Česko – Německo 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Německo
Sobota 17.09.2016, 20:00 • NETZSCH-Arena Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dnes podruhé vás zdravím z německého Selbu, po odpoledním utkání ženských reprezentací do 15 let nás čeká stejný souboj také v kategorii do 18 let. Český národní tým se po včerejší porážce 0:1 s Ruskem tentokrát v roli jednoznačného favorita postaví domácím Němkám.
     
    Pojďme se krátce vrátit ke včerejšímu zápasu dvou tradičních soupeřů. Češky v něm sice prohrály výsledkem 0:1, který je vždycky smolný, ale sborná si vítězství zasloužila. Byla totiž lepším týmem v první a třetí třetině, zatímco naše děvčata v té druhé, kdy měla hodně gólových šancí.

    Bohužel ale nedokázala proměnit ani jednu a rozhodnutí přišlo ve 45. minutě. Nahození obránkyně Provorovové se obloučkem sneslo do růžku branky Karolíny Juřicové, která toho se zakrytým výhledem moc neviděla. Těsný stav 1:0 pak Rusky kontrolovaly až do závěrečné sirény.
    Útočnice Veronika Lorencová hodnotí porážku 0:1 s Ruskem

     
    Čeští trenéři udělali oproti včerejšímu zápasu několik změn. "Obojživelnice" Eliška Vozdecká putuje ve třetí formaci z obrany do útoku, místo ní jde Klára Seroiszková. Anna Kotounová se posunula do prvního obranného páru k Magdě Erbenové, novou dvojici utvoří Adéla Škrdlová s Denisou Pytlíkovou.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Juřicová (Švejdová) – Kotounová, Erbenová, Škrdlová, Pytlíková, Seroiszková, Martinů, Hrdinová, Horáková – Mlýnková, Hymlárová "C", Karlecová – Machalová, Hornická, Dýcková – Kolářová, Zrnová, Vozdecká – S. Halounová, A. Halounová, Lorencová. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Německo: Trosdorffová (Mayová) – Botthofová, Schmitzová, Bärová, Feldmeierová, Amortová, Haiderová, Ottová, Kaiserová, Kubiczeková, Nickischová, Brendelová, Sabusová, Klingerová, Lea Welckeová, Rehderová, Schwambornová, Lilli Welckeová, Krauseová, Fiedlerová, Beckerová.
     
    Soupeři si vyslechli obě státní hymny, pozdravili se na modrých čarách a naše kapitánka Klára Hymlárová si potřásla pravicí s Franziskou Feldmeierovou, stejně jako s německými trenéry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:37
    První ostrou ránu zápasu vyslala od modré čáry Adéla Škrdlová, gólmance však učinila službu blokující obránkyně.
     
    01:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, česká reprezentace brzy ukončila střelecký půst na turnaji a po 74 sekundách otevírá skóre! Němky špatně rozehrály, KATEŘINA ZRNOVÁ jim dokázala puk vypíchnout. Co se jí nepovedlo napoprvé, to dokonala dorážkou střely Elišky Vozdecké – 1:0! Asistence: Eliška Vozdecká, Karolína Hrdinová.
     
    02:55
    Také další střídání našeho týmu bylo velmi dobré, jedna z hokejistek vybruslila před branku, ale zakončovala ještě z ostrého úhlu.
     
    03:27
    První zákrok pro Karolínu Juřicovou, a to po střele z uctivé vzdálenosti. Předtím nám Katka Zrnová znovu ukázala, že do zápasu vlétla pořádně nabuzená a i její druhá akce zaváněla gólem!
     
    04:18
    Luisa Kaiserová uháněla dopředu, jenže Alexandra Halounová kopla do vrtule a na obranné modré čáře ji dohnala.
     
    04:59
    Hornická se rozjela po pravé straně a hledala Nikolu Dýckovou. K té výtečně přistoupila vracející se Němka, Dýcková tak němela nárok.
     
    05:58
    Na ledě je znovu třetí český útok a Němky vyhlašují stav ohrožení. Od modré střílela Zuzana Martinů, bohužel to Eliška Vozdecká měla na teč i dorážku daleko.
     
    06:16
    Vzápětí následuje zakázané uvolnění Německa. Úvod zápasu je z naší strany velmi dobrý.
     
    06:48
    Když zbytek čtvrté formace střídal, dvojčata Halounova se ještě vydala za pukem. Němky se jich chtěly zbavit rychou přihrávkou, ale ta znovu skončila icingem.
     
    07:03
    Hned po vhazování se před gólmanku vydaly Dýcková s Machalovou, k dorážce znovu moc nechybělo.
     
    07:38
    Nikola Dýcková vyjela od levého hrazení před branku, tam jí však Němka v posledním momentu vypíchla puk z hokejky.
     
    08:20
    Úplně zbytečná chyba v české rozehrávce vedla k německé tečované střele, ale jedna z našich bruslí poslala kotouč do rohu.
     
    08:45
    A pak se Němky opět dopustily zakázaného uvolnění, tohle jim tedy zatím nejde.
     
    08:58
    Německá obránkyně nabrala Alexandru Halounovou hokejkou jako vidlemi a poslala ji k ledu, nicméně hra pokračuje.
     
    09:44
    A právě česká útočnice pak v protiútoku střílela od pravého mantinelu. Její sestra stejně jako Veronika Lorencová už dorážku přejely.
     
    10:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po deseti minutách je tady druhý český gól, a byla to nádherná akce! NIKOLA DÝCKOVÁ přejela přes dvě pásma a z mezikruží vystřelila přesně mezi betony Trosdorffové, která šla k ledu pozdě – 2:0! Asistence: Věra Horáková, Karolína Hornická.
     
    10:13
    Hned po buly ve středovém kruhu jsme propadli a Klára Seroiszková (CZE) to musela hasit faulem. Dvě minuty za držení.
     
    10:53
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky svou první přesilovku využívají a dotahují se na rozdíl jediné branky. Parádní pas zpoza branky narýsovala Haiderová FRANZISCE FELDMEIEROVÉ a ta z první zakončila přesně k druhé tyčce – 2:1. Asistence: Celina Haiderová, Christina Schwambornová.
     
    12:28
    Hra se stěhuje ze strany na stranu, česká sestava je znovu pod tlakem. Juřicová vychytala Sabusovou, kotouč pak odklidily její spoluhráčky.
     
    14:13
    Hraje se ve velmi rychlém tempu, Kateřina Zrnová už zase spěchala s odpovědí. První – možná gólovou – střelu zblokovala obránkyně, druhou z úhlu brankářka.
     
    14:53
    České hokejistky se perou v útočné třetině, tentokrát to jsou ony, kdo nedává soupeři chvilku vydechnout.
     
    15:06
    A čtvrtá lajna z toho vytěžila naši první přesilovku. Franziska Brendelová (GER) je vyloučena za hákování.
     
    16:07
    Naše pětice se nedostala ke střele, až vystihla špatnou německou rozehrávku a před Trosdorffovou zůstala Bára Machalová. Gólmanku si rozhýbala, ale pak ji nedokázala překonat!
     
    16:48
    Místo radosti tak mohl přijít smutek. Po velké chybě ujela dopředu Luisa Kaiserová, chtěla Juřicovou nalákat a pak překvapit u bližší tyče, ale naše gólmanka tam nechala levý beton!
     
    17:34
    Německo hraje v plném počtu.
     
    17:39
    Už to vypadalo, že kotouč po střele Alexandry Halounové má gólmanka v moci, a rozhodčí přerušila hru. Lorencová ho pak vyškrábala a dorazila do sítě, nicméně to už samozřejmě nic změnit nemůže. Jenom nechápu, proč je hra vykázána do středního pásma.
     
    18:47
    Juřicová si snadno poradila s pokusem z dálky, ale teď se musíme bránit německé rotaci.
     
    19:24
    Nikola Dýcková nepustila kotouč před branku a vyhodila ho. Němky se však do pásma zase bleskově vrátily.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část zápasu odehrála česká reprezentace bez první formace, pouze obrana měla jedno střídání. Start utkání se nám vydařil a vedli jsme 2:0, jenže pak přišel faul, kontaktní německý gól, a od té doby už jsme oboustranně sledovali celkem nepříjemnou divočinu. Naše děvčata by potřebovala zase dostat hru pod kontrolu.

    Druhá třetina začne přibližně ve 20:43.
     
    Druhá část vypukne o pár minutek později. Zdá se, že rolba není ve správné kondici, led žehlila velmi dlouho. Venku přitom nepanuje zrovna horké počasí.
     
    Hlavní sudí naší kapitánce jasným gestem naznačuje, že by se na ledě dalo plavat. Samozřejmě to není až tak horké.
     
    Tak už jdeme hrát, na ledě je poprvé naše první formace.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Anna Kotounová vyslala dopředu Kláru Hymlárovou. Ta v přečíslení neměla moc místa na nahrávku Mlýnkové, tak střílela sama, ale gólmanka byla na svém místě.
     
    21:40
    Kateřinu Zrnovou poslala k ledu buď boží ruka, nebo hokejka německé soupeřky. Už si tak nějak zvykáme, že se v Selbu proti tvořivějšímu českému týmu v obou kategoriích moc nepíská.
     
    22:34
    Naopak Veronika Lorencová (CZE) odchází k trestoměřičům na dvě minuty za hákování, podruhé jdeme do čtyř.
     
    22:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla fantazie! Nejkrásnější moment celého víkendu je na světě, Češky střílejí třetí gól ve vlastním oslabení, a to zcela zásluhou NATÁLIE MLÝNKOVÉ! Ta po vyhraném buly převzala kotouč, našlápla po pravé straně a pak ještě z kruhu vyslala parádní střelu do bližšího růžku! Naší útočnici viditelně přinesla štěstí nová ozdoba na držadle hokejky a vedeme 3:1. Asistence: Klára Hymlárová.
     
    23:21
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže Němky nakonec využívají i svou druhou přesilovku. Střela Schwambornové se odrazila od zadního mantinelu na hokejku SORSHY SABUSOVÉ, která ho i téměř z nulového úhlu zvládla dorazit do sítě – 3:2.
     
    25:02
    Přejezd Elišky Vozdecké byl označen jako ofsajdový, potom zase chvíli útočily Němky.
     
    26:51
    Čárová rozhodčí neposoudila německé vyhození jako icing, přestože "na čárkách" byla Zuzana Martinů na úrovni dojíždějící soupeřky. V takovém případě se má pískat.
     
    27:25
    Pořadatelská reprezentace se nedokázala osvobodit ze třetiny, naopak od modré čáry střílela Lorencová. Gólmanka puk chytila napoprvé, což bylo před dojíždějící hráčkou klíčové.
     
    27:54
    Jedna ze sester Halounových se dostala až před Trosdorffovou, která levým betonem udržela stav.
     
    28:32
    Němky předvedly ještě hezčí akci, která skončila u Schwambornové. Ta střílela z mezikruží z první, Juřicová také zasahuje.
     
    28:47
    Německo právě vstřelilo branku!
    To je hodně špatné, Němky před polovinou zápasu dotahují dvoubrankové manko a máme vyrovnáno. Kapitánka jejich loňské patnáctky FRANZISKA KLINGEROVÁ přejela modrou čáru a natáhla ke střele, která naší brankářce propadla kolem bližší tyčky do sítě – 3:3. Bez asistence.
     
    30:13
    V české hře je vidět hodně nervozity. Přesto teď mohl odpovědět čtvrtý útok, ale Sandra Halounová marně čekala na spoluhráčku před brankou.
     
    30:57
    Zakázané uvolnění české reprezentace, naše pětka je už hodně unavená. Ještě doplním, možná jste to už poznali sami, že ve druhé třetině tentokrát nehraje naše druhá formace.
     
    31:29
    Pochvala pro čtvrtou lajnu. Ačkoli už byla pořádně vyždímaná, ještě se prala o puk. Teď už je ve středním pásmu hra konečně přerušena.
     
    32:10
    Anna Kotounová na červené čáře důrazně zastavila německou rozehrávku. Čekáme na další zajímavé akce, samozřejmě bychom si je přáli před brankou našich soupeřek.
     
    32:34
    Bohužel to aktuálně vypadá opačně, Kateřina Zrnová (CZE) je totiž vyloučena za držení. Němky zatím obě přesilovky využily.
     
    33:11
    Naše děvčata ovšem toto oslabení začala na výbornou, teď vůbec nepouštějí Němky ke slovu.
     
    33:51
    Německo se málem dostalo do přečíslení, ale Hymlárová se vrátila a puk zase odklidila do bezpečí.
     
    34:24
    Erbenová svými chrániči zblokovala první střelu Brendelové, druhou pak ztlumila na hrudi a vyhazuje.
     
    34:55
    Česká reprezentace je kompletní, od prvního ubráněného oslabení se teď potřebuje odrazit.
     
    35:37
    Eliška Vozdecká už potřebovala střídat, tak poslala dopředu Natálii Mlýnkovou. Ta se však v pásmu neudržela.
     
    36:20
    Naše obrana měla problémy s forčekujícími Němkami. Ani teď se nám vůbec nedaří rozehrávka.
     
    37:04
    A opět. Němky sice nehrozí na naši branku, jenže nám kombinaci velmi úspěšně znemožňují.
     
    37:20
    Až jsme se konečně dostali do útoku. Zrnová hledala spoluhráčku před brankou, nicméně gólmanka kotouč bleskově přikryla.
     
    38:25
    Německá útočnice se za naší brankou natáhla po puku a poslala ho k tyčce, kde dorážela její spoluhráčka. Juřicová však měla beton na svém místě.
     
    39:14
    Čtvrtý útok dlouho nenechal Němky rozehrát, teď už musí z ledu.
     
    39:35
    Natálie Mlýnková vystihla špatnou rozehrávku Německa, ale v poslední chvíli jí skočila pod nohy Schmitzová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část je minulostí. Češky ji začaly skvěle, když krásnou akcí ve vlastním oslabení zvýšila skóre Natálie Mlýnková, jenže Němky stihly ještě do půlky zápasu vyrovnat. Bude to ještě hodně těžký boj, našemu týmu se nedaří.

    Třetí třetina začne přibližně ve 21:31. Nebo později, záleží na kvalitě ledu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupila česká osmnáctka zakázaným uvolněním.
     
    41:10
    Dýcková našla zpoza branky Machalovou, ta posunula Hornické. Česká útočnice ale na puk nedosáhla a pak jí ještě podklouzly brusle.
     
    42:17
    Naše obránkyně už potřebovala střídat a před Juřicovou mířila nehlídaná Brendelová, naštěstí Zuzana Martinů nepustila ani jednu nahrávku.
     
    43:27
    Při přejezdu do útočné třetiny přišla o kotouč Klára Hymlárová a pak také odjela na hráčskou lavici.
     
    44:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak český tým nám chce dokázat, že německé vyrovnání ho nezlomilo. Bereme si zpátky ztracené vedení, a to po další pohledné akci! Ideální přihrávka z rohu našla rozjetou NIKOLU DÝCKOVOU, která dlouhou kličkou posadila gólmanku na led a pak z úhlu zakončila do prázdné klece – 4:3! Asistence: Anna Kotounová, Barbora Machalová.
     
    45:29
    Jen doplním, že Dýcková se trefila dnes podruhé. Teď už je znovu na ledě, podařilo se nám Němky znejistět a zatlačit.
     
    46:11
    K dalšímu střeleckému ohrožení to bohužel nevedlo a hraje se na druhé straně.
     
    46:48
    Hodně krkolomná byla česká rozehrávka. Nakonec jsme to zvládli, ale Němky se zvedají.
     
    47:38
    Ve třetí části "sedí" pro změnu čtvrtá formace, trenéři zkoušejí různé varianty. Tady v Německu na to pochopitelně mají čas a prostor.
     
    48:38
    Nyní nám pomohla čárová rozhodčí, která neuhla německé rozehrávce a u hrazení zastavila kotouč bruslí.
     
    49:08
    Trosdorffová chybovala, když nepřikryla nahození Dýckové. Škoda, že se puk odrazil na druhou stranu, než by potřebovala dojíždějící Hornická.
     
    49:47
    Magda Erbenová si perfektně poradila s nastaveným pozadím Kubiczekové, které bylo podle mě už za hranou pravidel ženského hokeje.
     
    50:46
    A první útok vzápětí vybojoval přesilovku. Mlýnková soupeřku dobře atakovala, Hymlárová ji obrala o puk a Karlecová pak byla faulována. Právě Sarah Kubiczeková (GER) pyká za hákování.
     
    51:20
    Českou pětici zradilo zpracování a sama se vyhání z útočného pásma.
     
    51:38
    O chvíli později už letěl puk do brankoviště rychleji. Nicméně efekt byl podobný.
     
    52:12
    Mezi německými hráčkami zůstalo dost místa, aby se Klára Hymlárová rozjela a přes beky i vypálila. Přestřelila břevno.
     
    52:41
    Tohle už zavánělo gólem! Anna Kotounová nejdřív od modré čáry trefila boční konstrukci, pak si Mlýnková krásně přiťukla s Hymlárovou, ale Trosdorffovou nepřekonala!
     
    53:22
    Německo hraje v plném počtu, škoda že se nám nepodařilo navýšit náskok.
     
    54:02
    Po delší době se nám prezentují Němky. Haidetová sedla střela na levém kruhu pěkně, ale mezi tři tyče nešla.
     
    54:42
    Nikola Dýcková mohla završit hattrick, v přečíslení ji k němu vyzvala Bára Machalová! Naší útočnici ale neposedný kotouč přeskočil hokejku.
     
    55:27
    Vypadá to slušně, český tým už kontroluje hru. Němky ve třetí třetině fyzicky zaostávají, jenom je dorazit!
     
    55:43
    Magda Erbenová napálila ruskou vlajku visící za německou brankou, nicméně bylo to s tečí bránící hráčky.
     
    56:18
    Hlavně si tedy už nesmíme dovolit žádnou chybu. Nyní sledujeme na obou stranách nepřesnosti.
     
    56:41
    Německá přihrávka na modrou čáru byla moc dlouhá, puk šel ven a zase ho máme na hokejkách.
     
    57:10
    No, teď tedy jedna z našich hokejistek "parádně" namazala Lilli Welckeové, ještě že jí puk neposlechl!
     
    57:34
    Anna Kotounová to zkusila od modré čáry, na dorážku čekala Natálie Mlýnková. Nedočkala se.
     
    57:47
    Z německého pohledu to provedla výborně Haiderová. Rychle si nabruslila do třetiny, vysokou střelou ještě ohrozila Juřicovou a vynutila si útočné buly.
     
    57:47
    Oddechový čas pro německou střídačku.
     
    57:47
    Němky to jdou zkusit v šesti bez gólmanky!
     
    57:57
    Nebezpečný kotouč od modré naštěstí českou branku míjí.
     
    58:14
    Juřicová výborně zasahuje proti ráně Schmitzové.
     
    58:36
    Už jsme se vymanili z pásma, ale prozatím nic víc.
     
    58:48
    Další kotouč od modré čáry končí záslujou Juřicové v rohu.
     
    59:05
    Neuvěřitelné! Češky už ujížděly na prázdnou bránu, Schwambornová tak Dýckovou radši faulovala, ale rozhodčí nic!
     
    59:55
    Snad už poslední zákrok Káji Juřicové! Haiderová ji prověřila z mezikruží, ještě jedno buly.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Česko dvougólová Nikola Dýcková a za Německo Franziska Feldmeierová.
     
    Byl to tedy hodně tuhý boj, naštěstí s vítěznou tečkou pro českou osmnáctu, která poráží Německo 4:3. Neodpustím si poznámku, že dneska obě naše kategorie hrály nejen proti hostitelské reprezentaci, ale také proti domácím rozhodčím, které předvedly příšerné výkony!

     
    Pro dnešek je to ode mě ze Selbu všechno. Zítra si přivstaneme na ranní zápas reprezentace do 15 let, která hraje odvetu s Německem už od 8:30. Osmnáctka pak turnaj zakončí v 11:45 bitvou s Rakouskem, které dnes nakoupilo od Rusek debakl 0:12. Hezký zbytek večera, případně hokejové noci. (22:05:26)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Zrnová (Vozdecká, Hrdinová), 11. Dýcková (Horáková, Hornická), 23. Mlýnková (Hymlárová), 45. Dýcková (Kotounová, Machalová) – 11. Feldmeierová (Haiderová, Schwambornová), 24. Sabusová (Schwambornová, Haiderová), 29. Klingerová


    Česko: Juřicová (Švejdová) – Kotounová, Erbenová, Škrdlová, Pytlíková, Seroiszková, Martinů, Hrdinová, Horáková – Mlýnková, Hymlárová "C", Karlecová – Machalová, Hornická, Dýcková – Kolářová, Zrnová, Vozdecká – S. Halounová, A. Halounová, Lorencová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Německo: Trosdorffová (Mayová) – Botthofová, Schmitzová, Bärová, Feldmeierová, Amortová, Haiderová, Ottová, Kaiserová, Kubiczeková, Nickischová, Brendelová, Sabusová, Klingerová, Lea Welckeová, Rehderová, Schwambornová, Lilli Welckeová, Krauseová, Fiedlerová, Beckerová.
    bahis siteleri