Teplice – Liberec 3:0 (kon.) | Dukla Praha – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Jihlava 1:5 (kon.)
konec
FK Teplice
3:0 (1:0)
FC Slovan Liberec
Neděle 02.10.2016, 10:30 • 1.FC Dubí-Pozorka • Juniorská liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Teplice v neděli dopoledne přivítají na svém hřišti v souboji dvou celků s velkými výkyvy ve formě Slovan Liberec, proti kterému se budou snažit navázat na sérii tří vítězství v řadě, během nichž vždy vstřelily minimálně tři branky. Liberec doma smetl vysoko 5:0 Slavii Praha, jenže poté těsně nestačil na Karvinou.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Švejda – Svoboda, Batryn (C), Softič, Žitný, Soungole, Bílek, Martirosyan, Šup, Hasil, Richter.
    Náhradníci: Berešík, Švejda, Tesař, Hruštinec, Němeček. Trenér: Jakub Pekař.

    FC Slovan Liberec: Franc – Heppner, Šustr (C), Blažek, Bláha – Nitrianský, Doležal, Da Silva, Šulc – Micovčák, Lesniak.
    Náhradníci: Konečný – Pospíšil, Boloca, Barac, Prokš, Kazda, Dudek. Trenér: Pavel Čapek.

    Rozhodčí: Milan Matějček. Asistenti: Dušan Pospíšil, Jaroslav Kubr.
     
    Hráči obou týmů právě přichází na hrací plochu a do začátku utkání Juniorské ligy mezi Teplicemi a Libercem zbývá jen několik málo okamžiků.
    Fotbalisté Teplic a Liberce během tradičního podání rukou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Teplice obstaraly výkop zápasu a jako první se mohou vydat směrem vpřed.
     
    2
    Michal Bílek si na levém křídle naběhl na pěknou kolmou přihrávku a poté poslal do šestnáctky centr, který hosté odvrátili, jenže pouze k jednomu z domácích hráčů. Jeho následný volej ovšem zamířil vysoko nad. Div, že nepovalil strom.
     
    3
    Oba dva týmy se v rychlém sledu pokusily prosadit po pravém křídle, ani jeden ovšem nic kloudného nevymyslel a míč skončil v zámezí.
     
    4
    Fotbalisté Liberce nikam nespěchali a kombinovali na vlastní polovině hřiště do doby, než se nepřesným kolmým pasem vpřed podél pravé postranní čáry prezentoval Ondřej Bláha.
     
    4
    Jan Franc musel rychle vyběhnout ze své brány, aby míč před jedním z protihráčů těsně za hranicí pokutového územím urval do bezpečí.
     
    5
    Slovan dobře kombinoval na pravém křídle v blízkosti rohového praporku a hledal prostor pro centr, hosté se ale rozhodli pro kolmou přihrávku do šestnáctky, která zamířila do území nikoho.
     
    6
    Wesley Da Silva se na pravém křídle na brankové čáře pěkně prohnal kolem svého strážce a na přední tyč posílal střílený přízemní centr, který domácí dokázali odvrátit.
     
    7
    Liberec si začíná vytvářet územní převahu, zatímco hráčům Teplic se nedaří přesně kombinovat a zbytečnými kolmými přihrávkami se zbavují rychle míče.
     
    8
    Samozřejmě, že kdyby kolmé přihrávky domácího celku měly myšlenku a byly přesné, tak by to bylo skvělé, jenže ony směřují v drtivé většině případů pouze do území, kde není vůbec nikdo.
     
    9
    Ondřej Bláha na pravém křídle nedosáhl na příliš prudkou kolmou přihrávku svého spoluhráče a Teplice mohly vhazovat.
     
    9
    Wesley Da Silva se před pár okamžiky mohl po špatné rozehrávce jednoho ze středních obránců Teplic řítit do samostatného úniku, jenže po pěkné kolmé přihrávce svého spoluhráče ve skluzu byl pokryt a brankář Radim Švejda navíc rychle vystartoval daleko ze své brány, aby míč odkopl do bezpečí.
     
    10
    Dvojice hráčů se nepříjemně srazila nedaleko pokutového území Liberce a zůstala ležet otřesena na hrací ploše.
     
    11
    Hráč Liberce i Teplic je zpět na nohou a domácí za potlesku fanoušků sportovně vrátili míč hostům z Liberce.
     
    12
    Teplice se pokusily na pravé straně hřiště vypálit zpoza šestnáctky, jenže následná diagonální střela byla nepřesná a zamířila daleko vedle vzdálenější levé tyče.
     
    13
    Milan Nitrianský doběhl na pravém křídle v blízkosti rohového praporku prudkou přihrávku svého spoluhráče a po nádherné zasekávačce posílal do šestnáctky ostrý přízemní centr, který propadl k překvapení všech až ke vzdálenější levé tyči, tam ale nebyl žádný z hráčů Liberce, který by zakončoval.
     
    14
    Patrik Žitný se na hranici šestnáctky krásně otočil s míčem a přízemní střelou mířil přesně ke vzdálenější pravé tyči, jenže Jan Franc vytáhl fantastický reflexivní zákrok, po kterém jeho pokus vyrazil na rohový kop!
    14. Patrik Žitný krásně vypálil levačkou po pěkné otočce.
     
    15
    Domácí se po následném rohovém kopu dostali na přední tyči do zakončení, hlavička ale zamířila pouze do náruče připraveného Jana France.
     
    16
    Teplice rozehrály další rohový kop na přední tyč a vypadalo to chvíli, že budou zahrávat po ruce v pokutovém území penaltu, nakonec z toho ale bude pouze zkrácený rohový kop v podobě standardní situace!
     
    17
    Domácí hráči se pokusili z ostrého úhlu vypálit na přední tyč, jenže jejich následná střela byla zablokována.
     
    18
    Liberec vyrazil po levé straně hřiště do rychlého protiútoku, ten ovšem zastavila nepřesná kolmá přihrávka.
     
    19
    Teplice si začínají vytvářet obrovskou převahu a Liberec má co dělat, aby nebezpečné centry ze stran odvracel.
     
    20
    Jeden z fotbalistů Liberce mimo těžiště hry fauloval na hranici šestnáctky a Teplice budou zahrávat velmi nebezpečný volný přímý kop! Hosté už staví zeď, která stojí na značce pokutového kopu. Je to opravdu blízko.
     
    21
    Michal Bílek byl zřejmě tím hráčem, který vypálil z volného přímého kopu a technickou střelou se snažil zamířit do pravého horního rohu brány, jenže jeho pokus skončil pouze na zdi.
     
    22
    Liberec přečkal další krušné chvíle, zatím ovšem stále tahá za kratší konec lana a marně se snaží zachytit nastavené tempo.
     
    23
    Wesley Da Silva si naběhl na kolmou přihrávku za obranu a na levé straně šestnáctky si chtěl povedenou kličkou hodit míč na pravačku, což se mu sice podařilo, včas se mu ale vrhl pod nohy pozorný brankář Radim Švejda.
     
    24
    Teplice se připravily o míč zbytečnou diagonální přihrávkou, která zamířila na levé straně hřiště do území nikoho a z hlediště se ozvalo: "Kam to dáváš?"
     
    25
    Domácí jsou nicméně stále lepším týmem a na pravém křídle po sraženém centru vybojovali další z řady rohových kopů.
     
    26
    Teplice rozehrály rohový kop na přední tyč, kde následný centr jeden z vytáhlých obránců Liberce odvrátil hlavou míč do bezpečí.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Erik Micovčák (FC Slovan Liberec).
     
    28
    Teplice přešly rychle do útoku a ze střední vzdálenosti se pokusily zakončit. Následná střela z dálky v podání jednoho z domácích fotbalistů ale byla hodně nepřesná a zamířila vedle pravé tyče.
     
    29
    Utkání se během posledních okamžiků hodně otevřelo a míč putuje v rychlém tempu z jedné poloviny hřiště na druhou.
     
    30
    Radim Švejda si zařval a po odvráceném centru Liberce ze standardní situace chytil míč do koše.
     
    31
    Daniel Soune Soungole v blízkosti šestnáctky krásně prohodil míč mezi nohama jednoho z protihráčů, jenže vzápětí se ke střele nedostal, protože hosté dobře a včas zareagovali.
     
    32
    Wesley Da Silva se dostal na hranici šestnáctky k odraženému míči a levačkou napřáhl k pohotovému halfvoleji, střela se mu ovšem svezla po noze a jeho následný pokus minul levý horní roh brány.
     
    33
    Liberec se po autovém vhazování na pravém křídle v blízkosti rohového praporku pokusil o centr, ten ovšem hostům hrubě nevyšel a skončil nad bránou.
     
    34
    Teplice se na opačné straně hřiště pokusil zahrozit dlouhým pasem za obranu Liberce, ten ovšem skončil pouze v náručí připraveného brankáře Radima Švejdy.
     
    35
    Původní tlak Teplic je, kde tam, a Liberec začíná přebírat iniciativu.
     
    36
    Fotbalisté domácích Teplic se nemohou dostat do hry a nyní od jejich kopaček putují velmi nepřesné přihrávky, po kterých následují zbytečné ztráty míče.
     
    37
    Milan Nitrianský skvěle přenesl hru doleva, tam ale akci jeho týmu zastavila nepřesná kolmá přihrávka, která skončila na patách jednoho z vracejících se hráčů Teplic.
     
    38
    Teplice právě vstřelily branku!
    Těžko říci, zda to tak JAN SVOBODA zamýšlel, ale na pravém křídle z ostrého úhlu krásně odcentroval a jeho oblouček se přes hlavy všech snesl ke vzdálenější levé tyči.
    38. Jan SVOBODA - 1:0
     
    39
    Teplice vstřelily kuriózní gól a vzápětí mohly přidat další, nebezpečný centr z levého křídla ale Liberec na přední tyči odvrátil na rohový kop.
     
    40
    Rohový kop Teplic nic nepřinesl a na opačné straně hřiště mohl zahrozit Liberec, když jeden z jeho hráčů na levé straně šestnáctky pálil o zem, míč se od ní ale odrazil mimo.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    42
    Oběma týmům se ovšem nedaří konstruktivně rozehrát a žádný z hráčů se nemůže dostat do nějaké šance.
     
    43
    Teplice na pravé straně hřiště zkusily vypálit zpoza šestnáctky, jenže následná přízemní střela byla hodně nepřesná a zamířila daleko vedle pravé tyče.
     
    44
    Liberec odpověděl rychlém protiútokem po levém křídle, kde pronikl do šestnáctky. Vzápětí přišla zpětná kolmá přihrávka na značku pokutového kopu, kterou domácí vystihli.
     
    45
    Michal Bílek předvedl na levém křídle dlouhý úprk k pokutovému území Liberce a po navedení míče do středu hřiště vypálil zpoza šestnáctky, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Teplice vstoupily do utkání na hřišti v Pozorce velice aktivně a dostali hostující Slovan Liberec pod místy drtivý tlak. Domácí hrozili především ze stran a rozehrávali jeden rohový kop za druhým, prosadit se jim ale podařilo až sedm minut před koncem prvního poločasu, když na první pohled nenápadný centr Jana Svobody z pravého křídla zamířil přes hlavy všech hráčů, včetně brankáře Jana France, ke vzdálenější levé tyči. Skóre po prvním poločase. Teplice 1 Liberec 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Liberec rozehrál druhý poločas, do kterého vstupuje po kuriózním a gólovém centru Jana Svobody s jednobrankovým vedením.
     
    47
    Dominik Šustr v blízkosti středového kruhu zbytečně sestřelil střelce úvodního gólu Jana Svobodu a za ostrý skluz by měl být potrestán žlutou kartou.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Dominik Šustr (FC Slovan Liberec).
     
    49
    Teplice po sražené střele zpoza šestnáctky vybojovaly rohový kop a vzápětí se uprostřed pokutového území k hlavičce, která skončila těsně nad pravým horním rohem brány!
     
    50
    Teplice právě vstřelily branku!
    DOMINIK ŠUP krátce po přestávce posílá Teplice do dvoubrankového vedení, když dostal krásnou kolmou přihrávku za obranu a přízemní střelou pod padajícím Janem Francem poslal míč do brány.
    50. Dominik ŠUP - 2:0
     
    51
    Na opačné straně se pokusil odpovědět aktivní Wesley Da Silva, jeho střela z pravé strany šestnáctky a poměrně velké blízkosti ale byla zablokována.
     
    52
    Jeden z hráčů Teplic se pokusil na pravé straně šestnáctky po autovém vhazování o pohotové nůžky, ty ovšem byly příliš slabé a Jan Franc si připsal úspěšný zákrok.
     
    53
    Úvod druhého poločasu se nese stejně jako závěr toho prvního ve velice vysokém tempu a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    54
    Liberečtí se dokázali protlačit na levém křídle k přetaženému centru, ten ovšem na vzdálenější pravé tyči zamířil do území nikoho.
     
    55
    Liberečtí se s tím nepárali a na pravé straně nedaleko šestnáctky napřáhli k přízemní střele, ta ovšem byla nepřesná a zamířila vedle pravé tyče.
     
    56
    Slovan se již několikrát dostal během zápasu ke střele, jenže zatím jeho fotbalisté střílí slepými náboji.
     
    56
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ondřej Doležal, přichází Josef Dudek.
     
    57
    Jeden z hráčů Liberce zůstal ležet na hrací ploše a s největší pravděpodobností je to Wesley Da Silva.
     
    58
    Liberec se po rychlém protiútoku a krásné kombinaci mohl pokusit vypálit z hranice šestnáctky, jenže hosté to překombinovali a k ohrožení domácí brány se nedostali.
     
    59
    Wesley Da Silva se mezitím zapojil zpět do hry a vypadá to, že jeden z nejaktivnějších a nejlepších hráčů Liberce bude moci v zápase bez problému pokračovat.
     
    60
    Tepličtí si nyní hodně zahrávali s ohněm, jmenovitě brankář Radim Švejda, který na vzdálenější levé tyči nedokázal zachytit centr z pravé strany a míč mu z rukavic vyklouzl vedle brány!
     
    61
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází David Martirosyan, přichází Zdeněk Švejda.
     
    62
    Teplice mohly přidat třetí gól a fanoušci už zvedali ruce nad hlavu, jenže jeden z domácích hráčů nedokázal míč v blízkosti pravé tyče dorazit do brány!
     
    63
    Asmir Softič na pravém křídle šlápl do pedálů a po krásné individuální akci se protáhl mezi dvěma protihráči do skvělé příležitosti, v rozhodujícím okamžiku si ale míč příliš předkopl.
     
    64
    Liberec se snaží útočit, neměl by ovšem zapomínat na zadní vrata, které před pár okamžiky vyzývaly k návštěvě, a Asmir Softič nabídku přijal.
     
    65
    Slovan rozehrál na levé straně hřiště rohový kop, který byl odvrácen, a hosté musejí rychle kvapit směrem vzad!
     
    66
    Teplice právě vstřelily branku!
    Teplice odvrátily rohový kop Liberce a MICHAL BÍLEK se od půlící čáry řítil do samostatného úniku, který na hranici šestnáctky zakončil nádhernou diagonální střelou a vymetl přesně vzdálenější pravý horní roh brány. Nádherný gól, po kterém Teplice vedou již 3:0.
    66. Michal BÍLEK - 3:0
     
    66
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Filip Lesniak, přichází Daniel Boloca.
     
    67
    Liberec na třetí inkasovaný gól okamžitě zareagoval a sáhl během dnešního zápasu ke druhé změně v sestavě.
     
    68
    Teplice mohly opět zahrozit, jejich útočnou akci ale tentokrát na pravém křídle zhatila nepřesná kolmá přihrávka, která skončila za postranní čárou a Liberec mohl vhazovat.
     
    69
    Nad hřištěm se zatáhla obloha a málem přinesla čtvrtý gól, střela domácích hráčů zpoza šestnáctky ale byla po autovém vhazování zablokována.
     
    70
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Dominik Šup, přichází Patrik Tesař.
     
    71
    Jeden z hráčů Liberce se ocital na levé straně šestnáctky ve skvělé šanci, jenže včas k němu přijel obránce Teplic na saních a krásným čistým skluzem ho o příležitost připravil.
     
    72
    Do konce utkání zbývá necelých dvacet minut a domácí Teplice mají vývoj střetnutí pevně ve svých rukou.
     
    73
    Liberec dnes pálí slepými, a to je jeho největší problém. Šance by byly, ale když nezamíříte na bránu, tak zkrátka nemůžete vstřelit gól.
     
    74
    Hra se nyní odehrává na polovině Liberce, který se marně snaží dostat k míči.
     
    75
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Ondřej Bláha, přichází Jan Prokš.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Šulc, přichází Matyáš Kazda.
     
    76
    Jan Blažek se v blízkosti šestnáctky ujal rozehrávky standardní situace, jeho následný centr ale nic nepřinesl.
     
    77
    Jan Blažek se na pravé straně šestnáctky v blízkosti pravé tyče prodíral do nebezpečné šance, nakonec byl u míče ale jako první pozorný brankář Radim Švejda.
     
    78
    Hráči Liberce zkusili na pravé straně hřiště vypálit ze standardní situace přímo na bránu a následná pumelice z dálky zamířila nad.
     
    79
    Liberec posílal z levého křídla na vzdálenější pravou tyč nebezpečný střílený centr, domácí ho ovšem před jedním z jeho hráčů dokázali odvrátit za postranní čáru.
     
    80
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Asmir Softič, přichází Martin Berešík.
     
    81
    Před vystřídáním na straně Teplic si na hranici šestnáctky zpracoval míč liberecký Wesley Da Silva, který levačkou zamířil těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    82
    Utkání se blíží rychlým tempem ke svému závěru a Liberec dnes zkrátka zapomněl pod Ještědem střelecké náboje.
     
    83
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Daniel Soune Soungole, přichází Jakub Hruštinec.
     
    84
    Střídající Matyáš Kazda se pokusil vypálit z dálky, jeho přízemní střela ale byla příliš slabá a navíc zamířila doprostřed brány, kde stál připravený Radim Švejda a míč v pohod sebral ze země.
     
    85
    Liberecká střídačka připravuje další střídání, ke kterému by mělo dojít při nejbližším přerušení hry.
     
    86
    Teplice vyrazily po pravé straně hřiště do útoku, ten ovšem vzápětí zastavila nepřesná kolmá přihrávka.
     
    87
    Následovala nepřesná a nepřipravená střela z dálky, po které brankář Jan Franc může v klidu odkopávat od své brány.
     
    88
    Martin Berešík se neměl ke střele, a tak to zkusil po odraženém míči zpoza šestnáctky jeho spoluhráč, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    89
    Teplice málem vstřelily čtvrtý gól přímo z rohového kopu, Jan Franc ale předvedl dobrý zákrok!
     
    90
    Běž poslední minuta utkání a začínám mít pocit, že ke střídání na straně Liberce nedojde, protože to nebyl hlas trenéra, který volal po střídání, ale zřejmě jednoho z diváků.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+2
    Střídající Jan Prokš mohl protrhnout střeleckou smůlu Liberce, jenže po krásné zpětné přihrávce svého spoluhráče z pravého křídla mířil zpoza šestnáctky těsně nad!
    90+2. Jan Prokš nebyl v závěru daleko od čestného úspěchu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Teplice se v prvním poločase ujaly vedení zásluhou Jana Svobody, na jehož úvodní gól po přestávce navázali Dominik Šup a Michal Bílek. Liberec ve druhém poločase otevřel hru, jenže střeleckou smůlu protrhnout nedokázal a naopak dvakrát inkasoval. Konečný výsledek. Teplice 3 Slovan Liberec 0. (12:24:27)

    Tomáš Reiner

    Branky: 38. Svoboda, 50. Šup, 66. Bílek

    Karty:   27. Micovčák (LIB), 48. Šustr (LIB)


    FK Teplice: R. Švejda – Svoboda, Batryn (C), Softič (80. Berešík), Žitný, Soungole (83. Hruštinec), Bílek, Martirosyan (61. Z. Švejda), Šup (70. Tesař), Hasil, Richter.
    Náhradníci: Němeček. Trenér: Jakub Pekař.

    FC Slovan Liberec: Franc – Heppner, Šustr (C), Blažek, Bláha (76. Prokš) – Nitrianský, Doležal (56. Dudek), Da Silva, Šulc (76. Kazda) – Micovčák, Lesniak (66. Boloca).
    Náhradníci: Konečný – Pospíšil, Barac. Trenér: Pavel Čapek.

    Rozhodčí: Milan Matějček. Asistenti: Dušan Pospíšil, Jaroslav Kubr

    Diváci: 50
    bahis siteleri