépe pohybuje ve středu hřiště a snadně odebírá míč soupeři.
     
    10
    Po dalším zisku se až do šestnáctky soupeře tentokrát prodral Izet Hajrović, jenž dokázal zakončit, ale Nišikawa byl rychle na zemi a vyrazil ránu na roh.
     
    11
    Až příliš přetažený centr na zadní tyč v podání Usamiho neměl sebemenší šanci dostihnout Takuma Asano. Míč si to namířil za brankovou čáru.
     
    12
    V pokutovém území před japonskou bránou byly menší zmatky, ale Japonci se nakonec rychle dostali až na útočnou polovinu a Usami protáhl Šehiće krásnou utaženou střelou!
     
    13
    Dlouhý míč od rohového praporku dokázal Durić prodloužit mimo pokutové území a následně se Jošidovi u pomezní čáry nepodařilo vybojovat aut ve prospěch japonské reprezentace.
     
    15
    Povedený centr za obranu Bosny nebyl dostatečně odvracen a po následné parádní rychlé kombinaci měl úvodní branku na noze Kijotake! Šehić jeho ránu vytáhl nad břevno!
    15. Kijotakeho tutovku zlikvidoval Šehić
     
    16
    Z rohového kopu Japonska znovu nic nebylo. Následně sice Japonci aspoň vhazovali, ale ve výsledku poslali míč jen za brankovou čáru.
     
    17
    Velmi dobrou kolmici za japonskou defenzívu nezpracoval Hodžić a toho výborně využil Nišikawa, který byl rychle z brány a odvrátil míč do autu. Nutno však říci, že Hodžić zřejmě byl v malém ofsajdu.
     
    18
    Trochu ukvapenou střelu z dálky v podání Duljeviće se Japoncům podařilo srazit na roh. Po něm na zadní tyči hlavičkoval jeden z Bosňanů, avšak Nišikawa se prezentoval skvělým zákrokem!
     
    19
    Bosna se opět dostala na útočnou polovinu, ale tentokrát poměrně záhy přenechala míč soupeři, neboť centr zprava dolétl jen do rukavic japonského gólmana.
     
    20
    Milan Durić se u půlící čáry dopustil zbytečného faulu. Japonci sice rychle rozehráli, ale jejich kombinace dospěla pouze k nepřesné finální přihrávce.
     
    21
    Na konci jednadvacáté minuty se z levé strany do pokutového území Bosny prodíral aktivní Takaši Usami, nicméně jeho rána se zastavila u prvního bránícího hráče.
     
    23
    Poměrně hodně nepovedený centr dolétl až nad Šehićovu bránu. Následně ale Bosna při rozehrávce hodně zariskovala a Okazaki se téměř dostal k míči. Nakonec ale není pískán ani faul.
     
    24
    Armin Hodžić šikovně prošel přes dva hráče, ale poté se japonská obrana dokázala rychle zkonsolidovat a Bosna už útočí do plných.
     
    25
    Japonci podcenili centr zleva, jenže Hajrović se nedokázal dobře zorientovat a Nišikawa ustál těžkou situaci. Na druhé straně pálil po zmatcích na malém vápně jeden z Japonců, avšak obětaví beci Bosny míč srazili na roh!
     
    26
    Výborně kopnutý rohový kop přistál na hlavě Mirišigiho, nicméně jeho zakončení letělo přesně doprostřed brány a tam stál připravený Šehić.
     
    27
    Bosna se prokombinovala ke střele zpoza šestnáctky soupeře, ale přízemní projektil se stal pouze lahůdkou pro Nišikawu.
     
    28
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Nespočet šancí konečně přináší první branku zápasu. Usami trestuhodně neatakován prošel zleva do šestnáctky, naservíroval míč HIROŠI KIJOTAKEMU a ten pohotovým zakončením o břevno rozvlnil síť!
    28. Hiroši KIJOTAKA - 1:0
     
    29
    Bosna právě vstřelila branku!
    Jenže záhy přichází blesková odpověď. Japonci za svou obranou nechali Hodžiće, který sice hlavičkou trefil pouze brankáře, ale dobíhající MILAN DURIĆ už v pohodě vyrovnal!
    29. Milan DURIĆ - 1:1
     
    30
    Dopředu se pro změnu drali opět japonští reprezentanti, avšak tentokrát bosenská obrana i s menšími problémy odolala a posílá míč daleko od své brány.
     
    31
    Milan Durić se u rohového praporku pokoušel překonat dva obránce Japonska, avšak ti jeho přihrávku před brankáře dokázali srazit a míč se dokutálel k pozornému Nišikawovi.
     
    32
    Japonci vymysleli pohledný lob za bosenskou defenzívu, nicméně Okazaki si míč nedokázal pořádně zpracovat. Domácí však stále útočí.
     
    33
    Asijská reprezentace je v posledních chvílích jednoznačně lepší a opět se vzduchem pokoušela překonat vysokou obrannou řadu Bosny. Výsledkem je jen ofsajd.
     
    34
    Je tady první žlutá karta dnešního finálového utkání. Almir Bekić (BSN) byl pozdě v souboji a došlápl na nohu protivníka. Za to je samozřejmě řádně potrestán.
     
    35
    Postup Japonců zastavuje další nedovolený zákrok bosenských hráčů. Tentokrát se provinil Armin Hodžić.
     
    36
    Japonci bleskově rozehráli, avšak obrana Bosny byla připravena a odvrátila případné nebezpečí na roh. Z něj domácí nic nezískali.
     
    37
    Povedený prúnik Duljeviće zastavil až třetí japonský hráč. Bosna bude vhazovat z blízkosti rohového praporku.
     
    38
    Toni Šunjić nyní zezadu doslova převálcoval Okazakiho a je mu odpískán nedovolený zákrok. Poměrně zajímavá standardní situace pro Japonsko.
     
    39
    Kijotake poslal do šestnáctky zajímavý míč, ale Ibrahim Šehić se pohotově prolétl vzduchem a vyboxoval centr mimo vlastní velké vápno.
     
    40
    Domácí Takuma Asano si šikovně zpracoval vysokou přihrávku a nakonec pro japonskou reprezentaci vybojoval volný kop. Ten se však bude rozehrávat ještě na polovině Japonska.
     
    41
    Šehić nepříliš jistě boxoval jedovatý centr z levé strany a Japonsko se díky tomu dostalo do dvou střeleckých pozic. Z ani jedné však domácí soupeřova gólmana neprověřili.
     
    42
    Nadějný postup Bosny zastavil na poslední chvíli Gutoku Sakaj, který skluzem přerušil nebezpečnou kombinaci na hranici velkého vápna.
     
    43
    Japonci nyní dvakrát obrali soupeře o míč a mohou tak rozjet další obléhání soupeřovy šestnáctky. V soubojích jeden na jednoho jsou domácí zatím o poznání šikovnější.
     
    44
    Po krásném uvolnění Usami z úhlu dokázal vyslat přízemní střelu, kterou Šehić jen vyrazil, ale ani jeden z dobíhajících hráčů Japonska míč nedokázal dostat do brány.
     
    45
    V prvním poločase se nad rámec řádných pětačtyřiceti nastavuje jedna minuta.
     
    45+1
    Bosna bude mít ještě jednu standardku. Při prodírání se před Duriće totiž Jošida zahrál rukou a rozhodčí vše velmi dobře viděl. Nišikawa musí vyhlásit nejvyšší stav ohrožení.
     
    45+2
    Opravdu nádherná střela! Hostující kapitán dokázal obstřelit zeď, ale jeho točený projektil se od břevna odrazil nad bránu místo do ní.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je za námi a nutno říci, že zatím sledujeme krásnou podívanou. Oba celky nám již v první půli nabídly několik zajímavých šancí a dvě branky. Nejprve se prosadili Japonci, které do vedení ve 28. minutě poslal Hiroši Kijotake, avšak Bosna odpověděla okamžitě po navázání hry a od 29. minuty je skóre po brance Milana Duriće vyrovnané. Uvidíme, co si pro nás celky připraví v druhé půli.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:37.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Japonsko vstupuje do druhého poločasu s jednou změnou v sestavě. Odpracováno má Josuke Kašiwagi, kterého nahradil Wataru Endo.
     
    47
    Domácí jsou v úvodu druhé půle aktivnější a i po ztrátě se jim daří rychle napadat kombinaci Bosny, což vede k opětovnému zisku míče.
     
    48
    Kijotake velmi dobře přihrál do běhu Asanovi, který okamžitě vypálil z úhlu, ale sraženou ranou v tísni vybojoval jen rohový kop.
     
    49
    Rohový kop byl sice odvrácen, ale za velkým vápnem se k míči dostal číhající Hasebe, který vypálil nad Šehićovu svatyni.
     
    50
    Na nervy bosenských fanoušků nyní zabrnkal Edin Cocalić, který ve skluzu srazil Usamiho přízemní přihrávku jen kousek od odkryté části bosenské brány.
     
    51
    Nakrátko rozehraný rohový kop Japonska nic nepřinesl a stejný výsledek měla i pokračující útočná akce domácích reprezentantů.
     
    52
    Cocalić musel naháněn hrát s vlastním brankářem, kterému se nepodařilo vrátit míč k nohám obránce a Japonsko bude vhazovat.
     
    53
    Nicméně záhy po autovém vhazování se jeden z domácích reprezentantů dopustil faulu. Bosna postupně proniká na útočnou polovinu.
     
    54
    Kombinace reprezentantů evropské země nic zajímavějšího nepřinesla. Bosna na levé straně přichází o míč a útočit mohou Japonci.
     
    55
    Zajímavý pokus o vysunutí Asana končí odmávaným a rovněž odpískaným ofsajdem. Již poněkolikáté v tomto utkání si Japonci nepohlídali hranici ofsajdu.
     
    56
    Po krásné narážečce se k centru zprava prodral Gotoku Sakaj, nicméně jeho prudký centr byl na nabíhajícího si Okazakiho příliš vysoký a stal se chuťovkou pro bosenského brankáře.
     
    57
    Endo nyní trochu přiostřil a zezadu nabral Hodžiće. Jedná se o první podobný přestupek a proto je japonskému hráči odpuštěna žlutá karta.
     
    58
    Bosňané sice dobře zahráli v defenzívě, když vystihli finální kolmici soupeře, ale sami se poté dostali jen k půlící čáře, kde odevzdali míč.
     
    59
    U míče jsou stále Japonci, avšak nějaké skulina v dobře se pohybující defenzívě Bosny se hledá hodně těžko.
     
    60
    Ani další pokus o překonání obranného valu Bosny nekončí úspěchem. Vysoký lob dolétl až za brankovou čáru.
     
    61
    Šindži Okazaki šel nyní hodně neohroženě do souboje se Šehićem, kterého však pouze fauloval. Nechybělo však mnoho a Okazaki by získal kulatý nesmysl.
     
    63
    Bosenský brankář byl hodně rychle z brány, aby odkopl nebezpečný centr, avšak následně byl jeho kolegovi z útoku odmáván ofsajd.
     
    64
    Bosna se pokusila překvapit defenzívu Japonska, nicméně Durić, jenž si upravoval vlasy, byl opět v ofsajdu. Ze stejného přestupku byli před chvílí usvědčeni i Japonci.
     
    66
    Dochází k prvnímu střídání na straně Bosny. Na hřiště přichází Miroslav Stevanović, který zaujal místo Harise Duljeviće.
     
    66
    Bosna právě vstřelila branku!
    Fantastický nástup Miroslava Stevanoviće. Ten totiž před chvílí přišel na hřiště, ale okamžitě se zapojil do rychlé akce a našel MILANA DURIĆE, který i přes obránce střelou po zemi překonal brankáře Nišikawu.
    66. Milan DURIĆ - 1:2
     
    68
    Hodně zaskočení Japonci se samozřejmě okamžitě snaží prodrat do útoku, avšak zatím je to bez účinku. Japonský kouč se mezitím chystá střídat.
     
    70
    Dochází ke zmiňovanému střídání. Na hřiště vbíhá Tomoaki Makino, jenž nahrazuje Masata Morišigeho.
     
    71
    Japonsku se ale zatím vůbec nedaří zareagovat na druhý gól soupeře. Bosenská obrana je v druhém poločase opravdu nepřekonatelná.
     
    72
    Nyní to vypadalo velmi nadějně, ale před Asanem se bleskově zjevil vyběhnuvší Šehić, který kolmou přihrávku Japonců uzmul do náruče.
     
    73
    Další příliš přetažená přihrávka směrem dopředu končí v moci bosenského brankáře. Japonsko bude za chvíli potřetí střídat.
     
    74
    Po menších prostojích dochází ke třetí změně v sestavě Japonska. Místo Takaši Usamiho přichází na scénu Juki Kobajaši.
     
    75
    Bosna velmi laxně přišla o míč, avšak Japoncům se ztráty nepodařilo využít a míč si to namířil až za brankovou čáru. Střídání zatím chystá i Bosna.
     
    76
    Střelce dvou branek, Milana Duriće, na trávníku nahrazuje Zvonimir Kožulj.
     
    78
    Po rychlé kombinaci se Japonci snažili překvapit bosenského brankáře, nicméně dalekonosná rána si to namířila mimo tři tyče.
     
    79
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Mu Kanazaki.
     
    80
    Jeden z Japonců se dostal za defenzívu Bosny a ranou trefil tyč, ale veškeré vzrušení je pro ofsajd zbytečné.
     
    82
    Japonsku se výrazně krátí čas na vyrovnání. Osobně je pro mě trochu záhadou, proč ještě na hřišti nepobíhá aspoň jeden z hvězdné dvojice Kagawa – Honda.
     
    83
    Velmi dobře nyní směrem dopředu zapracoval Zvonimir Kožuljl, který donutil soupeře k obrannému zákroku, který Bosně přináší rohový kop.
     
    84
    Z rohu sice Bosna nic nezískala, ale nejdůležitější pro ni je, že se hraje daleko od Šehićovy brány. Japonci moc nevypadají na to, že by ještě měli síly na zvrat.
     
    86
    Tentokrát se sice Japonci dostali až na hranici pokutového území, ale tam jejich snaha opět skončila. Bosna brání skvěle.
     
    87
    Konečně se domácí Japonsko propracovalo až k zakončení, nicméně střela z velkého úhlu byla sražena hned dvěma padajícími obránci Bosny.
     
    88
    V závěru dochází k dalšímu střídání. Hiroši Kijotake má odpracováno, Ju Kobajaši na hřiště teprve vbíhá.
     
    89
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Mario Vrančić, přichází Filip Arežina.
     
    89
    Po rohovém kopu míč propadl k japonskému hráči, avšak ten se už nedokázal propracovat ke střele a jeho přihrávka mířila mimo dosah jeho spoluhráčů.
     
    90
    Zatím není známo, kolik hlavní rozhodčí nastaví. První minuta nastavení každopádně začne odkopem od bosenské brány.
     
    90+1
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Izet Hajrović, přichází Aleksandar Kosorić.
     
    90+2
    Ve druhé ze čtyř nastavených minut mohl definitivně rozhodnout Hodžič, avšak japonští obránci ho na poslední chvíli dostihli a zmařili mu velkou šanci.
     
    90+3
    Neuvěřitelné! Tři Japonci se zjevili za obranou Bosny, ale místo střely přišla nepochopitelná přihrávka a následná střela už letěla nad bránu!
     
    90+4
    Tlak Japonců vrcholí. Opět se jeden z nich objevil v pokutovém území, avšak Šehic mohl být opět v klidu. Tentokrát totiž k zakončení ani nedošlo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Poslední střela zpoza šestnáctky letěla vysoko nad a po výkopu Šehiće může Bosna slavit. Díky druhému gólu Milana Duriće ze 66. minuty totiž získává vítězství 2:1 a rovněž samozřejmě vyhrává letošní Kirin Cup. Favorizovaní Japonci se v druhém poločase dlouho k ničemu nedostávali a šance si vypracovali až v samotném závěru. Tu největší si však ve třetí minutě nastavení sami pokazili špatným vyhodnocením situace. Vzhledem k druhé půli si Bosna vítězství zasloužila možná přeci jenom o něco více než domácí, kteří jsou velmi zklamaní.
     
    K tomuto zápasu je to ode mě vše, ale ještě dnes ve 20:45 se na vás budu těšit u on-line přenosu z přátelského utkání mezi Španělskem a Gruzií. Prozatím na shledanou! (14:30:17)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 28. Kijotaka – 29. Durić, 66. Durić

    Karty:   34. Bekić (BSN)


    Japonsko: Nišikawa – G. Sakaj, Morišige, Jošida, Nagatomo – Asano, Hasebe, Kašiwagi (46. Endo), Usami – Kijotake – Okazaki
    Náhradníci: Kawašima, Higašiguči – Šoji, Endo, Honda, Haraguči, Kagawa, Ju Kobajaši, Kanazaki, Marujama, H. Sakaj, Makino, Juki Kobajaši, Ošima

    Bosna a Hercegovina: Šehić – Bekić, Šunjić, Cocalić, Sušić – Hajrović, Medunjanin, Vrančić, Duljević – Hodžić, Durić
    Náhradníci: Pirić – Kosorić, Grahovac, Arežina, Krunič, Hadžić, Kožulj

    Rozhodčí: Gillett – Walsh, Lakrindis (vš. AUS)
    bahis siteleri