Porto – AS Řím 1:1 (kon.) | Villarreal – Monaco 1:2 (kon.) | Dundalk – Legia 0:2 (kon.)
Ludogorec – Plzeň 2:0 (kon.) | Celtic – Beer Ševa 5:2 (kon.)
konec
FC Porto
1:1 (0:1)
AS Řím
Středa 17.08.2016, 20:45 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký středeční večer přeji všem fanynkám a fanouškům té nejlepší evropské kopané! Po čtrnáct dní trvající pauze se o slovo opět hlásí kvalifikační boje o účast v základní skupině Ligy mistrů, v tomto online přenosu se zaměříme na velice atraktivní utkání čtvrtého předkola, v němž FC Porto vyzve AS Řím! Výkop je naplánován na 20:45, tak si na tento čas nic neplánujte a sledujte zápas společně s námi.
     
    FC Porto

    Většina portugalských klubů by za takovou sezonu dala všechno, Porto je ale jedním z nejambicióznějších celků na Pyrenejském poloostrově, a proto spokojeno být nemohlo. V Primeira Lize si Dragões nevedli příliš dobře, často ztrácely body s o třídu slabšími soupeři, i tak ale skončili třetí. Bronzová pozice není špatná, ztráta třinácti bodů na druhý Sporting a ještě o dva více na vedoucí Benficu však problémem byla. V portugalském poháru se sice Azuis e brancos zvládli probojovat až do finále, ani tentokráte ale na trofej nedosáhli, když na penalty podlehli Braze.

    V Lize mistrů se kvůli dvěma posledním a prohraným mačům Porto ve skupině umístilo těsně třetí, ve vyřazovací fázi Evropské ligy k němu los nebyl příliš nakloněn, hned na úvod mu totiž přisoudil dortmundskou Borussii, na níž Portugalci nestačili. Nepovedená sezona si vybrala své oběti, na lavičce týmu skončil José Peseira, místo něj se kormidla ujal Jorge Nuno Pinto da Costa. Změn se dočkala i podoba kádru, Draky opustili třeba Maicon nebo Korejec Suk, naopak novými posilami se stali Miguel Layún, Alex Telles a nedávno i Laurent Depoitre, který naposledy působil v Gentu.

    V přípravě Porto odehrálo hned sedm zápasů a nevedlo si vůbec špatně. Prohrálo pouze s Eindhovenem, remizovalo s Rio Ave a Bayerem Leverkusen, na závěr si pak dokázalo poradit se silným Villarrealem. O víkendu Draci zaznamenali úspěšný vstup do nového ročníku Primeira Ligy, když po trefách Corony, Herrery a Silvy porazili Rio Ave 3:1, a vyhoupli se tak na čelo tabulky.
     
    AS Řím

    Fotbalisté AS si v loňském ročníku italské nejvyšší soutěže nevedli vůbec špatně. Klidně mohli bojovat o tu úplně nejvyšší příčku, to by ale zdařilé zmrtvýchvstání nesměl zažít v úvodu hodně špatně hrající Juventus. Římané zažili především velice povedenou druhou polovinu sezony, když z posledních sedmnácti zápasů neprohráli ani jeden, navíc se dočkali hned čtrnácti vítězství. Tento mocný finiš jim nakonec stačil na třetí místo, druhá Neapol byla napřed jen o pouhopouhé dva body. V Lize mistrů vybojovali Giallorossi ve skupině sice jen šest bodů, na postup do osmifinále to ale stačilo, tam jim ovšem stopku vystavil Real Madrid.

    Letošní podoba kádru Římanů je v podstatě téměř totožná, jako v minulé sezoně. U několika hráčů se hostování podařilo proměnit na přestup, jmenovitě se jedná o Antonio Rüdigera, Stephana El Shaarawyho, Mohameda Salaha a Edina Džeka. Hostování si protáhl i brankář Wojciech Szczęsny, který se o post jedničky popere s mladým Brazilcem Alissonem, taktéž novou akvizicí klubu. Nejvíce vyztuženy byly asi zadní řady, v hlavním městě Itálie budou hostovat ještě Juan, Federico Fazio a Thomas Vermaelen.

    Největší ztrátou určitě bude odchod Miralema Pjaniće, který se za dvaatřicet milionů eur poroučel do konkurenčního Juventusu, v Římě pak nebude působit třeba ani Adam Ljajić. Kromě úvodní porážky s Al Ahly byli svěřenci Luciana Spalettiho v přípravném období stoprocentní, nutno ale poznamenat, že většinou se utkávali s výrazně slabšími soupeři, ovšem skalp anglického Liverpoolu se určitě cení. Dnešní utkání bude pro AS prvním ostrým testem nového ročníku, Serie A totiž začíná až tento víkend.
    Fotbalisté římského AS už dorazili na krásné Estádio Do Dragão.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Casillas – Pereira, Marcano, Felipe, Telles – Danilo, Herrera (C), André – Otávio, Adrián, Silva
    Náhradníci: Sá – Neves, Varela, Evandro, Corona, Carlos, Layún

    AS Řím: Alisson – Florenzi, Manolas, Vermaelen, Jesus – Naingoolan, De Rossi (C), Strootman – Salah, Džeko, Perotti
    Náhradníci: Szczęsny – Paredes, Iturbe, Totti, Fazio, Emerson, El Shaarawy

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ještě jednou Vás všechny srdečně vítám u našeho online přenosu! Souboj Porta a římského AS je možná tím vůbec nejatraktivnějším ze všech, které čtvrté předkolo Ligy mistrů. Doufejme, že předzápasová očekávání se naplní a my budeme svědky oku lahodící fotbalové podívané!
     
    Začátek utkání se nezadržitelným tempem blíží, nizozemský sudí Kuipers hráče právě přivádí na travnatou plochu před solidně zaplněné tribuny stadion s názvem Estádio Do Dragão.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vše je připraveno, Björn Kuipers právě odstartoval dnešní utkání, můžeme tedy začít! Los přisoudil rozehrávku fotbalistům Porta, kteří nastupují v modro-bílých pruhovaných dresech, naopak Římané zvolili tradiční vínovou kombinaci.
     
    2
    Po sérii několika přihrávek se k dlouhému nákopu na útočnou polovinu odhodlal stoper Marcano, Daniele De Rossi se snažil balon odkopnout, ovšem promáchl jej, a málem tak poslal do úniku Otávia, naštěstí jej ale zastoupil Florenzi.
     
    3
    Nákop, velice podobný tomu předchozímu, nyní kupředu vyslal Juan Jesus. O hlavičku se snažícího Perotti ve vzduchu tvrdě zpacifikoval Pereira, hosté tedy zahrávali volný přímý kop, po centru od De Rossiho si ale pro balon došel Casillas.
     
    4
    Nyní už dostal Diego Perotti o poznán větší množství prostoru a hned si věděl rady. Nahrál na hranici šestnáctky stojícímu Naingoolanovi, který lehkým obloučkem přehodil obránce a vyslal do šance Salaha, který vybíhajícího Casillase sice přeloboval, balonu v cestě do sítě ale zabránil Felipe.
     
    5
    Tohle bude zajímavé. Mohamed Salah uvolnil kolegu Florenziho, který si to už už štramádoval směrem ke středu hřiště, kousek za vápnem byl ale faulován vracejícím se Tellesem.
     
    6
    Volný přímý kop ze zajímavé pozice na sebe vzal právě Mohamed Salah. Jeho pokusu však chybělo absolutně všechno, míč postrádal jak přesnost, tak razanci a pouze zaplul doprostřed branky, kde si na něj počíhal Iker Casillas.
     
    7
    Po Vermaelenově jasném faulu měli standardní situaci k dispozici i domácí. Vzal to na sebe Héctor Herrera, který místo střely ale nahrával Adriánu Lópezovi, ten se však ocitl proti několikanásobné přesile a nevěděl si rady.
     
    8
    Dobrá rána, tohle klidně mohlo skončit gólem! Po sérii několika šťastných odrazů si kulatý nesmysl našel cestu ke kopačkám Mohameda Salaha, který jej levačkou hodlal zakroutit na vzdálenější tyč, zamířil ale těsně vedle branky!
     
    9
    Úvodního střeleckého pokusu jsme se dočkali i na opačném konci hrací plochy. Za moc to ale tedy nestálo, po Adriánově přiklepnutí z první to vyzkoušel André Silva, rána mu ale vůbec nesedla, balon zamířil opravdu hodně vysoko nad Alissonovu svatyni.
     
    10
    Po Jesusově nezdařilém autovém vhazování se do protiakce hodlal vydat Maxi Pereira, balon ale nešťastně zapomněl za sebou. AS se však do žádného zběsilého útočení nevydalo, hosté se naopak usadili na útočné polovině a pomalu kombinují.
     
    11
    Po Naingoolanově centru dokázala domácí obrana balon odvrátit pouze do zámezí, následoval tedy rohový kop. Ten Florenzi rozehrál na krátko pro Strootmana, poté si seběhl na zpětnou přihrávku a zkusil odcentrovat, s úspěchem se ale neshledal.
     
    12
    Porto se poprvé v utkání na delší dobu usadili na útočné polovině. Iván Marcano hru roztáhl směrem doleva, odkud centr do vápna vyslal Alex Telles, o hlavičku se snažícího Adriána ale s klidem zpacifikoval Vermaelen.
     
    13
    No, teď si Římané málem opravdu nepříjemně zavařili! Po Jesusově zpětné nahrávce odkopl brankář Alisson balon pouze k volnému Andrému, tomu však rána z nějakých pětadvacet metrů moc nesedla.
     
    14
    Obrovská šance Římanů! Unikající Džeko se sice nebezpečně hnal do zakončení, oba stopeři Draků jej však stačili uhlídat, balon se kutálel ke Casillasovi, ten jej však nepochopitelně neukryl v náruči, a nabídl tak bosenskému útočníkovi tutovku, Džeko ale trefil pouze na brankové čáře hlídkujícího Tellese!
    14.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Manolas (AS Řím).
     
    16
    Po jasném faulu řeckého stopera v dresu AS mělo Porto k dispozici další standardní situaci. Po sklepnutí od Andrého to z nějakých dvaadvaceti metrů vyzkoušel Adrián López, pálil ale přesně do míst, kde číhal Alisson.
     
    17
    Pěkná akce hostí! Vše začalo u Perottiho, který dal do pohybu své rychlé nohy a na hranici šestnáctky si narazil s Džekem. Poté ale nebyl v ideální střelecké pozici, proto nahrál lépe postavenému Jesusovi, jehož vůbec ne marný pokus Casillas ovšem stačil lapit.
     
    18
    Tohle šlo provést ale daleko lépe! Výborně se na pravém kraji hrací plochy uvolnil Otávio, kterému byl potom dán dostatek volného prostoru, brazilský křídelník s ním ale nenaložil ideálně, po jeho pasu přilétl míč Silvovi pouze na paty.
     
    19
    Tlak Draků avšak ještě několik okamžiků pokračoval a vyústil v zisk rohového kopu. Z něj Otávia po přetaženém centru našel Danila Pereiru, ten však hlavičkoval v nemalém záklonu a jeho zakončení podle toho také vypadalo, Alisson se při zákroku příliš nenadřel.
     
    20
    S přehoupnutím se do dvacáté minuty utkání si hostující zadáci přihrávají okolo středového kruhu a vymýšlí další útočné snažení. Nakonec si zahraje i brankář Alisson.
     
    21
    AS Řím právě vstřelil branku!
    A z něj se Římané dokázali prosadit, ujímají se tak vedení v tomto utkání a střílí velice důležitý gól na hřišti soupeře! Jednalo se o velice smolnou branku, po Florenziho rohovém kopu balon doputoval až k překvapenému nešťastníkovi FELIPEMU, od něhož se odrazil mimo dosah Casillase až do sítě!
    21. FELIPE - 0:1
     
    23
    Draci měli málem připravenou okamžitou odpověď! Obrana AS nyní nezapracovala tak, jak by měla a nechala až příliš volného prostoru pro Andrého Silvu, jehož ránu stačil Alisson jen tak tak vyrazit před sebe. Na hranici malého vápna se ještě o dorážku pokoušel Otávio, v záklonu ale zacílil vysoko and.
    23.
     
    24
    Adrián López to teď trochu sobecky vzal sám na sebe, daleko se při průniku skrze obranu soupeře opravdu nedostal. Na druhé straně se o to stejné pokoušel Mohamed Salah, i on se ale zlou potázal.
     
    25
    Alex Telles zvedl hlavu a autové vhazování poslal přesně ke sbíhajícímu si Herrerovi. Ten se sice snažil seč mu síly stačily, při souboji se dvěma bránícími protivníky si však kulatý nesmysl ukopl za brankovou čáru, následovat tak bude odkop v podání Alissona.
     
    26
    Radja Naingoolan ukázal své kvality a neuvěřitelný důraz, když u lajny díky dobré práci tělem odstavil od míče nepříjemně dotírajícího Silvu. Posléze vyslal na zteč Džeka, ten se ale díky faulu Andrého daleko nedostal.
     
    27
    Nechybělo mnoho a svěřenci trenéra Spalettiho mohli vést už o dva góly! Po Florenziho centru si Casillas opět počínal ohromně nejistě a balon zbytečně vyboxoval jen k Salahovi, kterého ale nadvakrát stačil vychytat. Stále ale musel zůstat v pozoru, následně totiž tvrdě vypálil Naingoolan, i tentokráte ale byl španělský gólman připravený, a napravil tak své předchozí zaváhání!
     
    28
    Rodící se protiakci Draků musel Thomas Vermaelen jakýmkoliv způsobem zastavit. Nakonec se mu to povedlo, jeho špatně načasovaný skluz mu ale vynesl žlutou kartu.
     
    29
    Aktivní dvojice Jesus – Perotti opět vykoupala celou pravou stranu rozestavení soupeře. Po vzájemné narážečce se k centru odhodlal druhý jmenovaný, o hlavičku se snažícího Džeka ale do zakončení nepustil připravený Felipe.
     
    30
    Máme za sebou třicet minut z hrací doby a zatím se vůbec nenudíme. AS Řím je lepším týmem, počet vytvořených šancí budiž jasným důkazem, vedení hostů je tedy naprosto zasloužené.
     
    31
    A Giallorossi i nadále praktikují ofenzivní fotbal. Alessandro Florenzi si balon píchl okolo Tellese, poté si všiml z druhé vlny nabíhajícího Strootmana a právě jemu balon také předložil, ránu nizozemského záložníka ale Casilas pokryl.
     
    32
    Domácí fanoušci se zlobí. Po Silvově centru se totiž do zakončení dral Adrián López, po souboji s Juanem Jesusem se ale poroučel k zemi. Sudí hru nechal plynout, penaltu se rozhodl neodpískat, ovšem jednalo se o velice nepřehledný moment.
     
    33
    Thomas Vermaelen si s balonem seběhl až kousek za půlku, odkud vyslal povedenou kolmici na rozběhnutého Salaha, k němuž se ale míč díky dobře načasovanému skluz v podání Marcana nedostal. Porto okamžitě vymýšlí protiakci.
     
    34
    Maxi Pereira našel na ose hřiště číhajícího Andrého, který si troufl na střelu z uctivé vzdálenosti, ovšem trefil jen před brankou clonícího Manolase. Následně dostal domácí středopolař šanci na reparát, ani jeho centr ale úspěch neslavil.
     
    35
    Ou, tohle byl nepříjemný střet. Juan Jesus šel do souboje s Herrerou kolíky napřed a domácího kapitána zasáhl do kotníku. Sudí celou situaci příliš neviděl, faul sice odpískal, ovšem zřejmě oprávněnou žlutou kartu se rozhodl netasit.
     
    36
    Parádní individuální akce Otávia, ale zase špatné zakončení! Brazilský křídelník znovu prokázal, že s balonem si opravdu sakramentsky rozumí, když si počkal na ten správný okamžik a poté si jej píchl okolo Florenziho. Následně vypálil kousek od malého vápna, míči dal ale opačnou rotaci než asi zamýšlel.
     
    37
    Juan Jesus je dnes směrem dopředu opravdu hodně aktivní. Fotbalista, který v Římě hostuje z milánského Interu, si nyní troufl na individuální a dravý průnik, na jehož konci zkusil vystřelit, ovšem ukázal, že v této disciplíně ještě nějaké ty rezervy jakožto obránce má.
     
    39
    Aktivní Otávio je po vyrovnávající trefě opravdu hodně hladový. Nyní to možná trochu nesmyslně zkoušel z poměrně velké vzdálenosti od branky, rána to nakonec nebyla vůbec marná, balon ale zablokoval znovu ideálně postavený Thomas Vermaelen.
     
    40
    Stále stejná písnička. André Silva si narazil s Danilem, poté si kulatý nesmysl píchl až na hranici pokutového území a vystřelil, hostující zadáci byli ale opět proti, tentokráte si úspěšný blok připsal Juan Jesus.
     
    41
    A brazilský obránce hájící barvy římského celku posléze ještě stihl dlouhým pasem podél lajny poslat do brejku Diega Perottiho. Ten měl dobrou rychlost, v souboji s Pereirou místo postupu dál ale teatrálně upadl.
     
    41
    No, takovouto premiéru v dresu římského AS si Thomas Vermaelen asi nepředstavoval. V souboji se Silvou zvedl nohu až příliš vysoko, dostal žlutou kartu a protože to byla už jeho druhá, musel předčasně zamířit pod sprchu.
    41. Červená karta po 2. žluté
     
    42
    Domácí navíc budou zahrávat přímý kop z velice nadějně vypadající pozice. Přípravy na zahrání této standardní situace se protahují, sudí není spokojen s postavením hostující zdi.
     
    43
    Nakonec to na sebe vzal kapitán Herrera, jeho kroucený pokus ale římská zeď stačila zastavit. Balon se sice odrazil příhodně pro Tellese, ani on ale hráz bránících hostů nedokázala propálit.
     
    44
    Hostující lodivod na hru v oslabení okamžitě reaguje. Ze hry stahuje ofenzivního Perottiho, místo něhož si zahraje zadák Emerson, který v Římě hostuje z brazilského Santosu.
     
    45
    Vermaelenovo vyloučení Porto hodně posílilo a nakoplo. Nejprve se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Pereira, Alisson ale zasahovat nemusel. To ovšem neplatilo pár okamžiků nato, když z otočky pálil André André, hostující gólman ale číhal na správném místě.
     
    45+1
    Nad ráme prvního poločasu se sudí Kuipers rozhodl nastavit jen jednu jedinou minutu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle, která byla plná zajímavých událostí, právě končí! Sledujeme utkání té nejvyšší kvality, zatím tomu nechybí vůbec nic. Lepším týmem určitě jsou hosté, kteří se dostali hned do několika gólem zavánějících příležitostí, až na jeden případ ale velice nejistého Casillase nedokázali prostřelit. O vedoucí branku do sítě Porta se nepostaral nikdo z Římanů, po rohovém kopu si totiž míč do vlastní sítě nešťastně srazil Felipe. Ve zbývajícím průběhu utkání se však očekává drtivý tlak Draků, v jednačtyřicáté minutě byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen Thomas Vermaelen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu oba celky nastupují bez jediné změny a už od jeho úvodních minut na hřišti sledujeme očekávanou věc. Porto se tlačí dopředu, oslabení Římané se snaží bránit. Dokáží udržet jednobrankový náskok?
     
    48
    Draci se nikam bezhlavě neženou, přeci jen jde o hodně a nějaké bezmyšlenkovitě útočení by se jim proti tak silnému soupeři nemuselo vyplatit. Jejich rozehrávku teď ovšem vystihl Salah, daleko se ale díky dobré práci od Pereiry nedostal.
     
    49
    Radja Naingoolan si balon učebnicově pokryl před dotírajícím Andrém, poté jej posunul doprava na Florenziho, který zvládl ještě nahrát Salahovi, egyptský rychlík byl ale přečíslen a neuspěl.
     
    51
    Neuvěřitelné! Domácí už se radovali z vyrovnávací trefy, oslavy jim ale příliš dlouho nevydrželi. Římané totiž mocně protestovali u hlavního sudího, který se po poradě s brankovým kolegou nakonec rozhodl gól neuznat. Opakovaný záběr potvrdil správnost jeho výroku, Adrián zakončoval z ofsajdu.
    51.
     
    52
    Tohle musí být gól! André André si balon ze vzduchu ideálně zpracoval a poté vymyslel parádní bochánek, po němž balon dopadl přesně na hlavu Andrého Silvy, ten však tváří v tvář Alissonovi branku nepochopitelně minul!
    52.
     
    53
    Tlak Draků je místy až enormní. Římané nyní nevědí, kde jim hlava stojí, z uctivé vzdálenosti nyní pálil Pereira, s dalším včasným blokem ale znovu přispěchal Jesus.
     
    54
    Tlak Porta nebral konců! Nakonec z něj ale nevzniklo zhola nic, po Pereirově pasu totiž ke střele natáhl z druhé vlny si nabíhající Danilo Pereira, branku ale vysoko přestřelil, Alisson si mohl konečně oddechnout.
     
    56
    Fotbalisté AS se konečně mohli alespoň na chvíli podívat na útočnou polovinu, Džeko ale o balon přišel, hrozící nebezpečí posléze musel Strootman zastavit za cenu žlutého kartónku.
     
    57
    Domácí to po neuznané brance zkoušejí opravdu z každé pozice. Někdy je to poněkud nesmyslné a netaktické, to ale rozhodně neplatilo o pokusu od Silvy, který si obhodil Emersona a zacílil jen kousek na horní tyč Alissonovy svatyně!
     
    58
    Radja Naingoolan táhl protiakci Římanů a rozhodl se pro velmi překvapivé řešení. Z nějakých čtyřiceti metrů totiž zkusil dlouhým lobem přehodit lehce vylezlého brankáře Casillase, ten si ale celou situaci stačil pohlídat.
     
    59
    Nyní už se jednalo o poměrně vážnější ohrožení domácí svatyně. Postaral se o to Daniele De Rossi, který se obtočil okolo Herrery a z dálky vyzkoušel Alissonovu pozornost, brazilský gólman však mohl zůstat klidný, nakonec ani nemusel zasahovat.
     
    60
    Domácí budou zahrávat pokutový kop, po hlavičce v podání Adriána Lópeze totiž Emerson zasáhl balon rukou! Tohle sudí opravdu nemohli přehlédnout.
    60.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Emerson (AS Řím).
     
    61
    Porto právě vstřelilo branku!
    Nyní už se Porto dokázalo prosadit, vzhledem k průběhu posledních patnácti minut se jedná o naprosto zasloužené vyrovnaní! Penaltu si na starost vzal ANDRÉ SILVA a nutno poznamenat, že ji kopl opravdu mistrovsky, na jeho pumelici k levé tyči neměl Alisson šanci dosáhnout!
    61. SILVA - 1:1
     
    62
    Aktivní Maxi Pereira opět přesprintoval v posledních minutách doslova hořícího Jesuse. Z jeho centru se nakonec urodil rohový kop pro Porto, brankář Alisson si ale pro centrovaný balon s klidem vyskočil.
     
    63
    André André při návratu do obrany jasně přidržel unikajícího Salaha, tady není o čem diskutovat, žlutá karta je zcela na místě.
     
    64
    Po Jesusově zásahu v poslední moment zahrávali Draci další roh. Ani tentokráte se ale nedostali k zakončení, chvíli nato si ale Herrera obhodil Florenziho a přesným centrem našel Adriána Lópeze, který hlavou zamířil kousek nad břevno.
     
    65
    Po opravdu divoké úvodní dvacetiminutovce v druhém dějství sledujeme první klidnější pasáž, při níž Porto kombinuje na vlastní polovině.
     
    66
    Dlouhého trvání to ale nemělo, Porto dokázalo totiž po Herrerově průniku vybojovat další roh. Alisson však znovu ideálně načasoval svůj výběh a vyboxoval balon do bezpečné vzdálenost od vlastní svatyně.
     
    67
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází André, přichází Layún.
     
    68
    Další rohový kop domácích konečně vyústil v nějaké zajímavé zakončení! Před chvílí příchozí Layún po svém centru posadil balon přesně na hlavu Adriána Lópeze, který se dostal před svého strážce, zacílil ale těsně vedle pravé tyče!
    68.
     
    69
    A znovu Adrián López! Zkušený útočník však tuto situaci nevyřešil příliš ideálně, místo přihrávky na některého z volných spoluhráčů si totiž balon navedl na svou silnější pravačku a vystřelil, branka mu ale byla malá.
     
    70
    Další rohový kop musel být kvůli vzájemné strkanici mezi Silvou a De Rossim zahráván nadvakrát. Napodruhé se Porto dostalo k dalšímu zakončení, tentokráte nejvýše vyskočil Danilo Pereira, jeho hlavička si ale s přesností opravdu příliš nepotykala.
     
    71
    Do konce utkání zbývá dvacet minut, fotbalistům AS ale teď musí čas utíkat sakramentsky pomalu. Na jejich branku se totiž řítí jedna pohroma za druhou a je jasné, že uhájení remízového výsledku by dnes Římané brali jako vítězství.
     
    73
    Layún roztáhl hru na Octávio, který odcentroval ale přesně do míst, kde stál Kostas Manolas. Řecký bek ale balon odhlavičkoval jen k volnému Pereirovi, jenž se rozhodl nahrát Silvovi, střelec zatím jediné branky Porta si však balon ukopl do zámezí.
     
    74
    Draci se stále drží na útočné polovině, jejich oponent se v posledních minutách zatáhl do opravdu hlubokého bloku. Nyní to ale Otávio po ztrátě balonu přehnal s agresivitou a jasným faulem poslal k zemi nic netušícího Jesuse.
     
    75
    Danilo Pereira nyní zákrokem na hranici pravidel zastavil Edina Džeka. Dle mého názoru se tady klidně mohla udělit žlutá karta, sudí Kuipers ale zvolil pouze domluvu. Na řadu přichází další střídání domácích.
     
    76
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Adrián, přichází Corona.
     
    77
    Hosté chtějí nerozhodný výsledek udržet za každou cenu. Místo Salaha do hry přichází stoper Federico Fazio.
     
    78
    Fotbalisté římského AS se dostali k výjimečnému rohovému kopu, obrana soupeře si s ním ale dokázala poradit. Následná protiakce Porta zaváněla nebezpečím, Layúnův centr na osamoceného Coronu ale za pět minut dvanáct zažehnal Manolas.
     
    79
    A Maxi Pereira po výborném individuálním průniku pro Porto vybojoval další kop od rohového praporku. Dokáží se domácí fotbalisté konečně prosadit?
     
    80
    Ne, takhle to opravdu nepůjde. Rohový kop hosté s klidem zažehnali, při postupu do brejku však o míč opět velice hloupě přišli, a nabídli protiakci čerstvému Coronovi, který ale z nadějné pozice branku přestřelil.
     
    81
    Tohle už bylo o poznání nebezpečnější! Miguel Layún si počkal na ideální okamžik a poté ukázkovým bochánkem za obranu nalezl Otávia, který balon v oblasti penaltového puntíku lehce lízl hlavou, brankář Alisson ale stačil zareagovat a zasáhl.
     
    82
    Hosté se zlobí a dožadují se odpískání pokutového kopu. Po Florenziho nákopu se totiž do zakončení chtěl hnát Džeko, v pokutovém území byla ale přidržen Marcanem. Velice sporná situace, rozhodčí ale zřejmě rozhodl správně, zákrok nebyl veden v takové intenzitě, bosenský forvard tomu navíc lehce přidal.
     
    83
    Na druhé straně hřiště diváky ze sedaček díky svému individuálnímu průniku zdvihl Corona, následný obranný skluz v podání Manolase však nebyl o nic horší. Mexický křídelník domácích nakonec vše ukončil faulem.
     
    84
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Florenzi, přichází Paredes.
     
    85
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Otávio, přichází Evandro.
     
    86
    Místo Evandra se na hřiště zřejmě měl podívat Rúben Neves, trenér Nuno se ale na poslední chvíli rozhodl změnit názor, což devatenáctiletý talent portugalského fotbalu, který je uklidňován jedním ze spoluhráčů, bere opravdu těžce.
     
    87
    Před pár okamžiky příchozí Evandro se pokusil počíhat si těsně před obranou linií soupeřovy obrany, poté si naběhl na pas od Herrery, ofsajdu se ale přeci jen nevyhnul.
     
    88
    Manolas vyhrál hlavičkový souboj s Evandrem, míč ale odhlavičkoval pouze na rohový kop. Z něj se však Portu opět nezadařilo, v souboji s Paredesem si totiž jasným faulem pomohl André Silva.
     
    89
    To je škoda, Porto bylo blízko brance, která by mu zajistilo vedení! Na levé straně opět výbornou práci odvedl Corona, který si balon obhodil okolo Paredese a odcentroval přesně k na hranici penaltového puntíku stojícímu Silvovi, tomu se ale kulatý nesmysl svezl po nártu.
     
    90
    Fotbalisté římského AS už několikrát přežili klinickou velmi krušné okamžiky, ještě nějakou chvíli však musí nerozhodný stav bránit, sudí totiž nastavil čtyři minuty.
     
    90+1
    Po faulu v podání Fazia mělo Porto k dispozici přímý kop, s Herrerovým centrem si ale obrana AS hravě poradila. Do šestnáctky posléze přilétl další balon, tentokráte od Layúna, svým kolegům ale dobrým výběhem pomohl Alisson.
     
    90+2
    Edin Džeko se vydal na útočnou polovinu bez jakékoliv podpory, za své počínání si však i tak zaslouží obrovskou pochvalu. Pošetřil totiž několik cenných vteřinek, navíc si doslova došel pro faul od Pereiry.
     
    90+3
    Jeho příklad posléze následoval Leandro Paredes, Římané mají k dispozici autové vhazování na obranné polovině svého soupeře, pochopitelně se jim už nikam spěchat nechce.
     
    90+4
    Po jasném faulu na Džeka navíc budou svěřenci Luciana Spalettiho v samotném závěru zahrávat volný přímý kop z velice nadějně vypadající pozice. Podaří se jim šokovat domácí hráče i příznivce?
     
    90+5
    Na hřišti se posléze strhla menší strkanice, hlavními aktéry byli Paredes a Pereira. Domácí zadák byl oprávněně potrestán, místo Paredese však sudí Kuipers chybně kartu udělil De Rossimu.
     
    90+5
    A byl to právě Leandro Paredes, kdo si troufl na exekuci přímého kopu zkraje pokutového území. Jeho rána byla ale velice dobře čitelná, Casillas měl ideální výhled a balon nadvakrát dokázal umravnit.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Ihned poté je utkání ukončeno, římské AS si z Portugalska odváží remízu 1:1, která je, vzhledem k průběhu zápasu, ohromě cenná! Ze začátku se pro Spalettiho družinu vše vyvíjelo více než dobře, hosté byli jasně lepším týmem, při nejistém Casillasovi však hned několikrát stála paní Štěstěna. V jednatřicáté minutě už však španělský brankář byl překonán, po rohovém kopu si míč do vlastní sítě nešťastně hlavou srazil Felipe. Moment, který poznamenal zbytek duelu, se odehrál v jednačtyřicáté minutě, když se Thomas Vermaelen po druhé žluté kartě musel předčasně pakovat pod sprchu.

    V druhé půli zapnulo v přesile hrající Porto na vyšší rychlostní stupeň, místy si vytvářelo až neskutečně obrovský tlak. V jednapadesáté minutě už se Draci radovali z vyrovnání, sudí Kuipers jim však oslavy po konzultaci s brankovým kolegou zkazil, nutno ale podotknout, že správně, poněvadž Adrián López zakončoval z metrového ofsajdu. O deset minut později už se ale domácí dočkali, když penaltu s přehledem proměnil André Silva. Další gól proti oslabenému soupeři už ale Nunova družina nevstřelila, do za týden hrané odvety si tak příliš nadějnou pozici nevytvořila.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji Vám dobrou noc! (22:50:58)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 61. Silva (pen.) – 21. Felipe (vla.)

    Karty:   63. André (PRT), 90+5. Pereira (PRT) – 15. Manolas (ASR), 28. Vermaelen (ASR), 56. Strootman (ASR), 60. Emerson (ASR), 90+5. Rossi (ASR)   41. Vermaelen (ASR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
    FC Porto: Casillas – Pereira, Marcano, Felipe, Telles – Danilo, Herrera (C), André (67. Layún) – Otávio (85. Evandro), Adrián (76. Corona), Silva
    Náhradníci: Sá – Neves, Varela, Evandro, Corona, Carlos, Layún

    AS Řím: Alisson – Florenzi (84. Paredes), Manolas, Vermaelen, Jesus – Naingoolan, De Rossi (C), Strootman – Salah (77. Fazio), Džeko, Perotti (44. Emerson)
    Náhradníci: Szczęsny – Paredes, Iturbe, Totti, Fazio, Emerson, El Shaarawy

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko)
    Úterý 23.08.2016
    AS Řím - Porto 0:3

    Branky: 8. Felipe (Otávio), 73. Layún (Herrera), 75. Corona (Herrera)

    Karty:   90+1. Gerson (ASR) – 14. Herrera (PRT), 31. Otávio (PRT), 58. Sérgio Oliveira (PRT), 66. André Silva (PRT)   40. De Rossi (ASR), 51. Emerson (ASR)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 11:3. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:16.
    bahis siteleri