Club Brugge – Gent 1:0 (kon.) | Standard – Anderlecht 0:1 (kon.) | Genk – Mechelen 2:1 (kon.)
konec
KRC Genk
2:1 (1:1)
YR KV Mechelen
Neděle 02.10.2016, 20:00 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (21:52:27)
     
    Je dobojováno! Domácí Genk potvrdil roli favorita a poráží Mechelen 2:1! Výhra se ale nerodila zrovna snadno! Hosté se po deseti minutách hry dostali do vedení zásluhou Verdiera! Genk poté přepnul na vyšší rychlostní stupeň a po ruce Paulussena na brankové čáře zahrával penaltu! Hostující obránce navíc musel do sprch! Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Karelis! Ve druhé půli už domácí diktovali tempo hry a Leon Bailey pár minut po přestávce vystřelil Genku tři body!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pozuelo zastavil útok Mechelenu po pravé straně. Hosté sice vybojovali autové vhazování v blízkosti pokutového území, ale proti zformované obraně Genku to budou mít hodně těžké!
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90
    Domácí se provinili útočným faulem. Brankář Moris pošle míč přes celé hřiště. Všichni hráči Mechelenu se stěhují do pokutového území Genku.
     
    89
    Mechelen se stále nevzdává. Hosté se neustále tlačí dopředu. Na levé straně spěchal vpřed Schouterden. Jeden z obránců mu míč odkopl do zámezí. Mechelen bude vhazovat.
     
    88
    Naopak mohlo udeřit na druhé straně! Ndidi se ze své pozice ocitl na úplném hrotu, ale dobře hrající De Witte mu na poslední chvíli odkopl míč.
     
    87
    Do dobré šance se dostal Matthys! Hostující fotbalista dohnal v pokutovém území skákavý míč, jenže z ostrého úhlu nedokázal zacílit mezi tři tyče!
     
    86
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, přichází Trossard.
     
    85
    Závěr utkání se dohrává v komorní atmosféře! Oba fanouškovské tábory v posledních minutách naprosto utichly!
     
    84
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Rits, přichází El Messaoudi.
     
    83
    Další akce Leona Baileyho! Domácí křídelník tentokrát obdržel přihrávku na hranici pokutového území a dokonce stačil vystřelit. Nyní však trefil vracejícího se obránce.
     
    82
    Leon Bailey mohl postupovat sám na brankáře Morise, ale vracející se De Witte mu na poslední chvíli dobře načasovaným skluzem odkopl míč od nohy.
     
    81
    Hosté se znovu řítili do pokutového území Genku. Veselinović zkoušel štěstí individuálním průnikem, ale na hranici vápna narazil na připraveného Brabce.
     
    80
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Karelis, přichází Kumordzi.
     
    79
    Hosté vybojovali rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl do klubíčka hlavičkářů, jenže nikdo v pruhovaném dresu na vysoký centr nedosáhl.
     
    78
    Buffel vymýšlel přihrávku za obranu soupeře do pokutového území. Hostující obrana úplně zaspala, ale domácí křídelník nenašel nikoho v modrém dresu.
     
    77
    Domácí však vybojovali míč a nastěhovali se před pokutové území. Z jeho hranice se do odraženého balónu opřel Karelis, jehož ránu zastavil stoper De Witte.
     
    76
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Croizet, přichází Veselinović.
     
    75
    Hosté se v posledních minutách dostali zpět do hry. Fotbalisté Mechelenu se tlačí k pokutovému území Genku, ale nikdo z nich zatím nedokáže ohrozit Bizotovu svatyni.
     
    74
    Verdier potáhl míč okolo pokutového území a už se chystal ke střele, jenže Jakub Brabec včas vystoupil a jeho ránu zastavil hned v zárodku.
     
    73
    Hra je přerušena! Na hrací ploše zůstává ležet jeden z hráčů Mechelenu, kterého postihly křeče. Není se, co divit. Hosté hrají takřka celý zápas v desíti!
     
    72
    Leon Bailey motal hlavu hostujícím obráncům na pravé straně. Střelec druhé branky naservíroval míč na hranici pokutového území, odkud pálil Karelis, jehož rána zamířila nad břevno.
     
    70
    Do konce utkání zbývá dvacet minut a na hrací ploše se v posledních minutách neděje nic zajímavého. Oba celky si často vyměňují míč, nikdo se nežene do šancí.
     
    69
    Ndidi prosvištěl po levé straně až k pokutovému území a naservíroval prudkou přihrávku mezi značku pokutového kopu a malé vápno. Nikdo v modrém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    68
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Kolovos, přichází Claes.
     
    67
    Také domácí brankář Bizot si dal pořádně načas s rozehrávkou. Gólman Genku nevěděl, komu má přihrát a raději míč vykopl na polovinu soupeře.
     
    66
    Náznak šance i na druhé straně. Leon Bailey si sběhl na nenápadnou přihrávku do šestnáctky a z ostrého úhlu prověřil pozornost Morise. Hostující brankář byl na svém místě.
     
    65
    Po dlouhé době se Mechelen přiblížil k pokutovému území Genku. Hosté se dostali až před jeho hranici, odkud pálil z otočky Verdier. Jeho pokus schoval Bizot v rukavicích.
     
    64
    Obrana Genku drží míč na své polovině a nikam se nežene. Domácí fandové mezitím neúnavně zpívají hlasité chorály!
     
    63
    Mechelenu začínají docházet síly. Ani jeden z dvojice hostujících útočníků už nenapadá rozehrávku domácích obránců. Genk soupeři takřka nepůjčuje míč.
     
    62
    Karelis upadl na hranici pokutového území, ale hlavní rozhodčí se nerozhodl pro odpískání nedovoleného zákroku. Domácí Genk ale v posledních minutách s přehledem kontroluje průběh utkání.
     
    61
    Mechelen postupoval ve dvou proti trojici domácích obránců. Celou akci hostujícího celku ale zastavil asistent rozhodčího, který signalizuje ofsajd!
     
    60
    Tohle měl být gól! Míč po rohovém kopou propadl k osamocenému Ndidimu, který pálil z malého vápna, ale trefil pouze dobře postaveného Morise!
     
    59
    Leon Bailey sice dohnal vysokou přihrávku do pokutového území, ale dalším vysokým míčem neoslovil nikoho v modrém dresu. Domácí vybojovali alespoň další roh.
     
    58
    Domácí ale dostali šanci na reparát! Po dalším rohu se faulem v pokutovém území provinil český stoper Jakub Brabec. Mechelen bude rozehrávat.
     
    57
    Domácí zahrávali rohový kop. Centr od rohového praporku vyslal Leon Bailey. Autor druhé branky domácího celku naservíroval míč na malé vápno, kde byl připravený obránce De Witte.
     
    56
    Tempo hry po druhé brance Gentu pořádně opadlo. Hosté se zbytečně zbavují míčů a nakopávají je na polovinu domácího celku. Genk se rovněž nikam nežene.
     
    55
    Za přihrávkou do pokutového území uháněl rozběhnutý Kolovos. Hostující křídelník se dožadoval odpískání přímého kopu, ale sudí místo toho píská ofsajd!
     
    54
    Před branku Mechelenu se snášel další vysoký centr. Brankář Moris byl tentokrát připraven, vyrazil z brankové čáry a stáhl vysoký centr do rukavic.
     
    53
    Domácí jsou po vstřelení druhé branky na koni a svírají hostující fotbalisty na jejich polovině. Nikdo v modrém se ale nedokáže přiblížit pokutovému území.
    51. Leon BAILEY - 2:1
     
    51
    Genk právě vstřelil branku!
    Genk otáčí vývoj dnešního utkání! Přetažený centr prodloužil Buffel na zadní tyč, odražený balón si vzal LEON BAILEY, který si jej navedl na levačku a tvrdou střelou propálil hostujícího brankáře!
     
    50
    Mechelen zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku propadl až k De Wittemu, který si jej ale na dlouhou nohu nedokázal zpracovat a přišel o něj.
     
    49
    Domácí se hnali do rychlého protiútoku. Buffel mohl přihrávat na lépe postaveného Baileyho, ale vzal akci na sebe, posunul si míč dále a hostující obránci jej o něj obrali.
     
    48
    První střela Genku ve druhém poločase! Leon Bailey si připravil míč na levačku a technickým obstřelem mířil na vzdálenější tyč! Moris se prolétl vzduchem a schoval míč do rukavic.
     
    47
    Vitas vymyslel přihrávku na hranici pokutového území. Jeho pobídka prošla mezi dvojicí obránců Genku, ale nikdo ve žlutočerveném se k míči nedostal.
     
    46
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Sušić, přichází Samata.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu a okamžitě se hnali do útoku. Na centr z levé strany si nabíhal Croizet, před kterým odhlavičkoval balón do bezpečí Jakub Brabec.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce! Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla hodně atraktivní podívanou! Už po deseti minutách hry otevřel hostující Verdier gólový účet zápasu! O deset minut později si domácí vytvořili obrovskou šanci. Paulussen zastavil ránu rukou na brankové čáře a byl vyloučen! Z nařízeného pokutového kopu navíc vyrovnal Karelis! Hosté ale ani v desíti nesložili zbraně a rychlými protiútoku nadále zaměstnávali obranu Genku. Ta si ale v čele s fantastickým Bizotem poradila a do kabin se proto odchází za stavu 1:1!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Genk se nastěhoval do blízkosti pokutového území. Domácí roztočili kolotoč krátkých přihrávek. Celou kombinaci Genku ukončil rázným odkopem stoper De Witte.
     
    45
    Domácí Karelis si sběhl na přihrávku za obranu, ale radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Ofsajd!
     
    44
    V závěru poločasu se probudili i domácí fandové. Bailey postupoval vpřed po levé straně, zasekl si míč okolo obránce a odcentroval do šestnáctky, kde si pro balón došel Moris.
     
    43
    Brankář Moris se nyní nedohodl s jedním ze svých stoperů. Obránce De Witte před ním odhlavičkoval míč ven z pokutového území. Hostující brankář pro míč vyrazil z brankové čáry.
     
    42
    Hosté rozehrávali přímý kop z vlastní poloviny. Za dlouhým míčem sprintoval nejlepší hráč Mechelenu v první půli Verdier. Autor úvodní branky tentokrát v souboji s Brabcem neobstál.
     
    41
    Po delší době se v pokutovém území Genku ukázali hosté. Na vysoký centr si na hranici pokutového území naskočil Croizet, ale zády k brance mířil hodně nepřesně.
     
    40
    Tempo hry v posledních minutách opadlo! Genk se tlačí do útoku a centrovanými míči do pokutového území si snaží vytvořit šanci. Hostující obrana ale pracuje na podtrženou jedničku.
     
    39
    Centr do pokutového území si na prsa zpracoval Karelis. Domácí útočník mohl zakončovat zády k brance a jen přiklepl míč pod sebe. Jeho nepříliš důraznou přihrávku ale odkopl De Witte.
     
    38
    Schouterden spěchal za přihrávkou na levou stranu. Záložník Mechelnu zkoušel míč zachytit ve skluzu, ale nakonec jej pouze zakopl do zámezí. Genk bude vhazovat.
     
    37
    Do hry se zapojil také hostující brankář Moris. Strážce svatyně Mechelenu dostal přihrávku do pokutového území, chvíli podržel balón u nohy a poté jej odkopl.
     
    36
    Agilní Karelis sprintoval za přihrávkou po levé strany. Domácí útočník svedl u postranní čáry souboj s de Wittem a vybojoval autové vhazování.
     
    35
    Domácí mají obrovské problémy s přechodem na polovinu soupeře. Další prudkou přihrávku středem hrací plochy přečetl Rits, který se nechal chytře faulovat.
     
    34
    Bailey si stáhl míč do středu hřiště a poté chtěl překvapit obranu hostů překvapivou přihrávkou na rozběhnutého Nastiće. Druhý jmenovaný byl také překvapen a nezachytil míč na hřišti.
     
    33
    Další žlutá karta! Za svůj nedovolený zákrok na polovině hrací plochy ji vidí Croizet!
     
    32
    Karelis si sbíhal na vysokou přihrávku. K domácímu útočníkovi včas přistoupil stoper De Witte, který jej díky skvělé poziční hře nepustil do šance.
     
    31
    Hosté dokonce kombinují s míčem na polovině hřiště. Na domácí fotbalisty se snáší hlasitý pískot jejich fanoušků! Takto se proti oslabenému soupeři nehraje!
     
    30
    Verdier byl znovu v hlavní roli! Hostující útočník se tentokrát natlačil před vracejícího se Castagneho a upadl. Za svůj nafilmovaný pád ale vyfasoval žlutou kartu!
     
    29
    Další obrovská možnost Mechelenu! Výborně hrající Verdier se prohnal okolo Jakuba Brabce a levačkou mířil na zadní tyč! Vyběhnutý Bizot rukou zastavil dobře mířený projektil!
     
    28
    Hosté si navíc umějí odpočinout delšími prodlevami. Cocalić vhazoval míč na pravé straně. Krajní obránce nastřádal pro své kolegy několik cenných sekund.
     
    27
    Genk se ne a ne prosadit ani proti přesile. Domácí se sice snaží útočit po pravé straně, ale záložní řada Mechelenu nenechává fotbalistům v modrém prostor ke kombinaci.
     
    26
    Rozběhnutý Bailey dostihl přihrávku na pravou stranu, našel si prostor k odcentrování, jenže jeho pobídku srazila obrana ještě před šestnáctkou. Domácí ale zůstanou v blízkosti Morisovy svatyně.
     
    25
    Hosté si vypracovali další rohový kop. Tentokrát už do pokutového území přilétl vysoký centr. Na malém vápně však kraloval stoper Colley, který zažehnal nebezpečí.
     
    24
    Mechelen sice hraje v deseti, ale i tak dokáže hrozit z rychlých protiútoků! Croizet vybojoval míč na půlící čáře, přesprintoval svého strážce a levačkou prověřil Bizotovu pozornost.
     
    23
    Hosté zahrávali rohový kop. Mechelen pojal rozehrávku nakrátko. Hosté chvíli kombinovali v blízkosti pokutového území, ale nepřesnou přihrávkou odevzdali míč Bizotovi.
    21. KARELIS - 1:1
     
    21
    Genk právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se po dlouhých dohadech postavil NIKOLAOS KARELIS a střelou do protipohybu brankáře vyrovnal na 1:1!
     
    18
    Je to tak! Paulussen zastavil míč na brankové čáře rukou a hlavní rozhodčí jej předčasně posílá do sprch! Domácí navíc budou zahrávat pokutový kop!
     
    17
    Domácí se ještě domáhají odpískání pokutového kopu po jednom ze sporných zákroku v mele před brankou! Hlavní rozhodčí se ještě radí se svými asistenty!
     
    17
    Tady mělo být vyrovnáno! Buffel obešel vyběhnutého brankáře, nacentroval na zadní tyč, kde hlavičkoval volný Sušić, ale jeho hlavička skončila na tyči prázdné branky!
     
    16
    Bailey si zpracoval vysokou přihrávku na pravou stranu, klamavým pohybem si chtěl roztančit svého strážce, ale obránce mu odkopl míč na aut. Domácí budou vhazovat.
     
    15
    Probudili se také fandové Mechelenu. Hosty přijela do Genku podpořit početná skupinka fanoušků, která v posledních minutách překřičela domácí příznivce.
     
    14
    Na druhé straně vymyslel Buffel přihrávku do území nikoho. Hostující obrana pohlídala cestu míče do zámezí. Brankář Moris bude odkopávat od branky.
     
    13
    Další velká šance Mechelenu! Do vápna přilétla prudká přihrávka těsně nad zemí, Jakub Brabec podklouzl a Verdier ve skluzu nasměroval míč na branku! Fantastický Bizot reflexivně zachránil Genk!
     
    12
    Domácí se okamžitě po inkasování úvodní branky nastěhovali na polovinu Mechelenu. Bailey z pravé strany posunul míč do středu hřiště, kde jej uzmuli hosté.
    10. Nicolas VERDIER - 0:1
     
    10
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Hosté udeřili hned ze své první šance! To je ohromné překvapení! Do pokutového území přilétl vysoký míč, který se odrazil k úplně volnému NICOLASI VERDIEROVI, jež jej s přehledem dopravil do sítě!
     
    9
    Hosté mohli postupovat do otevřené obrany Genku, nicméně Croizet se na polovině hřiště provinil přestupkem proti pravidlům a odevzdal míč domácím fotbalistům.
     
    8
    První vyložená šance Genku! Po levé straně potáhl míč Buffel, který jej těsně nad zemí předložil do pokutového území, ale Karelis v záklonu umístil míč do rukavic brankáře Morise!
     
    7
    Na světě je první žlutá karta! Za ostrý skluz nohama napřed ji vyfasoval domácí stoper Brabec!
     
    6
    Schouterden se jako první z hráčů Mechelenu podíval s míčem na polovinu domácího celku. Hostující záložník sotva překročil půlící čáru, a už byl bez míče.
     
    5
    Po levé straně postupoval Buffel. Ofenzivní hráč Genku si hledal prostor k odcentrování do pokutového území, jenže v souboji u rohového praporku nesetřásl svého strážce.
     
    4
    Gent kombinuje na své polovině hrací plochy a nepouští hráče Mechelenu k balónu. Hráči v modrém dresu jsou zatím opravdu všude. Nikdo z hostů jejich rozehrávku neatakuje.
     
    3
    Genk je od úvodního hvizdu aktivnějším celkem. Domácí si hledají skulinky v blízkosti pokutového území. Další přihrávku obdržel Bailey, který se ale nedokázal otočit.
     
    2
    A hned v úvodu zápasu jsme se dočkali prvního zakončení! Sušić se s míčem protáhl až před hranici pokutového území, odkud vyslal prudkou ránu levačkou. Naneštěstí pro něj směřovala do míst, kde stál připravený Moris.
     
    1
    Domácí zahájili dnešní utkání výkopem. Gent se okamžitě hnal do útoku. Přihrávku na levou stranu si však nedokázal zpracovat sprintující Nastić.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Bizot – Castagne, Brabec, Colley, Nastić – Buffel, Sušić, Ndidi, Pozuelo, Bailey – Karelis.
    Náhradníci: Dewaest, Kumordzi, Trossard, Wouters, Heynen, Jackers, Samatta

    YR KV Mechelen: Moris – Cocalić, De Witte, VItas – Paulussen, Rits, Schouterden, Kolovos – Croizet, Verdier.
    Náhradníci: El Messaoudi, Leal, Veselinović, Coosemans, Vanlerberghe, Filipović, Claes

    Rozhodčí: Wouters – Hermans, Dens.
     
    Vzájemné duely v minulé sezóně

    23.1. Mechelen – Genk 1:1
    18.9.2015 Genk – Mechelen 3:1
     
    KRC Genk

    Genk je na tom ještě o něco hůře než jeho dnešní soupeř. Dnešní domácí celek v osmi duelech vybojoval deset bodů a patří mu desátá pozice. Na šestý Kortrijk navíc ztrácí už čtyři body! Genk má problémy hlavně v útoku. Nejlepším střelcem týmu je Samata, jež vsítil tři branky, což je třetina všech gólů Genku! V minulém kole Genk schytach příděl 4:1 na půdě Kortrijku. Ve čtvrtek si ale zpravil náladu a v Evropské lize porazil 3:1 italské Sassuolo.
     
    YR KV Mechelen

    Mechelenu po osmi odehraných kolech nejvyšší belgické soutěže patří devátá pozice. Hostující celek v nich získal dvanáct bodů. Na venkovních hřištích je Mechelen jedním z nejnebezpečnějších celků v soutěží. Mechelen na půdě soupeřů urval už osm bodů! V minulém kole ale doma prohrál s vedoucím Waregemem 2:3!
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům belgického fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z devátého kola belgické ligy! Společně se dnes zaměříme na duel mezi KRC Genk a YR KV Mechelen! Zahajovací výkop je stanoven na 20 hodin!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 21. Karelis (pen.), 51. Bailey – 10. Verdier

    Karty:   7. Brabec (GNK) – 30. Verdier (MEC), 33. Croizet (MEC)   18. Paulussen (MEC)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 13:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:5.
    KRC Genk: Bizot – Castagne, Brabec, Colley, Nastić – Buffel, Sušić (46. Samata), Ndidi, Pozuelo, Bailey (86. Trossard) – Karelis (8. Kumordzi)
    Náhradníci: Dewaest, Kumordzi, Trossard, Wouters, Heynen, Jackers, Samatta

    YR KV Mechelen: Moris – Cocalić, De Witte, VItas – Paulussen, Rits (84. El Messaoudi), Schouterden, Kolovos (68. Claes) – Croizet (76. Veselinović), Verdier.
    Náhradníci: El Messaoudi, Leal, Veselinović, Coosemans, Vanlerberghe, Filipović, Claes

    Rozhodčí: Wouters – Hermans, Dens
    bahis siteleri