Německo – Česko 3:6 (kon.)
konec
Německo
3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
Česko
Neděle 18.09.2016, 08:30 • NETZSCH-Arena Selb • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:30.
     
    Krásné ráno z Německa. Máme před sebou závěrečný den víkendového turnaje v Selbu a čekají nás dva brzké zápasy. Tradičně už ráno vypukne odveta ženské reprezentace do 15 let s domácím výběrem, který včera zdolala po solidním výkonu 5:1.
     
    Národní tým nastupuje v Selbu se 14 hokejistkami, které prožívají svou zápasovou premiéru s lvíčkem na hrudi. Úvodní souboje bývají dost těžké, ale v tomhle měřítku si včera naše děvčata vedla dobře.

    První třetinu ještě doprovázela řada chyb, za stavu 2:1 pro nás měly Němky dvě trestná střílení, ale ani jedno neproměnily. Od druhé části už jsme měli otěže utkání ve svých rukou a vítězství 5:1 bylo naprosto zasloužené.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Wirthová (Dislová) – Badurová, Kohbergová, Heinzová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Harková "A", Raschkeová "C" – Liangová, Millerová, Voigtová, Christofová, Gruchotová "A", Sterziková, Zellnerová, Bartellová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumayer.

    Česko: Hřívová (Dvořáková) – Pejšová "A", Krsová, Kučerová, Chladová, Mudráková, Czerweková, Habartová, Hanzlíková – Čajanová "A", Kaltounková "C", Petřeková – Horáková, Škorpíková, Mazancová – Černá, Nepokojová, Svatošová – Chwastková, Sýkorová, Bartáková. Trenér: Roman Kosina.

    Rozhodčí: Kieferová – Klaffkiová, Männleinová (všechny GER).
     
    Čeští trenéři provedli v sestavě několik změn. Ve druhém útoku nastoupí Tereza Horáková místo Zuzany Černé, ta jde do třetího útoku k Nepokojové a Svatošové. Do druhé obrany zase putuje Lucie Kučerová místo Renaty Mudrákové. A zatímco včerejší duel odchytala Kateřina Dvořáková, dnes čeká reprezentační premiéra Alexandru Hřívovou.
     
    Pojďme Češky, pojďme hrát, pro výhru a pro náš stát! Naše děvčata si naposledy zařvala v brankovišti a za pár okamžiků už můžeme jít na věc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Češky vyhrály buly a v útočném pásmu Petřeková okamžitě hledala Kaltounkovou. Tu Němky před brankou zblokovaly.
     
    00:48
    Česká kapitánka podržela kotouč, když jí spoluhráčky střídaly. Druhá formace se však v pásmu dlouho neudržela.
     
    01:19
    Alexandra Hřívová má za sebou první reprezentační zákrok. Poradila si se střelou Cyruliesové z levého kruhu.
     
    01:31
    Německo právě vstřelilo branku!
    Jenže vzápětí už český tým bohužel kapituluje a vůbec poprvé zde prohrává. Naše hokejistky nechaly mezi kruhy úplně volnou PAULINE GRUCHOTOVOU a když ji z rohu našla Harková, německá útočnice neměla problém přesně zakončit – 1:0. Asistence: Ronja Harková, Nina Christofová.
     
    02:47
    Inkasovaný gól náš tým evidentně zaskočil, nicméně teď už přestěhoval hru na druhou stranu kluziště.
     
    03:39
    Daniela Pejšová bruslila s německou hráčkou, nicméně dlouhá rozehrávka domácích nekončí zakázaným uvolněním.
     
    04:34
    Soupeřka byla těsně u Terezy Czerwekové, ta si ovšem poradila a rozehrála na Danielu Pejšovou. Naše obránkyně vzala puk a přejela dvě pásma, aby střelou do lapačky WIrthové zařídila útočné buly.
     
    05:08
    Kristýna Kaltounková se krásnou stahovačkou protáhla do samostatného nájezdu, střílela nahoru, ale Wirthová ramenem vyškrábla puk nad branku!
     
    05:25
    Au, tohle mohlo bolet. Pejšová se u mantinelu srazila s Ronjou Harkovou, která se držela za hlavu. Naštěstí na střídačku brzy odjela po svých.
     
    06:15
    Pokus Fuchsové byl asi dvakrát tečovaný a projel dva metry vedle české klece.
     
    06:48
    Nikol Nepokojová dobře věděla, že zkrátka za žádnou cenu nesmí pustit kotouč před branku. A to i splnila.
     
    07:15
    Domácí tým střílel z pravého kruhu, kotouč přeletěl naši gólmanku i s její klecí.
     
    07:33
    Na druhé straně Zuzana Černá donutila domácí brankářku přerušit hru.
     
    08:00
    Kohbergová zblokovala pokus Sáry Čajanové. V úvodu se nám příliš nedaří, je to boj.
     
    08:38
    Německý kotouč letí na zakázané uvolnění, vhazuje se po pravé ruce Anastasie Wirthové.
     
    09:15
    Patricie Škorpíková si v rozehrávce nevšimla kotouče pod svými bruslemi. Jakmile ho našla, přenechala černou gumu spoluhráčce a mezitím si tělem počíhala na dojíždějící německou hráčku.
     
    09:54
    Kaiserová nemířila z pravé strany přesně, puk se od zadního mantinelu odrazil do vlastnictví Alexandry Hřívové.
     
    10:35
    Další dva zákroky naší gólmanky. Po prvním chybělo Němkám málo k dorážce! Napodruhé už jen zkontrolovala nahození ze středního pásma.
     
    11:04
    Když nevíš co s pukem, vem ho a ujeď. Asi to je motto Kristýny Kaltounkové, její slalom skončil těsně před brankářkou. Škoda.
     
    11:45
    Mazancová se Škorpíkovou připravily puk Denise Habartové. Její střela od modré čáry byla tečována nad branku.
     
    12:12
    Další zakázané uvolnění Německa.
     
    12:45
    Třetí formace si nabruslila do pásma, Černá přenechala Nepokojové a její nahození tečovala Svatošová. Byla to však hodně těžká pozice.
     
    13:15
    Další nepříjemnou srážku u hrazení odnesla tentokrát Kristýna Kaltounková. I ona se po chvilce zvedla a bude moci pokračovat ve hře.
     
    13:49
    Česká kapitánka pak v další akci přišla o kotouč mezi kruhy.
     
    14:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ se po střetu rychle oklepala, protáhla si střídání a zakončila ho moc pěkným gólem! Němky těžko stačily jejím rozjetým nohám a když si prohodila puk pod bruslemi poslední soupeřky, zakončila z čárek ideálně do vinglu – 1:1! Bez asistence.
     
    15:15
    Hodně nepříjemný kotouč letěl na Sašu Hřívovou. Těsně před ní totiž poskočil, ale naše gólmanka si povyjela a zvládla to na výbornou.
     
    15:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další bleskový šachmat v podání naší elitní formace znamená, že během minuty a půl otáčíme skóre! Kristýna Kaltounková viděla před brankou volnou SÁRU ČAJANOVOU, a tak vystřelila. Wirthová vyrazila puk přímo před sebe a zlínská útočnice ho okamžitě dorazila na místo určení – 1:2! Asistence: Kristýna Kaltounková, Vanda Krsová.
     
    16:58
    Němky ovšem stále hrají to své, dobře napadají naši rozehrávku a musíme dávat velký pozor.
     
    17:31
    Kaltounková s Čajanovou vezly v přečíslení další gól, ale střelu druhé jmenované nadzvedla německá obránkyně nad branku!
     
    18:04
    Vandě Krsové lehla Němka do střely, to byl parádní a obětavý zákrok. Kotouč vzala Kaltounková a zkoušela najít místo v růžku, jenže minula.
     
    18:26
    Máme tu první oslabení českého týmu, který se musel rychle vracet dozadu. Daniela Pejšová (CZE) je vyloučena za hru tělem.
     
    19:05
    Tereza Mazancová je v oslabení pro soupeřky opravdu nepříjemnou přítěží, to mi věřte. Teď krásně vypíchla kotouč, zajela s ním do útoku a tam ještě pěknou dobu motala Němkám hlavu.
     
    19:55
    Fantastické oslabení českého týmu, Němky od vhazování nepustil na naši polovinu. Skvělá práce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část se české patnáctce příliš nepovedla. Od druhé minuty prohrávala, pak se ztěžka dostávala do správného tempa. Nicméně první formace, která má jasnou roli táhnout náš tým, dvěma góly v 15. a 16. minutě otočila skóre a pro naši psychiku už to bude o kus lepší. Věřme, že vedení naše hokejistky povzbudí k aktivnější a přesnější hře.

    Druhá třetina začne přibližně v 9:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    A i zbytek oslabení dohráváme nesmírně aktivně. Kaltounková si klepla o puk Čajanové, z pravého kruhu pak vyslala hodně slušnou střelu, kterou musela Wirthová krotit.
     
    20:41
    Česká reprezentace hraje v plném počtu.
     
    21:20
    Alexandra Hřívová si povyskočila proti pokusu Gruchotové a puk schovala do lapačky.
     
    22:09
    Od hrazení posílala Kaltounková puk Petřekové, nebyl však úplně přesný.
     
    22:31
    Kaltounková se zase protáhla kolem zkoprnělé Němky, jenže puk jí při střele sklouzl a gólmanku trefila do betonů. Petřeková pak skákavý kotouč při dorážce minula.
     
    22:41
    Německo právě vstřelilo branku!
    Místo třetího českého gólu je tu německé vyrovnání. Střela Raschkeové se před brankovištěm odrazila zpět na levou stranu, Alexandra Hřívová se už přesouvala na druhou. Tím pádem už se marně natahovala po dorážce, kterou zařídila LEA ZELLNEROVÁ – 2:2. Asistence: Fine Raschkeová, Sabina Kaiserová.
     
    23:49
    Českému týmu vzápětí pomohla tyčka! Trefila ji Sterziková, která po chybě obrany ujížděla na Hřívovou úplně sama.
     
    24:42
    Na druhé straně zase přišlo přečíslení první formace, jenže Kaltounková svou střelou míjí.
     
    25:58
    A vzápětí i druhý útok ujel dopředu, Tereza Mazancová se krásně vyhla soupeřce a stačila si přehodit puk na forhend. Wirthová ho vyškrábla vedle.
     
    26:44
    Přes obránce střílela Zuzana Černá. Wirthová vyrazila kotouč do strany, naše útočnice ho chtěla dorazit, jenže z nulového úhlu už to opravdu nešlo.
     
    27:06
    Kristýna Kaltounková (CZE) se při dojíždění kotouče v útočném pásmu údajně provinila držením protihráčky. Je pravda, že ji trochu vyvedla z míry.
     
    27:57
    Sára Čajanová pěknou střelou z levého kruhu těsně míjí, v protiútoku pak byla Lilli Welckeová. Hřívová se proti ní skvěle přesunula a levým betonem nepustila puk za záda!
     
    29:12
    Mazancová se spoluhráčkami se postaraly o ušetření cenných vteřinek, a to už je český tým kompletní.
     
    29:33
    Kaltounková se po návratu z trestné lavice zapojila do hry. Její kličkovaná končí na tyčce německé branky!
     
    30:00
    Německo právě vstřelilo branku!
    Přesně v půlce základní hrací doby Němky bohužel otáčejí zápas. Česká sestava nechala za svými zády PAULINE GRUCHOTOVOU, která se nenechala dojet obránkyní a pak vyslala přesnou střelu, na kterou Hřívová nedosáhla – 3:2. Asistence: Fine Raschkeová.
     
    31:13
    V polovině utkání dochází na české straně k tradiční obměně sestavy, třetí formace zůstává na střídačce a do hry jde čtvrtá.
     
    31:57
    A právě náš čtvrtý útok hned Němky parádně zatlačil a mohl z toho být gól! Chwastková se krásně vyhla soupeřkám, vypálila a její střelu dorážela Bartáková. Roztaženou gólmanu však nepřekonala!
     
    32:20
    Kaltounková se dvakrát snažila vyhrát útočné buly dopředu. Poprvé jí to vyšlo a Němky musely zblokovat puk do ochranné sítě, podruhé už ne a naopak německé vyhození zastavila pozorná Hřívová.
     
    32:59
    Ještě že tak, Daniela Pejšová v posledním momentu vypíchla puk Welckeové.
     
    33:36
    Velmi dobré střídání předvedl druhý útok. Nejdřív se Mazancová natlačila do brankoviště, pak přišla další střela a na dorážku čekala Tereza Horáková. Německá gólmanka teď předvádí skvělé zákroky!
     
    34:17
    A zase Tereza Mazancová, Němky sotva stíhají její pohyb. Všechno skončilo až zakázaným uvolněním.
     
    34:48
    Čtvrtý útok se své šance chopil parádně! Chwastková v přečíslení nabídla puk Karolíně Sýkorové, její střelu má Wirthová v lapačce.
     
    35:37
    V tuhém boji o kotouč byl první útok, nakonec se mu nepodařilo protlačit do šance a přichází o pásmo.
     
    36:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Za aktivitu od třetího německého gólu jsme si rozhodně zasloužili vyrovnat, a je to skutečně tady! Tereza Horáková si v rohu vyměnila puk s Kristýnou Kaltounkovou, která s ním vybruslila do mezikruží. Tam byla zadržena, ovšem černou pryž si vzala TEREZA MAZANCOVÁ a vystřelila. Wirthová měla v klíčovém momentu střelu schovanou, a tak ani nešla do zákroku a po kotouči se jen ohlédla – 3:3! Asistence: Kristýna Kaltounková.
     
    36:53
    Němky se ale zvedají, po nahození na Hřívovou se perou o další pozice.
     
    37:32
    Pro čtvrtou formaci jednoznačně zase bravo, bravo! Sýkorová nejdřív z dobré pozice minula branku, pak se ještě do brankoviště tlačila Bartáková, ale k dorážce už se nedostala.
     
    38:13
    Krsová s Pejšovou stihly dojet hrozící německé nebezpečí, ale aktuálně vidíme ve hře dost nepřesností.
     
    38:49
    Němky měly v rohu velké problémy se Sárou Čajanovou, nicméně vyloučením končí až následný souboj. Na trestnou putuje opět Kristýna Kaltounková (CZE), která soupeřku odstavila tělem.
     
    39:21
    Kotouč letí přes všechny čáry, úvod oslabení Češky zvládají velmi dobře.
     
    39:53
    Sýkorová u mantinelu zvládla stínovat Němku, Denisa Habartová pak uklidila puk do bezpečí. Výtečné oslabení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rozpaky v české hře po přestávce pokračovaly a Němky do půlky třetiny obrátily skóre. Pak se ale náš výběr zase zvedl a posledních deset minut bylo lepších. Hru oživila čtvrtá formace, která měla prakticky v každém střídání šanci. Vyrovnání přišlo ve 37. minutě z hole Terezy Mazancové.

    Třetí třetina začne přibližně v 10:00.
     
    Na ledě zase zůstaly bazénky, takže si na buly ještě chvíli počkáme.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Třetinu znovu zahajujeme v oslabení. Čajanová s Nepokojovou drží Němky v jejich pásmu.
     
    40:52
    Welckeová z dálky minula českou svatyni a náš celek hraje v plném počtu.
     
    41:13
    Patricie Škorpíková se natlačila až před gólmanku, ta měla proti jejímu bekhendu levý beton na místě.
     
    42:01
    Parádní průnik předvedla Barbora Bartáková, naše nejmenší hokejistka v poli, a Wirthová musela znovu zasahovat.
     
    43:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vedeme! Čeští trenéři měli šťastnou ruku s obměnou sestavy, neboť do prvního útoku postavili na třetí část místo Petřekové Nepokojovou. Jakmile Kristýna Kaltounková obkroužila brankoviště, právě NIKOL NEPOKOJOVÁ před ním zůstala úplně sama a okamžitě zakončila do sítě, což pro ni znamená první reprezentační gól – 3:4! Asistence: Kristýna Kaltounková, Sára Čajanová.
     
    43:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Elitní formace zůtala po gólu na ledě a ani ne za půl minuty přidává pátou trefu! Kapitánka KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ to vzala na sebe a akci zakončila z hrany levého kruhu střelou do víka – 3:5! Asistence: Sára Čajanová.
     
    44:17
    Musíme si však dát pozor na německou přesilovku. Lucie Kučerová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    45:02
    Znovu sledujeme vynikající české oslabení, které mohla Kaltounková okořenit hattrickem. Před gólmankou jí však Němky tísnily a kotouč neprostrčila mezi betony.
     
    46:22
    České oslabení je minulostí a vypadalo jako přesilovka! Kristýna Kaltounková si na ledě dál dělala, co chtěla, ale ani další samostatný nájezd gólem nekončí. Pak ještě po nádherné kličce pálila Pejšová, ovšem Wirthová zasahuje.
     
    47:13
    Tvrdý zákrok německé kapitánky Raschkeové na Patricii Škorpíkovou byl jakýkoli, jenom ne čistý. Přesilovka z toho není, Škorpíková se na střídačce za dvě minutky oklepe.
     
    48:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Třetí třetina je plně pod kontrolou českého týmu, který vede už o tři branky. A to díky další dvougólové střelkyni. Dnes už pošesté u toho byla Kristýna Kaltounková, která od zadního mantinelu ideálně vyzvala NIKOL NEPOKOJOVOU, a ta z první zakončila mezi betony. Výborně – 3:6! Asistence: Kristýna Kaltounková, Sára Čajanová.
     
    48:45
    Německá střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    49:53
    Nyní se o puk bojuje spíše na české polovině. Z Němek tam byla vlasatá Lilli Welckeová, jejíž sestra z tribuny zápas natáčí na kameru.
     
    50:41
    Poprvé ve třetí části musela Alexandra Hřívová předvést těžký zákrok. Před brankovištěm totiž zůstala Voigtová, střílela z první, ale naše gólmanka puk nepustila!
     
    51:50
    Nikol Nepokojové se před brankou líbí. Teď čekala, zda na ni projde kotouč od Vandy Krsové, ale neprošel. Pak se ještě na brankovišti prala Kristýna Kaltounková, ale to už měla gólmanka puk ve své moci. Rozhodčí naší kapitánce domlouvá.
     
    51:55
    Škorpíková vyhrála buly na Terezu Mazancovou, tohle byla parádní hokejová akce, bohužel Mazancová svou ranou o fous minula.
     
    52:42
    Další česká šance. Škorpíková nastavila tělo proti německé střele, vzala puk a ujela do přečíslení. To se rozhodla řešit sama, jenže Wirthová měla lapačku na místě.
     
    53:06
    Před modrým půlkruhem se rvala Bartáková, přichází další vhazování. Pevně věřím, že koncovku zápasu už zvládneme bez potíží.
     
    53:45
    Situaci dvě na jednu si tentokrát vypracoval první útok. Kaltounková nakonec mířila na Čajanovou, pas ale zastavila německá obránkyně.
     
    54:45
    Zatímco na přesilovou hru celý zápas čekáme marně, dočkali jsme se pátého oslabení. Patricie Škorpíková (CZE) pyká za podražení.
     
    55:29
    Nepokojová zblokovala německou rozehrávku přímo ke Karolíně Sýkorové. Ta už byla ve velkém úhlu, přesto snad trefila břevno!
     
    55:59
    A také další čtveřice nepouští Němky z jejich pásma. Zní to skoro až absurdně, ale je to tak!
     
    56:27
    Kaltounková zblízka Wirthovou nepřekonala, ani Mazancová pak nepropasírovala kotouč za čáru.
     
    56:43
    Saša Hřívová taky ještě nemá odpracováno. Že dává pozor, byť dlouhé minuty chladne v brankovišti, prokázala proti střelám Bartellové s Welckeovou.
     
    57:32
    Česká reprezentace je už chvilku v plném počtu, Němky se ještě snaží o korekci stavu.
     
    58:07
    Po obranném bloku se Češky navezly do německého pásma a posléze i brankoviště. První trojka byla před gólmankou hodně dotěrná, bohužel bez efektu.
     
    58:11
    Po vyhraném vhazování zůstala před Wirthovou volná Kaltounková. Ale brankářka skvěle zasáhla ramenem.
     
    58:52
    Sebevědomí je asi to poslední, co by scházelo obránkyni Daniele Pejšové. Vzala puk na modré, prokličkovala s ním až mezi kruhy, ovšem střílela jen doprostřed branky.
     
    59:53
    Teď musím říct, že oba týmy střídaly celkem rozpačitě. Zatímco Češky to zvládly, německých hráček skutečně zůstalo na ledě šest, aniž by si toho všimly. Naše první přesilovka zápasu potrvá jen sedm sekund, trest odsedí Amelie Cyruliesová (GER).
     
    Konec zápasu.

     
    Nejlepší českou hráčkou byla vyhlášena kapitánka Kristýna Kaltounková, která byla u všech šesti gólů. Dva sama dala a další čtyři připravila první nahrávkou.
     
    Třetí třetina druhé bitvy už se našim hokejistkám do 15 let povedla, předvedla v ní hru, kterou umí. Třemi góly tak rozhodly o svém vítězství 6:3 a navázaly na včerejší výhru 5:1.

    Výběr s většinou nováčků si ale ještě bude sedat, na tom není nic překvapivého. Odvetný dvojduel přijde na řadu začátkem listopadu ve Varnsdorfu.
     
    Od 11:45 nás ještě v Selbu čeká závěrečný duel české osmnáctky proti Rakousku, za chvíli se s vámi těším na počtenou. (10:46:42)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Gruchotová (Harková, Christofová), 23. Zellnerová (Raschkeová, Kaiserová), 30. Gruchotová (Raschkeová) – 15. Kaltounková, 16. Čajanová (Kaltounková, Krsová), 37. Mazancová (Kaltounková), 44. Nepokojová (Kaltounková, Čajanová), 44. Kaltounková (Čajanová), 49. Nepokojová (Kaltounková, Čajanová)


    Německo: Wirthová (Dislová) – Badurová, Kohbergová, Heinzová, Cyruliesová, Mayerová, Fuchsová, Harková "A", Raschkeová "C" – Liangová, Lilli Welckeová, Millerová, Voigtová, Christofová, Gruchotová "A", Sterziková, Zellnerová, Bartellová, Kaiserová. Trenér: Florian Neumayer.
    Česko: Hřívová (Dvořáková) – Pejšová "A", Krsová, Kučerová, Chladová, Mudráková, Czerweková, Habartová, Hanzlíková – Čajanová "A", Kaltounková "C", Petřeková – Horáková, Škorpíková, Mazancová – Černá, Nepokojová, Svatošová – Chwastková, Sýkorová, Bartáková. Trenér: Roman Kosina.

    Rozhodčí: Kieferová – Klaffkiová, Männleinová (všechny GER).
    bahis siteleri