Porto – AS Řím 1:1 (kon.) | Villarreal – Monaco 1:2 (kon.) | Dundalk – Legia 0:2 (kon.)
Ludogorec – Plzeň 2:0 (kon.) | Celtic – Beer Ševa 5:2 (kon.)
konec
FC Porto
1:1 (0:1)
AS Řím
Středa 17.08.2016, 20:45 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Na hřišti se posléze strhla menší strkanice, hlavními aktéry byli Paredes a Pereira. Domácí zadák byl oprávněně potrestán, místo Paredese však sudí Kuipers chybně kartu udělil De Rossimu.
     
    85
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Otávio, přichází Evandro.
     
    84
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Florenzi, přichází Paredes.
     
    77
    Hosté chtějí nerozhodný výsledek udržet za každou cenu. Místo Salaha do hry přichází stoper Federico Fazio.
     
    76
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Adrián, přichází Corona.
    68.
     
    68
    Další rohový kop domácích konečně vyústil v nějaké zajímavé zakončení! Před chvílí příchozí Layún po svém centru posadil balon přesně na hlavu Adriána Lópeze, který se dostal před svého strážce, zacílil ale těsně vedle pravé tyče!
     
    67
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází André, přichází Layún.
     
    63
    André André při návratu do obrany jasně přidržel unikajícího Salaha, tady není o čem diskutovat, žlutá karta je zcela na místě.
    61. SILVA - 1:1
     
    61
    Porto právě vstřelilo branku!
    Nyní už se Porto dokázalo prosadit, vzhledem k průběhu posledních patnácti minut se jedná o naprosto zasloužené vyrovnaní! Penaltu si na starost vzal ANDRÉ SILVA a nutno poznamenat, že ji kopl opravdu mistrovsky, na jeho pumelici k levé tyči neměl Alisson šanci dosáhnout!
     
    60
    Žlutou kartu dostává Emerson (AS Řím).
    60.
     
    60
    Domácí budou zahrávat pokutový kop, po hlavičce v podání Adriána Lópeze totiž Emerson zasáhl balon rukou! Tohle sudí opravdu nemohli přehlédnout.
     
    56
    Fotbalisté AS se konečně mohli alespoň na chvíli podívat na útočnou polovinu, Džeko ale o balon přišel, hrozící nebezpečí posléze musel Strootman zastavit za cenu žlutého kartónku.
    52.
     
    52
    Tohle musí být gól! André André si balon ze vzduchu ideálně zpracoval a poté vymyslel parádní bochánek, po němž balon dopadl přesně na hlavu Andrého Silvy, ten však tváří v tvář Alissonovi branku nepochopitelně minul!
    51.
     
    51
    Neuvěřitelné! Domácí už se radovali z vyrovnávací trefy, oslavy jim ale příliš dlouho nevydrželi. Římané totiž mocně protestovali u hlavního sudího, který se po poradě s brankovým kolegou nakonec rozhodl gól neuznat. Opakovaný záběr potvrdil správnost jeho výroku, Adrián zakončoval z ofsajdu.
     
    44
    Hostující lodivod na hru v oslabení okamžitě reaguje. Ze hry stahuje ofenzivního Perottiho, místo něhož si zahraje zadák Emerson, který v Římě hostuje z brazilského Santosu.
    41. Červená karta po 2. žluté
     
    41
    No, takovouto premiéru v dresu římského AS si Thomas Vermaelen asi nepředstavoval. V souboji se Silvou zvedl nohu až příliš vysoko, dostal žlutou kartu a protože to byla už jeho druhá, musel předčasně zamířit pod sprchu.
     
    28
    Rodící se protiakci Draků musel Thomas Vermaelen jakýmkoliv způsobem zastavit. Nakonec se mu to povedlo, jeho špatně načasovaný skluz mu ale vynesl žlutou kartu.
     
    27
    Nechybělo mnoho a svěřenci trenéra Spalettiho mohli vést už o dva góly! Po Florenziho centru si Casillas opět počínal ohromně nejistě a balon zbytečně vyboxoval jen k Salahovi, kterého ale nadvakrát stačil vychytat. Stále ale musel zůstat v pozoru, následně totiž tvrdě vypálil Naingoolan, i tentokráte ale byl španělský gólman připravený, a napravil tak své předchozí zaváhání!
    23.
     
    23
    Draci měli málem připravenou okamžitou odpověď! Obrana AS nyní nezapracovala tak, jak by měla a nechala až příliš volného prostoru pro Andrého Silvu, jehož ránu stačil Alisson jen tak tak vyrazit před sebe. Na hranici malého vápna se ještě o dorážku pokoušel Otávio, v záklonu ale zacílil vysoko and.
    21. FELIPE - 0:1
     
    21
    AS Řím právě vstřelil branku!
    A z něj se Římané dokázali prosadit, ujímají se tak vedení v tomto utkání a střílí velice důležitý gól na hřišti soupeře! Jednalo se o velice smolnou branku, po Florenziho rohovém kopu balon doputoval až k překvapenému nešťastníkovi FELIPEMU, od něhož se odrazil mimo dosah Casillase až do sítě!
     
    15
    Žlutou kartu dostává Manolas (AS Řím).
    14.
     
    14
    Obrovská šance Římanů! Unikající Džeko se sice nebezpečně hnal do zakončení, oba stopeři Draků jej však stačili uhlídat, balon se kutálel ke Casillasovi, ten jej však nepochopitelně neukryl v náruči, a nabídl tak bosenskému útočníkovi tutovku, Džeko ale trefil pouze na brankové čáře hlídkujícího Tellese!
     
    8
    Dobrá rána, tohle klidně mohlo skončit gólem! Po sérii několika šťastných odrazů si kulatý nesmysl našel cestu ke kopačkám Mohameda Salaha, který jej levačkou hodlal zakroutit na vzdálenější tyč, zamířil ale těsně vedle branky!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 61. Silva (pen.) – 21. Felipe (vla.)

    Karty:   63. André (PRT), 90+5. Pereira (PRT) – 15. Manolas (ASR), 28. Vermaelen (ASR), 56. Strootman (ASR), 60. Emerson (ASR), 90+5. Rossi (ASR)   41. Vermaelen (ASR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
    FC Porto: Casillas – Pereira, Marcano, Felipe, Telles – Danilo, Herrera (C), André (67. Layún) – Otávio (85. Evandro), Adrián (76. Corona), Silva
    Náhradníci: Sá – Neves, Varela, Evandro, Corona, Carlos, Layún

    AS Řím: Alisson – Florenzi (84. Paredes), Manolas, Vermaelen, Jesus – Naingoolan, De Rossi (C), Strootman – Salah (77. Fazio), Džeko, Perotti (44. Emerson)
    Náhradníci: Szczęsny – Paredes, Iturbe, Totti, Fazio, Emerson, El Shaarawy

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko)
    Úterý 23.08.2016
    AS Řím - Porto 0:3

    Branky: 8. Felipe (Otávio), 73. Layún (Herrera), 75. Corona (Herrera)

    Karty:   90+1. Gerson (ASR) – 14. Herrera (PRT), 31. Otávio (PRT), 58. Sérgio Oliveira (PRT), 66. André Silva (PRT)   40. De Rossi (ASR), 51. Emerson (ASR)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 11:3. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:16.
    bahis siteleri