Infonet Tallinn – Hearts 2:4 (kon.)
konec
FC Infonet Tallinn
2:4 (0:3)
Heart of Midlothian FC
Středa 06.07.2016, 17:45 • A. Le Coq Arena, Tallinn (kapacita: 9 692) • Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a u fotbalu zase někdy příště na počtenou! (19:51:41)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:11.
     
    Je konec! Skotský celek Heart of Midlothian dnes navázal na týden starou domácí výhru a v hlavním městě Estonska tamní Infonet přemohli poměrem 4:2! Sledovali jsme poměrně zajímavé utkání, na počet vstřelených branek si rozhodně stěžovat nemůžeme. Hosté o svém postupu do druhého předkola rozhodli už v prvním poločase, parádně jim vyšla úvodní desetiminutovka, postupně se prosadili Paterson a Rossi. Těsně před odchodem do kabin se ještě prosadil Öztürk, o postupujícím tak již nemohlo být pochyb. V druhé půli se domácí alespoň lehce zvedli, zlepšili svůj herní projev, jejich ztráta z úvodních pětačtyřiceti minut však byla už příliš velká. Heart v dalším kole čeká poměrně přijatelný soupeř, celek z hlavního skotského města změří své síly s maltskou Birkirkarou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po Mašitševově centru se ve skrumáži na hranici šestnáctky nejlépe zorientoval Appiah, který sklepl balon pro z druhé vlny si sbíhajícího Dõmova, jeho ránu ale zablokoval Rossi.
     
    90+3
    Závěr zápasu se nezadržitelné blíží, po Rherrasově budou domácí zahrávat ještě jeden rohový kop. Povede se jim snížit na rozdíl jediného gólu?
     
    90+2
    Na Smithovo dlouhé autové vhazování si na hranici malého vápna naskočil před několika minutami příchozí Juanma, jeho hlavička však nebyla dostatečně důrazná, Igonen se zákrokem příliš starostí neměl.
     
    90+1
    Draman si nyní nepočínal dvakrát šikovně a ve středovém kruhu neopatrně zajel do nic netušícího Nicholsona – jasná žlutá karta, tady není o čem debatovat.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se bude nastavovat hned pět minut! Vzhledem k několika drobným pauzám způsobeným zdravotními komplikacemi hráčů je to pochopitelné.
     
    89
    Střídání v týmu Heart of Midlothian FC: ze hřiště odchází Djoum, přichází Juanma.
     
    88
    Další zdravotní komplikace jednoho z aktéru tohoto klání. Zřejmě křeče trápí Arnauda Djouma, který směrem ke střídačce dává jasný signál – dál už to nepůjde.
     
    87
    Ofosu Appiah se dnes už poněkolikáté vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci se však ocitl hned proti trojici protihráčů. Bojoval srdnatě a statečně, nakonec ale o balon přišel, navíc si ještě pomohl faulem.
     
    86
    Nicholson v souboji rameno na rameno předčil nic netušícího Dmitrijeva, jeho následný pas na rozběhnutého Rherras se však ukázal být velice nezdařilým. S okamžitou odpovědí hodlal přispěchat aktivní Mašitšev, proti přesile toho ale příliš nevymyslel.
     
    85
    Djoum předvedl parádní stahovačku, díky níž vyřadil ze hry hned dvojici protivníků. Poté však přihrál Rossimu na paty a střelec dvou dnešních branek měl co dělat, aby balon uhájil před dotírajícím Dramanem.
     
    84
    Ano, je tomu skutečně tak. Appiah je po zhruba dvouminutovém ošetření vpuštěn zpět na hrací plochu, a Infonet, který už všechna svá střídání vypotřeboval, tak nebude muset dohrávat v deseti.
     
    82
    Hodně otřesený je i brankář Hamilton, který si z tohoto souboje odnesl i tržnou ránu na hlavě. Nakonec to ale vypadá, že oba postižení budou schopni pokračovat.
     
    81
    Tak ne, z opakovaného záběru bylo vidět, že se do celé situace ještě nešťastně přimotal obránce Appiah, který je nyní na nosítkách odnesen za postranní čáru.
     
    79
    V následné skrumáži v malém vápně se zřejmě nepříjemně srazili brankář Hamilton a právě Harin. Na trávník jsou tak opět přivoláni zdravotníci, tentokráte to ale vypadá o poznání vážněji...
     
    78
    Kontaktní branka domácího celku nebyla daleko! Domácí měli k dispozici roh, který rozehráli na krátko. Z pravé strany vyslal do šestnáctky nepříjemný centr Mašitšev, na přední tyči balon svou kopačkou lehce lízl Harin a orazítkoval břevno!
     
    77
    Následně se však hosté dopustili faulu, Infonet tak zahrával přímý kop z nějakých osmadvaceti metrů. Po Appiahově přiklepnutí to na sebe vzal Mašitšev, jeho rána však přes hradbu těl v pokutovém území neprošla.
     
    76
    Dmitrijev vybojoval balon po souboji s dvěma protihráči a ihned se s ním vydal směrem vpřed. Dlouhým pasem zkusil najít Voskobojnikova, před něj ale včas předstoupil dnes skvěle hrající Callum Paterson.
     
    75
    Střídání v týmu FC Infonet Tallinn: ze hřiště odchází Volodin, přichází Kulinitš.
     
    74
    Není tomu tak. Buaben opouští hrací plochu, dnešní utkání pro něj skončilo. Místo něho nastupuje John Souttar.
     
    73
    Hra se přerušuje, na trávníku totiž zůstává ležet Prince Bubaen. i tentokráte jsou na hrací plochu přivolání zdravotníci, tak uvidíme, zda bude domácí záložník schopen pokračovat.
     
    72
    Na druhé straně se díky sérii chytrých kliček a manévrů uvolnil Dmitrijev, po jehož centru se k hlavičce dral Voskobojnikov, v souboji s Rossim ale tahal za kratší konec.
     
    71
    A střídající Nicholson o sobě dal ihned vědět, když založil další ofenzivní snažení Heart. Nahrál sbíhajícímu si Buabenovi, jenž si přehodil balon na svou silnější pravačku, prostor mezi třemi tyčemi ale nedokázal zasáhnout.
     
    70
    Hrací plochu opouští Walker, hráč, který byl dnes u všech čtyř brankových situací svého týmu. Na závěrečných dvacet minut jej nahradí Sam Nicholson.
     
    69
    Voskobojnikov si seběhl pro přihrávku od Dõmova a z první chtěl balon sklepnout pro Kruglova, jeho narážečka ale byla mimořádně nepřesná, hosté se však do žádné zběsilé protiakce neženou.
     
    68
    Standardní situace dnes skotský tým zahrává parádně! Walker do šestnáctky vyslal další ze svého arzenálu mimořádně přesných centrů, na který si tentokráte naskočil Callum Paterson, horní tyč domácí svatyně ale o vlásek přestřelil!
     
    67
    Smithův přetažený centr si zpracoval Buaben a už už si balon chystal na střelu, v poslední možný okamžik ale celou situaci pro Infonet zachránil Appiah. Následovat bude rohový kop v podání Heart.
     
    66
    Kruglov to opět vymyslel fantasticky, když milimetrově přesnou uličkou mezi obránci oslovil rozběhnutého Mašitševa, který sprintoval seč mu síly stačily, u kulatého nesmyslu ale jako první byl vyběhnuvší Hamilton.
     
    65
    O postupu skotského celku už asi nikdo pochybovat nemůže, dnešní utkání je pro Infonet ale pořád hratelné. Dokáží se svěřenci trenéra Puštova ještě zvednout a závěr zdramatizovat?
    63. VOSKOBOJNIKOV - 2:4
     
    63
    Infonet Tallinn právě vstřelil branku!
    Domácí opět snižují na rozdíl dvou branek! Nařízený volný přímý kop sehráli fotbalisté Infonetu parádně, Kruglovův centr totiž doputoval přesně do míst, kam si dravě naběhl VLADIMIR VOSKOBOJNIKOV, který ranou na zadní tyč nedal Hamiltonovi šanci zasáhnout!
     
    62
    Smith svůj skluz proti Mašitševovi nenačasoval vůbec dobře, může být rád, že za své počínání nevidí žluté varování. Nicméně, Tallinn bude zahrávat volný přímý kop.
     
    61
    Tohle může domácí tým mrzet! Střídající Draman vykouzlil parádní bochánek pro Voskobojnikova, toho ale těsně před momentem střely zradilo zpracování, čehož ihned využil Öztürk.
     
    60
    Domácí útočník se po střetu s brankářem Hamiltonem zdá být lehce otřesen, na trávník jsou tak dnes už poněkolikáté přivoláni zdravotníci. Vše by ale mělo být v pořádku, Voskobojnikov bude schopen pokračovat.
     
    59
    Kruglov si na levé straně pohrál se Smithem a odcentroval, hlavička z druhé vlny si sbíhajícího Dmitrijeva však nebyla povedená. Akce Infonetu ovšem pokračovala i nadále, utnul ji až útočný faul Voskobojnikova.
     
    58
    Míč se po nepřehledném souboji mezi Patersonem a Volodinem odporoučel za postranní čáru, sudí jej nakonec správně přidělil domácím.
     
    57
    Hosté se usadili v těsné blízkosti soupeřovy pokladnice, Walker ale tentokráte chyboval v kombinaci. Na to konto se do protiakce mohl řítit Harin, o balon ale přišel a následně jej získal zpět jen za cenu faulu.
     
    56
    No, tady se asi měla pískat penalta! Sammon si na hranici šestnáctky pohrál s obráncem, poté míč posunul k volnému Walkerovi který byl jasně faulován vracejícím se Kalimullinem! Sudí však nechává hru plynout.
     
    55
    Po dvou slepených brankách sledujeme hlušší pasáž utkání. Po několika nepřesnostech se kupředu vydal Appiah, na hranici pokutového území to ale zbytečně přehnal s kličkami a o balon přišel.
     
    54
    Nezaujatého diváka musí toto utkání bavit. Nemáme za sebou ještě ani hodinu hry a už jsme viděli pět branek. Dočkáme se ještě nějakého přídavku? Rozhodně bychom se nezlobili!
    52. ROSSI - 1:4
     
    52
    Hearts právě vstřelili branku!
    To je neskutečné, brankové hody pokračují! Hosté opět skórovali ze standardní situace, Walkerův centr tentokráte nebyl příliš povedený, Appiah ale míč nepochopitelně vrátil na hranici malého vápna, odkud Igonena prostřelil IGOR ROSSI! I čtvrtou branku The Maroons tak dnes vsítil obránce!
    51. HARIN - 1:3
     
    51
    Infonet Tallinn právě vstřelil branku!
    Máme sníženo, teď si slabou chvilku naopak vybrala obrana skotského celku! Na pravé straně pokutového území totiž nechala až příliš prostoru Mašitševovi, na jehož přízemní centr si na přední tyči seběhl JEVGENIJ HARIN a prostřelil Hamiltona!
     
    50
    A hosté s ním opět nenaložili vůbec marně. Walker svůj centr posadil přesně na hlavu Patersona, jehož hlavička se pomaloučku snášela do malého vápna, poté ale byla hra kvůli Sammonově faulu na brankáře přerušena.
     
    49
    Liam Smith dnes hraje opravdu velice dobré utkání. Již poněkolikáté se mu podařilo proniknout po pravé straně travnaté plochy a vybojovat rohový kop.
     
    48
    Jako první zahrozili domácí. Střídající Draman vysunul na zteč rozběhnutého Voskobojnikova, ten si přehodil balon na levačku, ovšem trefil pouze před sebou stojícího Patersona.
     
    47
    V úvodu druhé půle se toho na hrací ploše příliš zajímavého neděje. Míč se po nepřesnostech od obou týmů přesouvá z jedné strany hřiště na tu druhou. Fotbalisté Heart ale už nikam spěchat nemusí, jejich náskok je více než komfortní.
     
    46
    Střídání v týmu FC Infonet Tallinn: ze hřiště odchází Draman, přichází Mošnikov.
    Střídání v týmu FC Infonet Tallinn: ze hřiště odchází Dõmov, přichází Avilov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a už nyní je jasné, že do druhého předkola Evropské ligy postoupí Heart of Midlothian! Skotský celek totiž skvěle navázal na domácí výhru, po pětačtyřiceti minutách na hřišti svého soupeře z Tallinnu vede už o tři branky! Hostům parádně vyšel vstup do utkání, už ve druhé minutě se prosadil Paterson, o sedm minut později zvýšil na 2:0 Rossi. Infonet směrem dopředu nepředvedl téměř nic, v nastavení navíc potřetí inkasoval, když Igonen překonal kapitán Öztürk!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. ÖZTÜRK - 0:3
     
    45+1
    Hearts právě vstřelili branku!
    Tohle je pro domácí tým hodně kruté, Infonet inkasuje nepopulární gól do šatny a jeho naděje na postup do druhého předkola jsou už nulové! Walkerův roh dolétl přesně na hlavu Djouma, po jehož hlavičce míč ještě na hranici malého vápna tečoval ALIM ÖZTÜRK, brankář Igonen byl naprosto bez šance!
     
    45
    Nad rámec první půle se bude nastavovat jen jedna minuta.
     
    43
    Kitchen vymyslel dlouhatánský pas na sprintujícího Sammona. Ten dělal, co mohl, míč ale před přechodem přes brankovou čáru už nedokázal zastihnout. Následovat tedy bude odkop od domácí branky, dokáže Infonet do konce poločasu ještě alespoň snížit?
     
    42
    Výborně hrající Liam Smith ukázal, že má velice rychlé nohy, když se protáhl po pravé straně až k centru, balon ale na hranici malého vápna na poslední chvíli do bezpečí stačil odvrátit Appiah.
     
    41
    Domácí fanoušci se zlobí. Djoum totiž velice tvrdě, nutno ale poznamenat, že i nechtěně, zajel do Dmitrijeva. Sudí, k nespokojenosti tallinnských příznivců i hráčů, nakonec kartu neudělil.
     
    40
    Asi největší šance domácích v tomto klání! Kruglovův centr od rohového praporku dopadl přesně na hlavu obránce Avilova, ten však balon netrefil úplně podle svých představ a poslal jej zhruba metr vedle pravé tyče Hamiltonovy svatyně.
     
    39
    Den otevřených dveří v obraně Infonetu nebere konců! Úplně volný Sammon teď klidně mohl střílet, místo toho ale ještě nahrával volnému Djoumovi, jeho pokus však mířil přesně doprostřed branky, kde číhal připravený Igonen.
     
    38
    Appiah se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci si šikovně narazil s Harinem. Poté si to hodlal střihnout přímo do šestnáctky, výborně načasovaným skluzem jej ale odzbrojil Alim Öztürk.
     
    37
    Třetí gól skotského celku nebyl daleko! Nedorazů v obraně Tallinnu využil Djoum, jenž si poté parádně obhodil Avilova, jeho ránu ale Igonen vytěsnil. Míč se však odrazil pouze k Walkerovi, tentokráte však domácí brankář díky dobré práci Kalimullina zasahovat nemusel.
     
    36
    Směrem dopředu to od domácího týmu dnes zatím není ono. Další akce Tallinnu rovněž skončila neúspěchem, Voskobojnikov pas od Mošnikova přebíral v ofsajdovém postavení.
    34.
     
    34
    Tady příliš nescházelo! Z rohového kopu hosté sice nic nevytěžili, krátce poté ale přišlo zaváhání Kruglova, čehož šikovným centrem využil aktivní Smith. Ve vápně do balonu hlavou lehce trkl Sammon, zamířil ale těsně vedle levé tyče!
     
    33
    Avilov si píchl balon okolo Buabena, jeho dlouhý nákop si ale Voskobojnikov nezpracoval ideálně, čehož využil opět výborně postavený Paterson. Z následné protiakce vybojoval Smith pro The Jam Tarts roh.
     
    32
    Tentokráte se exekuce ujal kapitán Oztürk, jehož dělovka prolétla skrze nepříliš dobře postavenou zeď, balon ale postrádal rychlost, a brankář Igonen si tak připsal poměrně lehký zákrok.
     
    31
    Další faul domácích, tentokráte si proti pravidlům počínal Avilov, a Heart tak budou zahrávat další přímý kop, tentokráte ale z daleko nebezpečnější pozice.
     
    30
    Tentokráte jej hosté rozehráli na krátko, po Kitchenově přenesení balonu na pravou stranu se k centru dostal Liam Smith, ve vápně dotírajícímu Sammonovi k dosažení na kulatý nesmysl chyběly decimetry.
     
    29
    Parádní fotbalový moment nám nyní předvedl Prince Buaben, který nejprve nasadil jesličky Mošnikovi, poté parádní kličkou vyřadil ze hry i Kalimullina a nakonec pro svůj tým vybojoval další přímý kop.
     
    28
    Fotbalisté Heart se nyní usadili v bezprostřední blízkosti šestnáctky svého soupeře, jejich tlak nakonec vyústil v ránu z kopačky Faycala Rherrase, míč se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    27
    Kruglov se protáhl podél levé lajny, poté povedeným centrem zkusil oslovit vytáhlého Voskobojnikova, ten však v hlavičkovém souboji s připraveným Patersonem neuspěl.
     
    26
    Walker zatím patří mezi nejlepší muže na hrací ploše! Nyní předvedl něco ze svého technického repertoáru, na konci své sóloakce se ale ocitl proti trojnásobné přesile a o kulatý nesmysl téměř ihned přišel.
     
    25
    V posledních minutách se na hřišti výrazně přitvrdilo, především pak ze strany domácích, kteří očividně neunášejí nevydařený vstup do utkání. K postupu do druhého předkola by teď museli vsítit hned čtyři branky...
     
    24
    Na druhé straně si Dmitrijev všiml rozběhnutého Harina a právě jemu také přihrávku předložil. Domácí křídelník sice postupoval dál vstříc brance soupeře, ovšem byl zastaven praporkem pomezního sudího, který správně viděl ofsajd.
     
    23
    Jamie Walker si přímý kop opět vzal na starost a do šestnáctky vyslal jakýsi střílený centr, na který ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal dosáhnout.
     
    22
    Walker se pokusil o individuální průnik, byl ale nedovoleně zastaven značně frustrovaným Appiahem. Domácí bek by si měl dávat pozor, tímto způsobem by na hřišti už příliš dlouho nepobyl.
     
    21
    Nakonec to budou pouze dva hlavní aktéři této situace, žlutou kartu tedy inkasují Perry Kitchen a Ofosu Appiah.
     
    20
    Po Appiahově faulu na Kitchena se na hřišti utvořila menší potyčka, sudí se snaží uklidnit situaci, uvidíme, kdo vše bude karetně potrestán.
     
    18
    Následně na zemi zůstal ležet Voskobojnikov, hra se tedy musela přerušit. Domácí útočník byl nakonec za doprovodu týmových zdravotníků doveden za postranní lajnu, měl by ale být v pořádku.
     
    17
    Ani nyní si ale estonský celek příliš dobře nevedl. Za malou chvíli přilétl do vápna další centr, po souboji s Oztürkem se k zemi skácel Appiah, ovšem sudí mu na jeho hereckou etudu neskočil.
     
    16
    Domácí se postupnou kombinací dostali až na dostřel Hamiltonovy branky, Harinova rána ovšem byla zablokována, Infonet ale má k dispozici alespoň kop od rohového praporku.
     
    15
    Domácí teď poměrně dlouhou dobu kombinovali na obranné polovině, Buaben to nakonec nevydržel a vydal se rozehrávku soupeře napadat, v souboji s Appiahem si ale pomohl faulem.
     
    14
    Arnaud Djoum si na pravé straně výborně obhodil svého strážce, poté zvládl i nacentrovat a nalézt na zadní tyči bojujícího Buaben, jeho hlavičkový pokus ale zablokoval kapitán Kalimullin.
     
    13
    Tentokráte to na sebe vzal Ofosu Appiah a zkusil to na přímo. Trefil sice zeď, od ní se k němu kulatý nesmysl ale znovu odrazil, ovšem ani tentokráte nemusel Hamilton zasahovat, rána domácího zadáka mířila vysoko nad branku.
     
    12
    Nijak zvlášť dobře. Kruglov se snažil svůj centr zakroutit někam do oblasti penaltového puntíku, tam si ale nejlépe vedl Djoum, jenž balon v klidu odhlavičkoval do bezpečné vzdálenosti od pokutového území The Maroons.
     
    11
    Po kratší odmlce se Infonet opět podíval na útočnou polovinu hřiště. Harin si potáhl balon po pravé straně, poté s ním hodlal jít na střed, byl ale faulován Rherrasem. Volný přímý kop si tak zkusí i domácí. Jak s ním naloží?
     
    10
    Domácí se opět chtěli vrhnout do protiakce, viditelně frustrovaný Kruglov to ale přehnal s agresivitou a může být rád, že za své počínání nebyl odměněn žlutým kartónkem.
    9. ROSSI - 0:2
     
    9
    Hearts právě vstřelili branku!
    Hosté s nařízeným přímým kopem naložili vskutku parádně a už vedou o dvě branky! I na tomto gólu má velký podíl Walker, který ukázkovým centrem na zadní tyč našel hlavu IGORA ROSSIHO a tomu už pouze stačilo trefit odkrytou branku!
     
    8
    Alim Oztürk vystoupil z obranné řady, svůj skluz ale nenačasoval ideálně a fauloval Kitchena. Volný přímý kop pro Hearts.
     
    7
    Infonet si připravil rychlý protiútok, nic světoborného z něj ale nevymyslel. Nikolaj Mašitšev si sice obhodil Rherrase, poté ale nahrál sbíhajícímu si Voskobojnikovi pouze na paty.
     
    6
    Paterson dlouhým pasem z hloubi obranné poloviny našel rozběhnutého Djouma, ten se však ocitl mezi dvěma protihráči a z tohoto souboje jak vítěz vzejít nedokázal.
     
    5
    Další pěkná akce Heart! Na pravé straně se po brilantní kličce uvolnil Liam Smith, jenž následně svým centrem našel volného Sammona, ten však z první mířil pouze do před sebou stojícího Avilova.
     
    4
    To je pro Tallinn pořádně studená sprcha. Domácí se na ní snažili ihned odpovědět, Mašitšev si ale v klíčový okamžik své akce neporozuměl s Kruglovem, čehož využil pozorný zadák Rossi.
    2. PATERSON - 0:1
     
    2
    Hearts právě vstřelili branku!
    Tak pozor, hostující celek se hned zkraje zápasu ujímá vedení! Celá akce se narodila po rohovém kopu, Walker poslal svůj centr přesně na hlavu CALLUMA PATERSONA, který využil drobného zaváhání brankáře Igonena a neomylně rozvlnil síť!
     
    2
    Domácí začali velmi aktivně! Napadající Mošnikov nakonec donutil obránce Patersona k chybě a dokonce se dostal i k centru, ten však zaplul přesně do náruče brankáře Hamiltona.
     
    1
    Petr Ardeleanu, český sudí, který má dnešní utkání starost, právě foukl do píšťalky, můžeme začít! Výkopu se ujali domácí, kteří nastupují v bílých dresech, naopak skotský celek oblékne tradiční vínovou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Infonet Tallinn: Igonen – Appiah, Kalimullin (C), Avilov – Volodin, Dmitrijev, Mošnikov, Kruglov – Mašitšev, Voskobolnikov, Harin
    Náhradníci: Lavrentjev – Draman, Kulinitš, Vnukov, Golovljov, Dõmov, Rättel

    Heart of Midlothian FC: Hamilton – Smith, Paterson, Oztürk (C), Rossi, Rherras – Djoum, Kitchen, Walker, Buaben – Sammon
    Náhradníci: Gallacher – Juanma, Nicholson, Souttar, Gomis, Todorov, Zanatta

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Tomáš Mokrusch, Petr Blažej (všichni Česká republika).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    První utkání

    Heart of Midlothian FC:FC Infonet Tallinn 2:1

    Branky: 28. Buaben (pen.), 36. Kalimullin (vla.) – 21. Harin.

    Heart of Midlothian FC: Hamilton – Rherras, Paterson, Souttar, Alim Oztürk (C), Buaben (79. Kitchen) – Nicholson, Djoum, Walker – Sammon, Juanma (66. King).

    FC Infonet Tallinn: Igonen – Appiah, Kalimullin (C), Avilov – Volodin, Dmitrijev, Mošnikov, Kruglov – Mašitšev (61. Draman), Voskobojnikov, Harin.
    "Soupeř je uprostřed rozjeté sezony, navíc už šest zápasů nenašel přemožitele. Rozhodně nás nečeká nic snadného," má jasno Robbie Neilson, teprve šestatřicetiletý lodivod Heart of Midlothian.

     
    Heart of Midlothian FC

    Věhlasný skotský klub s velice pestrou a bohatou historií toho v posledních letech zažil opravdu hodně. Na sezonu 2013/14 by v Edinburghu nejradši zapomněli, klub se potýkal s pořádnými finančními obtížemi, měl obrovské dluhy a jen tak tak unikl krachu. Hráči nedostávali výplaty, atmosféra v kabině tak jistě nebyla nejlepší, týmu bylo navíc odečteno hned patnáct bodů a to celé nakonec vedlo k sestupu do druhé skotské ligy. V ní ale celek z hlavního skotského města dominoval, když z šestatřiceti mačů jako poražený odešel pouze třikrát, posbíral fantastických jednadevadesát bodů, a v nejkratším možném časovém sledu si tak zajistil návrat o patro výš. V minulé sezoně svěřenci lodivoda Neilsona skončili na třetí příčce, nestačili pouze na Aberdeen a dominantní Celtic, a dokázali tak, že mezi skotskou fotbalovou elitu bez diskuzí patří. Do evropských pohárů se Heart vrací po čtyřleté pauze, v roce 2012 se edinburghský celek dostal až do závěrečného předkola Evropské ligy, v něm ale po výsledcích 0:1 a 1:1 podlehl anglickému Liverpoolu.
     
    FC Infonet Tallinn

    Celek z hlavního města Estonska se v loňském ročníku tamní nejvyšší soutěže umístil na slušném čtvrtém místě, a poprvé v klubové historii si tak zajistil účast v předkolech evropských pohárů. Na rozdíl od většiny účastníků mají hráči Infonetu jednu výhodu, estonská fotbalová liga se totiž hraje od března do listopadu, právě probíhající ročník 2016/17 se tak nachází těsně před polovinou. Zápasové tempo tedy svěřencům kouče Puštova rozhodně nechybí, letošní sezona se pro ně navíc zatím vyvíjí ještě lépe než ta předchozí. Po sedmnácti odehraných kolech mají Tallinnští na svém kontě devětatřicet bodů, v tabulce se vyhřívají na krásné druhé příčce, vedoucí Levadia je napřed pouze o jeden bodík. I momentální forma party okolo kapitána Avilova stojí za zmínku, Infonet se totiž veze na šestizápasové vlně bez porážky.
     
    Hezký středeční podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Odvetných zápasů v rámci prvního předkola Evropské ligy je na programu opravdu požehnaně, dnes se ale odehraje pouze jedno utkání, ve kterém FC Infonet Tallinn přivítá skotské Heart of Midlothian FC. Úvodní výkop je naplánován na 17:45.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 51. Harin, 63. Voskobojnikov – 2. Paterson, 9. Rossi, 45+1. Öztürk, 52. Rossi

    Karty:   21. Appiah (INF), 90+1. Draman (INF) – 21. Kitchen (HEA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:11.
    FC Infonet Tallinn: Igonen – Appiah, Kalimullin (C), Avilov (46. Dõmov) – Volodin (75. Kulinitš), Dmitrijev, Mošnikov (46. Draman), Kruglov – Mašitšev, Voskobojnikov, Harin
    Náhradníci: Lavrentjev – Draman, Kulinitš, Vnukov, Golovljov, Dõmov, Rättel

    Heart of Midlothian FC: Hamilton – Smith, Paterson, Oztürk (C), Rossi, Rherras – Djoum (89. Juanma), Kitchen, Walker (70. Nicholson), Buaben (74. Souttar) – Sammon
    Náhradníci: Gallacher – Juanma, Nicholson, Souttar, Gomis, Todorov, Zanatta

    Rozhodčí: Petr Ardeleanu – Tomáš Mokrusch, Petr Blažej (všichni Česká republika)
    30.06.2016
    Hearts - Infonet Tallinn 2:1

    Branky: 28. Buaben (pen.), 36. Kalimullin (vla.) – 21. Harin

    Karty:   75. Paterson (HEA), 76. Sammon (HEA), 78. Voskobojnikov (HEA) – 30. Mošnikov (INF), 41. Kruglov (INF), 45. Avilov (INF), 60. Appiah (INF), 90+1. Volodin (INF)

    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:23.
    bahis siteleri