Finsko – Švédsko 0:2 (kon.) | Kanada – USA 4:2 (kon.) | Tým Severní Ameriky – Švédsko 4:3 (po pr.)
konec
Kanada
4:2 (3:1, 1:0, 0:1)
USA
Středa 21.09.2016, 02:00 • Air Canada Centre, Toronto • Světový pohár • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Quick uhání na střídačku a Američané to zkouší s šesti hráči v poli.
    57:32 T. J. Oshie - 4:2
     
    57:28
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se dočkali snížení a nutno dodat, že zaslouženě. Po velkém závaru na brankovišti se kotouč odrazil do branky. Za střelce branky je označen T.J. Oshie. Asistence: James van Riemsdyk, Joe Pavelski.
    55:29 Také Max Pacioretty (USA) trefil jen tyč!
     
    55:29
    A znovu tyčka! Price nepředvedl jistý zákrok, kotouč mu po střele Paciorettyho vypadl z lapačky, ale ten narazil na levou tyč. Price si ve třetí třetině postavil branku ukázkově.
    54:42 Konstrukce Priceovy brány orazítkována také Byfuglienem (USA)
     
    54:42
    A za Pricem znovu zvoněla tyčka! Tu tentokrát napálil Byfuglien, který pálil zápěstím z levého kruhu. Američané mají i dnes hodně smůly.
     
    52:57
    Tohle Price neudělal dobře. Brankář Kanady zastavil střelu Wheelera, posléze ale odpálil kotouč do hlediště a Američané budou hrát přesilovou hru. Trest odsedí Perry.
    51:09 Další tyčku v utkání rozezněl Derek Stepan (USA)
     
    51:09
    Američané byli blízko snížení! Stepan se dokázal prodrat po pravém křídle do zakončení a z kruhu napálil kotouč do břevna.
     
    43:00
    Doughtyho střela z pravé kruhu se odrazila od Quicka přesně na hůl Tavarese, který z levého kruhu zamířil do tyče!
     
    41:05
    Pacioretty dohrál u mantinelu velmi tvrdě Couturea a dostává dvě minuty za vražení na hrazení. Poté se strhla na ledě menší potyčka.
     
    34:54
    Velká nepříjemnost pro USA! Johnson špatně vyhodil kotouč, který přeletěl mantinel a skončil v hledišti. Jsou z toho dvě trestné minuty a přesilová hra pro Kanadu.
    28:50 Patrice BERGERON - 4:1
     
    28:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané po ubráněném oslabení slaví čtvrtou branku v síti Quicka. Tavares z levé strany nahodil kotouč do brankoviště, kde se od bruslí McDonagha a PATRICE BERGERONA odrazil do sítě. Asistence: John Tavares, Alex Pietrangelo.
     
    26:22
    Američané si zahrají přesilovou hru. Za zdržování hry odchází na trestnou lavici Bergeron. Zdramatizují Američané utkání?
    26:00 Erik Johnson (USA) trefil tyč Priceovy brány
     
    26:00
    Kane z pravé strany uvolnil na protějším kruhu Johnsona, jehož následný pokus orazítkoval bližší tyčku! Price měl nyní štěstí.
     
    18:47
    Přesilová hra Kanady však netrvala dlouho. Perry v rohu kluziště podrazil McDonagha a je vyloučen na dvě minuty. Čeká nás hra ve čtyřech.
     
    18:15
    Abdelkader je za svůj počin potrestán dvěmi minutami. Kanada si tedy zahraje první přesilovou hru tohoto utkání.
    12:33 Tyč po ráně Brada Marchanda (CAN)
     
    12:33
    A Quicka nyní zachránila tyčka! Příliš prostoru v útočném pásmu dostal Marchand, jenž razantní ránou trefil brankovou konstrukci.
    12:07 Matt DUCHENE - 3:1
     
    12:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovská chyba americké obrany. Pacioretty nedokázal vyhodit kotouč z obranné třetiny, když se od jednoho z napadajících hráčů odrazil na MATTA DUCHENEA, který tváří v tvář překonal Quicka střelou mezi betony! Asistence: Brent Burns.
    08:00 Bekhendovou kličku Marchanda (CAN) zneškodnil Quick (USA)
     
    08:00
    Velká šance Kanady! Crosby dokázal mezi kruhy najít Marchanda, který si zpracoval kotouč a šel do bekhendové kličky. Quick svého soka parádně vybruslil a ránu zastavil svým ramenem.
     
    06:05
    John Tortorella si ovšem bere trenérskou výzvu a žádá přezkoumání této branky. Zůstane tento gól v platnosti?
    06:05 Corey PERRY - 2:1
     
    06:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadští hokejisté během krátké chvíle otáčí vývoj utkání! Couture od pravého mantinelu nahodil kotouč na branku, Quick však tento pokus vyrazil před sebe, kde se od COREYHO PERRYHO odrazil do branky. Asistence: Logan Couture, Jonathan Toews.
    05:51 Matt DUCHENE - 1:1
     
    05:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat! Vlasicova střela od modré čáry nebyla přesná, kotouč se však od zadního mantinelu vrátil před branku, kde byl MATT DUCHENE a pohotově nasměroval kotouč do branky. Asistence: Marc-Édouard Vlasic, Joe Thornton.
    04:21 Ryan MCDONAGH - 0:1
     
    04:21
    USA právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok USA končí úvodní brankou! RYAN MCDONAGH byl velice důrazný na brankovišti a dokázal z dorážky překonat Price. Američané tedy jdou do důležitého vedení. Asistence: Derek Stepan, Patrick Kane.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 6. Duchene (Vlasic, Thornton), 7. Perry (Couture, Toews), 13. Duchene (Burns), 29. Bergeron (Tavares, Pietrangelo) – 5. McDonagh (Stepan, Kane), 58. Oshie (van Riemsdyk, Pavelski)


    Kanada: Price (Crawford) – Weber, Vlasic, Doughty, Bouwmeester, Burns, Pietrangelo – Bergeron, Crosby (C), Marchand – Stamkos, Getzlaf, Tavares – Perry, Toews, Couture – Duchene, O'Reilly, Thornton.
    USA: Quick (Bishop) – Carlson, McDonagh, Niskanen, Suter, Byfuglien, E. Johnson – Oshie, Pavelski (C), van Riemsdyk – Kane, Stepan, Abdelkader – Wheeler, Kesler, Parise – Palmieri, Backes, Pacioretty.

    Rozhodčí: McCauley, Furlatt – Heyer, Cormier

    Diváci: 19 106
    bahis siteleri