Chabarovsk – Spartak Moskva 3:1 (kon.) | Vladivostok – N.Novgorod 5:2 (kon.) | Kunlun – Soči 2:1 (kon.)
Novokuzněck – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Magnitogorsk – Ufa 3:2 (2:1 po s.n.) | Jokerit – Viťaz 3:4 (0:2 po s.n.)
Minsk – Jaroslavl 2:0 (kon.) | Záhřeb – CSKA Moskva 2:5 (kon.) | HC Slovan – Petrohrad 0:6 (kon.)
po s.n. (0:2)
Jokerit Helsinky
3:4 (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Úterý 04.10.2016, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Viťaz.
    Autorem vítězné branky je NIKITA VYGLAZOV.
     
    2. série
    0:2
    A je konec. Helenius nevyzrál na další zakončení, tentokráte od Vyglazova, a Viťaz tak získává bod navíc.
     
    1. série
    0:1
    Aaltonen proměňuje a posílá Viťaz do vedení.
     
    64:15
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Topi Jaakola – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:50
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno. Helsinský celek má dlouhodobě jedny z nejlepších třetích třetin a teď to pouze potvrdil. Branku ARTURSE KULDY však musel přezkoumat až videorozhodčí kvůli bránění ve hře brankáři Säterimu. Gól byl nakonec uznán. Asistence: Jesse Joensuu, Sakari Salminen.
     
    38:13
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Přesně takový gól může domácí nakopnout k obratu. BRIAN O'NEILL, který v první pětce přebral roli po zraněném Reginovi, si připsal si na své konto vůbec první trefu sezóny. Asistence: Charles Genoway, Arturs Kulda.
     
    33:54
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Sergej Gimajev – 2 min., faul kolenem).
     
    33:10
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MARIO KEMPE. Jeden z jokeritských obránců ztratil ve středu pole až příliš snadno puk, čehož soupeř náležitě využil. Zase dost smolný a zbytečně inkasovaný gól od Jokeritu. Asistence: Alexej Kopejkin, Jevgenij Katičev.
     
    29:37
    Mäkiho rána nebyla špatná, nakonec však skončila pouze mimo. Wirtanen pak ještě vrátil puk střelou mezi tři tyče do ohně a Mäki jí tečoval do tyčky! Vyronání byl nyní Jokerit opravdu blízko.
     
    26:36
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Miro Aaltonen – 2 min., hákování).
     
    24:16
    Tlak hostů pokračuje i nadále. Obrana Jokeritu absolutně nestíhá. Niemi ztratil puk a Viťaz se řítil do brejku ve dvou lidech sám na branku. Po přihrávce ze strany pálil Afinogenov, avšak fantastický zákrok předvedl Helenius, jenž se stačil přemístit ke druhé tyčce.
     
    23:30
    Kulda nyní musel pomoci brankáři Heleniusovi, aby neinkasoval třetí gól. Rozpačitým dojmem se Jokerit představuje i ve druhém dějství. Pálil Aaltonen, který měl před sebou prázdnou branku, neboť domácí brankář byl postavený u druhé tyčky.
     
    22:05
    Dodejme jen zprávu ohledně zdravotního stavu útočníka Regina, který inkasoval od Voronkova úder do obličeje v závěru první třetiny. Centr první pětky už do tohoto zápasu kvůli tomuto zranění nenastoupí.
     
    21:34
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Produktivita hostujícího celku je prostě úctyhodná. ROMAN HORÁK otáčí vedení na stranu Viťazu. Až příliš snadno se dostal nehlídaný český útočník do volného prostoru, odkud překonal Heleniuse. Asistence: Dmitrij Šitikov.
     
    20:21
    Zase Jokerit vlétl na spícího soupeře zostra! Obránce Kulda nyní trefil tyčku. Teď měl Säteri velké štěstí, že neinkasoval.
     
    14:33
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JURIJ KOKŠAROV. Domácí v poslední pětiminutovce polevili a přišel trest. Stěpanov přihrávkou ze strany pobídl ke skórování svého spoluhráče a ten svou střelou překvapil možná trošku nepozornějšího Heleniuse. Asistence: Alexandr Stěpanov, Sergej Gimajev.
     
    04:49
    Vyloučení v týmu HC Viťaz (Vjačeslav Soloduchin – 2 min., podražení).
     
    04:23
    A hned to mohlo být už o dvě branky! Huhtala se ocitl sám před Saprykinem, tentokráte však Säteriho překonat nedokázal. Jokerit je zatím na ledě aktivnějším týmem.
     
    03:38
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tohle je moc povedený start do utkání ze strany domácích. JESSE JOENSUU vyslal první střelu směrem na gólmana Säteriho a ten poprvé kapituloval. Regin ho vybídl parádní přihrávkou a jeho spoluhráč šancí nepohrdl. Asistence: Peter Regin, Sakari Salminen.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. Joensuu (Regin, Salminen), 39. O'Neill (Ch. Genoway, A. Kulda), 51. A. Kulda (Joensuu, Salminen) – 15. Kokšarov (Al. Stěpanov, Gimajev), 22. Horák (Šitikov), 34. Kempe (Kopejkin, Katičev), rozh. náj. Vyglazov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sakari Salminen (JOK)
    0:1   Miro Aaltonen (CEC)
    2. série:
    0:1   Jesse Joensuu (JOK)
    0:2   Nikita Vyglazov (CEC)


    Jokerit Helsinky: Helenius (Zapolski) – A. Kulda, Ch. Genoway, Jaakola, Rissanen, Lajunen, Jensen – Salminen, Regin, Joensuu – O'Neill, Hishon, Huhtala – Mäki, Niemi, Keränen – Mäkinen, Wirtanen, Talaja.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Säteri (Saprykin) – A. Semjonov, Golovkov, Jeřábek, Katičev, Gimajev, Voronkov, Davidov – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kempe, M. Aaltonen, Kopejkin – Šitikov, Horák, Vyglazov – Al. Stěpanov, Kokšarov, Soloduchin – Džiošvili.

    Rozhodčí: Odinš, Ravodin – Gorděnko, Raming

    Diváci: 8727
    bahis siteleri