Mladá Boleslav – Slavia 5:1 (0:1 po s.n.) | Košice – Zvolen 6:3 (kon.) | Litvínov – Znojmo 1:4 (kon.)
Olomouc – Zlín 1:2 (kon.) | Třebíč – Jihlava 1:3 (kon.) | Plzeň – Chomutov 4:1 (kon.)
Motor ČB – Anyang Halla 1:2 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Litoměřice – Most 5:2 (kon.)
K. Vary – Kladno 3:4 (2:3 po s.n.) | SHK Hodonín – Piešťany 0:0 (zruš.) | Opava – Nový Jičín 3:1 (kon.)
Žilina – Nové Zámky 3:2 (2:1 po s.n.) | Pelhřimov – Žďár n/S 4:3 (1:0 po s.n.) | David Servis – Tábor 3:0 (kon.)
HC Slovan – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Lausanne – Sparta 2:4 (kon.)
konec
HC Košice
6:3 (0:1, 2:0, 4:2)
HKM Zvolen
sk Úterý 09.08.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončila sa tretia tretina prípravného zápasu medzi Košicami a Zvolenom, po výsledku 6:3 sa z výhry teší domáci celok. Zvolen síce po 20 minútach hry viedol, napokon ale o víťazovi rozhodlo skúsené mužstvo domácich.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 36:25

    To je už odo mňa na dnes všetko, ja vám prajem ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:02:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:09
    Čaká sa už viac-menej len na záverečný hvizd, víťaz zápasu je jasný.
     
    58:03
    Košice dali gól!
    Záver stretnutia je jasne v réžii domácich, ktorí navyšujú svoje vedenie už na rozdiel troch gólov. My pritom musíme jedným dychom dodať, že TIBOR VARGA si gól za dnešnú aktivitu skutočne zaslúžil. Asistencia: Jiří Vašíček.
     
    56:59
    Tak teraz to bude mať Zvolen už len veľmi ťažké, navyše, jeho hráči sú v tejto chvíli výborne zatláčaní späť do obranného pásma.
     
    55:55
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že o víťazovi je už definitívne rozhodnuté. Cibuľa sa vydal na výlet, avšak to robiť nemal. V rýchlostnom súboji totiž nestačil na Klímu a aj keď v páde, TOMÁŠ KLÍMA piaty gól pridal.. Asistencia: Marek Bartánus.
     
    55:29
    Pomerne dlho teraz trval osobný súboj Bartánusa a Hataša, ktorí sa o puk naťahovali pri mantineli, napokon vyšiel z celej situácie víťazne Demiters, ktorý sa tam náhodne prikmotril.
     
    54:50
    Zvolen sa usadil v útočnej tretine, avšak bolo to len bez strely. Sledovali sme viacero dobre myslených, no zle prevedených prihrávok cez celú šírku klziska.
     
    54:13
    Brána hostí vypadla zo svojho tradičného miesta, zápas tak musel byť prerušený. Všetko ale veľmi rýchlo vyriešil postranný arbiter. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    53:39
    Demiters teraz nemal veľa možností, keďže jeho spoluhráči odišli striedať, preto s pukom trpezlivo vyčkával za bránou Zvolena. Takéto obrázky sme pritom sledovali niekoľko sekúnd.
     
    52:29
    Dlhočízna strela Tomáša Klímu mala smerovať do pravej šibenice brány chránenej Cibuľom, puk preletel len pár centimetrov vedľa.
     
    51:35
    Aby sme ale hosťom nekrivdili, aj oni sa dokážu dostať do zaujímavej príležitosti na skórovanie, avšak chýba tomu presnejšie, respektíve razantnejšie zakončenie.
     
    51:02
    Cibuľa má teraz plné ruky práce, Košice sú jasne na koni, čo chcú potvrdiť aj piatym gólom.
     
    50:45
    Tibor Varga to nemyslel vôbec zle, puk spoza bránky dobre posielal medzi kruhy, nanešťastie pre Košice tam ale nestál nik odetý v modrom.
     
    50:00
    Sledovali sme aj menšiu potýčku, tá ale netrvala príliš dlho a približne po 5 sekundách bola ukončená rozhodcovským triom. Zaobíde sa to bez vylúčení.
     
    49:36
    Košice dali gól!
    Tak toto bola skutočná exkluzivita. To, čím GABRIEL SPILAR vyniká v našej lige, je neskutočná rýchlosť a neskutočne šikovné ruky. A keď k tomu pridá aj tvrdú strelu, je vymaľované! Asistencie: Jiří Bicek, Ondřek Šmach.
     
    49:09
    Košičania sú ale poriadne hladní po ďalšom góle, sme zvedaví, či sa ho dočkajú.
     
    48:20
    Marek Hovorka dnes patrí k najlepším mužom na ľade, čo potvrdil aj v tejto chvíli, keď pri vzdialenejšej žrdi našiel voľného Radima Hrušku, jeho ranu Cibuľa vyrazil.
     
    47:42
    Hruška (ZVO) – 2 minúty – podrazenie,
     
    47:06
    Košice dali gól!
    Ale vyrovnané je aj tak! Košičania na dlhší čas zovreli svojho súpera v obrannom pásme, celá situácia pritom vyvrcholila tvrdou ranou od modrej, puk sa zatrepotal v sieti. Autorom gólu je RADEK DEYL. Asistencie: Marek Hovorka, Peter Bartoš.
     
    46:35
    Spilar to teraz skúšal akousi strieľanou prihrávkou, dovolím si tvrdiť, že ak by táto prešla až k Bicekovi, mali by sme opäť vyrovnané.
     
    46:00
    Puk je v strednom pásme, Zvolen zvláda úvod početnej nevýhody na výbornú.
     
    45:35
    Abramov (ZVO) – 2 minúty – podrazenie.
     
    45:13
    Zvolen dal gól!
    Tak sa na to pozrime, tretia tretina jednoznačne patrí Zvolenu, ktorý si dvomi gólmi opäť prinavrátil vedenie. Striedačku HKM rozjasal MARTIN ĎALOGA.
     
    44:58
    Dlhší čas sa hralo bez prerušenia, čo sa Košice snažili využiť na prechod do útočnej tretiny, avšak pískala sa len prihrávka rukou.
     
    44:39
    Vladislav Habal teraz musel ukázať, prečo je v Košiciach, keď čelil hneď niekoľkým nebezpečným strelám, avšak napokon všetky z nich vychytal s obrovským prehľadom.
     
    43:45
    Bartoš bol príliš pomalý na to, aby dokázal zastaviť prihrávku z hokejky spoluhráča. Košice sa budú musieť brániť.
     
    43:00
    Bartánus zabojoval, využil svoje dlhé ruky a puk ešte sklepol za svoj chrbát, avšak ani to Košiciam nestačilo na to, aby sa udržali v útočnej tretine.
     
    42:19
    Hričina to teraz vymyslel parádne a spoza bránky sa s pukom presunul až pred Cibuľu, kde ešte hľadal pri vzdialenejšej žrdi Milého, prihrávka bola na poslednú chvíľu zblokovaná.
     
    41:43
    Zvolen dal gól!
    Zvolen veľmi rýchlo vyuťíva výhodu presilovej hry a stav zápasu je opäť vyrovnaný. Do listiny strelcov sa zapísal aj LAURIS BAJARUNS. Asistencia: Miroslav Habšuda.
    Aktuálny pohľad na hraciu plochu
     
    41:37
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    41:19
    Sledovali sme situáciu na opačnej strane klziska, kam sa s pukom presunul Zvolen, avšak po sérii prihrávok popri mantineli prišlo len nedôrazné zakončenie, ktoré Habal zastavil betónom.
     
    40:43
    Košičania si dobre rozložili obranné rady svojho súpera, puk nahodili na bránu, kde sa vysunul aj Marek Bartánus, avšak ten sa už aj napriek enormnej snahe k dorážke nedostal.
     
    40:19
    Začala sa tretia tretina, Košice vedú pomerom 2:1. Budeme zvedaví, či sa ešte hosťom zo Zvolena s výsledkom niečo podarí urobiť, alebo sa z konečnej výhry budú tešiť Košice.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Za sebou máme už 40 minút zápasu. Aj druhá tretina priniesla zaujímavý hokej z oboch strán, pričom platí stav 2:1. Hráči odchádzajú do šatní, kde si ešte rozdajú pokyny na poslednú časť riadnej hracej doby.

    Pomer striel po 2. tretine:
    23:16

    Tretia tretina sa začne približne o 18:30.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:58
    Avšak napokon z toho nevzniklo nič vážne. Druhá tretina sa tak o dve sekundy stane minulosťou.
     
    39:52
    Ešte jedno nastrelenie puku, ktoré chcel domáci útočník zraziť do brány. Cibuľa puk prikryl na ľadovej ploche. Ostáva približne 8 sekúnd, uvidíme, čo ešte Košice vymyslia.
     
    39:05
    Košice sú usadené v útočnom pásme, zdá sa, že domáci celok ešte bude chcieť minimálne raz vystreliť.
     
    38:23
    Bežia posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    37:39
    Do útočného pásma sa teraz vydal mladý Milý, avšak fyzické parametre obrancu Zvolena hrali v neprospech rýchleho útočníka. Milý tak skončil na ľade.
     
    37:25
    Zakázané uvoľnenie Košíc sa už ale pískať muselo.
     
    36:39
    Zápas dnes plynie mimoriadne rýchlo, nie sme svedkami zbytočných prerušení. Výraznou mierou k tomu prispievajú aj obaja gólmani, ktorí puk často vyhadzujú späť do hry.
     
    35:53
    Nádhernú akciu Košíc teraz strelou spoza kruhov zavŕšil Vašíček, dovolím si tvrdiť, že Cibuľa teraz ani sám nevie, ako ten puk betónom vyrazil!
     
    34:39
    Na opačnej strane klziska sme sledovali v dôležitom zákroku Habala, český gólman sa nemýlil.
     
    34:25
    Deyl teraz chcel zakončiť peknú útočnú akciu Košíc strelou od modrej čiary, avšak jeho rana bola včas zblokovaná a doputovala len na zadný mantinel.
     
    33:48
    Zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    33:29
    Každopádne, v následnej kombinácii hostí si už defenzíva Košíc dala pozor a súpera vytlačila do stredného pásma bez toho, aby stihla prísť čo i len jedna strela.
     
    32:42
    Dámy a páni, tak za tento zákrok by sa nemuseli hanbiť ani v NHL! Po strele švihom v podaní Demitersa sa Habal s pokojom len natiahol, vystrel svoju pravú ruku a famóznym „semafórom“ zneškodnil Zvolen.
     
    31:50
    Rýchly prechod Tomáša Klímu, ktorý obkorčuľoval bránku Cibuľu a prihral na modrú čiaru Deylovi. Skúsený obranca puk okamžite nahodil pred bránu, spoluhráči jeho zámer nepochopili.
     
    31:00
    Zvolen chcel odpovedať rovnakou zbraňou, avšak jeho hráči boli včas zatlačení k mantinelu, odkiaľ sa góly strieľajú len veľmi ťažko. Tento prípad to pritom nebol.
     
    29:53
    Košice dali gól!
    Presilová hra Košíc je využitá, domáci otáčajú stav zápasu vo svoj prospech a vedú 2:1. K odrazenému puku sa medzi kruhmi dostal JAKUB SUJA, ktorý sa už mýliť nemohol. Asistencie: Tomaš Klíma, Gabriel Spilar.
     
    29:29
    Celá situácia sa napokon zopakovala ešte raz, pas v podaní Deyla totiž nebol presný a hostia ho dokázali vyhodiť.
     
    29:06
    Zvolen puk rýchlo vyhodil, Košice ho musia zbierať za Habalom.
     
    28:42
    Abramov (ZVO) – 2 minúty – seknutie.
     
    28:19
    V dobrom svetle sa teraz predviedol Tibor Varga, ktorý si niekoľkokrát sám dokorčuľoval nastrelený puk, podobné situácie ale boli pre útočníka Košíc vyčerpávajúce a odišiel tak na striedačku.
     
    27:19
    Dudáš puk vybojoval v obrannej tretine, jeho rýchle vyhodenie pritom Košice posadilo na koňa. Domácich teraz môže mrzieť pokazená finálna prihrávka na Spilara, ktorý mohol z hranice bránkoviska poslať puk do odkrytej časti brány.
     
    26:45
    Cibuľa postupne zakročil lapačkou aj svojím ľavým betónom, aby napokon Zvolen puk dokázal upratať preč z obrannej tretiny. Vhadzovať sa bude v stredovom kruhu.
     
    26:00
    Deyl teraz z obranného pásma naštartoval útočné rady Košíc, ktoré vyslali na Cibuľu niekoľko nebezpečných pokusov, avšak ani jeden z nich cez pozorného gólmana neprepadol.
     
    25:58
    Začíname od začiatku, stav ej opäť vyrovnaný. Uvidíme, ako dlho bude moje tvrdenie platiť.
     
    24:51
    Košice dali gól!
    A je vyrovnané! Aktívnejšie Košice sa dočkali gólu, keď bol Cibuľa prikrátky na šikovnú strelu z pravého kruhu. Presadil sa MAREK HOVORKA. Asistencia: Eduard Šedivý.
     
    24:00
    Už sa hrá v plnom počte na oboch stranách.
     
    23:39
    Táto presilovka hosťom absolútne nevychádza, Rehák musel po puk opätovne zájsť až k Cibuľovi, čo pre hostí rozhodne nie je dobrou vizitkou.
     
    22:49
    A to nebolo v tejto chvíli vôbec jednoduché, keďže Košice to zahrali takticky, puk podržali na hokejkách, nastrelili ho na bránu a donútili tak Cibuľu hru prerušiť. Cenné sekundy pre domácich.
     
    22:25
    Juraško už naskočil na ľadovú plochu, opäť tu máme presilovú hru v podaní Zvolena. Ten ale bude musieť puk dostať preč od Cibuľu.
     
    21:57
    Trest pre hráčsku lavicu Košíc – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Kolektívny trest si odsedí Gabriel Spilar.
     
    21:47
    Košice hrajú s piatimi hráčmi, začína sa krátka presilová hra domáceho celku.
     
    21:19
    Z priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie teraz priletel nebezpečný puk, našťastie pre Košice ale smeroval priamo na hruď Habala. Ten si s ním poradiť dokázal.
     
    21:09
    Sily na ľadovej ploche sa tak vyrovnali, budeme zvedaví na to, ktorému z mužstiev bude väčší priestor vyhovovať.
     
    20:22
    Faul na Biceka bol evidentný. Na lavicu hanby sa poberá Juraško (ZVO) – 2 minúty – hákovanie.
     
    20:10
    Druhá tretina sa začala, Zvolen v nej bude dohrávať takmer dve minúty presilovej hre. Nuž, budeme zvedaví, či Bryndziari početnú výhodu využijú, alebo sa Dudáš zapojí do hry s jedným inkasovaným gólom Košíc.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina je už minulosťou, po 20 minútach hry svieti na interaktívnej „kocke“ priebežný stav 0:1. Po úprave ľadovej plochy a 15 minútovej prestávke budeme v zápase môcť pokračovať.

    Pomer striel po 1. tretine: 10:12

    Druhá tretina sa začne približne o 17:44.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    Tak napokon ešte prišlo tretie vylúčenie v tíme domácich. Na trestnú lavicu sa pobral Martin Dudáš, do tretice je to hákovanie.
     
    19:25
    Bežia posledné sekundy prvej tretiny, zdá sa, že už sa nič podstatné neudeje.
     
    18:50
    Na opačnej strane vznikla ale omnoho nebezpečnejšia situácia, puk mal na hokejke Bicek, ktorý chcel využiť clonenie spoluhráča. Skvelým zákrokom sa ale prezentoval Cibuľa, ktorý puk reflexívne vykopol.
     
    18:15
    Napriek enormnej snahe Hričinu sa mladému útočníkovi Košíc puk v útočnej tretine udržať nepodarilo. TO využil na rýchly prechod stredom poľa Bajaruns, ktorý preveril pozornosť Habala. Český gólman pri strele švihom z ľavého kruhu na vhadzovanie betóny včas sklopil.
     
    17:55
    Teraz sa ale píska zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    17:39
    Práve pred príchodom košického zadáka na ľad sa Zvolen usadil v útočnom pásme aj preto sa Matejka okamžite zapojil do bránenia a spoluhráčom pomohol.
     
    17:20
    Bežia posledné sekundy vylúčenia Matejku.
     
    17:00
    Puk je opäť pri Cibuľovi, tento fakt Košice využívajú na prestriedanie kompletnej štvorice korčuliarov.
     
    16:29
    A platí to aj v tejto chvíli, Košice už podobnú situáciu rozhodne podceniť nechcú. Napokon, pramenil z nej jediný gól.
     
    16:00
    Úvod presilovej hry Zvolenu absolútne nevychádza, hostia puk zbierajú len za svojou bránkou.
     
    15:27
    Lukáš Matejka (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
     
    15:09
    Tak formácia vedená Spilarom teraz narobila pred Cibuľom poriadne veľké problémy, tvrdú ranu príklepom musel gólman Zvolena skopávať do bezpečia.
     
    14:29
    V súboji Bartánusa s Mrázom bol úspešnejší urastený útočník Košíc, ktorý si ešte puk prikopol korčuľou, avšak ten sa napokon „prisal“ k mantinelu a to už bola pozícia pre pripraveného obrancu.
     
    13:19
    Trochu zbytočne teraz Rehák čakal na prestriedanie posledného z pätice hostí, ak by sa rozhodol vybrať na útočný výpad, mohol využiť medzeru v obranných radoch Košíc, ktoré odchádzali taktiež na striedačku.
     
    12:29
    Hostia zo Zvolena už pochopili, že do striel svojho súpera by sa mali začať hádzať, pretože častokrát musí Cibuľa chytať nepríjemné projektily.
     
    11:45
    Tak Košiciam to tam zatiaľ nepadá. A nepadlo to ani teraz, kedy sa v dobrej pozícii ocitol Bartánus, ktorý bol ešte v rýchlosti pripravený dorážať.
     
    10:39
    Dnes mimoriadne aktívna dvojica Milý – Hričina poriadne potrápila svojich súperov. Na prvý pohľad sa mohlo zdať, že zdanlivo stratený puk si už Zvolen postráži, avšak ešte tam prišlo zakončenie práve Milého, na ktoré musel Cibuľa reagovať.
     
    10:07
    Valenta to teraz chcel zahrať na istotu, avšak jeho spoluhráči sa ponáhľali do útočného pásma. Aj preto sa dalo očakávať, že rozohrávka Zvolena bude pokazená. Píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    09:35
    Obrovská šanca Košíc na vyrovnanie! Marek Hovorka teraz inkasoval prihrávku ako na striebornom podnose, keď puk doputoval k vzdialenejšej žrdi, avšak osamotený útočník z takejto pozície Cibuľu neprepálil.
     
    09:02
    Cibuľa svojim spoluhráčom signalizoval, že puk smeruje na hybridné zakázané uvoľnenie, avšak Juraško v sebe ešte našiel posledné sily a zachytil ho pred bránkovou čiarou.
     
    08:29
    Pískalo sa postavenie mimo hru v podaní Košíc.
     
    08:01
    Na opačnej strane tak mohol po rýchlom sóle zakončiť Tomáš Hričina, ktorý sa do puku poriadne oprel, avšak Cibuľa svojím ľavým betónom strelu vyrazil.
     
    08:00
    Zvolen sa na malý moment usadil v útočnom pásme, kde si puk na svoju hokejku pýtal Demiters, avšak k obrancovi hostí napokon prihrávka nedoputovala.
     
    07:19
    Smolný moment pre Košice, ktorým jednoznačne patril úvod stretnutia a inkasovali pri svojom prvom vylúčení. Nuž, uvidíme, ako tento fakt ovplyvní ďalší priebeh zápasu.
     
    06:12
    Zvolen dal gól!
    Košičania teraz doplatili na vylúčenie Hrušku a hoci v úvode oslabenia puk vyhodili, následnému tlaku Zvolena sa už neubránili. Presadil sa PAVEL KLHŮFEK. Asistencia: Bruno Mráz.
    Zápas je v plnom prúde
     
    05:39
    Radim Hruška (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
     
    05:16
    V súboji Hovorku a Habšudu bol úspešnejší obranca Zvolena, ktorý bol pri puku bližšie a popri mantineli ho tak dokázal vyhodiť aspoň do stredného pásma.
     
    04:29
    Nie však na dlhší čas. Oceliari sa s pukom presunuli opäť až pred Cibuľu, odkiaľ navyše prišla nebezpečná strela. Puk na poslednú chvíľu zarotoval a skončil v sieti.
     
    03:48
    Bicek teraz spravil za bránkou súpera niekoľko vývrtiek, nazbieral čas a puk následne prenechal Dudášovi, avšak ten na svojho súpera rýchlostne nestačil. Košice tak o pásmo prídu.
     
    03:00
    Košice sú na koni a svojho súpera neustále zovierajú v obrannej tretine, moje slová potvrdil aj Milý s Hričinom, ktorí teraz donútili Cibuľu skočiť po puku.
     
    01:58
    Košice sa teraz nadýchli k veľkému tlaku, do šance sa tlačil aj Varga, ktorý si puk hodil na čepeľ, obkorčuľoval protihráča a strelou zápästím vyprášil pravý betón Cibuľu.
     
    01:19
    Na opačnej strane klziska úradoval rýchlonohý Spilar, ktorý teraz chcel prekvapiť Cibuľu z veľkého uhla, avšak nanešťastie pre domácich sa mu to nepodarilo.
     
    00:39
    Avšak boli to práve Košice, ktoré sa museli brániť. Nastrelený puk do pásma síce domácim veľké problémy nespôsobil, každopádne pred Habalom sa musela sformovať kompletná pätica.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk sa po krátkom boji v stredovom kruhu dostal na hokejky domácich hokejistov, ktorí sa s ním okamžite stiahli k vlastnej obrannej tretine. Košičania sa odtiaľ nepochybne pokúsia niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Hráči počas rozkorčuľovania
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Vašíček, Dudáš, Šmach, Matejka, Jankovič, Šedivý, Michalčin – Bicek, Klíma, Bartánus (A) – Spilar (C), Suja, Bartoš (A) – Hovorka, R. Hruška, Varga – Hričina, Boltun, Milý

    HKm Zvolen: Cibuľa (Petrík) – Rehák, Juraško, Valenta, Andersons, Demiters, Habšuda, Chrapak, Hataš – Obdržálek, L. Jurík, Zuzin – Klhůfek, Mráz, J. Jurík – Ďaloga, Bajaruns, D. Hruška – Abramov, Řezač, Kňazev.
     
    Vážení športoví priaznivci, srdečne vás pozdravujem priamo z košickej Steel arény, kde sa už o niekoľko desiatok minút začne prípravné stretnutie medzi Košicami a Zvolenom. Momentálne sa na hlavnej ľadovej ploche pripravujú oba celky, nasledovať bude aj tradičná úprava ľadu.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, vítam vás pri priamom prenose z prípravného zápasu medzi najúspešnejším celkom Slovenska, HC Košice a dvojnásobným majstrom z rokov 2001 a 2013, HKM Zvolen. Zo stretnutia vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu neunikne nič podstatné.

    Už tradičné povinnosti HC Košice v Champions Hockey League (CHL) košickému celku neumožňujú odohrať vyšší počet prípravných zápasov. Celkovo si ich Košice pred sezónou 2016/2017 naplánovali 3, pričom prvý z nich odohrali v Martine a ďalšie dva ich čakajú v domácej Steel aréne v utorok (9.8.), respektíve vo štvrtok (11.8.). Košičania museli oželieť aj tradičný turnaj Třinci, kde sa medzičasom stali stálym účastníkom. Dôvodom je 3. ročník CHL, na ktorom nebude celok z východu opäť chýbať. Košice sú tak jediným slovenským zástupcom, ktorý v prestížnom európskom turnaji nechýbal od jeho založenia ani raz.

    HC Košice pred sezónou učinil v A-mužstve nemalé zmeny. Vedeniu tímu sa na trénerských postoch podarilo udržať mimoriadne skúsený česko-slovenský tandem Rostislav Čada – Marcel Šimurda. Výraznejšie zmeny už nastali v hráčskom kádri, Košice sa dohodli na spolupráci s dvomi novými brankármi, Miroslavom Kopřivom a Vladislavom Habalom. V tíme ostáva aj odchovanec Dominik Riečický, čo znamená, že vedenie mužstva môže v sezóne počítať s trojicou kvalitných gólmanov. Košice sa tento rok rozhodli angažovať fyzicky vyspelých hokejistov, avšak technicky mimoriadne vyspelých. Práve toto by totiž mohla byť cesta k úspechu nielen na domácej, ale aj medzinárodnej scéne. V tíme figuruje dovedna 6 Čechov, ktorí by mali vhodne dopĺňať slovenskú zložku. Vedenie mužstva sa rozhodlo západných susedov uprednostniť pred posilami spoza oceána, ktorí prichádzajú v hojnom počte napríklad do Nitry a Banskej Bystrice.

    Súčasný káder HC Košice:


    Brankári: Vladislav Habal, Miroslav Kopřiva, Dominik Riečický

    Obrancovia: Radek Deyl, Martin Dudáš, Ivan Jankovič, Lukáš Matejka, Christián Michalčin, Branislav Pavúk, Eduard Šedivý, Ondřej Šmach, Jiří Vašíček

    Útočníci: Marek Bartánus, Peter Bartoš, Jiří Bicek, Peter Boltun, Tomáš Hričina, Radim Hruška, Marek Hovorka, Tomáš Klíma, Juraj Milý, Ladislav Nagy (C), Gabriel Spilar, Jakub Suja, Dávid Šoltés, Tibor Varga

    Prípravné stretnutia Košíc:


    MHC Martin – HC Košice 1:2 sn

    HKM Zvolen patrí medzi stabilné tímy Tipsport ligy, ktoré už niekoľko rokov úspešne bojujú o úspech v hornej polovici tabuľky. Nie tak dávno sa dokonca Zvolen tešil z majstrovského titulu (2013), pričom pocit pri zdvíhaní majstrovskej trofeje by si „bryndziari“ nepochybne radi pripomenuli aj v sezóne 2016/2017. Avšak zverenci trénerského dua Josef Turek – Andrej Podkonický to budú mať vzhľadom k vysokej konkurencii v lige veľmi ťažké. Možno aj preto figuruje v tíme hneď niekoľko mien z Ruska, ktoré by mužstvu mohli priniesť ten správny impulz. Okrem Fjodorova Chrapaka tak môžeme v kádri nájsť aj Dmitrija Abramova, či Valeri Kňazeva. Zaujme aj meno skúseného obrancu Janisa Andersonsa.

    Súčasný káder HKM Zvolen:


    Brankári: Samuel Baroš, Igor Cibuľa, Roman Petrík, Adam Húska

    Obrancovia: Frederik Fekiač, Miroslav Habšuda, Marek Hataš, Michal Ivan, Michal Juraško, Adrián Sloboda, Janis Andersons, Renars Demiters, Denis Rehák, Tomáš Valenta, Fjodor Chrapak, Lukáš Dubeň

    Útočníci: Martin Ďaloga, Juraj Jurík, Lauris Bajaruns, Pavel Klhůfek, Jevgeni Misenjov, Bruno Mráz, Petr Obdržálek, Jakub Žilka, Ivan Jakubík, Lukáš Jurík, Peter Zuzin, Miloš Kelemen, Tomáš Ondris, Nino Ondris, Dmitrij Abramov, Valerij Kňazev, Jan Křivohlávek, Petr Řezáč, David Hruška

    Prípravné stretnutia Zvolena:

    Zvolen zatiaľ žiadne prípravné stretnutie neodohral.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 25. Hovorka (Šedivý), 30. Suja (Klíma, Spilar), 48. Deyl (Hovorka, Bartoš), 50. Spilar (Bicek, Šmach), 56. Klíma (Bartánus), 59. Varga (Vašíček) – 7. Klhůfek (Mráz), 42. Bajaruns (Habšuda), 46. Ďaloga


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Vašíček, Dudáš, Šmach, Matejka, Jankovič, Šedivý, Michalčin – Bicek, Klíma, Bartánus (A) – Spilar (C), Suja, Bartoš (A) – Hovorka, R. Hruška, Varga – Hričina, Boltun, Milý
    HKM Zvolen: Cibuľa (Petrík) – Rehák, Juraško, Valenta, Andersons, Demiters, Habšuda, Chrapak, Hataš – Obdržálek, L. Jurík, Zuzin – Klhůfek, Mráz, J. Jurík – Ďaloga, Bajaruns, D. Hruška – Abramov, Řezač, Kňazev
    bahis siteleri