Örebro HK – Pelicans Lahti 2:3 (kon.) | Poprad – Třinec 1:6 (kon.)
konec
Örebro HK
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Pelicans Lahti
sk Čtvrtek 25.08.2016, 16:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Žiadny z nich však nemá takú hlbokú históriu ako Tatranský pohár. Ten je totižto tento rok už 69. v poradí...

    Všetko mohlo byť inak a dnešný hokejový turnaj o Tatranský pohár mohol byť starší, keby boli Košičania vytrvalí v organizovaní svojich týždňov a viac spolupracovali s organizátormi z Tatier. V histórii však "keby" neplatí. Košické týždne postupne stratili na rovnovážnosti, prevalcovali ich podujatia organizované domácimi klubmi, či už to bol na lyžovanie orientovaný Karpatenverein alebo ŠKVT.
    Rok 1929 bol rokom, ktorý potvrdil vo Vysokých Tatrách definitívu kanadskému hokeju. Najprv sa uskutočnil hokejový turnaj o Pohár Palace sanatória Dr. Szontagha v dňoch 29. decembra 1929 až 1. januára 1930. Všeobecne sa tento turnaj považuje za 1. ročník dnešného Tatranského pohára. Podnet k usporiadaniu turnaja je jasný už z názvu, hľadajme teda za ním predovšetkým osobu novinára Ferdinanda Mareka z Bratislavy, Dr. Jána Kubíka, riaditeľa Palace sanatoria dr. Szontagha a predsedu Športového klubu Vysoké Tatry (ŠKVT), ale napr. aj funkcionárov Skiklubu Bratislava. Turnaj bol pre slovenský hokej mimoriadne významný. Po prvý raz sa na súťažnom podujatí stretli tri slovenské mužstvá, pričom pôvodne mali byť štyri, ale Košičania sa na poslednú chvíľu odhlásili. Víťazom turnaja sa stala ŠK Slavia Praha, ktorá je mimochodom jedným z tohtoročných účastníkov.

    Posledných päť víťazov
    64. ročník, 2011, medzinárodný, Kölner Haie (Nemecko)
    65. ročník, 2012, národný, HK Poprad (Slovensko)
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad (Slovensko)
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)

    Trofej pre víťaza Tatranského pohára
    text

    Kto sa môže stať držiteľom trofeje tento rok?
    Jeden zo štvorice:
    HK Poprad (Slovensko)
    Örebro HK (Švédsko)
    Pelicans Lahti (Fínsko)
    HC Oceláři Třinec (Česko)

    Už podľa obsadenia bude Tatranský pohár vo svojom 69. vydaní skvelým hokejovým turnajom. Na turnaji pod Tatrami sme dlho nezaregistrovali tímy, ktoré vystupujú v kvalitných európskych ligách, či už ide o švédsku, fínsku alebo českú najvyššiu súťaž. Tohtoročný turnaj sa odohrá 25. až 27. augusta. Piatkové stretnutie Örebro HK – HC Oceláři Třinec sa odohrá v Spišskej Novej Vsi.

    Kompletný rozpis
    Štvrtok, 25. augusta
    16.00 Örebro HK – Pelicans Lahti
    19.00 HK Poprad – HC Oceláři Třinec
    Piatok 26. augusta
    18.00 HK Poprad – Pelicans Lahti
    18.00 Örebro HK – HC Oceláři Třinec (Spišská Nová Ves)
    Sobota, 27. augusta
    16.00 Pelicans Lahti – HC Oceláři Třinec
    19.00 HK Poprad – Örebro HK

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2016 ste srdečne pozvaní. Vychutnajte si s nami tento druhý najstarší turnaj v Európe a taktiež najstarší turnaj na Slovensku vôbec. Tento ročník je vzhľadom na svoje kvalitné obsadenie špecifický. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemné hokejové popoludnie a vítam vás pri sledovaní úvodného stretnutia 69. ročníka turnaja o Tatranský pohár. Švédsky účastník Örebro HK bude hrať o prvé body s fínskym tímom Pelicans Lahti. Stretnutie sa začína o 16:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Örebro HK
    Švédske mužstvo je medzi slovenskými hokejovými fanúšikmi známe. Nečudo, veď v Örebre pôsobia bratia Hudáčkovci, Libor a Július. Poďme si však trochu bližšie predstaviť mužstvo zo Švédska. Örebro funguje od sezóny 1996/97, v najvyššej švédskej súťaži SHL pôsobí štvrtú sezónu. Medzi najväčší úspech klubu zatiaľ patrí postup z druhej najvyššej súťaže Allsvenskan do Elitserien, neskôr premenovanej na SHL. Örebru sa podarilo Allsvenskan vyhrať aj v sezóne 2011/2012. V minulej sezóne skončilo Örebro po základnej časti na 8. mieste a neskôr vypadlo v osemfinále play-off. Örebro sa v úvode turnaja stretne s fínskym Lahti, neskôr odohrá zápas s Třincom v Spišskej Novej Vsi a turnaj zakončí sobotňajším zápasom s domácim celkom HK Poprad.

    Pelicans Lahti
    Pelicans patria medzi tradičných účastníkov fínskej SM Liigy, pôsobia v nej nepretržite už 18. sezónu. Najväčší úspech dosiahlo Lahti v sezóne 2011/12, keď sa po druhom mieste v základnej časti neskôr stalo vicemajstrami. V minulej sezóne skončili „pelikáni“ po základnej časti na deviatom mieste a neskôr vypadli v štvrťfinále play-off. Pelicans štartujú na turnaji zápasom s Örebrom, následne ich čaká duel s domácim HK Poprad a posledné stretnutie odohrajú s českým Třincom.

    Čaká nás prvý zápas 69. ročníka Tatranského pohára. Fínske a švédske mužstvo zaručuje veľkú hokejovú kvalitu. Máme sa na čo tešiť. Zápas môžete sledovať aj vďaka nášmu prenosu.
    Örebro už trénovalo na popradskom ľade
    Výlet Örebra na Lomnický štít
     
    Úvodné zostavy:

    Örebro HK: Brage (J. Hudáček) – Petersson, Zámorský, Andersson, Lindgren, Ekbom (C), G. Backström, Heinrich, Hellström – Mustonen, Vandell (A), Squers – Weinstock, Haga, L. Hudáček – Olssoon, Liiviik (A), Wiklander – Jellvert, Franzen, Viksten – Gustavsson

    Pelicans Lahti: Voutilainen (Juvonen) – Pietilä, Manelius, Leimu, Blood, Puistola, Lassen, Pöyhönen, Rukajärvi, Hovinen – Kangasniemi, Sopanen, Rekonen, Toivola, Tyrväinen, Björninen, Alanne, Siikonen, Koivisto, Erkinjuntti, Fomin, Vartiainen, Heino, Kivelä, Repo.
     
    Úvodné zostavy:

    Örebro HK: Brage (J. Hudáček) – Petersson, Zámorský, Andersson, Lindgren, Ekbom (C), G. Backström, Heinrich, Hellström – Mustonen, Vandell (A), Squers – Weinstock, Haga, L. Hudáček – Olssoon, Liiviik (A), Wiklander – Jellvert, Franzen, Viksten – Gustavsson

    Pelicans Lahti: Voutilainen (Juvonen) – Pietilä, Manelius, Leimu, Blood, Puistola, Lassen, Pöyhönen, Rukajärvi, Hovinen – Kangasniemi, Sopanen, Rekonen, Toivola, Tyrväinen, Björninen, Alanne, Siikonen, Koivisto, Erkinjuntti, Fomin, Vartiainen, Heino, Kivelä, Repo

    Rozhodca: Orolin – Bednár, Štofančík.
     
    Ako prvý nastupujú na ľad hokejisti Orebro HK v bielych dresoch. Pelicans dnes budú hrať v belasých dresoch.
     
    Pred stretnutím zaznejú štátne hymny Fínska a Švédska.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:40
    Na úvodnom vhadzovaní boli úspešnejší pelikáni z Lahti a podarilo sa im dostať okamžite dopredu. Prvý zákrok si pripísal gólman Brage.
     
    01:15
    Weinstock nahodil puk do útočného pásma a okamžite bol atakovaný protihráčom.
     
    01:46
    K strele z ľavého kruhu sa dostal Manelius. Jeho pokus hráči Orebra zblokovali.
     
    02:10
    Brankára Braga následne vyskúšal strelou spoza hráča aj Miska Siikonen. Jeho pokus z ľavého kruhu skončil na betónoch gólmana švédskeho celku.
     
    03:00
    Vartiainen sa tvrdi zrazil s Viktorom Ekbomom. Hráča Orebra takmer poslal na jeho vlastnú striedačku.
     
    03:53
    Vandell síce prenechal puk na pravom kruhu Squersovi, no ten bol okamžite atakovnaý protihráčom.
     
    04:08
    Perfektná akcia Orebra! Od modrej čiary nebezpečne nahodil puk na bránku Heinrich. Jeho strelu spred brankára Voutilainena šikovne tečoval Vandell a skoro dal gól!
     
    04:53
    Libor Hudáček sa snažil prihrávkou naslepo z vlastnej čiary prihrávať krížom cez stredné pásmo. Nik z jeho spoluhráčov tam nestál.
     
    05:12
    Od začiatku stretnutia bola hra prerušená až v tejto chvíli. Orebro zaznamenalo zakázané uvoľnenie, vhadzuje sa pred Bragom.
    Pohľad na ľadovú plochu počas predzápasového rozkorčuľovania
     
    06:08
    Dvojica hráčov Lahti vymasírovala svojich protihráčov v ich obrannom pásme. Puk však nezískala a Orebro sa môže pokúsiť zaútočiť.
     
    06:54
    Wandell prenechal puk v strednom pásme Gregovi Squersovi, ktorý sa snažil okamžite jedným dotykom posúvať dopredu na Mustonena, no tento ťah mu nevyšiel.
     
    07:17
    Pelicans budú hrať presilovku. Za držanie dostáva dve minúty Mikael Haga.
     
    07:40
    Sebastian Repo šikovne zrýchlil v strednom pásme a nakoniec sa dostal do zakončenia z pravého kruhu. Jeho pokus však Ekbom stečoval na ochrannú sieť.
     
    08:55
    Pelicans Lahti dáva gól!
    Jednoduchá presilovková akcia Lahti sa končí gól! Sopanen nabil na modrej čiare JUHOVI LEIMUOVI, ktorý tvrdým projektilom takmer roztrhal sieť!
    Asistencie: Antti Erkinjuntti, Vili Sopanen.
     
    09:46
    Od začiatku zápasu sa zdajú byť lepším tímom fínski Pelicans, ktorí viackrát prekvapili Brageho. Orebro sa teraz dvakrát za sebou zakázane uvoľnil.
     
    10:12
    Aleksi Rekonen sa dostal k puku v medzikruží a šikovnou strelou preveril Bragovu lapačku, v ktorej napokon švédsky gólman puk nenašiel, puk mu vypadol!
     
    11:18
    Franzen nahodil puk do útočného pásma a následne poň šprintoval Jellvert. Pelicans však dobre zahrali v obrane a nedali Orebru v tejto chvíli šancu presadiť sa.
     
    12:03
    Lahti sa hnalo do útoku, no hráčov v belasých dresoch zastavila modrá čiara. Bol odpískaný ofsajd.
     
    12:37
    Pelicans budú hrať druhú presilovku. Petr Zámorský odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    12:44
    Repo napriahol svoju hokejku na modrej čiare. Jeho následnú strelu príklepom zblokoval súperov obranca.
     
    13:14
    Presilovka pelikánov sa však pomerne rýchlo končí. Hannes Björninen predviedol útočný faul a odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    14:09
    Libor Hudáček sa ocitol v šanci po tom, čo mu puk šikovne pred bránku naservíroval Weinstock. Hudáčkova strela skončilan na brankárovi Voutilainenovi!
     
    14:42
    Vylučuje sa opäť. Za držanie odchádza na dve minúty Ben Blood.
     
    15:24
    K tvrdej strele z hranice ľavého kruhu sa dostal Viksten. Jeho delovka smerovala však iba na súperovu hokejku a následne na zadný mantinel.
     
    16:25
    Aleksi Rekonen z pravej strany síce rozvlnil sieť, ale nakoniec to bola iba bočná, takže žiadnu radosť sme nezaznamenali.
     
    16:51
    Na opačnej strane sa z protiútoku šikovne natlačil Daniel Viksten, ktorý svojou strelou otestoval lapačku gólmana Voutilainena.
     
    17:15
    Pár hráčov oboch tímov sa pustilo do šarvátky, ktorá začala nebezpečným zákrokom Peterssona, ktorý poslal k ľadu Björninena.
     
    17:15
    Vylúčenie v tíme Örebro HK (Petersson – 5 min. + osobný trest do konca zápasu, napadnutie).
    Vylúčenie v tíme Örebro HK (Hellström – 2 min. + 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Pelicans Lahti (Koivisto – 2 min. + 2 min., hrubosť).
     
    18:52
    Repo to nemyslel zle s krížnou prihrávkou na Kangasniemiho k pravému kruhu. Obranca Lahti si ju však nedokázal spracovať.
     
    19:25
    Lahti si šikovne prihrali puk na jeden dotyk. Na konci akcie bol na pravom kruhu Kangasniemi, ktorého strela letela vedľa pravej žrde.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme boli svedkami zaujímavej švédsko-fínskej konfrontácie a videli sme aj dobrý hokej. Lahti vyhráva po prvej tretine 0:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:52
    Od modrej čiary tvrdo vypálil Juha Leimu. Jeho delovka od modrej čiary smerovala na hokejku gólmana Bragu.
     
    21:24
    Z hornej časti ľavého kruhu tvrdo vypálil príklepom Vili Sopanen. Jeho pokus vyrážačkou odrazil gólman Brage.
     
    21:29
    Pelicans budú hrať presilovú hru. Gustav Franzen dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    22:02
    Od modrej čiary šikovne švihom vystrelil Hovinen. Jeho strela skončila na pozornom brankárovi Bragovi.
     
    22:19
    Gustavsson naskočil z trestnej lavice a hokejkou takmer vypichol puk obrancovi Lahti. Našťastie, jeden z pelikánov dokázal ustáť súboj a puk pridržať.
     
    22:57
    Cesta sa otvorila pred Marcusom Weinstockom, ktorý mohol smerovať sám na brankára Voutilainena, no nakoniec urobil na ľavom kruhu spätný pohyb a nešiel k bránke.
     
    23:49
    Po pravom krídle sa až k bránke nebezpečne pretlačil Iikka Kangasniemi, ktorý sa snažil bekhendom prekvapiť Bragu, no nepodarilo sa mu to.
     
    24:31
    Gustavsson síce vybojoval puk v útočnom pásme, no následne nedokázal presne prihrať svojmu spoluhráčovi.
     
    25:10
    Greg Squers získal rýchlosť na ľavom krídle a dostal sa nakoniec až ku kruhu, odkiaľ preveril Voutilainena. Cestu mu rozrážal Zámorský, ale ani on sa k následnej dorážke nedostal.
     
    25:58
    K strele z ľavého kruhu sa dostal Miro Hovinen. Jeho príležitosť gólman Axel Brage zachytil.
     
    26:20
    Kovisto si šikovne ymenil puk s Heinom a dostal sa k strele spomedzi kruhov. Našťastie pre Bragu, strela letela ponad bránku.
     
    26:39
    Pelicans budú hrať presilovú hru. William Lindgren dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    27:25
    Juha Leimu sa snažil tvrdým projektilom napodobniť svoj presilovkový gól z prvej tretiny, no tento raz mu to nevyšlo. Aj kvôli tomu, že jeho spoluhráč stál v bránkovisku.
     
    27:55
    Örebro HK dáva gól!
    Orebro vyrovnáva stav stretnutia mierne kurióznym gólom! Od modrej čiary tvrdo vypálil Andersson a Voutilainenovi puk spadol za chrbát a následne sa od hokejky JOHANA WIKLANDERA odrazil do bránky. Obranca Lahti puk síce upratal, no nestihol ho odstrániť včas!
    Asistencia: Peter Andersson.
     
    28:34
    Lahti mali okamžite šancu na vyornvanie. Z pravého kruhu sympaticky posunul puk k bránke Rekonen a následne sa ho snažil doraziť Erkinjuntti. Brage predviedol výborný zákrok!
     
    28:49
    Na ľade sme opäť videli menšiu šarvátku. Jej hlavnými aktérmi boli Juha Liemu a Alexander Hellström. Trest dostal ešte aj Juhani Tyrväinen za krosček.
     
    30:15
    Mikael Haga sa snažil pretlačiť do zakončenia. Z pravej strany to skúšal, no hráči Lahti mu puk odobrali.
     
    30:47
    Haga šikovnou prihrávkou od zadného mantinelu našiel v predbránkovom priestore Gustava Franzena, ktorý strieľal z prvej. Trafil však iba betóny gólmana Janneho Juvonena!
     
    31:51
    Franzen predviedol svoje šikovné ručičky a pár kľučkami vyzvŕtal dvoch obrancov súpera. Následne aj vystrelil z kruhu, no mieril tesne vedľa.
     
    32:04
    V početnej prevahe budú na dve minúty Pelicans. Daniel Viksten dostáva trest za sekanie.
     
    33:21
    Brankár Brage zasiahol pohotovo lapačkou po strele Anttiho Erkinjunttiho z ľavého kruhu. Strelu napriek mierne zakrytému výhľadu s prehľadom zastavil.
     
    33:57
    Leimu vystrelil od modrej čiary. Jeho delovka bola stečovaná a skončila na ochrannej sieti.
     
    34:12
    Orebro bude hrať v početnej výhode. Juha-Pekka Pietilä dostáva dve minúty za sekanie.
     
    34:57
    Orebru sa nepodarilo usadiť sa v útočnom pásme, preto Vartiainen čo najrýchlejšie odstránil puk z obrannej tretiny.
     
    35:37
    Od modrej čiary nahadzoval puk na bránku Petr Zámorský. Jeho pokus však letel iba vedľa Juvonenovej svätyne.
     
    36:28
    Johan Wiklander sa šikovne z rohu klziska natlačil pred brankára Juvonena a bekhendom zakončil. Gólman pelikánov si bránku opäť postrážil.
     
    37:22
    Tom Vandell sa natlačil k bránke po pravom krídle a následne zakončoval bekhendom. Brankár Juvonen však bezpečne strelu zastavil.
     
    37:22
    Vylúčenie v tíme Pelicans Lahti (Repo – 2 min., držanie).
    Vylúčenie v tíme Örebro HK (Lindgren – 2 min., krosček).
     
    37:38
    Pelicans Lahti dáva gól!
    Lahti sa dostávajú späť do vedenia! Tyrväinen získal puk po chybnej rozohrávke súpera a prihral pred bránku ANTTIMU ERKINJUNTTIMU, ktorý z prvej z tesnej blízkosti vypálil!
    Asistencia: Juhani Tyrväinen.
     
    37:52
    Örebro HK dáva gól!
    S gólmi sa roztrhlo vrece! Orebro okamžite dokázalo odpovedať na vedúci zásah pelikánov! Z pravej strany prišla strela od Zámorského, ktorú následne po vyrazení doklepol do brány PETER ANDERSSON!
    Asistencia: Petr Zámorský.
     
    39:22
    V momente, keď obaja vylúčení hráči naskočili na ľadovú plochu, sa Lahti dopustilo zakázaného uvoľnenia.
     
    39:49
    Hudáček získal puk v strednom pásme a šikovne vyzval k zakončeniu svojho spouhráča Marcusa Weinstocka, ktorý sa dostal k strele z ľavého kruhu, no trafil iba konštrukciu!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry bola na góly sýtejšia. Orebro najprv vyrovnalo v 28. minúte a následne sme o desať minút videli dva rýchle góly. Erkinjuntti sa dlho z gólu neradoval, keďže hneď v nasledujúcej akcii vyrovnal Andersson.
    Tretia tretina sa začne približne o 17:46.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Zámorský poslal z obrannej tretiny puk preč po mantineli. Zakázané uvoľnenie však z toho tentokrát nie je.
     
    41:14
    Hráči Orebra nevenovali veľkú pozornosť Sebastianovi Repovi, ktorý sa neohrozene natlačil po pravom krídle a bekhendom zakončil. Brage podržal svoj tím.
     
    41:24
    Kangasniemi prihral pred bránku Koivistovi, ktorý sa snažil okamžite prepracovať do zakončenia, no obrancovia Orebra mu v tom zabránili.
     
    41:57
    Tentokrát si už Koivisto pripísal strelecký zápis. Zakončoval z medzikružia a Axel Brage bezpečne na hrudi zastavil puk.
     
    42:18
    Tom Vandell vyštartoval dopredu po pravom krídle a z pravého kruhu iba jemne bekhendom nahodil puk na Juvonena. Fínsky brankár s istotou prikryl puk lapačkou.
     
    42:39
    Ihneď po vhadzovaní sa k strele od modrej dostal Miro Hovinen. Jeho pokus švihom brankár Brage s istotou ukryl v lapačke.
     
    43:28
    Ekbom nahadzoval puk na bránku zo stredného pásma. Juvonen nemal problémy a okamžite aj rozohrával.
     
    43:52
    Wiklander šikovne nahodil puk na bránku od modrej čiary. Gólman Juvonen použil tentokrát svoju hokejku.
     
    44:44
    Hráči Lahti sa síce oslobodili, no len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa teda sťahuje pred Juvonena.
     
    45:43
    Hra sa pre zmenu bude sťahovať pred Bragu. Po minúte hry sa zakázaného uvoľnenia dopustili švédski hokejisti.
     
    46:18
    Presilovú hru si zahrá Orebro. Za sekanie dostáva dve minúty Pasi Puistola.
     
    46:46
    Lahti sa zatiaľ bráni úspešne. Druhýkrát sa pelikánom podarilo vyhodiť puk von z obranného pásma.
     
    47:37
    Libor Hudáček sa dostal k zakončeniu z pravého kruhu. Svojou prízemnou svižnou strelou sa snažil prekvapiť Juvonena, no gólman Lahti puk vyrazil betónmi.
     
    48:07
    Rýchly útočný výpad predviedol Juha-Pekka Pietilä, ktorý sa bekhendom ako pravák pretlačil k bránke a vystrelil. Brage strelu zlikvidoval.
     
    48:41
    Najprv od modrej čiary šikovne švihom strieľal Ekbom, no bránku minul. Po následnom rozohratí puku sa k strele od modrej dostal aj Backström, no Juvonen bezpečne zachytil puk v náručí.
     
    49:49
    Björninen prenikol cez dvoch hráčov v strednom pásme, ale cez následnú hradbu tiel na modrej čiare sa mu to už nepodarilo.
     
    50:25
    Repo spomedzi kruhov vystrelil, ale jeho strela smerovala iba na zadný mantinel.
     
    50:59
    Pietilä preveril gólmana Bragu strelou švihom z pravého kruhu. Švédsky brankár puk schoval pod svojím ramenom.
     
    52:01
    Šanca pre Pelicans! Manelius vybojoval puk za bránkou a prihral na ľavý kruh voľnému Kangasniemimu, ktorý sa snažil túto akciu okoreniť ešte krížnou prihrávkou na Henriho Heina, no tento puk už bol skackavý.
     
    52:14
    Presilovku bude hrať Lahti. Joel Mustonen dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    52:25
    Pelicans Lahti dáva gól!
    Ďalšia jednoduchá akcia v podaní fínskych pelikánov! Sopanen krížom prihral na Leimuho na pravý kruh, ktorý vypálil. Bragemu puk vypadol a najpohotovejší bol pred bránkou ALEKSI REKONEN, ktorý dorážkou strelil tretí gól Lahti!
    Asistencie: Juha Leimu, Vili Sopanen.
     
    53:03
    Gustav Franzen naskočil s čerstvými silami zo striedačky a okamžite sa činil. Potiahol puk po ľavom krídle, obtočil sa okolo brány a bekhendom sa snažil prekvapiť Juvonena, ktorý sa nedal.
     
    54:03
    Krásna akcia v podaní Lahti! Vartiainen získal puk na pravom kruhu a ešte stihol šikovnou prihrávkou nájsť pred bránkoviskom Alanneho, ktorý strieľal z prvej. Brage však zasiahol ukážkovo!
     
    55:51
    Miska Siikonen sa šikovne vysunul a natlačil po ľavom krídle. Vystrelil z kruhu, ale jeho prudká strela mierila na pleksisklo.
     
    56:37
    Viksten síce získal puk v obrannej tretine, ale okamžite ho posunul von z pásma až ku brankárovi Juvonenovi.
     
    57:19
    Orebro sa bude brániť vo štvorici. Za podrazenie dostáva dve minúty Greg Squers.
     
    57:27
    Vili Sopanen napriahol svoju hokejku na pravom kruhu, ale jeho delovka bola veľmi nepresná a poslala jeho tím von z pásma.
     
    58:26
    Pekne si vymenili puk pelikáni, no gól to nebol. Siikonen posunul do medzikružia úplne voľnému Kovistovi, ktorý prihral k ľavej žrdi Kangasniemimu, no ten namieril iba do bočnej siete!
     
    59:05
    Od modrej čiary nahodil puk na bránku Erkinjuntti. Jeho pokus Brage vyrazil. Následne bola hra prerušená.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 650 divákov.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine o víťazstve rozhodol Rekonen a Pelicans teda zdolali Orebro 2:3. Určite sme videli zaujímavý zápas plný skvelých hokejových akcií.
    Po zápase ešte nasledujú samostatné nájazdy, kto zvíťazí, môže získať pomocný bod v prípade nerozhodného stavu v tabuľke.
     
    Ako jediný premenil nájazd hráč Orebra Greg Squers, a tak pomocný bod putuje na stranu švédskeho celku.
     
    Najlepší hráči zápasu
    Lahti – Janne Juvonen
    Orebro – Axel Brage

    Ďakujem za pozornosť a dávam do pozornosti, že už o malú chvíľu absolvujú rozkorčuľovanie tímy Popradu a Třinca, ktorí proti sebe nastúpia o 19:00. (18:28:21)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 28. Wiklander (Andersson), 38. Andersson (Zámorský) – 9. Leimu (Sopanen, Erkinjuntti), 38. Erkinjuntti (Tyrväinen), 53. Rekonen (Leimu, Sopanen)


    Örebro HK: Brage (J. Hudáček) – Petersson, Zámorský, Andersson, Lindgren, Ekbom (C), G. Backström, Heinrich, Hellström – Mustonen, Vandell (A), Squers – Weinstock, Haga, L. Hudáček – Olssoon, Liiviik (A), Wiklander – Jellvert, Franzen, Viksten – Gustavsson
    Pelicans Lahti: Juvonen (Voutilainen) – Pietilä, Manelius, Leimu, Blood, Puistola, Lassen, Pöyhönen, Rukajärvi, Hovinen – Kangasniemi, Sopanen, Rekonen, Toivola, Tyrväinen, Björninen, Alanne, Siikonen, Koivisto, Erkinjuntti, Fomin, Vartiainen, Heino, Kivelä, Repo

    Rozhodčí: Orolin – Bednár, Štofančík

    Diváci: 650
    bahis siteleri