Magnitogorsk – Jekatěrinburg 6:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Záhřeb 5:1 (kon.) | Jaroslavl – HC Slovan 2:3 (po pr.)
Petrohrad – Minsk 6:2 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
6:2 (4:0, 1:1, 1:1)
HC Dinamo Minsk
Pondělí 10.10.2016, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:50:41)
     
    Dnešní utkání sledovalo 10 550 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Krajíček (MIN) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:12
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 22 – 22
    Zásahy brankářů: 20 – 16
    Vyloučení: 2 – 5
    Bodyčeky: 8 – 13
    Vyhrané buly: 25 – 24
    Využití: 2 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Je dobojováno. Domácí Petrohrad jasně vítězí nad hosty z Minsku a raduje se tak ze své čtvrté výhry v řadě. Brankostroj tohoto zápasu se nakonec zastavil na osmi vstřelených gólech.
     
    Konec zápasu.
    59:50 Vadim ŠIPAČJOV - 6:2
     
    59:50
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí ještě přidávají svou šestou branku v utkání, když se VADIM ŠIPAČJOV dokázal trefit mezi tři tyče střelou z pravého kruhu – 6:2. Asistence: Nikita Gusev.
     
    59:15
    Na druhé straně to ještě zkoušel Matěruchin, ale Šesťorkin se zaskočit nenechal. Na druhou stranu tak míří znovu domácí hokejisté.
     
    58:59
    Přečíslení domácích, kteří jeli dva na jednoho, střílel Dadonov, ale Karnauchov jeho střelu chytil do své lapačky. Vzápětí pak přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
    58:13 Ilja ŠINKEVIČ - 5:2
     
    58:13
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hosté se ještě dočkali své druhé přesné trefy. ILJA ŠINKEVIČ si sjel na pravý kruh, odkud dokázal prostřelit Šesťorkina těsně nad jeho pravou rukou – 5:2. Šlo už ale pouze o korekci skóre. Asistence: Andrej Stěpanov, Alexandr Kulakov.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:20
    Hosté zamkli domácí celek v jeho pásmu a na Šesťorkina šly další střely. Obrana Petrohradu však byla pozorná a svému brankáři tak pomohla.
     
    56:25
    Před Šesťorkinem zahrozil Linglet, jenž se před ním zjevil jako blesk z čistého nebe. Jenže brankář Petrohradu jeho střelu chytil.
     
    55:15
    Dadonov uvolnil najíždějícího Guseva, ten obkroužil branku Minsku, ale překvapit Karnauchova se mu nepodařilo. Ten kotouč ukrývá pod svojí lapačkou a přerušuje hru.
     
    54:21
    Pavel Dacjuk nahodil kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a spěchá střídat.
     
    52:59
    Domácí se už příliš nikam neženou, stále mají slušný náskok a raději už začínají šetřit síly na další zápasy. I hosté už vědí, že sedm minut před koncem třetí třetiny čtyřbrankový náskok nedoženou. Zápas se tak už v poklidu jenom dohrává.
     
    51:48
    Charles Linglet to nyní myslel velmi dobře, byl sice v dobré pozici ale ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Matta Ellisona, druhý jmenovaný ale při své střele selhal.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Chochlačjov (A. Bělov, Děrgačjov), 9. Vojnov (Kovalčuk), 13. N. Gusev (Šipačjov, Chafizullin), 20. Dadonov (N. Gusev, Čudinov), 24. Kablukov (Rykov), 60. Šipačjov (N. Gusev) – 27. Ustiněnko (N. Komarov, Drozd), 59. Šinkevič (An. Stěpanov, Kulakov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Zubarev, Vojnov, Chafizullin, Čudinov, J. Jakovlev, A. Bělov, Rykov, Rukavišnikov – Kovalčuk, Dacjuk, S. Plotnikov – N. Gusev, Šipačjov, Dadonov – Tichonov, Koskiranta, Barabanov – Děrgačjov, Kablukov, Chochlačjov.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens (21. M. Karnauchov) – Šinkevič, Gragnani, Krajíček, Chenkel, Ustiněnko, Lisovec, Znacharenko – S. Kosticyn, Ullström, Klinkhammer – Matěruchin, Ellison, Linglet – An. Stěpanov, Kulakov, Pavlovič – Karaban, N. Komarov, Drozd.

    Rozhodčí: Gusev, Gašilov – Lazarev, Litvinov

    Diváci: 10550
    thejrc.org